- 9 Temmuz 2012
- 2.349
- 2.111
- 198
- Konu Sahibi denizakyka
-
Arkadaşlığı kesmene gerek yok ama içli dışlı olmaya da gerek yok.Kafana uymuyorsa görüşmezsin.Arkadaşlar herkese merhaba.Siz olsanız en samimi arkadaşınız siz aradığınız halde telefonu açmıyorsa ve sizi ertesi gün arıyorsa ama bu 1 kere değil çoğu zaman böyle oluyorsa ve sizi kendisine bakmadan haksız yere eleştiriyorsa,size sosyal paylaşım sitelerinden olumsuz yazılar paylaşıp gönderme yapıyorsa siz ne yapardınız? Ayrıca hayata bakış açınız aynı olmasa yani dini,siyasi vs.bu arkadaşlığı devam ettirir miydiniz?
Issız bir adada bana sosyal ağdan laf atsa, önce priz nerede diye bakarım, sonra o bilgisayarı ona yediririm; benimle uğraşacağına yardım iste diyeıssız bir adada da olsa insan bir yerden sonra keser yer bunu
konu sahibi, o anlattığın arkadaşlık değil zaten ortada olmayan bir arkadaşlığı bitir de kurtar kendini..
peki sorsaydım çok ilgilendiğimi düşünüp kendisini daha da yükseklerde görmez miydi sence? ben ona benimle ilgilenmediği için kızgınlığımı çok iyi belli ettim oda anladı ve bana laf çakmaya çalıştı.ben olsaydım telefon açar kendisinin bana neden kızgın olduğunu sorardım ama o bunu yapmayıp birde bana laf sokmaya çalıştı.ben iyi anlatamadım galiba. uzun yazsaydım daha açıklayıcı olurdu.Issız bir adada bana sosyal ağdan laf atsa, önce priz nerede diye bakarım, sonra o bilgisayarı ona yediririm; benimle uğraşacağına yardım iste diye
@ Konu sahibi : Ya bunları yapan herhangi bir arkadaşım olsa bile, önce bir açıklama ister; açıklama tatmin etmediyse, açık açık bye bye derdim.
Bence en iyi arkadaşlar arasında böyle ince hesap kitap olmamalı, düşündüğünü söyleyebilmelisin.peki sorsaydım çok ilgilendiğimi düşünüp kendisini daha da yükseklerde görmez miydi sence? ben ona benimle ilgilenmediği için kızgınlığımı çok iyi belli ettim oda anladı ve bana laf çakmaya çalıştı.ben olsaydım telefon açar kendisinin bana neden kızgın olduğunu sorardım ama o bunu yapmayıp birde bana laf sokmaya çalıştı.ben iyi anlatamadım galiba. uzun yazsaydım daha açıklayıcı olurdu.
Aranızdaki arkadaşlığı birdaha gözden geçirmenizi tavsiye ederim.Arkadaşlar herkese merhaba.Siz olsanız en samimi arkadaşınız siz aradığınız halde telefonu açmıyorsa ve sizi ertesi gün arıyorsa ama bu 1 kere değil çoğu zaman böyle oluyorsa ve sizi kendisine bakmadan haksız yere eleştiriyorsa,size sosyal paylaşım sitelerinden olumsuz yazılar paylaşıp gönderme yapıyorsa siz ne yapardınız? Ayrıca hayata bakış açınız aynı olmasa yani dini,siyasi vs.bu arkadaşlığı devam ettirir miydiniz?
o kadar güzel anlatmışsın ki.işte birbirinize kızıp kavga ettiğiniz için herşeyi düzeltebiliyorsunuz demek ki.ben kızamıyorum yüzüne karşı,kırmak istemiyorum,bu yüzden açık sözlü olamıyorum.hep bundan sonra açık sözlü olacağım diyorum ama o konuda bir türlü cesaret edemiyorum.sonrada böyle içime dert oluyor.biri bana bir kusurumu söylese kabul eder özür dilerim ki bunu da çok yaptım.ama ben çevremde beni kıran biri olduğu zaman gelip te özür dileyeni görmedim.ama beni ararsa herşeyi söyleyeceğim yüzüne karşı.artık kaybedeceğim bir şey yok.Bence en iyi arkadaşlar arasında böyle ince hesap kitap olmamalı, düşündüğünü söyleyebilmelisin.
Ben kendi arkadaşımla ilişkime bakınca mesela; çok pis sitem yaptığım, aklıma gelen herşeyi söylediğim olur ara sıra. Beni kırdıysa , kırdığını biliyor, yok ben yanlış anladıysam onu düzeltiyoruz. İçimde yaşayıp büyütmüyorum olayı. Kendini yükseklerde hissetirse de, nedir bu tavrın derim; hiç de bunu sormakla kendimi küçülttüğüm hissine kapılmam. Kavgayı taze taze ederiz yani...Yılların paylaşımı var; bilirim ne o beni ne ben onu bir kerede silemeyiz. Karşılıklı hatalarımızı dillendirip, eleştiride bulunmak çok doğal.
Yapıcı bir dille konuştuktan sonra bir sorun olmaz. Sen bunu bana nasıl yaparsın vurgusundansa, senden hiç beklemezdim, üzüldüm diye belirtmeniz ilişkinize değer verdiğinizi gösterir. O bunu anlamayacaksa zaten, en doğrusu herkesin kendi yoluna bakması. Bazen arkadaşlıklarında ömrünü doldurup, bitmesi doğal.o kadar güzel anlatmışsın ki.işte birbirinize kızıp kavga ettiğiniz için herşeyi düzeltebiliyorsunuz demek ki.ben kızamıyorum yüzüne karşı,kırmak istemiyorum,bu yüzden açık sözlü olamıyorum.hep bundan sonra açık sözlü olacağım diyorum ama o konuda bir türlü cesaret edemiyorum.sonrada böyle içime dert oluyor.biri bana bir kusurumu söylese kabul eder özür dilerim ki bunu da çok yaptım.ama ben çevremde beni kıran biri olduğu zaman gelip te özür dileyeni görmedim.ama beni ararsa herşeyi söyleyeceğim yüzüne karşı.artık kaybedeceğim bir şey yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?