siz olsanız ne yapardınız?

parfumkokusu

hola!
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
2.923
2.819
373
mrb. benim bir sorunum var aslında Allah daha büyük sorun vermesin tabi de daha doğrusu arada kaldığım bir konu. erkek arkadaşım çalışıyor. fakat geçen ay maaşı yatmadı.. çok canı sıkkındı. anladım birşeyi olduğunu. sorduğumda söyledi. kredi kartı borcu varmış faize binecekmiş falan. bende sıkma canını ben veririm dedim. önce istemedi. sonra maaşı alır almaz ödiycem sana dedi. bende tamam bitanem sıkıntı yapma ödersin sonra dedim. borç verdiğimde 500 tl bir para.neyse maaşını aldı. aldığı gün telefonda konuştuk. aldım maaşı bitanem h.sonu ödiycem sana görüştğümüzde dedi. tamam dedim. ama 2 hafta oldu. unuttu mu anlamadım. ben çalışmıyorum hala okuyorum o parayı 1 yılda anca biriktirdim. kimisine küçük bir para gibi gelebilir ama benim başka gelirim yok. şimdi ne yapıcam bilemedim. nasıl istenir? utanıyorum da erkek arkadaşım 1 yıllık ilişkimiz var bir yere gideriz genelde o öder. bende öderim tabi de.. ne bileyim bişi olur acil hemen gelir falan durum böyle olunca nasıl söylenir borcunu ver diye? arkadaş olsa daha rahat da sevgili olunca kıza bak ne kadar da cimri desin istemiyorum. ama ihtiyacımda var yani o paraya. bazen ailemden alamıyorum çünkü. napsam ki? lütfen yanıt yazın...

mrb. benim bir sorunum var aslında Allah daha büyük sorun vermesin tabi de daha doğrusu arada kaldığım bir konu. erkek arkadaşım çalışıyor. fakat geçen ay maaşı yatmadı.. çok canı sıkkındı. anladım birşeyi olduğunu. sorduğumda söyledi. kredi kartı borcu varmış faize binecekmiş falan. bende sıkma canını ben veririm dedim. önce istemedi. sonra maaşı alır almaz ödiycem sana dedi. bende tamam bitanem sıkıntı yapma ödersin sonra dedim. borç verdiğimde 500 tl bir para.neyse maaşını aldı. aldığı gün telefonda konuştuk. aldım maaşı bitanem h.sonu ödiycem sana görüştğümüzde dedi. tamam dedim. ama 2 hafta oldu. unuttu mu anlamadım. ben çalışmıyorum hala okuyorum o parayı 1 yılda anca biriktirdim. kimisine küçük bir para gibi gelebilir ama benim başka gelirim yok. şimdi ne yapıcam bilemedim. nasıl istenir? utanıyorum da erkek arkadaşım 1 yıllık ilişkimiz var bir yere gideriz genelde o öder. bende öderim tabi de.. ne bileyim bişi olur acil hemen gelir falan durum böyle olunca nasıl söylenir borcunu ver diye? arkadaş olsa daha rahat da sevgili olunca kıza bak ne kadar da cimri desin istemiyorum. ama ihtiyacımda var yani o paraya. bazen ailemden alamıyorum çünkü. napsam ki? lütfen yanıt yazın...

Bilemedim ki senin sevgilin neden öyle bir şey yaptı..1 yıllık ilşki sanırım ciddi..ömür boyu senin yüzüne bakıcak bence biraz daha bekle vericektir herhalde..
Benim eski sevgilim 6 aylık ilşkimiz sırasında aynı şeklde para istedi 800 tl hala vericek vermedi şu gün vericem, bugün vericem ,maaş alınca vercem, haciz geldi veremedim.....vb derken hala vermedi ..içim gider hatırladıkça :(:14:

Son düzenleme:
umarım kötü niyet yoktur ortada
:26::26::26::26::26::26::26::26::26:
başkasından borç aldığını söyleyebilrsin
sanki kaçtık biryere günde 2 kere soruyor mahçup oldum filan dersin
BEN SEVMİYORUM İLİŞKİLERİN İÇİNE BİŞEKİLDE PARA KONUSUNUN GİRMESİNİ
:25::25::25::25::25::25::25::25::25::25::25::25::25:

ben biraz daha bekle derim verir herhalde. en azından 1 hafta daha bekle sonra ufaktan çıtlatırsın

Allah aşkına kim borç alır da bunu unutur? Unuttuğunu sanmıyorum, o vermiyorsa siz isteyin. Para muhabbeti kolay değil, ama ihtiyacınız olan bişeyden konu açın, canım şunu alıcaktım, 500'i sen bu hafta sonu verebilecek misin, annemden mi borç isteyim diye bir mesaj at bence :34:

Bilemedim ki senin sevgilin neden öyle bir şey yaptı..1 yıllık ilşki sanırım ciddi..ömür boyu senin yüzüne bakıcak bence biraz daha bekle vericektir herhalde..
Benim eski sevgilim 6 aylık ilşkimiz sırasında aynı şeklde para istedi 800 tl hala vericek vermedi şu gün vericem, bugün vericem ,maaş alınca vercem, haciz geldi veremedim.....vb derken hala vermedi ..içim gider hatırladıkça :(:14:

umarm bende de öyle olmaz =(

umarım kötü niyet yoktur ortada
:26::26::26::26::26::26::26::26::26:
başkasından borç aldığını söyleyebilrsin
sanki kaçtık biryere günde 2 kere soruyor mahçup oldum filan dersin
BEN SEVMİYORUM İLİŞKİLERİN İÇİNE BİŞEKİLDE PARA KONUSUNUN GİRMESİNİ
:25::25::25::25::25::25::25::25::25::25::25::25::25:

evet bende hiç sevmiyorum ama öyle görüncce kıyamadım verdim valla. ciddi bir ilişkimiz var.. kötü niyetli değil sıkıştırıyor gibi de gözükmek istemedim. belki tamamen kapayamdıysa borcu, üzerine gidiyor gibi dursun istemedim. ama benim çalışmadığımı biliyor düşünmesi lazım aslında. :44:

