siz olsanız ne yapardınız çok acil

canım düğün ikimizinde istediği bir hayaldi nişanlımda çok istedi bende aileler yanımızda olsun istedik benim ailemi hiçe saymalarına rağmen nişanlım için ses çıkarmadılar inan aramak hiç mantıklı gelmiyor ama kayınpederin kızı çok kıymetli ve aramazsam acısını çıkarcaklar eminim

Nasıl alıştırırsan her zaman öyle bekleyecekler senden... evlenince düzelirler falan diye bekleme sakın... yani her şekilde her zaman istediklerini yapmadığında acısını çıkaracakları bir şey illa ki olacaktır... Allah yardımcın olsun..

Düğünü kendiniz yapamayacak durumdaysanız evlenmeyi erteleyin bence. Nasıl katlanabilirsiniz paranın sizi kontrol etmek için kullanılmasına?
Biz evlenirken eşimle herşeyimizi kendimiz yapmaya karar vermiştik. Ailelerimizin sadece onların dışlanmış hissetmeyecekleri kadar birşeyler yapmalarına izin verdik. Eşimin ailesi mesela bilezik için para gönderdi eşime. Beraber seçip aldık ikimiz. Benim ailem de beyaz eşyalarımı aldı, bir kaç da ufak tefek çeyizlik. İki taraf da hemen hemen aynı miktarda yardımda bulunmuş oldu.
Düğünden sonra bir sene borç ödedik, salon parasını düğünde takılan paralara biraz ekleyerek ödedik vs. Ama hiç pişman olmadık bu karardan.
Her iki taraf da çok çok iyi niyetli olsa bile karışıyorlar parasını kendileri verince. Benim ailem mesela beyaz eşyaları seçmeye çalışırken neden gri istiyorsunuz, sırf boya için boşa para veriliyor falan dediler. Kötü niyetle değil, kendileri için alıyor olsalar ne düşüneceklerse onu düşündüklerinden. Ama bana çok dokunmuştu. O zaman siz almayın onları falan dedim, ama sonunda vazgeçtiler neyseki bu düşünceden.
Hele bir de sizinkiler gibi kötü niyetlilerse...
Nişanlınızın nasıl bir karakteri var bilmiyorum ailesine karşı köprüyü geçene kadar dayı muhabbetine giriyor. Siz gururluymuşsunuz ne güzel. Gururunuzdan vazgeçmeyin bence. Hiçbirşey için değmez.
Yurtdışına gideceğiz, evlenmek için acelemiz var diyorsanız da kredi çekin, birilerinden borç alın, ya da düğün değil nikah yapın..
Bunlar benim tavsiyelerim sadece tabi ki..
Görümcenizin de o varoş falan muhabbetlerine girmesi beklenebilecek bir şey. Tabi ki onun çirkinliği ve tabi ki kırılmanız çok normal. Ama onların parasına boyun eğmişsiniz. O yüzden beklenebilecek bir şey diyorum.

nişanlımın ailesiyle birçok problemimiz oldu düğün de sorun olmaması için ikimizde bazı şeylere katlanmaya karar verdik ailesi düğün parasını onlar vereceği için herşeyi yaptırmaya çalışan insanlar nişanlımda bunun bilincinde bu sorunlar yaşanırken görümcem bana oturduğumuz yeri küçümser gibi buralar çok varoş şeklinde hakaret etti ki öyle bir durum yok öyle bir durum olsa bile kimseyi küçümsemek onun haddi değil. neyse daha sonra beni telefondan engellemeye başladı sosyal medyadaki yerlerden sildi ve bu aralar doğum günü allah var ben aramayı ya da mesaj atmayı düşünmüyordum ama kaynanam temiz sayfa açmamı gerektiğini aramam gerektiğini söyledi kızına bir özür dilemesi gerektiğini bile hatrlatmadan bana kalkıp böyle demesi beni rahatsız etti siz olsanız arar mıydınız ya da mesaj atar mıydınız

görümcen seni niye sildi ki anlamadım, her neyse ben olsam aramazdım bu bi taktik baştan başını eğme taktiği pabuç bırakma derim

