Siz olsanız ne yapardınız? Doğru mu yaptım?

Tavrinizi koymanız iyi olmuş .Kaç yaşında insanlarsiniz suruncemede olan şeyler rahatsız ediyor insanı .Zaten evlenmek istese döner dolaşır gelir size .Ama sen bilirsin demeside ayrı bir olay

doğru olanı yapmışsınız, ilk arayan kaybeder derler, aramayın, istiyorsa o arayacaktır

Arkadaşlar merhaba. Konuyu detaylı bi şekilde yazıyorum görüşlerinizi daha net alabilmek adına. 1 senedir görüştüğüm biri vardı. Kendisi 32 yaşında ben 30 yaşımdayım. Güzel giden bi ilişkimiz vardı. Arada tartışmalar oldu elbette her ilişkide olduğu kadar. Ama genel olarak herşey yolundaydı. Ben ilk zamanlar evlilik konusunu hiç açmadım sıkmak istemedim daha erkek diye hem tanımak adına. Sonrasında yaklaşık 7-8 ay sonra konuyu açtım. O zaman bana “benim aklımda evlilik düşüncesi şuan için yok “dedi bende “kaç yaşında insanlarız belli bi zaman sonra bunları konuşmamız gerekiyor benim niyetim evlilik senin öyle değilse ayrılalım “dedim.(tlfla konuşuyoruz bu arada) sonrasında anlaşamadık tlfu kapattım ben yokum dedim. Sonra 1 saat geçti aradan beni arayıp “seni kaybetmek istemediğim için evliliği seneye düşünüyorum seni seviyorum çünkü sana söz veriyorum “demişti.Aradan aylar geçti. Biz bu süre içinde bikez tartıştık ayrılma noktasına geldik fakat konu başkaydı ama çözdük barıştık. Büyük bi sorun değildi. Hatta o gün tam ayrılacaktık ikimizde ağladık dayanamadık birbirimize sarıldık bırakmadık devam ettik. Onub ilk kez ağladığını gördüm o gün. Beni seviyor bende onu seviyorum.Konu burda başlıyor. Geçen gece uykum kaçtı ve neden hiç evlilikten bahsetmediğini düşündüm gece boyunca. Bi erkek hiç mi geleceğe yönelik planlarından bahsetmez yada ailesiyle tanıştırmak. Bizde yok bunlar. Ben evlilik konusunu açmasam asla açılmıyor. En ufak bi hayal bile etmiyor benle. Dün ona mesaj attım “aşkım biz neden hiç evlilikten konuşmuyoruz. Hani geleceğe yönelik düşüncelerinden bana hiç bahsetmiyosun 1 seneyi geçti belli yaşta insanlarız şuan bunları konuşmamız gerekiyor “dedim. Bana verdiği cevap”ilişkimizi tam olarak rayına oturtamadık kaç kez ayrıldık barıştık ben senden zaman istiyorum “dedi. Ben”hani seneye söz vermiştin evlenicez demiştin” dedim. O ise “ seneye çok yakın bi zaman “ dedi. Şok oldum.Kendimi ifade ettim. Benim ailemi de biliyo az çok her zaman çıkamıyorum dışarıya babama anneme hep bi yalan uydurmak zorunda kalıyorum sırf onu görmek için.bunları bildiği halde neden böyle düşünüyor çok üzgünüm. Neyse kızlar ben dün herşeyi yazdım ona “yolunda giden bi ilişkimiz var aslında “ dedi bana. Ama hem böyle söyleyip hem daha zamanı var demesi kafamı karıştırdı. Ben ona hemen evlenelim demedim ki seneye bişeyler yaparız dese bu kadar üzülmezdim. Ve benle geleceği göremiyorsan bitsin dedim. Çocuk oyuncağın değilim ben senin dedim . Evlilik konusunda gel gitlerin sana bu konuda güvenimi sarstı dedim ve ayrıldık. O bana”konu hemen ayrılığa geldi , sen bilirsin “ dedi. Siz bu durumda ne yapardınız ben doğru olanı mı yaptım yoksa hata mı ettim ?
Gecenlerde bir ask doktorundan tavsiye aldım.
Erkeklerin 5-10 yıl biriyle çıkıp sonra ayrılıp ilk bulduğu fırsatta evlenmelerinin tek sebebinin sadece ve sadece o kadınla evlilik düşnmeme sebebiymiş. Yani aslında adam evlilik düşnüyor ama sizinle istemiyor. Yoksa maddiyat vs yalan erkek adam isterse 10 işte çalışır o kadını isterse bunu diyeni bizzat biliyorum.
Zorlamayın değersiz olan siz olursunuz.