Allah aşkına kim borç alır da bunu unutur? Unuttuğunu sanmıyorum, o vermiyorsa siz isteyin. Para muhabbeti kolay değil, ama ihtiyacınız olan bişeyden konu açın, canım şunu alıcaktım, 500'i sen bu hafta sonu verebilecek misin, annemden mi borç isteyim diye bir mesaj at bence :34:

işte evet unuttuğunu sanmıyorum.ama toparlayamadıysa tam durumunu utanıp söyleyemiyor olabilir. bakalım 1 hafta daha bekliyim verir herhalde. öyle birisi değil çünkü. bana bişi lazım olsa koşar gelir. hemen elinden geleni yapar falan

Öbür maaşını bekle bakalım, eğer vermezse bir bahaneyle çıtlatırsın, yani direk istenmez tabi de, ihtiyacım var falan diyebilirsin mesela..

dediğiniz gibi toparlayamamış olabilir. . bir iki hafta daha bekleyin. . Sonrasında baktınız vermiyor. . İhtiyaçlarınızı dile getirin. . Kitap almam lazım yada yol param bitti diye :37:

Belki bu ay diğer borçlarını falan kapatmıştır. Diğer maaşını almasını bekleyecek maddi gücünüz varsa bekleyin sonra da söylersiniz artık :26:

Belki bu ay diğer borçlarını falan kapatmıştır. Diğer maaşını almasını bekleyecek maddi gücünüz varsa bekleyin sonra da söylersiniz artık :26:

evet biraz daha idare etmeye çalışıcam bende sıkışırsam söylerim artık uygun bir şekilde. teşekkürler cevap için =)

20-30 lira olsa unutur ama 500 tl unuulacak bir rakam değil.

ihtiyaçlarını falan söyle ya da imalarda bulun yani.

Hos degil tabiiki. Belliki deger veriyosun sevgiline. Istersen ima yap hani harcligim azaldi babamdan da istemeye utanuyrm diye belki anlar

Borc almistim der isterim. Yani onun odememesi ayip degil de senin sorman mi ayip canim, hic cekinme

İmada bulunmaktan başka çaren yok. Ailenden para alamadığından, kitap alamadığından falan dert yan. Hatta bu muhabbetin devamında gülüp şakayla karışık "senin borcu taksite bağlarız olur biter" diyebilirsiniz.
Belki 500tl yi bir anda veremez ama her ay az az vermesi lazım.

İmaya falan gerek yok. Ben olsam direkt söylerim. ''Canım, seninde elin sıkışıktı bu aralar farkındayım ama benim paraya ihtiyacım var elim dar, acaba verebilmen mümkün mü?'' demen yeterli. Senin iyi niyetini biliyor ve tanıyorsa cimri diye bir yafta yapıştırmaz bence.

20-30 lira olsa unutur ama 500 tl unuulacak bir rakam değil.

ihtiyaçlarını falan söyle ya da imalarda bulun yani.

Hos degil tabiiki. Belliki deger veriyosun sevgiline. Istersen ima yap hani harcligim azaldi babamdan da istemeye utanuyrm diye belki anlar

Borc almistim der isterim. Yani onun odememesi ayip degil de senin sorman mi ayip canim, hic cekinme

İmada bulunmaktan başka çaren yok. Ailenden para alamadığından, kitap alamadığından falan dert yan. Hatta bu muhabbetin devamında gülüp şakayla karışık "senin borcu taksite bağlarız olur biter" diyebilirsiniz.
Belki 500tl yi bir anda veremez ama her ay az az vermesi lazım.

biraz daha süre vereyim bakalım bu hafta ne yapacak? yani konusunu açsa deseki "aşkım biliyorum borcum var kusura bakma şu sebepten veremedim henüz sana ama toparlıyorum" falan gibi birşeyler dese diycem ki tamam unutmamış biliyor belli ki zorda kaldı o da.. ama hiç ses çıkarmayınca, yokmuş unutmuş gibi davranınca da ben ne yapacağımı şaşırdım açıkçası.. hakikaten ödemeyecek mi(sanmam ama) yada unuttu mu yoksa toparlamaya mı çalışıyor bilemediğim için bende tavır koyamıyorum.. off hakikaten en büyük sorunlardan biri sevgililer arası para meselesi..

canım merak etme verir inşallah
500tabiki az bir para değil
belki bu ay iyice sıkışmıştır utanıyor olabilir
ama her ne olursa olsun mutlaka maaş gününde yada ertesi günlerde özrünü açıklayabilirdi yapmayıncada insan kendini bir tuhaf hissediyor haliyle

hiççç vercek gibi durmuyor günah almayımda vermez de ben kendimden biliyorum bende nerden baksan 600 tl verdim bugün vercm şu gün vercem derken 2yıl geçti unuttum bile o parayı verecek adam maaşını alır almaz verir isteyemedim de ben istemekten utandığım için diyemedim ama o bunu bildiği halde vermedi her seferinde sana borçum var diyip durdu sonuç üstüne koca bir bardak soğuk su hemde senin gibi param yokken biriktirdiğim paradan verdim ben parasız gezdim ama işte ama

Son düzenleme:
Back
X