nişanlımın ailesiyle birçok problemimiz oldu düğün de sorun olmaması için ikimizde bazı şeylere katlanmaya karar verdik ailesi düğün parasını onlar vereceği için herşeyi yaptırmaya çalışan insanlar nişanlımda bunun bilincinde bu sorunlar yaşanırken görümcem bana oturduğumuz yeri küçümser gibi buralar çok varoş şeklinde hakaret etti ki öyle bir durum yok öyle bir durum olsa bile kimseyi küçümsemek onun haddi değil. neyse daha sonra beni telefondan engellemeye başladı sosyal medyadaki yerlerden sildi ve bu aralar doğum günü allah var ben aramayı ya da mesaj atmayı düşünmüyordum ama kaynanam temiz sayfa açmamı gerektiğini aramam gerektiğini söyledi kızına bir özür dilemesi gerektiğini bile hatrlatmadan bana kalkıp böyle demesi beni rahatsız etti siz olsanız arar mıydınız ya da mesaj atar mıydınız

Kayınvaliden önce kızına söylesin temiz sayfa açması gerektiğini.Seni engelleyen insan o.Kimseye taviz verme.

Kimseye hakettiğinden fazla değer vermeyeceksin. Kimse kv-görümce-vs.sıfatlarından dolayı hakettiğinden fazla ilgi ve alakayı haketmez diye düşünüyorum

sorunumuz bana bu varoş kelimesini kullanması nişanlım gidip ona neden böyle dediğini sorması ve tartşmaları onun üzerine kendisinin tribe girip engellemesi ve bu insan 30 yaşında biri. nişanlımın ailesi çok problemli insanlar düğünü kendimiz yapıcaz parayı biz vericez diye ne ailemi arayıp bilgi verirler ne de benim fikrimi sorarlar onlar yapacakları için ne istersem onu yapmamı istiyorlar. evlerine gittiğimde hep soğuklar psikolojik sebeplerden dolayı bir süre kimseyle görüşemedim kaynanam onu aramamı problem yaptı beni aramayana düğün yapmam dedi kayınpederm acillik oldum onlara geri dönüş yapılmadı diye görüşmek için sorun çıkardılar daha bir çok olay yaşadım bunun üzerine aramak veya mesaj atmak inanın içimden gelmiyor ama eğer arayp mesaj atmazsamda düğün konusunda çok problem çıkaracaklar maddi manevi herşeyi nişanlıma yıkacaklar ne yapmalıyım nolur akıl verin

Sadece küçük bir msj atarsınız ben ilk adımı attım demeniz vesile olur. Sonrasıda onun büyüklüğüne kalmış.

canım düğün ikimizinde istediği bir hayaldi nişanlımda çok istedi bende aileler yanımızda olsun istedik benim ailemi hiçe saymalarına rağmen nişanlım için ses çıkarmadılar inan aramak hiç mantıklı gelmiyor ama kayınpederin kızı çok kıymetli ve aramazsam acısını çıkarcaklar eminim

3 kuruş yardımları olacak diye niye karakterinden ödün veriyorsun? Nişanlın annesinden babasından geçemiyor onları üzmek istemiyor ama sen ailenin bu kadar ezilmesine göz yumuyorsun. Kusura bakma ama aşk ailenin başka insanların gözünde küçülltmeye, savunmamaya yetecek bir bahane değil. Haksızken adım atmak büyük bir erdemdir ama bunu düğünde yardım edecekler diye yapmak hiç erdemli bir davranış değil. Ailen adına çok üzüldüm. Kendi kıymetini bilmiyorsun en azından ailenin kıymetini bil derim.

ben olsam hiiiç umursamam.
görümce kim ya Allah aşkına, ne doğum günüymüş.
iyi oldu, kocamın kardeşi diye yere düşen burnunu da alıp ben mi takayım yerine.
kimse kusura bakmasın,
önce kendi kızlarına söz geçirsinler, sonra bana akıl versinler.
derim yerinizde olsam:)
ayrıca düğünü size değil oğullarına yapıyorlar, kendilerine yapıyorlar.
ve bu onların görevi,
lütuf gibi davranmaları da ayrı görgüsüzlük.

