- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.316
- 198
Evlenirken beraber bile içerdik hiç böyle azıtmazdı sarhoş olduğu zaman çok azdı hatta o zamanlar on kasa içse dokunmazdı hiç böyle kavga derecesine gelmemiştik hiç kormadımbeni alkolle alakalı ayarını kaçırmıyordu maddi olarak inanılmaz tutumluydu ev taksidi ödüyordu fazla harcama yapmazdı ne zaman iş kurdu eldeki avuçtaki gitmeye başladı zarar etti sapıttı resmenEvlenirken böyle biri olduğunu biliyor muydunuz ?
Öncelikle alkol problemi olan biriyle çocuk düşünmem ama hadi diyelim düşündüm oldu onu kendimden de bebeğimden de mahrum bırakırım biriktirmişim o kadar para niye alkolü bırakması karşılığı ona araba alayım gider bebeğimle yerim o parayı hak etmiyor çünkü artı zamanında bir psikolog eşinize şunu yaparsan bunu yaparım şunu yapmazsan şunu yaparım gibi yöntemlerle yanaşmayın ileride önünü alamazsınız demişti karşındaki kişi ödül için değil yaptığı şeyin kötü olduğunu ve sana değer verdiği için vazgeçsin vazgeçmiyorsa eğer değer vermiyor demektir onu baba olmakla ödüllendirmeye gerek yokEvet okuyan herkesin empati kurarak aynı durumu yaşasalar ne yaparlardı onu merak ediyorum ve kısaca özetliyorum;
Eşimin işleri son zamanlarda çok bozuldu bir de bebek beklediğimiz için ona yetememe korkusu mudur bilmiyorum hamile kaldıktan sonra iyice saçmalamaya başladı
Eski konumdan bilen bilir eşimin alkol problemi vardı ve ben hamilelik iznimin son gününe kadar hem çalıştım hem de onun bu problemiyle mücadale ettim.Bu süreçte çalışmadı hep işleri düzelir diye bekledi.
Ben izne çıkınca o da kendine düzenli bir iş buldu ya da bulmak zorunda kaldı sonuçta ben artık çalışmıyorum belki daha izne çıkmasam çalışmayacaktı bilemiyorum doğumuma yaklaşık üç hafta gibi kısa bir süre kaldı
Bir anlaşma yaptık ben ona alkolü bırakır işinde gücünde bir insan olursa ona maddi olarak destek olacağımı ve ona bir araba alacağımızı söyledim hem kendi birikmiş paramı hem bebeğe gelen altınları koyacaktım ki bu süreçte eşim durmadan içerken biriktirdim yemeden içmeden eşimde kabul etti ve bugün tekrar arkadaşlarıyla içmiş henüz eve gelmedi ama siz yerimde olsanız ne yapardınız?
Vaktinizi aldım şimdiden herkese teşekkür ederim
Dipnot: tüm hamileliğimin alkolik kavgası ağlamak kavga gürültü hakaret içinde geçti son haftalarımda bari azıcık rahat ederim dedim ama maalesef sonuç bu...
O zaman arkadaşlarıyla değil de evde içmesini isteyin kabul eder miEvlenirken beraber bile içerdik hiç böyle azıtmazdı sarhoş olduğu zaman çok azdı hatta o zamanlar on kasa içse dokunmazdı hiç böyle kavga derecesine gelmemiştik hiç kormadımbeni alkolle alakalı ayarını kaçırmıyordu maddi olarak inanılmaz tutumluydu ev taksidi ödüyordu fazla harcama yapmazdı ne zaman iş kurdu eldeki avuçtaki gitmeye başladı zarar etti sapıttı resmen
Ticarete girerken 20 milyara yakın masraf etti şirket kurmak için ii yapamadı bu sefer 20 bin verip kurduğu şirketi kapatmak istemedi belki iş yapar diye bekledi boşta kaldı çok boşta kaldığımda ben çalışıyordum o da evde oturmayı kendine yediremediği için hep dışarlarda gezdi durdu orda da içti işte..Bir mutsuzlugu mu varmis veya unutmak istedigi birsey?
Hic sordunuz mu?
