Siz olsanız ne yapardınız?

Konu sahibi ben sizin ne anlatmak istediğinizi anladım.

Kızınızla hiç konuştunuz mu bu konuyu? Bu kuralların okulda geçerli olduğunu okul dışında yine eskisi gibi takı takabileceğini söylediniz mi?

Sizi anladim , neye kafayı taktığınızi ancak bu durum öyle birsey değil, okulda kurallar vardır ve küçük çocuklar kurallara uymakta daha istekli olur
Kızınız taki takmamak okul kuralı olarak algiladiysa takmak istemez çok normal
Benim kızım da anasinifinda , oje sürmeyi çok sever normalde , Birgül okula ojeli gitti, öğretmeni okulda oje olmaz demiş, akşam eve gelir gelmez sildi ojeleri ve bir daha asla okula giderken sürmedi, taki da takmaz mesela okula giderken çünkü kurallara uymayı seviyor
Bence siz de kızınıza bu şekilde konuşun, kural olduğu için mi takmadığın sorun , sınıf öğretmeniyle de bu şekilde konuşun, ben mesela branş öğretmenlerinin bu tarz şeylere karışmasını doğru bulmuyorum
Sınıf öğretmeniyle paylaşabilirsiniz durumu ama çok da abartılacak bir durum değil bana gore

Sizi anladim , neye kafayı taktığınızi ancak bu durum öyle birsey değil, okulda kurallar vardır ve küçük çocuklar kurallara uymakta daha istekli olur
Kızınız taki takmamak okul kuralı olarak algiladiysa takmak istemez çok normal
Benim kızım da anasinifinda , oje sürmeyi çok sever normalde , Birgül okula ojeli gitti, öğretmeni okulda oje olmaz demiş, akşam eve gelir gelmez sildi ojeleri ve bir daha asla okula giderken sürmedi, taki da takmaz mesela okula giderken çünkü kurallara uymayı seviyor
Bence siz de kızınıza bu şekilde konuşun, kural olduğu için mi takmadığın sorun , sınıf öğretmeniyle de bu şekilde konuşun, ben mesela branş öğretmenlerinin bu tarz şeylere karışmasını doğru bulmuyorum
Sınıf öğretmeniyle paylaşabilirsiniz durumu ama çok da abartılacak bir durum değil bana gore
Okul kuralı olarak algilamadigini yansıtıyor bana. Ögretmenin söylediğine takılmış. Okulda farklı kurallardan bahsedip nasılsa uydugundan keyifle bahsediyor. Ben de branş öğretmenlerinin haftada 1 veya 2 saatlik ders içerisinde dersi etkilemeyecek (tayt giymesi vb.) bireysel tercihlerine karışmasını doğru bulmuyorum. Bir saatlik ders diliminde bu tip olumsuzluk olduğunda çok farklı boyutlarda karşımıza çıkıyor.
Sınıf öğretmeni ile paylastim birlikte hareket ediyoruz aşacağız diye umuyorum.

Konu sahibi ben sizin ne anlatmak istediğinizi anladım.

Kızınızla hiç konuştunuz mu bu konuyu? Bu kuralların okulda geçerli olduğunu okul dışında yine eskisi gibi takı takabileceğini söylediniz mi?
Tabii, tane tane anlayabileceği şekilde, oyun içerisinde her yoldan anlattım. Denedim sanırım her seyi

Merhaba Hanımlar,
Okuyup yorum yapan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Bir evladım var ana sınıfına gidiyor (özel) okula başladığından bugüne pek bir problem yaşamadık. Yalnızca bir branş dersinde öğretmeni ile pek uyum saglayamadi, o ders olduğu zamanlarda veya o ders aklına geldiğinde okula gitmek istemiyor. Konuştum, öğretmeni ile konuştum bir türlü sonuç olumlu olmadı. Süreç hala devam ediyor. Bu konuşmalar oyunlar esnasında şöyle bir şey paylaştı; Turan ogretmenim okula gelirken yüzük takmayın çok kucuksunuz takı takmak için takmamalisiniz dedi o nedenle ben artık takmak istemiyorum.
Normalde süslenmeyi sever. Zaten genel olarak takı takmak veya elbise giymek kız çocukları için çok özeldir. Bu konuşma sonrası sınıf öğretmeni ile iletişime geçtik konuştuk gozlemledik hala problem devam ediyor. O süslü puslu kendine takip takistirmayi seven çocuk artık hiç birine bakmıyor. Yalnızca okula gittiğinde değil her zaman. Kaldırdı her şeyi.
Psikolog ile görüştüm bu öğretmenin kuralı olduğunu olayı büyüttüğü mu söyledi.
Ben takı takmasinda veya suslenmesinde değilim bir öğretmenin 6 yaşında bir çocuk üzerinde bu şekilde bir etki göstermesinin üzücü oldugundayim. Bunu bir türlü anlatamadim. Sizce her şey normalde ben miyim anormal. Eğer öyleyse kafama takmayacagim artık bu konuyu akışa bırakacağım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Güncelleme
Arkadaşlar anlatmak istediğim konu takı takmasi veya takmamasi değil, öğretmen neden demiş dememiş o değil, ogretmen kuralı olması vs hiç değil. Kuralları bilen insanlarız. Bu meselenin çocuğum uzerinde ki olumsuz etkisinden duyduğum endişeyi paylaşmak istedim ne yapabilirim diye.
Hani hep diyoruz ya kadınları bir rahat birakin, çocuğumuzun üzerinde de başka insanların baskısı olmamasını istiyorum. Takı takarken a kişisi ne der diye düşünmesin çocuk istiyorsa taksın istemiyorsa takmasin vb.
Ben öğretmenin bunu sadece görüntü olarak değil oyun sırasında veya kavga olursa o yüzük küpenin öğrenciye fiziksel acıda vereceğinden dolayı uyardığını düşünüyorum. Siz takı konusunda uyarmasını sorun etmedim diyorsunuz ama sonuç oraya varıyor yinede üzerinde baskı uyguladığını söylüyorsunuz ama bu bir baskı değil şimdiden disiplini aşılamaya çalışıyorlar ki ne kadar erken öğretirlerse o kadar iyidir. Ben çocukken takı, makyaja hasta sürekli annesinin makyaj malzemelerini karıştıran bir çocuktum. Ama okula giderken bunları takamazdık tabi. Bizim için disiplin daha yoğundu. Şimdi ne önemi var bir yüzük desenizde bu geçiştirildiği taktirde ilerleyen zamanlarda küpe, kolye olarak artacaktır. Birde çocukların dahi aralarında eşya kıyaslama durumu olabiliyor. Yani boşverin kafaya takmayın derim ben :)

Orasını ben bilemem, ben sizi tanımam etmem neticede. Yaptığınız bu ama. Öğretmenin sizi aramamasına bile takılmışsınız. Güya mesele takı değil ama her mesajınız ne kadar basit bir takı olduğu yönünde. Psikolog çok haklı büyütüyorsunuz
Hiç bir sey anlayamadım yorumunuzdan

Bu şekilde çevresinden etkilenen bir çocuk mu?
Yoksa birtek bu öğretmeninden mi bu kadar etkilendi? Sizi ve babasının dediklerini bu kadar uyguluyor mu? Uygulamıyorsa bir yabancının sözlerini dinlemesi rahatsız etmiş olabilir mi? Uyguluyorsa da sizde başka birisini bu kadar önemsemesi rahatsız etmiş olabilir mi? Öğretmende içinize sinmeyen bir durum oldu mu öncesinde? Neden takmadığıyla ilgili çocuğunuzla net olarak konuştunuz mu? Konuştuysanız ne dedi?
Çevresinden etkilenir ama takılı kalmaz. Öğretmeninin söylediklerinden olumlu veya olumsuz çok yoğun şekilde etkilenir.
Bu ogretmeninden bu kadar etkilendi. Asamadik aylardır.
Hayır bu derece uygulamaz, itiraz eder.
Öğretmenini dinlesin yeterki ben bundan hoşnutluk duyarım. Yalnızca korku ile dinlemesin doğruyu yanlışı eksikliği kuralı öğrensin bilsin o şekilde dinlesin. Neyi niçin yapması gerektiğini bilsin.
Öğretmeni ile daha önce de benzer bir durum olmuştu o ders ile ilgili olduğu icin konuşarak halletmistim kızımla.
Takmamasinin sebebinin öğretmeninin küçükler bunları takmamali, bunlar büyüdüğünuzde kullanacağınız aksesuarlar söylediği için öğretmenim takmak istemiyorum.

Ben öğretmenin bunu sadece görüntü olarak değil oyun sırasında veya kavga olursa o yüzük küpenin öğrenciye fiziksel acıda vereceğinden dolayı uyardığını düşünüyorum. Siz takı konusunda uyarmasını sorun etmedim diyorsunuz ama sonuç oraya varıyor yinede üzerinde baskı uyguladığını söylüyorsunuz ama bu bir baskı değil şimdiden disiplini aşılamaya çalışıyorlar ki ne kadar erken öğretirlerse o kadar iyidir. Ben çocukken takı, makyaja hasta sürekli annesinin makyaj malzemelerini karıştıran bir çocuktum. Ama okula giderken bunları takamazdık tabi. Bizim için disiplin daha yoğundu. Şimdi ne önemi var bir yüzük desenizde bu geçiştirildiği taktirde ilerleyen zamanlarda küpe, kolye olarak artacaktır. Birde çocukların dahi aralarında eşya kıyaslama durumu olabiliyor. Yani boşverin kafaya takmayın derim ben :)
Çok tatlısınız sevgili öğretmenim :KK36:
Branş ogretmenininde bu tip bir uyarıda bulunması doğru mu sizce. Yoksa bu tip uyarıları sınıf öğretmeni mi yapmalı.
Ben sınıf öğretmeninin yapmasını doğru bulmaktayim.

Öğretmenden randevu alıp detaylı bir görüşme yapın .Ayak üstü 5 dakika ile aklınızdaki sorulara cevap bulamayabilirsiniz .En güzeli gitmeden soracağınız soruları liste halinde yazın.İcinizde hiç şüphe kalmasın.Ama bunu direk öğretmenle halledin.
Teşekkür ederim, öyle yapayım:KK68:. Buradaki yorumlardan sonra iyice beynim sulandı :KK14::KK53::KK17:

İlkokul çağlarımda takının okulda yasak oldugunu hatırlıyorum. Hatta okul çıkışı annemle dışarı çıkacaksak çantama koyar okul çıkışı takardım. Orası bir eğitim kurumu, yaşları da çok küçük bence kurallar olması normal.

Back
X