ben olsam hiiiç umursamam.
görümce kim ya Allah aşkına, ne doğum günüymüş.
iyi oldu, kocamın kardeşi diye yere düşen burnunu da alıp ben mi takayım yerine.
kimse kusura bakmasın,
önce kendi kızlarına söz geçirsinler, sonra bana akıl versinler.
derim yerinizde olsam:)
ayrıca düğünü size değil oğullarına yapıyorlar, kendilerine yapıyorlar.
ve bu onların görevi,
lütuf gibi davranmaları da ayrı görgüsüzlük.

:46::46::46::46::46::46:
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum.Aynısı yapardım.

ben olsam asla aramam...

Aramam.

Da sen tehlikenin farkinda misin? Daha nikah kiyilmamis, erkek tarafi seni nazlayacaklarina, ne seni ne aileni umursuyolar. Ogullari uyariyor mu bilmem ama uyariyorsa, ogullarinin kiymeti de yokmus gozlerinde.. Evlenince cok sey bekleme bu aileden..

bence düğünün için dayan yani saçma ben olsam dayanmam ve aramam ama sonuçta erkek arkaşında farkında bişeylerin ama düğüne kadar ses çıkartmıyor sanırım . sonrasında evlenince bence çok yüz göz bile olmayın çok değişik insanlarmş gerçekten çünkü :26:
evlendikten sonra onlarla bağlantılı iş yapmayın ama ellerine bakmak mecbur olmak vs gibi

Ben bana yaptığı terbiyesizlik yüzünden acillik olup hastanede sabahlayan
görümceme bir geçmiş olsun bile demedim.
Allah biliyor ölse cenazesıne bile gitmezdim.

Eşimle çok büyük kavgalar ettim yine de aramadım.
Haddini bilmeyene bildiririm.
Sakın arama. Kv insan olsun da kızına özür dilettirsin temiz sayfa açmak çok istiyor madem.
Bunlar hep bizim boynumuzu eğecekler kendilerini ne sanarlar bilmem bir tarafımın kenarları..

Aramam.

Da sen tehlikenin farkinda misin? Daha nikah kiyilmamis, erkek tarafi seni nazlayacaklarina, ne seni ne aileni umursuyolar. Ogullari uyariyor mu bilmem ama uyariyorsa, ogullarinin kiymeti de yokmus gozlerinde.. Evlenince cok sey bekleme bu aileden..

Çok doğru bir tesbit. Ben 6 yıllık evliyim. O zaman bas gösteren ama üzerinde durulmayan ne varsa artarak devam ediyor. Yakında ben de bir konu acacam yani :)

Nikaha kadar sessiz kalmak ne demek? Nikahdan sonra tepene binmesinler sonra.

kızlar fikirleriniz için teşekkürler ben yine de üstümden yük gitmesi adına mesaj attım ve o günün bir başlangıç olmasını söylemiş bende herkes için iyisi olsun deyince herkes çaba gösterirse niye olmasın diye cevap aldım karşımda tam bir ruh hastası var:(

canım, nişanlıyken bu tarz sorunlar varsa emin ol evlenince düzelmiyor;aksine kat be kat artabiliyor. üstelik evlendiğinde kafese tıkılmış gibi hissediyorsun kendini ( boşanma arefesinde biri olarak yazıyorum ). bu insanlarla gelecek göremedim ben affet. nezaketten yoksun sonradan görme gibiler (benimkilere benzettim). sana varoştan yola çıkarak kendi yaşadığımı aktarayım: benim ailem deprem görmüş büyük bir şehire 5 dk mesafede bir beldede yaşıyor ( ve ben de orada yaşıyordum ). evler en fazla 3 katlı yani bizim oralarda. ben eşimden dolayı 1000 km uzakta bir şehre geldim,burada evler 8-10 katlı ve evden bakınca enfes bir dağ-şehir manzarası var.bu arada eşimin ailesi de bir başka büyükşehirde yaşıyor. ben buraya ev yerleştirmeye geldiğimde camdan bakıp "çok güzel bir gece manzarası" dedim, kaynanam bana dedi ki " tabii sen şehir görmeyince bu manzarayı beğenirsin ben göre göre bıktım farketmiyorum bile". bu cümlede sorun göremeyebilirsin belki ama tarzı sanki ben varoşta yaşıyorum kendisi megakentin mega sitesinde. sonra bir gün onlara gittiğimde hususi balkondan baktım ve ne göreyim: varoşa bakıyor :52: ordan bile aşağılayacak bir durum çıkardı. bundan daha beter bir sürü şey yaşadık... geldiğimiz nokta ise, belki yarın boşanacağız. keşke diyorum nişanlıyken gördüğüm sezdiğim bu durumlarda hemen tavır koysaymışım ayrılsaymışım.

