Siz olsanız ne yapardınız?

Arkadaşlar konu sahibini boşuna gazlamayalım siniri alt üst oluyor kim ister mühendis kardeşi eve süt zor alsın kendince en iyi çözümü bulmuş bence de haklı. Görümcelerden genel olarak pek hazetmiyoruz ama bunu paylaşması gereken eşi olmalıydı. Görümcenin haberi bile yok belki aralarında konuşup konuşmadığından.

Arkadaşlar konu sahibini boşuna gazlamayalım siniri alt üst oluyor kim ister mühendis kardeşi eve süt zor alsın kendince en iyi çözümü bulmuş bence de haklı. Görümcelerden genel olarak pek hazetmiyoruz ama bunu paylaşması gereken eşi olmalıydı. Görümcenin haberi bile yok belki aralarında konuşup konuşmadığından.
Görümceme, "senin yüzünden eşimle kavga ettim karışma bu kadar hayatımıza, hayatimiz hakkinda bu kadar ciddi kararlari birak esimle alayim" dedikten sonra yaptı bunları. Yani birakın aramızda konuşma olayından haberi olmamasını, bu nedenle kavgalar ettiğimizi cok iyi biliyor.
Ama burada söyleyenler haklı, gorumceme bu fırsatı veren, bana saygı duymayan kişi eşim. Onunla ciddi bir konuşmam olacak.

Esin senden habersiz mi yapiyo bunlari? Ne farkeder slmanya ingiltere? Almanyada kalirsa ingiltereyd gecis yapabilirsin zaten

QUOTE="tontriko, post: 61032733, member: 283796"]
Esin senden habersiz mi yapiyo bunlari? Ne farkeder slmanya ingiltere? Almanyada kalirsa ingiltereyd gecis yapabilirsin zaten
[/QUOTE]
yok durumlardan haberim var elbette, Ingiltere için beraber uğraşıyoruz.
Almanya ile ilgili görümcem arkamdan iş çevirmişti bi ara, eşimin arkadaşıyla planlar yapmisti eşimi oraya yerleştirmek için. Eşime ve bana fikrimizi soramadan yapmıştı bunu.
Hatta bana eşimi ikna etmem konusunda baskı yapmıştı, 1 haftalığına gitsin kafa dağıtsın diye, bende esime git kafan dagilsin filan diyordum salak gibi.
Gerçek ortaya çıkınca küçük bir kiyamet koptu, ben görümceye hayatımıza bu kadar karışma dedim ve ardından yine almanya meselesi ve yine basrolde görümce var.
Dert almanya ingiltere olayı değil, asıl dert suan gorumcemle küsüz ve yapma dediğim şeyi özellikle yapıyor. Amaci bana dis geçirmek aslında.
Ve en büyük dert eşimde ona bu firsati veriyor.
En mantıklısı ikisini beraber almanya ya gönderip bir taşla iki kuş vurmak :))

Sourlife Sourlife
Hahaha😂 gorumcedeki bu israr niye?

Ben sunu anlamadim anlamayacagim.. nedense tum olumsuzluklardan erkekler etkileniyor onlarin kafa dagitmaya ihtiyaci oluyor:) kadinlar neden baslarini alip gitmiyor:)

Ben iki cocugumada gebeyken esim tatile gitmisti, ses etmedim hatta. 3. Deee gitmek istedi dedim hoppp bi dur bakalim.. tum sene sen bunaliyosan bende bunaliyorum. Sen calisiyosan bende calisiyorum. Sirf ben hamileyim diye mi cocuklarla basbasa kalicam sen gezeceksin? Neyse gitmedi zatende..

Gorumcenin plani vardir belki.. bu yurt disi olaylarinda orda kalmak icin cok dalavere cevirenler var

Ben yerinizde olsam görümce ile konuşmaya gerek bile duymazdım sanırım. Size karşı sorumlu olan eşiniz çünkü. Niye eşiniz beş yaşındaki çocukmuş gibi görümcenizi sorumlu tutuyorsunuz anlamadım. İlk Almanya meselesinde eşinizin haberi yoktuysa, buna tepki göstermesi gereken kişi yine eşiniz.

Bu arada görümcenize kızgınlığınız mantıklı karar almanıza engel olmasın derim. Almanya işini bu konudan bağımsız değerlendirin ancak eşinizle sağlıklı bir iletişim kurmanız şart.

