Siz olsanız ne yapardınız?

EMiNe_mi

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
256
780
18
42
Selam hanımlar...
10 çocuklu bir aile düşünün 3 erkek 7 kız
Baba ölünce miras erkek çocuklar arasında 3 e bölünüyor kızlara pay verilmiyor
Hepsinden bir şekilde haklarından vazgeçtiklerine dair imza alınıyor
Bunlar 45 yıl önce yaşanıyor
Mirası paylaşan 3 kardeşten 2 si tarlayı bağı bahçeyi satıp çıkıyorlar
3 kardeşten 2 sinin oğulları var 3. malı mülkü satmayan kardeşin ise 3 kızı var
3 kızı olan kardeş ölüyor
Mal 3 kıza ve karısına kalıyor
Mirasın kaldığı erkek kardeşlerden biri hak talep ediyor "Kardeşimin oğlu yok maldan bana vereceksiniz bir miktar diyor"
Kız kardeşlerde (halalar)yenge ve yiyenlere dava açacaklarını söylüyorlar
Siz olsanız ne düşünür ne yapardınız
Kızların hakkı var lakin hayatta olan kardeşlerinden hak talep etmiyorlar sırf oğulları var diye
Dertleri baba malının kız yiğenlere kalması
Böyle bir durumda gönül rızasıyla hak verirmiydiniz

Selam hanımlar...
Mirasın kaldığı erkek kardeşlerden biri hak talep ediyor "Kardeşimin oğlu yok maldan bana vereceksiniz bir miktar diyor"
Kızların hakkı var lakin hayatta olan kardeşlerinden hak talep etmiyorlar sırf oğulları var diye
Kızların yok sayıldığı bir ailede ne işim var diye sorgulardım herşeyden önce

Sanırım o kızlardan biri sizsiniz kızlara miras verilmemesini kesinlikle savunmuyorum.Ama madem erkeklere veriliyorsa miras zaten kızlara verilmemiş babanıza miras verilmis.Ben olsam hiç birşey yapmazdim dava mi acilacak açılsın bu konuda en çok yanan yine erkekler olur.Diger kızlarda mirastan haklarıni alırlar belki

Ben kul hakkı yemek istemem ama dava açmasını isterim anca öyle. Ve evet kız kardeşinin hakkına giren adam kızlarına da bir şey kalmayacağını milletin huzursuz edeceğini tahmin etmesi lazımdı. Baştan medeni kanuna göre olsaydı böyle olmazdı. İslama göre de adamın oğlu yoksa erkek kardeşi kızlarla mirasa ortakmış. Benim ailemde de var bu muhabbet aynen böyle savunuyorlar. İki dayım kan davalı senin kızın niye maldan alıyor diye ve annemle teyzemin hakkı yendi. Kendimi düşünüyorum abim benim hakkıma girecek sırf erkek diye sonra malı kızına kalacak. Ben de razı olmazdım. Ya da babam halamın hakkına girse yine rahatsız olurdum. Siz rızayla vermeyin açsınlar dava uğraşıp dursunlar

Sonuçta vefat eden adamın malı.Yani oğlu olmadı diye diğerlerine verilmesi büyük haksızlık.Mahkeme böyle bir şeyi kabul eder miki dava açıyorlar? Şaşırdım..Çok berbat insanlarmiş kız erkek ne fark eder.Kız canın kanın olmuyor mu? İnsan Allah 'tan korkar..
Halalar miras davası açacak işte. Sonra da diğer kardeşlere verecekler anladığım kadarıyla. Adama direkt mal verseler daha karlı ama böyle baya baya eldekiler gidecek herhalde. Tabii dava sonuç alırsa

Ben kul hakkı yemek istemem ama dava açmasını isterim anca öyle. Ve evet kız kardeşinin hakkına giren adam kızlarına da bir şey kalmayacağını milletin huzursuz edeceğini tahmin etmesi lazımdı. Baştan medeni kanuna göre olsaydı böyle olmazdı. İslama göre de adamın oğlu yoksa erkek kardeşi kızlarla mirasa ortakmış. Benim ailemde de var bu muhabbet aynen böyle savunuyorlar. İki dayım kan davalı senin kızın niye maldan alıyor diye ve annemle teyzemin hakkı yendi. Kendimi düşünüyorum abim benim hakkıma girecek sırf erkek diye sonra malı kızına kalacak. Ben de razı olmazdım. Ya da babam halamın hakkına girse yine rahatsız olurdum. Siz rızayla vermeyin açsınlar dava uğraşıp dursunlar
İste bu sebeple ve bir çok bir çok sebeple yaşasın medeni kanun!Yaşasın kadının erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu her daim vurgulamış olan Mustafa Kemal Atatürk🙏