canım, nişanlıyken bu tarz sorunlar varsa emin ol evlenince düzelmiyor;aksine kat be kat artabiliyor. üstelik evlendiğinde kafese tıkılmış gibi hissediyorsun kendini ( boşanma arefesinde biri olarak yazıyorum ). bu insanlarla gelecek göremedim ben affet. nezaketten yoksun sonradan görme gibiler (benimkilere benzettim). sana varoştan yola çıkarak kendi yaşadığımı aktarayım: benim ailem deprem görmüş büyük bir şehire 5 dk mesafede bir beldede yaşıyor ( ve ben de orada yaşıyordum ). evler en fazla 3 katlı yani bizim oralarda. ben eşimden dolayı 1000 km uzakta bir şehre geldim,burada evler 8-10 katlı ve evden bakınca enfes bir dağ-şehir manzarası var.bu arada eşimin ailesi de bir başka büyükşehirde yaşıyor. ben buraya ev yerleştirmeye geldiğimde camdan bakıp "çok güzel bir gece manzarası" dedim, kaynanam bana dedi ki " tabii sen şehir görmeyince bu manzarayı beğenirsin ben göre göre bıktım farketmiyorum bile". bu cümlede sorun göremeyebilirsin belki ama tarzı sanki ben varoşta yaşıyorum kendisi megakentin mega sitesinde. sonra bir gün onlara gittiğimde hususi balkondan baktım ve ne göreyim: varoşa bakıyor :52: ordan bile aşağılayacak bir durum çıkardı. bundan daha beter bir sürü şey yaşadık... geldiğimiz nokta ise, belki yarın boşanacağız. keşke diyorum nişanlıyken gördüğüm sezdiğim bu durumlarda hemen tavır koysaymışım ayrılsaymışım.

canım çok üzüldüm senin adına :((( inan çok kararsızdım ama nişanlımdan böyle bir tavır görmediğim için devam etmeye karar verdim bu insanlar yokluktan gelmiş aileleri filan öyle sayılır insanlar değil öyle olsa bile karşıdaki insanı küçük görme hakkı vermez ben böyle yetiştirildim dediğin gibi sonradan görmeler parayla adam olduk sanıyorlar ama nişanlım çok farklı bu durumda aldığım karar devam etmek oldu ama sonrası ne olur bilinmez allah yardımcın olsun herşey gönlüne göre olur seninde umarım

canım benim öncelikle "nasıl başlarsa öyle gider diyeyim" sen mesajı al hiç suçun olmadığı zaman özür dileyip alttan alıp ya da adım atıyor isen suçlu olduğunda ne olacak?
ALEV ALATLI der ki kötülüğe iyilik ile karşılık vermek istemiyorum iyiliğe verecek bir şey kalmıyor o zaman iyiliğe iyilik kötülüğe adalet istiyorum

canım benim öncelikle "nasıl başlarsa öyle gider diyeyim" sen mesajı al hiç suçun olmadığı zaman özür dileyip alttan alıp ya da adım atıyor isen suçlu olduğunda ne olacak?
ALEV ALATLI der ki kötülüğe iyilik ile karşılık vermek istemiyorum iyiliğe verecek bir şey kalmıyor o zaman iyiliğe iyilik kötülüğe adalet istiyorum

Haklisin canm benm iste iyi mi kötu mu zaman gostereck

Back
X