siz olsanız ne yapardınız?

bu maddi konular hakkaten insanın içine sıkıntı yanii hele de öğrenci olupta emek zahmet biriktirdiğin para olunca içine böyle şüphe düşmesi normal imalarda bulunmak itici olur diye düşünüyorum sonuçta ciddi bi ilşki var ortada şey mi yapsan acaba sanki ona duyurmamaya çalışır gibi yapıp telde annenle konuşuo gibi yapsan durumunun sıkışık olduğunu harçlığnn yetmediğini paraya ihtiyacn olduğunu falan söylesen tabi annenden olumsuz cevap almş gibi davranman lazım:23: yani o zaman o da sorar sıkıntını illa ki konu açılmş olur yani ne biliim direk söyleyemezdim çünkü ben sevgilime :26:

bi erkek kadından nasıl para ister ki :26:

Kadin nasil istiyorsa erkekler de oyle istiyor...
Ayni sey yani...

Konu sahibi arkadasim, bence kesinlikle diger maasini bekle...
Ben bu kadar uzulup vermemesini hesabinin sasmasina bagliyorum, size de mahcup olmus, soylememistir belki...
Soylemesi gerekirdi ama insan bu konularda ister istemez kasilir biraz...
Fakat diger maas yatincada vermezse, hatirlatin...
Artik sacmalamis oluyor cunku...
Durumunu anlatsa neysede...

bence kesinlikle isteme canim..bana cok itici geliyo boyle seyler.unutmamistir zaten ama hatirlatabilirsin sikistim bugunlerde biraz annemlerden de cok aldim bu ay kizdilar sanirim biraz,istemeye cekiniyorum falan gibi seyler soyle konusma arasinda.mesaj yerine gider zaten.degil sevgilim arkadasim istese iyi seyler dusunmem.ki sevgililer arasinda boyle para hesabi konusulmamali.

ne sevgili ne arkadaş kimseye borç adı altında para vermeyi sevmem. demek ki doğru düşünüyomuşum.

mrb. benim bir sorunum var aslında Allah daha büyük sorun vermesin tabi de daha doğrusu arada kaldığım bir konu. erkek arkadaşım çalışıyor. fakat geçen ay maaşı yatmadı.. çok canı sıkkındı. anladım birşeyi olduğunu. sorduğumda söyledi. kredi kartı borcu varmış faize binecekmiş falan. bende sıkma canını ben veririm dedim. önce istemedi. sonra maaşı alır almaz ödiycem sana dedi. bende tamam bitanem sıkıntı yapma ödersin sonra dedim. borç verdiğimde 500 tl bir para.neyse maaşını aldı. aldığı gün telefonda konuştuk. aldım maaşı bitanem h.sonu ödiycem sana görüştğümüzde dedi. tamam dedim. ama 2 hafta oldu. unuttu mu anlamadım. ben çalışmıyorum hala okuyorum o parayı 1 yılda anca biriktirdim. kimisine küçük bir para gibi gelebilir ama benim başka gelirim yok. şimdi ne yapıcam bilemedim. nasıl istenir? utanıyorum da erkek arkadaşım 1 yıllık ilişkimiz var bir yere gideriz genelde o öder. bende öderim tabi de.. ne bileyim bişi olur acil hemen gelir falan durum böyle olunca nasıl söylenir borcunu ver diye? arkadaş olsa daha rahat da sevgili olunca kıza bak ne kadar da cimri desin istemiyorum. ama ihtiyacımda var yani o paraya. bazen ailemden alamıyorum çünkü. napsam ki? lütfen yanıt yazın...

eğer sıkıntın varsa isteyin durumu da açıklayın.kendi paranı istiyon başka birisinin parasını istemiyon sonuçta.hem bak o çalışıyo durumu var sıkıntı çekmiyo şu an.ama sen çalışmıyon paraya ihtiyacın var.

Bence direk, yatıracağım dedin noldu unuttun mu diyebilirsin. Şunu da ekleyebilirsin, bu maaşınla döndüremiyorsan bir dahaki maaşta verebilirsin diyebilirsin. Bunda garip bir şey yok. Cimri olmazsın bunu demekle. Cimriliği üstüne yapıştırırsa onun ayıbı olur. Bu cimrilik değil sonuçta. Gırtlağına da yapılıyor değilsin.

Açıkçası yatıracağım deyip unutmuş gibi yapmak ayıp olan. Toparlayamadım diye zaman isteyebilir de unutmuş gibi davranmak hoş değil.

evet kesinlikle unutmuş gibi yapması zaten ağırıma giden. bir açıklama yapsa en azından bilirim durumu. bugün tekrar buluştuk ama tık yok:50::50:

bu maddi konular hakkaten insanın içine sıkıntı yanii hele de öğrenci olupta emek zahmet biriktirdiğin para olunca içine böyle şüphe düşmesi normal imalarda bulunmak itici olur diye düşünüyorum sonuçta ciddi bi ilşki var ortada şey mi yapsan acaba sanki ona duyurmamaya çalışır gibi yapıp telde annenle konuşuo gibi yapsan durumunun sıkışık olduğunu harçlığnn yetmediğini paraya ihtiyacn olduğunu falan söylesen tabi annenden olumsuz cevap almş gibi davranman lazım:23: yani o zaman o da sorar sıkıntını illa ki konu açılmş olur yani ne biliim direk söyleyemezdim çünkü ben sevgilime :26:

Kadin nasil istiyorsa erkekler de oyle istiyor...
Ayni sey yani...

Konu sahibi arkadasim, bence kesinlikle diger maasini bekle...
Ben bu kadar uzulup vermemesini hesabinin sasmasina bagliyorum, size de mahcup olmus, soylememistir belki...
Soylemesi gerekirdi ama insan bu konularda ister istemez kasilir biraz...
Fakat diger maas yatincada vermezse, hatirlatin...
Artik sacmalamis oluyor cunku...
Durumunu anlatsa neysede...

bugün tekrar buluştuk.yok hiç konuyu açmadı. hatta kurs çıkışı biraz bankada işim var. aidatı yatırmam lazım dedim. ki gerçektende lazımdı yani konunun üstüne denk geldi ama yok hiçbirşey demedi.:50::50: diğer maaşı bekliycem alınca uygun dilde istiycem artık. işin kötüsü zaman geçtikçe bende soğuyorum. yani söylese şu sebepten veremedim dese olacak da.. böyle unutmuş gibi yapmak unutturmaya çalışmak beni de soğutuyor. nasıl evlenirim böyle bir adamla diyorum..

ne sevgili ne arkadaş kimseye borç adı altında para vermeyi sevmem. demek ki doğru düşünüyomuşum.

işte maalesef bazen vermek durumunda kalınabiliyor. bende çok hoşlanmıyorum bu olaylardan. birde her şeyde bana destek oluyor kendisi. bende ona zor anında ortak olmak istedim. ama keşke herkes bizim gibi düşünceli davranabilse... pişman etmese...

eğer sıkıntın varsa isteyin durumu da açıklayın.kendi paranı istiyon başka birisinin parasını istemiyon sonuçta.hem bak o çalışıyo durumu var sıkıntı çekmiyo şu an.ama sen çalışmıyon paraya ihtiyacın var.

paradoks olan kısım da o ya zaten.. o borç ister ödemez bu durumdan utanmaz.. ama sen kendi paranı istemeye utanırsın, çok mu sıkıyorum, borç peşinde koşan birisi gibi mi olurum, yanlış mı anlar diyerek sıkıntı ediyorum kendime..açıklama istiyorum herşeyden önce.. bişi söylese.. bu tavır çok can sıkıcı...:50:

paradoks olan kısım da o ya zaten.. o borç ister ödemez bu durumdan utanmaz.. ama sen kendi paranı istemeye utanırsın, çok mu sıkıyorum, borç peşinde koşan birisi gibi mi olurum, yanlış mı anlar diyerek sıkıntı ediyorum kendime..açıklama istiyorum herşeyden önce.. bişi söylese.. bu tavır çok can sıkıcı...:50:

belki bu durum senin için bi fırsattır ne tepki verdiğini ölçersin nasıl biri olduğunu daha iyi anlamış olursun

Direk istemede ima et bence yanında annengili ara para ya sıkıştıgini soyle bi taşla iki kuş .....

Ogrencisin zaten o benim kitap paramdi de iste geri madem utaniyorsun

canım hiç pahalıya patlamış olmz bu tecrübe bence sana şimdi öğrenci olduğun için gerçekten çok büyük para 500 lira ama düşün böyle bir para alışverişi olmasa erkek arkadaşınla aranda belkide bu yönünü hiç bilmediğin bir insanla evleneceksin diye düşünüyorum.Bencede durumu sana açıklamalıydı eninde sonunda parayı versede sana para konusunda rahat bir insan olduğunu düşündüm şahsen çünkü insan kız arkadaşına yada kimden borç almışsa ona durumu açıklamalı bence verecektimde şu sebepten veremedim şu zaman vereceğim demeli açık olmayan insanlardan birşey olmaz bana göre

kızlar sorunu hallettim. onun bazı sıkıntılar varmış ondan gecikmiş. keşke bana bişi söyleseydi bende şüphe yaratmasaydı bu durum. ondan beklediğim birşey değildi zaten ama yinede bir açıklama yapsa sonra isterse 5 ay sonra versin sorun değildi. ona güvenebileceğimi gördüm bu da beni sevindirdi...:21: herkese cevapları ve yardımları için çok teşekkür ederim. öpüyorum sizi KK:16:

Back
X