Görümceniz de kardesine yardim ediyor o sadece sizin esiniz degil görümcenizin de kardeşi , öncelikle bunu yazmak istedim.Bunu yazma nedenimse muhtemelen esinizin iş arayışlarını , çaresizliğini kızkardesi olarak oda biliyor ama sizin tavrınızdan dolayı sizi çare bulma sohbetlerinde dışarda bırakmış veya bırakmak durumunda kalmış,görümcenize nasıl yaklastiginizi bilemem sonucta.Kendimi görümcenizin yerine koyuyorum benim yapabilecegim tek sey kardesimi Almanya'ya göndermek olsaydı bu sartlar altında elbette kardesime ısrarlardım ,gelinimizin de zamanla bunu kabullenecegini düşünürdum.Bunu da gelinimize saygisizlik gıcıklık vs olsun diye degil kardesimin caresizligi beni daha cok etkileyecegi icin yapardim.Burdakilerin bu konuyu size saygisizlik gibi göstermesini de tuhaf karsiladim sizin careniz belki Almanyada ,belki ingilterede belki de bu ülkede.Siz bir yildir bu ülkeden olumlu dönüt alamadiniz is konusunda yani ayni sey bir baska ülke icin de gecerli olabilir belki sadece Almanya olacak siz çòzüm odakli dusunun lutfen daha onceki konunuz beni cok üzmüştü o nedenle bu donemi gelin gorumce meselesi haline donusturmeyin careniz Almanyadaysa kosa kosa gidin.

Arkadaşlar merhaba,
Eşimin Almanya' da yaşayan bir arkadaşı var.
Yaklaşık 1 yıl kadar önce görümcem, eşimin kafasını dağıtması için 1 haftalığına oraya gitmesinin iyi olacagini söylemişti. Eşim o dönemde iş bulamadığı ve sıkıntıda olduğu için olabilir diye düşünmüştüm.
Fakat bir süre sonra, aslında görümcemin eşimin arkadaşıyla başka türlü konuştuğunu, eşime orada iş bulmayi planladıklarını öğrendim.
Tabi ki ertesi sabah görümcemle ve esimin arkadasiyla yüzleştim. Esimin arkadaşı özür diledi "bilgin var sanıyordum" dedi. Görümcemle bu olaydan sonra bir süre küs kaldım.
Neyse 1 ay kadar önce bize geldiği için (başka şehirde yasiyor) misafir Neticede barıştım ve barışma sonrası oturup uzun uzun konuştum.

Hayatımıza bu kadar fazla müdahale etmesinin beni çok rahatsız ettiğini, eşimle ingiltere' ye gitmek için uğraştığımizi, almanya" ya gitmeyi kesinlikle düşünmediğimi, benim fikrimi sormadan hayatımız hakkında böyle ciddi kararlar alamayacağını söyledim.
Bu konusmadan 2 gün sonra baska bir nedenle sorun yaşadık ve şuanda yine konuşmuyoruz.
Birkaç gün önce eşimle telefonda konuştuklarını duydum ve dün eşim almanca kursuna başladi. Parasını da görümcem ödeyecek.
Eşimle kavga ettim, bu kadar Almanya olayı üzerine dalga mi geciyorsunuz benimle diye.
Eşim, şuan sıkıntıda olduğumuz için kabul ettiğini ve benim gereksiz yere takıntı yaptığımı söylüyor.
Siz olsaniz, ne yapar yada ne düşünürdünüz?
aslında asıl sorun esınızde desem ?
mesela ben kardesıme abıme neyse ıyı gelecegını dusundugum bır ıs bulsam hem gıdersın hem kafa dagıtır tatıl yaparsın hemde su kısının ıs baglantısı var gorusursun desem
kardesım de bunun ustune esımınde fıkrını alayım bakalım o ne dusunur sonucta benımle oda orda yasayacak demezse o kardesımın ayıbı olur benım degıl

yanı ben hem gelıne hem abıme ayrı ayrı ızahat vermek zorunda degılım işi yapacak olan abım oldugundan ona paslarım gerı kalanını o dusunur ısterse ıster ıstemezse ıstemez

yanı ben gorumcenın kotu nıyetlı oldugunu dusunmuyorum ,sızın oncesınden bır onyargınız var sanırım ondan fazla tepkı vermıssınız... bence küsülecek bırsey yok bunu konusarak cozebılırsınız ,ama muhattabınız esınız .

