Siz olsanız ne yapardınız ?

Bu sefer yaptığım ağır bir tepkiydi ama yine de fayda etmedi. Siz peki ne yapıyorsunuz bu durumda yani evlilik devam ediyor mu acaba ? Çekmek kolay mi

Yalnis anlasilmasin. Küsme huyu olan bendim. Esim degil. Ve hayir cekilmesi hic de kolay degildi. Esim cok sabirli bi insan sansima. Onun icin kendime ceki düzen vermeme firsatim oldu. Öyle devam etseydim eminim ki evliligim hem cabuk yipranirdi, hemde aradaki saygi cabuk biterdi

Bende çok çok çok çok istiyorum ama olmuyor. Evlendikten sonra bazı şeyleri değiştiremiyoruz sanırım 😌 nisanlıyken de kğserdi ama ben umursamaz kaldığım yerden devam edebildiğim için birkaç günde kendine gelirdi. İnanırmısınız 10 gün evden hiç çıkmadan küsken benimle hiç konuşmadı
Eski eşime benziyor özelliği bide bana sen nasıl insansın diyordu ama artık eski 😀
Ben duramam o kadar küs kalmaya musallat olurum valla 😀😀😀

Bende öyle idim. Evlenmeden önce. Ama aynı evin içinde bu yapımıyor 10 gün küstük çatladım nerdeyse
20 yıllık evliyim
Yeni evlisin o yüzden
Zaman geçsin bak 10 gün değil 10 ay bile küs kalabiliyormusun kalamıyormusun
Oda senin zayıflığını biliyor
Küs kalacak adama bu küslük zor yapılır

Cok doğru ama her insanın bir eksikliği var diye düşünüp sabretmeye çalışıyorum ama artık bir yere kadar diyorum. Bunun farkında olmalı uzaklaştığımı sogudumu mutlak surette farkediyordur ama yine de geri adım atma diye bir şey yok
Her insanın bi eksiği vardır illa ki haklısınız ama insanın olumsuz bir özelliği varsa ve eşi bundan haklı olarak şikayetçiyse kendine çeki düzen verir, biraz kendini değiştirmeye filan çalışır. İnsanın eşinin şu huyun yüzünden ayrılmak istiyorum diyecek kadar can sıkıcı bir huyu var ama sıfır çaba gösteriyor 😒 hayal ettim canım sıkıldı valla

Aynı benim eşimin eski hali.İlk zamanlar neye küstüğünü bile anlamazdım. Sorunca söylemezdi. Kendi kendine küserdi. Ben dayanamaz haklıda olsam, haksızda olsam barışmaya, konuşmaya çalışırdım. Zaman içinde gördümki, ben kötülük olmasın, iyi geçinelim dedikçe adamın burnu dahada havalandı.Birgün canımı çok sıkacak bir şey yaptı. Bende bu sefer inat ettim, asla barışmadım. 20 gün sonunda onun inadı kırıldı ve hayret özür dilemeyi biliyormuş meğer benim egolu tosbağam

Hep sen alttan alıp, o hatalı bile olsa barışan sen olursan tabiki iyi günleriniz olur....

Bildiğim birşey varki o da şu; hiçbir insan sürekli verici olamaz, bir yerde tahammül sınırı patlar

Psikologlar der ki;
"Kari-koca ilişkisi karşılıklı alma-verme ile devam eder, bir taraf hep veren diğer taraf hep alan taraf ise o ilişki sağlıklı değildir, eninde sonunda biter"

Bende öyle düşünüyorum ama o öyle değil işte bitmeye mahkum bir evlilik su an tahammül sınırlarımı zorluyor bunu düşünmek bile çok üzücü

Aynı benim eşimin eski hali.İlk zamanlar neye küstüğünü bile anlamazdım. Sorunca söylemezdi. Kendi kendine küserdi. Ben dayanamaz haklıda olsam, haksızda olsam barışmaya, konuşmaya çalışırdım. Zaman içinde gördümki, ben kötülük olmasın, iyi geçinelim dedikçe adamın burnu dahada havalandı.Birgün canımı çok sıkacak bir şey yaptı. Bende bu sefer inat ettim, asla barışmadım. 20 gün sonunda onun inadı kırıldı ve hayret özür dilemeyi biliyormuş meğer benim egolu tosbağam