Yazdığınız konuyu bir başkası yaşamış ve yazmış olarak okusaydınız eğer kendinize cevabınız ne olurdu? Ben açıkcası okurken sebebi ne olursa olsun evlenmek istemeyen bir erkeği gördüm. Gerçekten sevdiğini hissetmiş olabilirsiniz, o da gerçekten seviyor olabilir belki ama yine de evlenmemek istememesinin sebebi ne olursa olsun o kadar belli ki düşünmediği.. sizin hata yaptıgınız hiç birşey yok. Belki sevsin sevmesin sebebi her ne ise bu durumda artık o da bu şekilde sürdüremeyeceğini anladığı ya da sizin gözünüzü açtığınızı gördüğü için sen bilirsin demiş. Yaş konusunda da Herşey nasip. herkesin düzeni farklı hayat akışı farklı evlendiği yaş farklı insanın zaten belli. Yine de hayatın bi düzeni ve insanın yaklaşık yaşayacağı ömür belli. O süre zarfında da insanın elbette evliliği de çocuğu da kafasında kurduğu ortalama yaş planı vardır. En azından bunları paylaşabilirdi sizinle. Ben lisede 15 yaşımda eşimi tanıdım 24 yaşında evlendik daha o zamanlar çocuk olmamıza rağmen bile evlilikten konuşurduk. Yaşla alakasıda yok bu işin insan sevdiğiyle zaten plansız bile konuşur böyle bir konuyu doğaçlama olur herşey zaten. Sizin ne hissettiğinizde ortada aslında cevabı kendinizde biliyorsunuz. Bence bu kişiyle ilişkinizi devam ettirmeyin sizde zor şartlarda fedakarlık yapıp zor durumda görüşüyormuşsunuz zaten. Annenizi babanızı düşünün.
Beni anlamasını isterdim. Ailemden bahsedince “ben bunları düşünüyorum merak etme sen “ dedi. Böyle mi düşünülür. Fedakarlık yaptım evet ama boşunaymış. Teşekkür ederim aile çok önemli

Bence de iyi yapmışsınız. Adamın evlenmeye niyeti olsa en azından söz möz bir şey yapar. Evlenme yoluna girince zaten ailelerin tanışması,söz,nişan,düğün derken en az 1 yıl sürüyor.
Evlenmek gibi bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Böyle bir düşüncesi olan biri sürekli hayal kurar sizinle, gelecek planı yapardı bence. Hiç üzülmeyin daha çok vakit kaybetmediginiz için sevinin .

Gecenlerde bir ask doktorundan tavsiye aldım.
Erkeklerin 5-10 yıl biriyle çıkıp sonra ayrılıp ilk bulduğu fırsatta evlenmelerinin tek sebebinin sadece ve sadece o kadınla evlilik düşnmeme sebebiymiş. Yani aslında adam evlilik düşnüyor ama sizinle istemiyor. Yoksa maddiyat vs yalan erkek adam isterse 10 işte çalışır o kadını isterse bunu diyeni bizzat biliyorum.
Zorlamayın değersiz olan siz olursunuz.
Teşekkür ederim. Yok zaten dün ayrıldım. “Hemen rest çektin ,birini mi buldun “ dedi bana üstelik.