İste bu sebeple ve bir çok bir çok sebeple yaşasın medeni kanun!Yaşasın kadının erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu her daim vurgulamış olan Mustafa Kemal Atatürk🙏
Kesinlikle öyle gördük zaten zamanında şeriatçılar babaları ölünce medeni kanuna sarılıp hak talep etti. Korkunç ya. Mesela benim babam da bana teklif etti evi 2 katlı dedi ki 2. Katı senin üstüne yapacağım ben ölünce orası pay edilmesin senin olsun kız çocuğu mağdur olmasın babanın evi ilerde abinle kardeşinle sorun yaşama orası güvencen olsun dedi. Hayır dedim üstelik abim ve kardeşim kabul ettiği halde istemedim. Var böyle çevremde feministlik taslayıp görümcesinin halasının hakkına girip ses etmeyen rahatsız hissetmeyen insanlar. Halalar şakır şakır dava açar da alır hakkını hepsinden inşallah. Ama bu ülkede zor kaç sene geçmiş

Selam hanımlar...
45 yıl önceki mal paylaşımında sadece erkeklere verilmesi resmiyette pay edilmiş ve hak sahiplerine geçmiş mi?

Halalar miras davası açacak işte. Sonra da diğer kardeşlere verecekler anladığım kadarıyla. Adama direkt mal verseler daha karlı ama böyle baya baya eldekiler gidecek herhalde. Tabii dava sonuç alırsa
Halalar kendilerine karşı yapılan ayrimdan rahatsız olmamış yegenlere de aynı haksızlığın yapılmasını istiyor.Hadi onlar zamanında öyle anlaşmış ama mal vefat eden adamın sonuçta ,vefat etmese ne yapacaktı oğlu yok diye kardeşlerine geri mi verecekti?Hayır..Ama işte bu sözde amca ve halalar babaları yok diye destek olacağına ellerindekini de alıyorlar aç gözlüler.Aynen o mahkeme sürecinde yapılacak masrafı ellerindekiyle karsilayacaklar.Umarim istedikleri gibi ilerlemez..

45 yıl önceki mal paylaşımında sadece erkeklere verilmesi resmiyette pay edilmiş ve hak sahiplerine geçmiş mi?
Evet
Ölen kardeşin mirasçılarıda miras intikali yaptı

Kızlar dava sadece ölen kardeşin mirasçılarına açılacak
Muhtemelen dava kazanılırsa hak talep eden erkek kardeşe verilecek

Halalar kendilerine karşı yapılan ayrimdan rahatsız olmamış yegenlere de aynı haksızlığın yapılmasını istiyor.Hadi onlar zamanında öyle anlaşmış ama mal vefat eden adamın sonuçta ,vefat etmese ne yapacak tı oğlu yok diye kardeşlerine geri mi verecekti?Hayır..Ama işte bu sözde amca ve halalar babaları yok diye destek olacağına ellerindekini de alıyorlar aç gözlüler.Aynen o mahkeme sürecinde yapılacak masrafı ellerindekiyle karsilayacaklar.Umarim istedikleri gibi ilerlemez..
İşte keşke akılları başına gelmiş olsa ve kendi hakları için savaşmış olsalar. Ortada büyük haksızlık var adamın 210 malı varsa 21 21 olması gerekirken 70 70 70 gitmiş. Dava sonuç alırsa konu sahibinin ailesi 50 senedir kullandığı 50 maldan olacak. En basit matematikle. Ama o dava sonuç alacak mı avukatlar daha iyi bilir. Erkek kardeş suçlu. Kendi yerken kızlarına huzur verilmeyeceğini tahmin etmesi lazımdı. Millet birbirini öldürüyor bu mal davası uğruna. Ben olsam iyi bir avukata danışırdım

