Siz olsanız ne yapardınız ?

kupkek

Alırım bi dal.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
1.795
1.793
408
Evet okuyan herkesin empati kurarak aynı durumu yaşasalar ne yaparlardı onu merak ediyorum ve kısaca özetliyorum;
Eşimin işleri son zamanlarda çok bozuldu bir de bebek beklediğimiz için ona yetememe korkusu mudur bilmiyorum hamile kaldıktan sonra iyice saçmalamaya başladı
Eski konumdan bilen bilir eşimin alkol problemi vardı ve ben hamilelik iznimin son gününe kadar hem çalıştım hem de onun bu problemiyle mücadale ettim.Bu süreçte çalışmadı hep işleri düzelir diye bekledi.
Ben izne çıkınca o da kendine düzenli bir iş buldu ya da bulmak zorunda kaldı sonuçta ben artık çalışmıyorum belki daha izne çıkmasam çalışmayacaktı bilemiyorum doğumuma yaklaşık üç hafta gibi kısa bir süre kaldı
Bir anlaşma yaptık ben ona alkolü bırakır işinde gücünde bir insan olursa ona maddi olarak destek olacağımı ve ona bir araba alacağımızı söyledim hem kendi birikmiş paramı hem bebeğe gelen altınları koyacaktım ki bu süreçte eşim durmadan içerken biriktirdim yemeden içmeden eşimde kabul etti ve bugün tekrar arkadaşlarıyla içmiş henüz eve gelmedi ama siz yerimde olsanız ne yapardınız?
Vaktinizi aldım şimdiden herkese teşekkür ederim
Dipnot: tüm hamileliğimin alkolik kavgası ağlamak kavga gürültü hakaret içinde geçti son haftalarımda bari azıcık rahat ederim dedim ama maalesef sonuç bu...

Bir sürü söz verirler ama tutmazlar.
Alkol problemi çok zor çözülür.
Söylediklerine inanmayın ve asla maddi destek olmayın.
Bir Allah bir ben bilirim al canımı diye dua ettiğim günleri biliyorum bir de pişkin ki .. Gerçekten çözülmüyor bitmiyor..

Alkolikse cnm arabayla filan ikna edemezsin tedavi olması gerekiyor gitsin tedavi olsun olmuyorsada bilemicem allah hakında hayirlisini versin alkolik insandan ne koca olur ne baba ins kendine çeki düzen verir bence parani altinina verme kendine ait paran olsun nolur nolmaz çocuğun olacak belki esin karşılamaz falan çocuk ve sen idare EDERSİNİZ o parayla

Eş olmadı evet ama baba olamazsa kendi kaybedecek bende o parayı terkederken kendime güvence sayacağım...

Ilk önce tedavi olmaya ikna ederdim ... sen sözü tutuna kadar icmedi ya da gizli icti diyeyim peki ya sonrasi arabasi alir iki kutu alir çeker bir kenara icer ... acimasiz yorum oldu belki ama elindeki cikarma ortaya hele çocuğun takilari. Birakmak isteyen şimdiye kadar bırakırdi yada senin sorun yapmayacağın sekilde az da olsa icerdi

Ben senin yerinde olsam biriktirdigim paramdan ve bebegin altinlarindan verip ona araba almazdim. Eger oyle bi birikiminiz varsa neden kocaniza naraba aliyorsunuz? Cocugun gelecegi icin bi yatirim yapsaniza. Sonra o söz veren kocaniz vari yogu yer. Bebekle ortada kalirsiniz

Allah yardimciniz olsun öncelikle. Tedavi olması lazım eğer bırakamıyorsa. Ortada doğmamış bir bebek var ayrılın falan diyemem mantıklı olan bu olsa bile. En azından maddi yardımda bulunmayin bırakana kadar. Sonra duruma göre bir şeyler düşünürsünüz. Umarım huzuru bulursunuz. Bu arada arabayı kesinlikle almayın ona.

