kesinlikle çok doğru.Aramam, net. Önce burnunu indirsin, büyük dağların dedesinden kalmadığını fark etsin.
sorunumuz bana bu varoş kelimesini kullanması nişanlım gidip ona neden böyle dediğini sorması ve tartşmaları onun üzerine kendisinin tribe girip engellemesi ve bu insan 30 yaşında biri. nişanlımın ailesi çok problemli insanlar düğünü kendimiz yapıcaz parayı biz vericez diye ne ailemi arayıp bilgi verirler ne de benim fikrimi sorarlar onlar yapacakları için ne istersem onu yapmamı istiyorlar. evlerine gittiğimde hep soğuklar psikolojik sebeplerden dolayı bir süre kimseyle görüşemedim kaynanam onu aramamı problem yaptı beni aramayana düğün yapmam dedi kayınpederm acillik oldum onlara geri dönüş yapılmadı diye görüşmek için sorun çıkardılar daha bir çok olay yaşadım bunun üzerine aramak veya mesaj atmak inanın içimden gelmiyor ama eğer arayp mesaj atmazsamda düğün konusunda çok problem çıkaracaklar maddi manevi herşeyi nişanlıma yıkacaklar ne yapmalıyım nolur akıl verin
canım sen nişanlıyken böyleysen ilerde hiç düşünemiyorum. o yüzden iyice düşün. nişanlın ne düşünüyor.yani o onlarla iletişim konusunda ısrarcı mı ayrıca düğün de maddi manevi yıkmak düşüncesine o nediyor.. istiyor mu ...
tabi ailesi bir sınır koymak istemez..
bence sen önce nişanlının niyetini ne olduğunu bul önce. biliyorsan sorun yok..
eğer senin yanındaysa.. yaşanan tatsızlıklarda sana hak verip (direk söylemez/söylemeyebilir.söylesede sonuçta bir tarafı onlarla dır. .ama seninle iletişiminden çıkarabilirsin)
daha net durum varmış sizde. kaynanan beni aramayana düğün yapmam demiş, nişanlın aramanı istiyor mu ister de.. (yalnız görümcenle bozuk değil miydiniz.)
neyse...
sonuca gelirsem asla düğünü onların yapacak diye kendin ödün verme.. neysen o ol.. elbette saygılı ol hal hatır sor vs tersleselerde ama biraya çok az gelirsiinz olur biter..
sanma ki düğün masraflarını karşılayacaklar.. herşeyiyle biz ödedik düğünü. eşimin tarafına sorsan onlar karşıladı. aldıkları sadece bilezik. yani düğünde takılan takı. o da öyle ahım şahım değil. 500 er tl lik birşeydi sanırım. yani 1000 tl birşey.. nişanda vs yine öyle masraf olmadı. ama laf açılsa nişan düğün ödemeleri varmış.. inan ki öyle masraf olmadı. olan o kadar olsun diyecek kadar. detaya girmeyim. ama ben diyorum ki durumlarına göre biz birşey istemedik. nişan yemeğini biz karşıladık onlar kuruyemişti vs.
çalışıyor musun eşinin işi nedir durumlarınız nedir bilmiyorum ama iyi kötü bir geliriniz varsa asla beklenti içinde olma.onlardan asla. böyle bir durumdayken asla ve asla..
bence nişanlınla konuş görümcene birşey diyemem. anne babasına her zaman saygılı olacağını ama kendi ilişkinizin geleceği için çok fazla kendinden ödün vermeyeceğini söyle.. içli dışlı olmak demek çok da huzur getirmez. çok iyi olunduğunu göstermez. aksine birbirinizi kırmaktan öteye gitmez.
biz düğünü çok uygun bir miktara düğünde takılanlarla ödedik. eşyaları taksitle aldık. bir de illaki herşeyin olacak diye birşey yok. zamanla alırsınız.
sana tavsiyem sen de durumunuza göre düğün yapın. masraflı düğün yapsanız yine aynı takı gelcektir. daha uygun düğün yapsanız da aynısı gelecektir.
ödeyebiliceğinize göre taksit açtırırsınız..
onun dışında asla beklenti duyma.. huzurunu bozma..
Son düzenleme: