- 25 Mayıs 2011
- 400
- 130
- 123
Merhaba herkese! Nasıl özet geçeceğimi bilmiyorum ama kısaca anlatmak istiyorum.Yurtdisinda yaşıyoruz geçici bir süreliğine, 8,5 senedir evliyiz,2 çocuğum var biri 16 aylık biri 5.5 yaşında,ben çalışmıyorum, evdeyim.Problem şu: Eşimle bazen sadece aynı evde yaşayan iki ev arkadaşı ya da onun hizmetçisi gibi davranıyor adeta,sohpet,muhabbet hiç yok zaten konuşkan biri degildir.Is saatleri çok rahat günde bir-kac saat çalışıyor hatta bazı günler boş ama gelin görünki hep yorgun,enerjisi dusuk hatta hep uykusuz,sanki adam vardiyali iste gece gündüz işçi olarak çalışıyor,her fırsatta yatıp uyumak istiyor,bu boşluklarına rağmen bana yardımı sıfır, gece defalarca uyanır bebeğim haberi dahi olmaz,çocuklar oyun ister ki babalarına çok düşkünler, formalite 5 dk oynatır,hep tv acar izletir,sürekli çocuk gelişimiyle ilgili yazılar okur anlatırım ama sanki üniversite mezunu değil de karşımda okumamış, cahil birisi varmış gibi uygulamaz anlattığım hicbir şeyi..bir yere gezmeye giderken bizimle hep gergin hep off,pof ya da cikariz çocukları bana bırakır çay kahve içmeye kafeye oturur,sigarasına hiç girmiyorum nefret ediyorum içmesinden.Bunlardan öte en dayanılmaz şey de zırt pırt kahveye gidiyor oyun oynamaya,bize gelince bezgin,yorgun,uykusuz olan adam 5 dk da giyinip hemen çıkıyor,gece geç saatlere kadar gelmiyor,bazen bırakıyor birdaha gitmicem diyor sonra kimin gazına geliyorsa yeniden başlıyor, tabi cildiriyorum ben ,eve belli bir saatten sonra gelirsen almam diyorum ve almıyorum da,arabada yatıyor,gelin gorunki ciddiye alıp vazgeciyor mu ,nerdeee , sabah geliyor yine yatıyor olan yine bana oluyor,yemin ediyorm bak gidersen yine almam diye ;almıyorum o da aynen devam...Nasıl vazgecirecegim şaştım kaldım hava buz gibi soğuk,eksilerde yine bile bile çıkıyor,kahve olmasa da bir şekilde bir dernek var oraya gidiyor yani adamda evde kalmama hastalığı var.Mesela bugünün özeti sabah erkenden 1.5 saatlik uzaklıktaki mesafedeki ise gitti akşama doğru geldi,çok yorgunum uyuycam dedi, çocuklar tüm gün yolunu gözlüyor,çıkıp üstüne oynamaya filan çalışıyor,yemeğini yedi geçti yattı,uyudu,uyandi kalkti giyiniyor cikacagim diye, almiycam gece dedim,girgir yapiyor hala,almadim da.En çok yavrularim için üzülüyor,kafaya takiyorum yoksa çeker kapıyı çıkar giderim gezmeye,umrumda olmaz.Surekli tartışıyorum haliyle .Aksam bebegimi tam 3 saat uyutmaya çalıştım,yorgunluk bir yandan benim stresimin geçmesi bir yandan.Buraya sirf yillar sonra unutmamak icin yaziyorumki aptallik etmiyeyim,Tr' ye donecegiz ve ben bana bu yaptiklarinin ,yalniz birakip birakip cikmalarinin karsiliğini vereyim,aynilarini bir bir yasatayim
.Bencillik bu tam olarak,madem sorumsuzsuzsun,aile ortamini sevmiyorsun ne diye evlenirsin,bekar kalip kendi aptal ,basit zevklerinle gununu gun etseymissin diyorum,diyorum da kime laf anlatiyorum.(Severek,ailesinin karsisinda durarak yani badireler atlatark evlendik).Maddi manevi her turlu fedakarligin karsiliği buymus demekki.Siz olsaydınız nasıl bir tavır takınırdınız?Böyle evlilikleri olanlar nasil katlaniyorsunuz?
.Bencillik bu tam olarak,madem sorumsuzsuzsun,aile ortamini sevmiyorsun ne diye evlenirsin,bekar kalip kendi aptal ,basit zevklerinle gununu gun etseymissin diyorum,diyorum da kime laf anlatiyorum.(Severek,ailesinin karsisinda durarak yani badireler atlatark evlendik).Maddi manevi her turlu fedakarligin karsiliği buymus demekki.Siz olsaydınız nasıl bir tavır takınırdınız?Böyle evlilikleri olanlar nasil katlaniyorsunuz?
Son düzenleme: