Siz olsanız ne yapardınız ?

Ayrılıncak bi mevzu değil bence. Evlılık yuva kolay mı kuruluyor ki kolay yıkılsın. Genel olarak iyi diyorsun. Herkesin bi kusuru vardır. Konusabilirsin onunla yada sen de yorulduğun için adım atmaktan bi süre ona zaman tanıyabilirsin küslüğü bitirmek için. Her erkek maalesef öyle romantik aşırı ılgılı olamıyor. Bende özeniyorum mesela karısına çiçek gönderip hoş aşk cümleleri kuran erkeklere. Benim eşim yapamaz yapısında yok yani. Ama bu boşanmak için bi sebep değil benim gözümde.

Demek ki babasi anneyi hep böyle "yola getirmeye" calisiyordu. Esinize bir sorun: Babasi annesine öyle davranirken annesi nasil hissediyordu? Diyelim annesi kendini mutsuz ve degersiz hissediyordu. Esinizin de amaci mi sizin degersiz ve mutsuz hissetmeniz mi? Öyle ise kusura bakmasin kendine bir cinden bir sisme bebek getirsin ona öyle davransin. Karsisinda böyle basit psikolojik oyunlara ve terbiyesizliklere gelmeyecek var. Annesi babasi gibi bosanmak istiyorsa sonunda simdiden söylesin.

Kavganın birinde bunu aynen böyle söyledim. Sonunun babanla annen gibi olmasını istemiyorsan böyle davranamazsun diye ama oda suç oldu her şeyin olduğu gibi. Neymiş ben nasıl onları örnek gösterebilirmişim neymiş biz onlarla bir miymişiz ? Yani aynı şeyleri yaşıyoruz ha iki yıl ha elli yıl. Boşa giden zaman var mı var

Küsmeyi hiç sevmem oturup adam gibi konuşmayacaksa gitmesini tercih ederim. Paşanız ne istediğini biliyor aslında boyun büküp yalvaracak eş ben yapmam hatta atarsa atar giderse gider kimse benden önemli değil. Eşim çok zorlarsa bende onu zorlarım.
Ne bileyim burada bazen şaşırıyorum bazı yazılanlara. Sizin için söylemiyorum ama gerçekten en kalbi duygularınız bunlar mu ? Yani ben ne zorluklarla kurulmuş ne çileler çekilerek kurulmuş bu yuvayı (çok mutlu olduğum dönemleri varsayarak) bozmak yıkmak istemiyorum hele ki böyle bir dönemde

Siz neden herşeyinize bu adamın onayını bekliyosunuz ki? Ayrılmak istiyosaniz bi bavul toplamanıza bakar, ayrılalım dedim kabul etmedi ne demek? Siz de biraz siniksiniz bence, adam da bunu biliyor, çok da güzel kullanıyor
Ayrılalım derken ayrılmak istediğim anlamı çıkmasın ben zaten ayrılmak istemiyorum eşimi seviyorum bu huyları beni çok yorduğu ve üzdüğü icin açtım konuyu. Siniklikle alakası yok ki sevdiğim için alttan alıyorum

Böyle düşünmesi ve davranması birazda sizin davranışlarınizdan kaynakli gibime geliyor. Çünkü öncesinde haklı da olsanız haksizda olsanız barışan ve ilk adımı atan siz olmuşsunuz. Bı anda onunda davranışlarının değişmesini beklemeyin. Tabiki zamanla olacak seyler. Ama önce siz ona karşı yaklaşıminizi değiştirin. Konuşmaya çalışın neden küstüğünü anlamaya çalışın. Nasıl davranırsanız küsme eylemi göstermez onu düşünün. Siz onu anlamaya çalışınca o da sizi anlamaya çalışacaktır. Sizin cabanizi görünce belki o da kendini değişime açacaktır. Ama demek istediklerimi sakın yanlış anlamayın. Ortada hata varsa bunu kabullenin demiyorum. Orta yol bulmaya çalışın. Ve şunu unutmayın ki insanlar bı anda davranışlarini duzeltemez ikinizinde birbirinize yaklaşımı değişmeli diyorum ben

Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız icin. Belki geçiş dönemi belki bi sorunu var söylemiyor bilemiyorum ama dediğinizi yapacağım. Aramız düzelince oturup uzun uzun konuşacağım. Sonu iyi olur mu olmaz mı bilmiyorum ama hakkımızda hayırlısı olsun

Bir tanidigimiz bundan yillar önce esiyle ne vakit kavga etse cocuklari babalarina birakip annesine gidermis.Adamcagizda cocuklara bakamayip yalvar yakar karisini geri getirirmis. Yillar sonra kizi evlendi ve esiyle bir kavga sonucu cocugunu birakip annesine gitti. Gidis o gidis. Adam bosadi kadini….
Bunu neden anlattim, dediniz ya babasi da küserdi diye, muhtemelen ailesinde bunu gördü,zaten "küsmemi istemiyorsan sen de beni kizdiracak seylar yapma" dedigine göre Babasinin annesini yola getirme yöntemini size uyguluyor. Adama sizin iliskinizin onun anne baba iliskisinden farkli oldugunu anlatmaniz lazim. Yoksa küsen adamla isiniz zor.
Çok zor hakikaten. Aile ne kadar önemliymiş bunu yaşayarak öğrendim. Halbuki evlenmeden önceki en büyük korkusu babası gibi olmaktı bunu gözleri dolu dolu anlatmıştı. Ama hayat iste aynı şeyi şimdi kendisi yapıyor annesinin yaşadıklarını bana yaşatıyor

Ben öyle bir küs yaşarım ki, karşımdaki hayattan soğur.
Koridordan geçerken çarparak geçip Allah Allah diyebilecek boşlukta yaşarım😂
Hele sizin gibi küs olduğum insana ‘görev’ bilinci ile hizmet falan, hak getire.
Keyfimin kahyası olurum, genişliğim onu rahatsız etsin, bana ne.
Bende kendimi kindar bilirdim. Daha beterini görene kadar 😅 deli deliyi görünce sopasını saklarmış. Ben saklamak zorunda kaldım

Ayrılıncak bi mevzu değil bence. Evlılık yuva kolay mı kuruluyor ki kolay yıkılsın. Genel olarak iyi diyorsun. Herkesin bi kusuru vardır. Konusabilirsin onunla yada sen de yorulduğun için adım atmaktan bi süre ona zaman tanıyabilirsin küslüğü bitirmek için. Her erkek maalesef öyle romantik aşırı ılgılı olamıyor. Bende özeniyorum mesela karısına çiçek gönderip hoş aşk cümleleri kuran erkeklere. Benim eşim yapamaz yapısında yok yani. Ama bu boşanmak için bi sebep değil benim gözümde.
Valla utansın diye kız istemeye gidenlerin çiçeklerinden yaptım ikinci evlilik yıl dönümümüzde 😂 oda elinde sokaktan bulduğu bi Gül koparmış gelmiş. Romantikligin R si yok. Ama kadın olarak çiçek değilde sevgi sohbet ilgi istiyorum hepsi bu

Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız icin. Belki geçiş dönemi belki bi sorunu var söylemiyor bilemiyorum ama dediğinizi yapacağım. Aramız düzelince oturup uzun uzun konuşacağım. Sonu iyi olur mu olmaz mı bilmiyorum ama hakkımızda hayırlısı olsun
Sağlıklı iletişim her zaman en iyi yoldur :)) Herşeyin hayırlısı.. Sormak istediğiniz birşey olursa istediğiniz zaman sorabilirsiniz.

Kavganın birinde bunu aynen böyle söyledim. Sonunun babanla annen gibi olmasını istemiyorsan böyle davranamazsun diye ama oda suç oldu her şeyin olduğu gibi. Neymiş ben nasıl onları örnek gösterebilirmişim neymiş biz onlarla bir miymişiz ? Yani aynı şeyleri yaşıyoruz ha iki yıl ha elli yıl. Boşa giden zaman var mı var

Orda "Ben onlarla bir degilim, ama sen babanla birsin" diyecektiniz iste. Hic öyle atlayip ziplamaya hakki yok. Hepimizin yalnis davranislari olabilir. Hicbirimiz mükemmel degiliz ve hepimizin tasidigi izleri vardir. Ama önemli olan gelecegimizi nasil sekillendiriyoruz. Benim icin en önemli neden esimin yaninda cocuklarim oldu degismek icin. Benimde iki erkek evlatlarim var. Su küsme huyunu kopyamamalari icin biraktim. Örnek oluyoruz cocuklarimiza. Ileride kiz cocugunuz olsa erkegin kadina surat asip, sevgsiz davranmasi normal karsilamasini istemiyorsa biraz kendine ceki düzen verecek.

Orda "Ben onlarla bir degilim, ama sen babanla birsin" diyecektiniz iste. Hic öyle atlayip ziplamaya hakki yok. Hepimizin yalnis davranislari olabilir. Hicbirimiz mükemmel degiliz ve hepimizin tasidigi izleri vardir. Ama önemli olan gelecegimizi nasil sekillendiriyoruz. Benim icin en önemli neden esimin yaninda cocuklarim oldu degismek icin. Benimde iki erkek evlatlarim var. Su küsme huyunu kopyamamalari icin biraktim. Örnek oluyoruz cocuklarimiza. Ileride kiz cocugunuz olsa erkegin kadina surat asip, sevgsiz davranmasi normal karsilamasini istemiyorsa biraz kendine ceki düzen verecek.

Keşke kendisi bunu akıl edebilse. Ah etse zaten bir sorun kalmayacak ama yok ki o kafa yok

Merhaba arkadaşlar. Ben daha önce de buraya konu açmıştım yine buna benzer bir konu hakkında. Ben eşimle sorunlar yaşıyorum çözemediğimiz içinden çıkamadığımız sorunlar. Bu yüzden ne yapacağımı şaşırdım naçizane sizlere şunu sormak isterim. “Ben ne yapayım?” Değil de “siz olsanız ne yapardınız?” Merak ettiğim şey bu. Belki ben duygusal yaklaşıyorum üçüncü göz daha iyi görür belki. Aslında gözle görülür bir sorun yok ama ne zaman bi tartışma çıksa eşim bana küsüyor. 2 buçuk yıllık evliyim çocuğum yok düsük yaptım. İki yıl boyu bir sorunumuz yoktu çünkü ben hep alttan alıyordum hep onu peohpohlayıp kavga ettiğimizde ayağına gidiyordım(haklıda olsam haksızda) ama son 4 aydır artık gitmeyi bıraktım bende inat ediyorum o konuşmayınca bende konuşmuyorum. Ama görseniz duvardan farksız öyle böyle bi küsmesi yok paşazadenin. Aileden gelen bir şey hepsi öyleler. Bende sevgi istiyorum ilgi istiyorum mutlu olmak istiyorum para sorunumuz yok ama diyorum ki keşke paramız olmasaydı da ben çok mutlu olsaydım. Yani çok içinden çıkılmaz bir durumdayım. Şimdi bir haftadır saçma sapan bir şey yüzünden beni kıskandı o günden beri konuşmuyor aramıyor sormuyor bide annesi rahatsız yanında kalmak zorunda o kalıyor şimdi bende annemde kalıyorum. Orda da kaldım hani tavır yapmasın diye 4 gün dönüp yüzüme bakmadı yemek yapıyorum eline sağlık bile demiyor. İyiysem çok iyiydi canını veresin gelir ama kötüysen de dönüp selam vermez. Kafam çok karışık bunlar yüzünden daha önce üç sefer ayrılalım dedim kabul etmedi. Ben şaşırdım siz olsanız ne yapardınız?
Normalde kadınlar naz yapar, kocaları ayağına gelsin diye bekler, sizinki tam tersiymiş ve anlaşılan sizi epeyi usandırmış (haklısınız).
Negüzel çocukta yokmuş, daha 3 yıl bile olmamış evlendiğiniz ama 3 seferde ayrılalım teklifi bile etmişsiniz. şimdi bu böyle ise sonrasını siz hayal edin.

Ben şu küsme konularinda asiri geriliyorum okurken bile
Daha önce baska yerde de yazdim küsen insan aileden görmüştür diye ki siz de ailecek oyleler demissiniz
Bu duzelmez
Küsen birini ben takmam ozellikle yuzune derim ben kusen insandan hoslanmam küsmen bittiğinde yazarsin/ararsin
Aramiyorsa misal, oyle guzel patlarim ki bir daha yüzümü göremez
Kusmek bir iletisim sekli değil, yetiskin tavrı da değil. Cocukluktur yasi 40 da olsa beyni gelişmemis, kisiligi olgunlasmamistir.
Siz de gerekirse ortaya konuşun bundan sonra kusersen bosarim sana ister misin diye sormam ustune nafakami da alirim bir daha 1 saat bile kusmek yok ha ben kuserim sen cek diyorsan defol git avukatımla muhatap.ol diye sert bir çıkışta bulunun. Ve sart da koşun bir kez bile.olsa bosanmaya ve tazminat talebime hazir ol.diye.
Ben olsam degil.yemek yapmak, eve sokmam. Artı psikolojik tedavi sarti koşun.
Bunlarin hiçbirini yapmıyorsa bosayin gitsin yaa bu dünyaya nazli tripli kusen adami cekmeye mi geldiniz, canınızın kiymeti yok mu? Küsen insan = ömür törpüsü bencil insan benim.gozumde!
Ay yine sinirlerim zipladi

Babamı okudum resmen atar yapın bakın nasıl değişiyor annem hep alttan aldı aldı en sonunda bi atar yaptı babamın son küsüşü oldu bir daha da yapmadı 😁ama o küsüşü de 6 ay sürdü yahu annemin canına tak ettiydi

Babamı okudum resmen atar yapın bakın nasıl değişiyor annem hep alttan aldı aldı en sonunda bi atar yaptı babamın son küsüşü oldu bir daha da yapmadı 😁ama o küsüşü de 6 ay sürdü yahu annemin canına tak ettiydi

Bi 6 Ayda benden gidecek galiba 😂

Merhaba arkadaşlar. Ben daha önce de buraya konu açmıştım yine buna benzer bir konu hakkında. Ben eşimle sorunlar yaşıyorum çözemediğimiz içinden çıkamadığımız sorunlar. Bu yüzden ne yapacağımı şaşırdım naçizane sizlere şunu sormak isterim. “Ben ne yapayım?” Değil de “siz olsanız ne yapardınız?” Merak ettiğim şey bu. Belki ben duygusal yaklaşıyorum üçüncü göz daha iyi görür belki. Aslında gözle görülür bir sorun yok ama ne zaman bi tartışma çıksa eşim bana küsüyor. 2 buçuk yıllık evliyim çocuğum yok düsük yaptım. İki yıl boyu bir sorunumuz yoktu çünkü ben hep alttan alıyordum hep onu peohpohlayıp kavga ettiğimizde ayağına gidiyordım(haklıda olsam haksızda) ama son 4 aydır artık gitmeyi bıraktım bende inat ediyorum o konuşmayınca bende konuşmuyorum. Ama görseniz duvardan farksız öyle böyle bi küsmesi yok paşazadenin. Aileden gelen bir şey hepsi öyleler. Bende sevgi istiyorum ilgi istiyorum mutlu olmak istiyorum para sorunumuz yok ama diyorum ki keşke paramız olmasaydı da ben çok mutlu olsaydım. Yani çok içinden çıkılmaz bir durumdayım. Şimdi bir haftadır saçma sapan bir şey yüzünden beni kıskandı o günden beri konuşmuyor aramıyor sormuyor bide annesi rahatsız yanında kalmak zorunda o kalıyor şimdi bende annemde kalıyorum. Orda da kaldım hani tavır yapmasın diye 4 gün dönüp yüzüme bakmadı yemek yapıyorum eline sağlık bile demiyor. İyiysem çok iyiydi canını veresin gelir ama kötüysen de dönüp selam vermez. Kafam çok karışık bunlar yüzünden daha önce üç sefer ayrılalım dedim kabul etmedi. Ben şaşırdım siz olsanız ne yapardınız?
Benim eşim de küsme huyu var benim hiç yoktur ve küs olunca çok kötü hisseder barışmak isterdim hep ayağına giderdim bir süre sonra sıkıldım bende onun gibi yapmaya başladım ve hoşuma gitti bu durum ona benzedim yani. Haftalarca kinusmadigimiz oldu tinmadm da çocuğumla ilgilendim şimdi eskisi kadar tartismiyoruz ama ondan önce ben küsüp tavir yaparım bişey olsa isterse de bosansin umurumda değil. Böyle gemileri yakınca bı rahatlama geliyo o zaman o da kaybetme duygusunu aliyo bence ona göre davranıyor. Ha eşim hala helip ben haksizim demez hicbi konuda. Kendi kendine aramız düzelir bir süre küs kaldıktan sonra. Ama en azından kendime saygimi yitirmiyorim köpek gibi ayağına gitmek ağır gelmeye başladı çünkü

Babası gibi oömaktan çok korkuyor demişiniz ya emin olun aynı babası olacak. Çünkü benim eşim de öyle babasının ne kadar sinir olduğu huyu varsa resmen cımbızla çekip kopyalıyor. Ama iyi bir yönğ var hatasını kabul eder ben bak aynı baban gibi davranıyorsun dediğimde hemen geri vites yapar. Küsmeye gelince ben de inat bir insanımdır hemen küsmem ama küstümü de hiiiçç konuşmam. Eşim başlarda çok üstüme düşerdi ben daha da inatlaşırdım. Ama o da çaktı mevzuyu sonra :))) Hatalıysa özür diledi çekildi baktım adam üzerime düşmüyor umursamıyor ben geri vites yapıp onun üstüne düşmeye başladım bu sefer. Onun için siz de hiç sütüne düşmeyin ama depresyona girip mutsuz takılmayın da gayet de o yokmş gibi normal hayatınıza devam edin inş zmanala tmrpülenecektir bu huyu

Back
X