Bence de iyi yapmışsınız. Adamın evlenmeye niyeti olsa en azından söz möz bir şey yapar. Evlenme yoluna girince zaten ailelerin tanışması,söz,nişan,düğün derken en az 1 yıl sürüyor.
Evlenmek gibi bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Böyle bir düşüncesi olan biri sürekli hayal kurar sizinle, gelecek planı yapardı bence. Hiç üzülmeyin daha çok vakit kaybetmediginiz için sevinin .
Teşekkür ederim sağolun.

Bende 31 yaşındayım . Kuzum eğer 1 sene içinde halen oturtamadigini ve erken karar almayalimlara getirip ... Ki sen haklısın ayak bile yapsan onun hemen SEN BİLİRSİN kere girmesi bu adamın zaten bu konuda çok da ciddi olduğunu göstermiyor zamana birakarak aslında çıkmaza sürüklüyor seni . Gerek yok hiç inan boşuna zamanını çalmasına izin verme 2 sene 3 sene sonra olacağı ne malum

Tavrinizi koymanız iyi olmuş .Kaç yaşında insanlarsiniz suruncemede olan şeyler rahatsız ediyor insanı .Zaten evlenmek istese döner dolaşır gelir size .Ama sen bilirsin demeside ayrı bir olay
Maalesef öyle söyledi. “Hemen rest çektin birini mi buldun “ dedi bana. Sonra sen bilirsin dedi

Bi şüphen mi var benle ilgili dedim hayır şüphem yok dedi. Maddi durumu hiç konu etmiyor çünkü onla ilgili değil. Öyle olsaydı anlardım. Ama sadece zaman istiyor. Erken karar almayalım diyor. Dünden beri hiç aramadı yazmadı da :KK43:
zor konular bunlar
Emin olamıyor demek ki
32 erkek için çok geç bir yaş değil
Evlilik lafından korkuyor olabilir.

Umudum kalmadı.Ararsa eğer güvenmeli miyim peki ?
Siz bence konu açmasaydınız keşke bizler ne yazarsak yazalım siz barışmaya hazır ve nazır bulunuyorsunuz. Aynı şeyleri yaşamak isterseniz barışın istemiyor netleşsin herşey istiyorsanız da dönmeyin. Bekleyin. çiçeğini alsın gelsin sözünü taksın. Baktınız yapmıyor kaybettiğiniz birşey zaten yok. Seven adam dağları deler.

Bende 31 yaşındayım . Kuzum eğer 1 sene içinde halen oturtamadigini ve erken karar almayalimlara getirip ... Ki sen haklısın ayak bile yapsan onun hemen SEN BİLİRSİN kere girmesi bu adamın zaten bu konuda çok da ciddi olduğunu göstermiyor zamana birakarak aslında çıkmaza sürüklüyor seni . Gerek yok hiç inan boşuna zamanını çalmasına izin verme 2 sene 3 sene sonra olacağı ne malum
İçimde huzursuzluk oldu dün gece hiç uyuyamadım belki o bunların hiçbirini yaşamıyor. Üzülmüyor. Ve beni aramadı yazmadı. Bi mont beğenmiştim geçen gün o sırada beni aradı bende “mağazadayım mont alıcam “dedim. Sen al ben parasını sana vericem hediyem olsun demişti . Dün ayrıldık işte en son mesajı “bana iban numaranı at hediyenin parasını atayım bari o sözümü tutayım “ dedi