O gün bugündür her şey iyi mi , küsmeleri bitti mi ? O zaman ben çok uzunca küseyim belki fayda eder 😊

Her insanın bi eksiği vardır illa ki haklısınız ama insanın olumsuz bir özelliği varsa ve eşi bundan haklı olarak şikayetçiyse kendine çeki düzen verir, biraz kendini değiştirmeye filan çalışır. İnsanın eşinin şu huyun yüzünden ayrılmak istiyorum diyecek kadar can sıkıcı bir huyu var ama sıfır çaba gösteriyor 😒 hayal ettim canım sıkıldı valla

Kesinlikle çok can sıkıcı

QUOTE="anneoluyoeum, post: 65023977, member: 995372"]
O gün bugündür her şey iyi mi , küsmeleri bitti mi ? O zaman ben çok uzunca küseyim belki fayda eder 😊
[/QUOTE]
Aynen. Bir daha küsme falan olmadı. Tartışsak bile iki söylenip, surat asıp, kaldığımız yerden devam edebiliyoruz hayatımıza çok şükür.

Yalnis anlasilmasin. Küsme huyu olan bendim. Esim degil. Ve hayir cekilmesi hic de kolay degildi. Esim cok sabirli bi insan sansima. Onun icin kendime ceki düzen vermeme firsatim oldu. Öyle devam etseydim eminim ki evliligim hem cabuk yipranirdi, hemde aradaki saygi cabuk biterdi
Anladım dediğinizde haklısınız o zaman biraz kendine çeki düzen verse ben ona zaten elimden geldiğince yardımcı olurum ama yok

QUOTE="anneoluyoeum, post: 65023977, member: 995372"]
Aynen. Bir daha küsme falan olmadı. Tartışsak bile iki söylenip, surat asıp, kaldığımız yerden devam edebiliyoruz hayatımıza çok şükür.
[/QUOTE]

Bide o yolu deneyim bakalım 😊

Onun aileden ne gordugu nasıl gordugu umrumda olmazdı, eline saglık demedıgı yemegımı yemeyecek adamsa. Yiyip trıbe devam ediyorsa adam degıldır.
Ben ne yapardım? Annemle babam beni ego tatmin edeyim stres topu olayım diye yapmadı sana der, aliye guzelce bir bay bay derdım.

Öyle kolay olur mu dersiniz ? Bilmem belki ben daha duygusal yaklaşıyorum.

Of aynı babam, durumlar farklı olsa annem mi yazıyor bunu derdim. Babam bizimle küser yemeğe bile oturmazdı, biz salonda yiyoruz o bizimle konuşmaz mutfakta yerdi yemeği de annemin yaptığını yemez yardımcının yaptığını yerdi falan. Ay cok kötü hiç çekilmez

Of aynı babam, durumlar farklı olsa annem mi yazıyor bunu derdim. Babam bizimle küser yemeğe bile oturmazdı, biz salonda yiyoruz o bizimle konuşmaz mutfakta yerdi yemeği de annemin yaptığını yemez yardımcının yaptığını yerdi falan. Ay cok kötü hiç çekilmez

Evet hiç çekilmiyor cidden

Merhaba arkadaşlar. Ben daha önce de buraya konu açmıştım yine buna benzer bir konu hakkında. Ben eşimle sorunlar yaşıyorum çözemediğimiz içinden çıkamadığımız sorunlar. Bu yüzden ne yapacağımı şaşırdım naçizane sizlere şunu sormak isterim. “Ben ne yapayım?” Değil de “siz olsanız ne yapardınız?” Merak ettiğim şey bu. Belki ben duygusal yaklaşıyorum üçüncü göz daha iyi görür belki. Aslında gözle görülür bir sorun yok ama ne zaman bi tartışma çıksa eşim bana küsüyor. 2 buçuk yıllık evliyim çocuğum yok düsük yaptım. İki yıl boyu bir sorunumuz yoktu çünkü ben hep alttan alıyordum hep onu peohpohlayıp kavga ettiğimizde ayağına gidiyordım(haklıda olsam haksızda) ama son 4 aydır artık gitmeyi bıraktım bende inat ediyorum o konuşmayınca bende konuşmuyorum. Ama görseniz duvardan farksız öyle böyle bi küsmesi yok paşazadenin. Aileden gelen bir şey hepsi öyleler. Bende sevgi istiyorum ilgi istiyorum mutlu olmak istiyorum para sorunumuz yok ama diyorum ki keşke paramız olmasaydı da ben çok mutlu olsaydım. Yani çok içinden çıkılmaz bir durumdayım. Şimdi bir haftadır saçma sapan bir şey yüzünden beni kıskandı o günden beri konuşmuyor aramıyor sormuyor bide annesi rahatsız yanında kalmak zorunda o kalıyor şimdi bende annemde kalıyorum. Orda da kaldım hani tavır yapmasın diye 4 gün dönüp yüzüme bakmadı yemek yapıyorum eline sağlık bile demiyor. İyiysem çok iyiydi canını veresin gelir ama kötüysen de dönüp selam vermez. Kafam çok karışık bunlar yüzünden daha önce üç sefer ayrılalım dedim kabul etmedi. Ben şaşırdım siz olsanız ne yapardınız?
Eş küsmesi iğrenç bişey .Bende çok alttan aldım.Ama gerek yok ben ıyıykem herkes ıyı olur.Yok sayın .