Alkol değil de iddia bağımlısı bir eşle yaşadım benzer durumları. Kavga ettim çözüm olmadı, sustum çözüm olmadı. En son anlaşma yaptım kontrollü ve ben yanındayken zevk için beş on liralık oynamayı kabul etti yaklaşık yedi aydır bu şekilde devam ediyor. İş konusunda isleri bozuk ve yeni evli borçlu olduğumuz için oynuyormuş eşim eskiden kısa yoldan para kazanmak için. Şuan için haftada en fazla iki kere oynuyor.
Siz de alkol konusunda eşinizle anlaşma yapın evde sizin yanınızda içsin kontrollü şekilde. Çünkü kavga ettikçe daha çok içer. Ortamı da musaitse içmeye.
İnşallah tez zamanda kurtulursunuz. Eziyeti malesef kadınlar çekiyor.

Zamanında bir daha içersem tedavi olacağım dedi ama illa iyi olacağım ya salak gibi git tedavi ol demedim zoruna gitmesin dedim kurana el basıcam içmeyeceğim dedi bastırmadım illa utanç duruma düşürmesin kendini dedim gözümdeki bi gram saygısı kalsın dedim ama ne mümkün

Sadece evde iç diye anlaşma yaptık inat gibi dışarda içip sarhoş olup geldi
Tamam dışarda iç ama sadece hafta sonları dedik
Haftanın yedi günü içti
Tamam iç ama sarhoş olma dedim kör kütük geldi
Şimdi çocuk olacak diye içmeyeceğim diye yeminler etti ama bu akşam yedi hepsini

Ayrıca karşınıza alın iyi niyetli onu sevdiğinizi , uzuldugunuzu suclamadan anlatın. Bebeginiz için daha dikkatli olmanız gerektigini yaşadığınız hisleri güzel yolla kavga etmeden anlatın.
Erkekler bizim gibi düşünemiyor. Çocuk eğitir gibi eğiteceksin. Benim eşim kavga ettikçe kızdıkça kendi bildiği gibi yapmaya devam ederdi. Ve bir sure sonra saklama yalan soylemeye gidiyor. Hayırlısı olsun kardeş mucadele et , olmazsa dersin ben elimden geleni yaptım

Tedavi olması lazım. Ailesi durumu biliyor mu?

Bağımlı olmuş zor kurtulması. Benim eşim de öyle. Allah sabır versin. Terapiste siz gidin o gelmese de sorun bakalım belki daha iyi bir çözüm onerisi sunarlar

Neler denedim bir bilsen
Bak dedim gel bırak şu illeti verdiğin para helal hoş olsun ben senin sağlığını düşünüyorum
Bi bırak bak el üstünde taşırım seni dedim
Her ne hata yaptıysanda unutalım ben hep yanındayım
Her dökezlediğinde senin omuzlarında destekçinin dedim
Sana şöyle çok güzel bir araba alalım millete hep güldürdük kendimizi
Bizde mal sahibi olalım bak bebek geliyor dedim
Hala üste çıkıyor ben çok mu memnunum hafta içi bir daha içmeyeceğim ırt zırt hep aynı hep..

Bağımlı olmuş zor kurtulması. Benim eşim de öyle. Allah sabır versin. Terapiste siz gidin o gelmese de sorun bakalım belki daha iyi bir çözüm onerisi sunarlar
Onun için olmasa bile kendim için bir psikoloğa gitmek farz oldu.

Sakın araba almayın bu sefer arabayla içmeye gider daha rahat olur arkadaşlarını gezdirir

Tedavi olması lazım. Ailesi durumu biliyor mu?
Biliyor annesi de çok söylüyor yapma etme diye hatta kızınca alıcam kupkekide yanıma bir daha da oğlum demeyeceğim diyor ama bir süre içmedi diye yumuşuyor hemen ana yüreği malum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…