'' kardesının sana boyle bır emrıvakı yapacagını dusunmuyorum kesın senın bılgın var ama kesınlesmeden bana soylemek ıstemedın heralde ne olursa olsun ben senın yanındayım desteklerım bılıyorsun ama benı hesaba almamanı cok ıcerledım yok sayman gonlumu kırdı'' dıye esımle konusurdum

Almanya ingiltere farketmez nerde karnım doyacaksa oraya giderim gitmesine , fakat bu kadar ısrar neden ? Konuştuğunuz halde görümcenizin ısrarı üzerine o kursa gidiliyor , sonrası malum . Ben gitmem kocamlada konuşurum , kendisi güle güle gidebilir yanına da ablasını alsın.

Almanya ingiltere farketmez nerde karnım doyacaksa oraya giderim gitmesine , fakat bu kadar ısrar neden ? Konuştuğunuz halde görümcenizin ısrarı üzerine o kursa gidiliyor , sonrası malum . Ben gitmem kocamlada konuşurum , kendisi güle güle gidebilir yanına da ablasını alsın.
Işte rahatsız eden bu ısrar zaten, inada yapar gibi. Bende gorumceyim, yengem bana hayatimiza karışma dese, bırakın tekrar karismayi, utancımdan yüzüne bakamam uzun zaman.

Arkadaşlar merhaba,
Eşimin Almanya' da yaşayan bir arkadaşı var.
Yaklaşık 1 yıl kadar önce görümcem, eşimin kafasını dağıtması için 1 haftalığına oraya gitmesinin iyi olacagini söylemişti. Eşim o dönemde iş bulamadığı ve sıkıntıda olduğu için olabilir diye düşünmüştüm.
Fakat bir süre sonra, aslında görümcemin eşimin arkadaşıyla başka türlü konuştuğunu, eşime orada iş bulmayi planladıklarını öğrendim.
Tabi ki ertesi sabah görümcemle ve esimin arkadasiyla yüzleştim. Esimin arkadaşı özür diledi "bilgin var sanıyordum" dedi. Görümcemle bu olaydan sonra bir süre küs kaldım.
Neyse 1 ay kadar önce bize geldiği için (başka şehirde yasiyor) misafir Neticede barıştım ve barışma sonrası oturup uzun uzun konuştum.

Hayatımıza bu kadar fazla müdahale etmesinin beni çok rahatsız ettiğini, eşimle ingiltere' ye gitmek için uğraştığımizi, almanya" ya gitmeyi kesinlikle düşünmediğimi, benim fikrimi sormadan hayatımız hakkında böyle ciddi kararlar alamayacağını söyledim.
Bu konusmadan 2 gün sonra baska bir nedenle sorun yaşadık ve şuanda yine konuşmuyoruz.
Birkaç gün önce eşimle telefonda konuştuklarını duydum ve dün eşim almanca kursuna başladi. Parasını da görümcem ödeyecek.
Eşimle kavga ettim, bu kadar Almanya olayı üzerine dalga mi geciyorsunuz benimle diye.
Eşim, şuan sıkıntıda olduğumuz için kabul ettiğini ve benim gereksiz yere takıntı yaptığımı söylüyor.
Siz olsaniz, ne yapar yada ne düşünürdünüz?
Bazıları böyle malesef benim görümcemde annesine babasına çok akıl verir ama abisine ne yaptıysa sökmedi.Yaş olarak o mu büyük?Maydonozlara kıl olurum hatta görümcem bile maydonoz diye kayıtlı 🤣