Anladım dediğinizde haklısınız o zaman biraz kendine çeki düzen verse ben ona zaten elimden geldiğince yardımcı olurum ama yok

Esinizin kendine ceki düzen vermesi icin önce hareketlerinin yalnis oldugunu anlamasi lazim. Ailesinde bu tavirlar normaldi belki, ama aslinda ne kadar sagliksiz bir aile oldugunu net gösteriyor. Cünkü yetiskin saglikli bireyler cözümü iletisimde arar. Sevgisini cezalandirmak adina karsisindakinden esirgemezler. Ben mesela küssem susardim, cünkü kavgalarda hep agir konusmamdan korkardim. Agir kokusmaktansa küsüp trip atmayi tercih ederdim. Bir cok kisi ama o küsmeyi karsidaki insani cezalandirmak veya yola getirmek Icin kullanir. O küsmekle, heleki günlerce uzatmakla aslinda karsidaki insani yokluklarina alistirdiklarinin farkında bile degiller. Esinizle bu durumu kavga yapmadiginiz bir zaman konusmaniz lazim. "Yok ben böyleyim isine gelirse" tavrina bürünürse gercekten iliskiyi gözden gecirmek lazim. Ben esim icin (tabi kendim icinde) bu huyu biraktim. Biraz zaman aliyor tabi cünkü eski davranislara düsmek kolay, ama sevdigi icin yapiyor insan. Birde cocuklarimin küsüp trip atan bir anneyi örnek almalarini istemedim

Maalesef evliliklerdeki en büyük hatalar sevgili iken olan olumsuzluklari görmezden gelmek.. Eşinizi karşınıza oturtun ve sakin bir ses tonuyla küstügü zaman size ne hissettirdiğini ona anlatın. Bu durumun sizi üzdügünü, bu kadar uzun süre küs kalmak yerine sorunları konuşarak halletmenin yolunu bulmanız gerektigini söyleyin. O küstügü zaman sizde aynı şekilde davranış gösterirseniz sorunlarınız çözülmez. Eşiniz küstügü zaman ona neden küstüğünü sorun ve o konu hakkında açıkça, sakince konuşmayi deneyin.

Merhaba, ben diğer arkadaşlar kadar sert yaklaşmayacaağım bu duruma. Eşinizin kötü bir huyu var. 2.5 senedir de siz bu huyunu torpulemek veya yok saymak bir kenara dursun git gide percinlemissiniz. 2.5 senelik kabullenişi 4 ayda değiştirmek kolay değil bunu kabul edelim. Sevgi saygı sadakat diğer unsurlar sağlamsa ben 2.5 seneyi de bu huyunu torpulemeye çalışarak geçirirdim. Ne yapardım? 1. Öncelikle uzman desteği alırdım 2. Küstü mü yok sayardım. Kendi küsen kendi barışır. Baristiktan sonra hislerimi ben dili anlatırdım. Bu şekilde Küsmek eylemi yetişkin benliğinin gelismedigini gösterir ona yetişkin davranışlarınin sizi daha cezbettigini hissettirmeniz o huyundan uzaklaştırır. Destek alın bireysel sizi yönlendirir zaten. Hemen kestirip atmayın

Back
X