Siz olsanız ne yapardınız?

Senin avukata gitmen gerek, dava açarlarsa kazanırlar mı kazanmazlar mı öğrenmen gerekli. Bazı soruların cevaplanması gerekli. Kazanamayacakları bir dava ise asla vermem, gidin açın dava derim. Kazanacaklarsa verirdim, vekalet ücreti, yargılama gideri ödemekle uğraşmazdım.
Vicdani olan kısma gelirsek, onlar verdi diye siz vermek zorunda değilsiniz. Herkes kendi verdiği karardan sorumludur. Vermeselermiş, alsalarmış haklarını. Onların yobaz düşüncelerine siz katılmak zorunda değilsiniz.

Selam hanımlar...
10 çocuklu bir aile düşünün 3 erkek 7 kız
Baba ölünce miras erkek çocuklar arasında 3 e bölünüyor kızlara pay verilmiyor
Hepsinden bir şekilde haklarından vazgeçtiklerine dair imza alınıyor
Bunlar 45 yıl önce yaşanıyor
Mirası paylaşan 3 kardeşten 2 si tarlayı bağı bahçeyi satıp çıkıyorlar
3 kardeşten 2 sinin oğulları var 3. malı mülkü satmayan kardeşin ise 3 kızı var
3 kızı olan kardeş ölüyor
Mal 3 kıza ve karısına kalıyor
Mirasın kaldığı erkek kardeşlerden biri hak talep ediyor "Kardeşimin oğlu yok maldan bana vereceksiniz bir miktar diyor"
Kız kardeşlerde (halalar)yenge ve yiyenlere dava açacaklarını söylüyorlar
Siz olsanız ne düşünür ne yapardınız
Kızların hakkı var lakin hayatta olan kardeşlerinden hak talep etmiyorlar sırf oğulları var diye
Dertleri baba malının kız yiğenlere kalması
Böyle bir durumda gönül rızasıyla hak verirmiydiniz
Nasıl ve neye hak verme bu konu maalesef ülkemizde çok yaşanıyor ama bir kadın olarak hakkınızı aramanız gerekiyor hak vermeniz değil
Tez ödevimi bu haksızlıkla çok karşılaştığım ve çok davasına baktığım için özellikle Muris Muvaazası ‘ndan yapmıştım.
Bence bir aile asla çocukları arasında cinsiyet ayrımı yapmamalı

Selam hanımlar...
10 çocuklu bir aile düşünün 3 erkek 7 kız
Baba ölünce miras erkek çocuklar arasında 3 e bölünüyor kızlara pay verilmiyor
Hepsinden bir şekilde haklarından vazgeçtiklerine dair imza alınıyor
Bunlar 45 yıl önce yaşanıyor
Mirası paylaşan 3 kardeşten 2 si tarlayı bağı bahçeyi satıp çıkıyorlar
3 kardeşten 2 sinin oğulları var 3. malı mülkü satmayan kardeşin ise 3 kızı var
3 kızı olan kardeş ölüyor
Mal 3 kıza ve karısına kalıyor
Mirasın kaldığı erkek kardeşlerden biri hak talep ediyor "Kardeşimin oğlu yok maldan bana vereceksiniz bir miktar diyor"
Kız kardeşlerde (halalar)yenge ve yiyenlere dava açacaklarını söylüyorlar
Siz olsanız ne düşünür ne yapardınız
Kızların hakkı var lakin hayatta olan kardeşlerinden hak talep etmiyorlar sırf oğulları var diye
Dertleri baba malının kız yiğenlere kalması
Böyle bir durumda gönül rızasıyla hak verirmiydiniz
Ve mirastan feragat anlaşması Muris ve mirasçılar arasında yapılır, kardeşler arasında değil

Kendi kardeşini saymayan adam yeğenini mi sayacak? En baştan yapılmaması lazımdı.

Bu şartlarda iyi bir avukat bulur, durumu anlatır amcaları geriye dönük dava açmakla tehtid ederdim. Dava açılacak olursa onların elindeki mallar tehlikede olur.

Annem ve teyzem dayımları aynı yöntemle yola getirdi. Onlar yiyeceklerine avukat yesin dediler. Öyle bir avukat buldular ki dayımların avukatı "o benim hocam, o bu konuda uzman anlaşın" dedi. Dedemin mallarını paylaşmak zorunda kaldılar. Şu an konuşmuyoruz.

Halalarınızın aklı neredeymiş en başından babaları ve kardeşleri tarafından yok sayılırken? Aça aça size mi açacaklarmış davayı
vakti zamanında babalarına ve erkek kardeşlerine açsalarmış madem, tabii şimdi yeğenlerle yenge daha kolay lokma geliyor muhtemelen,
halalara zamanında yapılan haksızlık ve çok onur kırıcı ama her tepki de vaktinde ve doğru insanlara verilmeli, senelerce durup susup size patlamaları bana iyi niyetli gelmiyor,
ben olsam yerinizde gönül rızam ile bir kibrit çöpü bile vermezdim hukuki olarak alabilirlerse alırlar zaten, bende kalan kısımda haram mal olduğundan hayır kurumlarına bağışlardım.

Bu arada bu mal paylaşımı 45 yıl önce islami kanunlara göre yapılmış olarak anlıyorum zira şuan amcaların mirastan pay istemeleri de bunu destekliyor. Ama bizim ülkemizde herkes işine geldiği gibi uyguluyor bu kanunu, evet islamda erkek kız kardeşten daha fazla miras hakkına sahip AMA o erkek kardeş, kız kardeşinden ölene kadar maddi ve manevi olarak sorumlu olur. Mesela kız kardeş boşandı veya eşi öldü diyelim bu durumda erkek kardeş kız kardeşine ölene kadar bakmakla yükümlü, kirasını ödemek zorunda, bütün masraflarını ödemek zorunda! Ölen baba yada amcalar halalara böyle bir şey yapmış mı? Yapmadıysa hakkına girmiş oluyor. Hem islama göre hem medeni kanuna göre. Yani ölen baba kardeşlerinin hakkına girmiş. Onun kızı olarak da size düşen o hakkı geri vermek olsa gerek.
İslam kanunlarina göre yapilmamis halalara hicbisey verilmemiş soylenene göre. Erkeğe 2 pay veriliyorsa kadına 1 pay veriliyordu pay vermemek ise günah. Hakka girmisler halalar da Rıza göstermiş yanlış yapmışlar insan babasının mirasından hak istemez mi halalar delilik yapmis. bana olan olmuş gibi geldi bu mahkeme işleri çok uzar diğer kardeslerin satılan malları ne olacak o pay üzerinden bolunmeliydi.

Back
X