Görümceniz de kardesine yardim ediyor o sadece sizin esiniz degil görümcenizin de kardeşi , öncelikle bunu yazmak istedim.Bunu yazma nedenimse muhtemelen esinizin iş arayışlarını , çaresizliğini kızkardesi olarak oda biliyor ama sizin tavrınızdan dolayı sizi çare bulma sohbetlerinde dışarda bırakmış veya bırakmak durumunda kalmış,görümcenize nasıl yaklastiginizi bilemem sonucta.Kendimi görümcenizin yerine koyuyorum benim yapabilecegim tek sey kardesimi Almanya'ya göndermek olsaydı bu sartlar altında elbette kardesime ısrarlardım ,gelinimizin de zamanla bunu kabullenecegini düşünürdum.Bunu da gelinimize saygisizlik gıcıklık vs olsun diye degil kardesimin caresizligi beni daha cok etkileyecegi icin yapardim.Burdakilerin bu konuyu size saygisizlik gibi göstermesini de tuhaf karsiladim sizin careniz belki Almanyada ,belki ingilterede belki de bu ülkede.Siz bir yildir bu ülkeden olumlu dönüt alamadiniz is konusunda yani ayni sey bir baska ülke icin de gecerli olabilir belki sadece Almanya olacak siz çòzüm odakli dusunun lutfen daha onceki konunuz beni cok üzmüştü o nedenle bu donemi gelin gorumce meselesi haline donusturmeyin careniz Almanyadaysa kosa kosa gidin.
Aslında çok haklısınız. Iyi niyet olduğunu düşünmediğim için bu aşırı tepkim, geçmişimiz pek parlak değil bu gorumcemle.
Daha nişanlıyken giyeceğim gelinlikten tutun da, bize geldiğinde kaç tane ekmek alacağımıza dahi müdahale eden biri.
Benim ailem sınırlara çok saygılıdır. Kimse kimsenin hayatına karışmaz bu kadar. Ellerinden gelen maddi manevi desteği yapıp, gerisine karışmazlar. İhtiyacınız olursa buradayız derler birtek.
Bence sikintida da olsak, olmasi gereken bu.
Neticede eşimde bende ikişer unv. mezunuyuz. Bizimde kafamiz çalışıyor. Bizim yerimize karar vermek çok uc geliyor bana.

Bazıları böyle malesef benim görümcemde annesine babasına çok akıl verir ama abisine ne yaptıysa sökmedi.Yaş olarak o mu büyük?Maydonozlara kıl olurum hatta görümcem bile maydonoz diye kayıtlı 🤣
Yaş olarak o büyük evet.

Yaş olarak o büyük evet.
Eşinizi ikna edip gerekli desteği sağlamış hayırlısı olsun belki kursa gitse bile geçemeyecek olmayacak hayırlısı için dua edin bazen olmayınca olmuyordur bende görümcemle anlaşamam insan içinde selamlaşalım dedim ele güne karşı bir hal hatırlık hatrımız olsun dedim ama olmadı malesef...

Eşinizi ikna edip gerekli desteği sağlamış hayırlısı olsun belki kursa gitse bile geçemeyecek olmayacak hayırlısı için dua edin bazen olmayınca olmuyordur bende görümcemle anlaşamam insan içinde selamlaşalım dedim ele güne karşı bir hal hatırlık hatrımız olsun dedim ama olmadı malesef...
Aynen hayırlısı olsun, saolun.

arkadan iş çevirmeye çalışmaları hoş bir şey değil. arkadaşının yaptığı iyilik bana göre de görümce baya baya sinsilik peşinde bence. çıkarı ne ki? eşiniz niye size bunları söylemiyor arkadan gizli gizli iş yapmaya kalkıyor?

arkadan iş çevirmeye çalışmaları hoş bir şey değil. arkadaşının yaptığı iyilik bana göre de görümce baya baya sinsilik peşinde bence. çıkarı ne ki? eşiniz niye size bunları söylemiyor arkadan gizli gizli iş yapmaya kalkıyor?
Herhangi bir çıkarı oldugunu sanmıyorum. Sadece herzaman kendi dediği olsun istiyor. Ailesini yönetmeye alışmış. Annesini, kardeşlerini hepsini o yönetiyor. Ben kendi hayatimi kendim yönetmek istedigim için pek anlasamiyoruz.
Eşim neden onu dinliyor kısmı soru işareti.

Herhangi bir çıkarı oldugunu sanmıyorum. Sadece herzaman kendi dediği olsun istiyor. Ailesini yönetmeye alışmış. Annesini, kardeşlerini hepsini o yönetiyor. Ben kendi hayatimi kendim yönetmek istedigim için pek anlasamiyoruz.
Eşim neden onu dinliyor kısmı soru işareti.

baya sinir bozucu ya eşiniz onun niye sözünden bu kadar çıkamıyor peki onu çözebildiniz mi?

Avrupa ülkelerine yerleşmek kolay değil hazır ilgilenecek birilerini bulmuşsunuz kapak atmaya bakın

Back
X