Dedim her türkülüsünü dedim ama sonuç hep aynıO zaman arkadaşlarıyla değil de evde içmesini isteyin kabul eder mi
Tedavi kaydını sen mi yaptırsan? Arkadaş çevresi de çol etkiliyor, uzaklaşması lazım. Sabit bir işte çok fazla çalışamaz, bir zaman sonra şikayetleri artacak çünkü düzen yok hayatında alkolden dolayı. Biraz sert çıkman lazım sanırım çünkü seni cepte görüyor, gidemeyeceğine eminBiliyor annesi de çok söylüyor yapma etme diye hatta kızınca alıcam kupkekide yanıma bir daha da oğlum demeyeceğim diyor ama bir süre içmedi diye yumuşuyor hemen ana yüreği malum..
Ticarete ve alkole toplamda 90 bin liraya yakın para kaptırdı eee bende salak olduğum için kaybettiklerini yavaş yavaş yerine koyarız sandımadamın zaten alkol problemi varmış. neden çocuğa şeker vadeder gibi araba alcam sana dediniz ki? araba alıcaksınız diye içmeyecek mi ya da araba aldıktan sonra içmeyecek mi sanıyosunuz?
Ticarete ve alkole toplamda 90 bin liraya yakın para kaptırdı eee bende salak olduğum için kaybettiklerini yavaş yavaş yerine koyarız sandım
Bu süreçte bir kez evi terkettim hamile halimle hemde ölürüm yaşayamam dön bak ağzıma sürmeyeceğim sen yokken kıyafetlerini kokladım ölürüm ben yaşayamamlar geri döndüm yine salaklığımdan yine aynı terane anne evine döneme istemedim o yüzden sustum ama devam ederse sonum o olacakTedavi kaydını sen mi yaptırsan? Arkadaş çevresi de çol etkiliyor, uzaklaşması lazım. Sabit bir işte çok fazla çalışamaz, bir zaman sonra şikayetleri artacak çünkü düzen yok hayatında alkolden dolayı. Biraz sert çıkman lazım sanırım çünkü seni cepte görüyor, gidemeyeceğine emin
En azından üzerine kredi çekeriz borca girer dedim eskiden böyle değil di birde binlerce şey denedim bu da avuntu belki diyor insan bi umut saçma da olsa belki böyle bırakır diyoraraba alarak mı yerine koyacaksınız?
Maalesef şu yaşadıklarımı görsem değil çocuk yapmak bir saniye evli kalmazdım ama bilemiyor insan başına gelebilecekleri belki de çocukta olacak bırakamaz beni rahatlığı vardı ama hamile kalmadan önce böyle değil di çok şükür salağım ama öyle bir adama çocuk verilemeyeceğini biliyorum bir bilsen nasıl iyi biriyle evlendim evlenirken ne yumuşak başlı ne güzel davranıyordu ama içinden canavar çıktı son yıllardaÖncelikle alkol problemi olan biriyle çocuk düşünmem ama hadi diyelim düşündüm oldu onu kendimden de bebeğimden de mahrum bırakırım biriktirmişim o kadar para niye alkolü bırakması karşılığı ona araba alayım gider bebeğimle yerim o parayı hak etmiyor çünkü artı zamanında bir psikolog eşinize şunu yaparsan bunu yaparım şunu yapmazsan şunu yaparım gibi yöntemlerle yanaşmayın ileride önünü alamazsınız demişti karşındaki kişi ödül için değil yaptığı şeyin kötü olduğunu ve sana değer verdiği için vazgeçsin vazgeçmiyorsa eğer değer vermiyor demektir onu baba olmakla ödüllendirmeye gerek yok
Ticarete girerken 20 milyara yakın masraf etti şirket kurmak için ii yapamadı bu sefer 20 bin verip kurduğu şirketi kapatmak istemedi belki iş yapar diye bekledi boşta kaldı çok boşta kaldığımda ben çalışıyordum o da evde oturmayı kendine yediremediği için hep dışarlarda gezdi durdu orda da içti işte..
En azından üzerine kredi çekeriz borca girer dedim eskiden böyle değil di birde binlerce şey denedim bu da avuntu belki diyor insan bi umut saçma da olsa belki böyle bırakır diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?