Arkadaşlar merhaba. Konuyu detaylı bi şekilde yazıyorum görüşlerinizi daha net alabilmek adına. 1 senedir görüştüğüm biri vardı. Kendisi 32 yaşında ben 30 yaşımdayım. Güzel giden bi ilişkimiz vardı. Arada tartışmalar oldu elbette her ilişkide olduğu kadar. Ama genel olarak herşey yolundaydı. Ben ilk zamanlar evlilik konusunu hiç açmadım sıkmak istemedim daha erkek diye hem tanımak adına. Sonrasında yaklaşık 7-8 ay sonra konuyu açtım. O zaman bana “benim aklımda evlilik düşüncesi şuan için yok “dedi bende “kaç yaşında insanlarız belli bi zaman sonra bunları konuşmamız gerekiyor benim niyetim evlilik senin öyle değilse ayrılalım “dedim.(tlfla konuşuyoruz bu arada) sonrasında anlaşamadık tlfu kapattım ben yokum dedim. Sonra 1 saat geçti aradan beni arayıp “seni kaybetmek istemediğim için evliliği seneye düşünüyorum seni seviyorum çünkü sana söz veriyorum “demişti.Aradan aylar geçti. Biz bu süre içinde bikez tartıştık ayrılma noktasına geldik fakat konu başkaydı ama çözdük barıştık. Büyük bi sorun değildi. Hatta o gün tam ayrılacaktık ikimizde ağladık dayanamadık birbirimize sarıldık bırakmadık devam ettik. Onub ilk kez ağladığını gördüm o gün. Beni seviyor bende onu seviyorum.Konu burda başlıyor. Geçen gece uykum kaçtı ve neden hiç evlilikten bahsetmediğini düşündüm gece boyunca. Bi erkek hiç mi geleceğe yönelik planlarından bahsetmez yada ailesiyle tanıştırmak. Bizde yok bunlar. Ben evlilik konusunu açmasam asla açılmıyor. En ufak bi hayal bile etmiyor benle. Dün ona mesaj attım “aşkım biz neden hiç evlilikten konuşmuyoruz. Hani geleceğe yönelik düşüncelerinden bana hiç bahsetmiyosun 1 seneyi geçti belli yaşta insanlarız şuan bunları konuşmamız gerekiyor “dedim. Bana verdiği cevap”ilişkimizi tam olarak rayına oturtamadık kaç kez ayrıldık barıştık ben senden zaman istiyorum “dedi. Ben”hani seneye söz vermiştin evlenicez demiştin” dedim. O ise “ seneye çok yakın bi zaman “ dedi. Şok oldum.Kendimi ifade ettim. Benim ailemi de biliyo az çok her zaman çıkamıyorum dışarıya babama anneme hep bi yalan uydurmak zorunda kalıyorum sırf onu görmek için.bunları bildiği halde neden böyle düşünüyor çok üzgünüm. Neyse kızlar ben dün herşeyi yazdım ona “yolunda giden bi ilişkimiz var aslında “ dedi bana. Ama hem böyle söyleyip hem daha zamanı var demesi kafamı karıştırdı. Ben ona hemen evlenelim demedim ki seneye bişeyler yaparız dese bu kadar üzülmezdim. Ve benle geleceği göremiyorsan bitsin dedim. Çocuk oyuncağın değilim ben senin dedim . Evlilik konusunda gel gitlerin sana bu konuda güvenimi sarstı dedim ve ayrıldık. O bana”konu hemen ayrılığa geldi , sen bilirsin “ dedi. Siz bu durumda ne yapardınız ben doğru olanı mı yaptım yoksa hata mı ettim ?
Evlilik düşünmeyen adamla ben olsam devam etmezdim
Haklısın

Dogru olani yapmissiniz. surekli bahane uretecek ve gecen yillariniza yazik olacak. Bunlar aglar zirlar , sorumluluk almaz, bencil yaratilmis korkaklar bunlar. Kizdim simdi. Lutfen aramayin, merakinizdan olseniz de aramayin.
Evet haklısınız. Aramayı düşünmüyorum çok kızgınım. Uyuyamadım gece boyunca.

Şu tarihte evlenmemiz lazım( 1 yıl sonra ) da yanlış, evlilik hiç konuşmamak da abes. Adamın niyeti ne siz bilirsiniz ancak. Atıyorum kötü giden şeyler vardır ama ilişki 1 yılı geçti evlenmek lazım diye de düşünülmez. İyi gidiyorsa da böyle ayrı evlerde düzensiz ömür de geçmez iki tarafı da rahatsız eder kafelerde ilişki yaşamak. Sevgilinizi rahatsız etmiyorsa beklentileriniz farklı muhakkak. Birbirinizi uzun vadede memnun edemezsiniz.

Back
X