Son düzenleme:
Halalar kendilerine karşı yapılan ayrimdan rahatsız olmamış yegenlere de aynı haksızlığın yapılmasını istiyor.Hadi onlar zamanında öyle anlaşmış ama mal vefat eden adamın sonuçta ,vefat etmese ne yapacaktı oğlu yok diye kardeşlerine geri mi verecekti?Hayır..Ama işte bu sözde amca ve halalar babaları yok diye destek olacağına ellerindekini de alıyorlar aç gözlüler.Aynen o mahkeme sürecinde yapılacak masrafı ellerindekiyle karsilayacaklar.Umarim istedikleri gibi ilerlemez..
Mesele halalarin rahatsız olup olmaması değil aslında. Hukuk bakımından mal paylaşımı yapilip mi malları satan adına satmış, yoksa Genel maldan satış hakkına sahip olur bu benim hakkımda ben de sattım mi deyip çıkmışlar acaba. İkisi arasında fark var. Eğer resmiyette mal paylaşımı olmamış, vefat eden adamın mallari adına değilse, malesef o amcalar da hak iddia edebilir. Çünkü hukuki olarak bir paylaşım yok. Genel maldan satılmış. Bunla ilgili bir belgeleri varsa sorun olmayabilir, hukuken de hak iddia edemezler. Ama paylaşımı olmayan malsa, amcalara da kalır. Oradan pay alırlar. Aktif hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir tabi bizde bildiler eski 😅

Evet
Ölen kardeşin mirasçılarıda miras intikali yaptı

Kızlar dava sadece ölen kardeşin mirasçılarına açılacak
Muhtemelen dava kazanılırsa hak talep eden erkek kardeşe verilecek
Babalarının mali, tapuda öyle yani? Doğru mu anladim? Tapuda o mallardaki tek isim babaları mi?

Dedem vefat ettiğinde annem en büyük 6 yaşında imiş küçük teyzem 2 haftalık anneannem sizin yazdığınız zihniyette insanlarla yıllarca mücadele etmiş 3 kızıyla ama tarlasını bağını bahçesini almış 1 buçuk sene oldu anneannem vefat edeli oğlu olmadığı için 3 kız kardeş paylaştı. Kızı yok saymak yarım asirlik küslügü beraberinde getirdi

Selam hanımlar...
Akli melikeleri yerindeyken mirası bölmüş haklı haksız artık zaten şu durumda mevzu bu değil ama mirasın anlamıda budur zaten adam ölmeden önce pay etmiş bitmiş gitmiş,sonrası tacize girer giden gitti biten bitti mezardan adammı diriltecekler,konu aslında yıldırma tacizle mal elde etme çabası tamam öf be verelim kurtulalım deyin diye tehditkar konuşmuşlar,çoğu insan dava lafını duyunca korkar kaçar o sebepten,ha hakkı varmı var ama bu artık insiyatifle verilecek bir durum gerisi boşuna çaba bence,sorunuzun temelini anladım ben eğer maddi durumum iyi ise tehdite gerek kalmadan pay verirdim,atıyorum çocuklarıma vs mal mülk kaldı 3,5 ev arsa vs kaldıysa diğer kardeşleride toplar babamız adil davranmadı ama biz adil olalım der pay ederdim,şimdi herkes maddi olarak rahat bir şekildeyken diğerlerinin haksız yere sıkıntı çekmeside adil değil.

Babalarının mali, tapuda öyle yani? Doğru mu anladim? Tapuda o mallardaki tek isim babaları mi?
Tapuda babalarının ismi var
baba ölünce tüm mal 45 yıl önce 3 erkek kardeşe kalıyor
Baba adına olan tapu senedi mallar bölünerek 3 kardeşe 3 ayrı tapu senedi yapılıyor
Kızlar haklarını devrettiklerine dair resmi evrak veriyorlar

Selam hanımlar...
Böyle bir durum da gönül rızası ile o mirası alabilir miydiniz diye sormanız lazım. Baba kız kardeşinin malını gönül rızası ile gasp etmiş, onun kızlarıda babalarının gasp ettiği malı gönül rizası ile gasp etmeye devam edicek gibi. Ben olsaydım, babamın yapmadığını yapar o halaların hakkı neyse onlara verirdim. Amcalara değil ama sadece halalara, onlar da malını kime veriyorsa versinler beni ilgilendirmez.

Back
X