siz olsanız ne yapardınız??

AYBUKEM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2007
265
6
118
42
İstanbul
Arkadaşlar iki arada bir derede kaldığım bir konu var lütfen fikirlerinizi benimle payaşırmısınız??

Özel sektörde bir firmanın muhasebe sorumlusuyum. 8 yıldır burada çalışıyorum yanımda yardımcı bir arkadaş vardı aralık başında doğum iznine ayrıldı. Çalıştığım işyerinde 5-6 erkek var ve şuan tek bayan benim. Beraber çalıştığım arkadaş nisan başında doğum izninden dönecek engeç. Eşim tutturmuş ben senin orada erkeklerin içinde tek başına çalışmana müsade etmiyorum ne yaptım ne ettim anlamadı. Bu cumaya kadar bana müsade etti ya yanına birini aldır ya ayrılacaksın işten. Patrona söylesem alırlar sıkıntı değil ama bu defa diğer arkadaşıda ekmeğinden etmiş olucam eşimde anlamıyor bana bir akıl verin kaldım arada siz olsanız benim yerimde ne yaparsınız

Arkadaşlar iki arada bir derede kaldığım bir konu var lütfen fikirlerinizi benimle payaşırmısınız??

Özel sektörde bir firmanın muhasebe sorumlusuyum. 8 yıldır burada çalışıyorum yanımda yardımcı bir arkadaş vardı aralık başında doğum iznine ayrıldı. Çalıştığım işyerinde 5-6 erkek var ve şuan tek bayan benim. Beraber çalıştığım arkadaş nisan başında doğum izninden dönecek engeç. Eşim tutturmuş ben senin orada erkeklerin içinde tek başına çalışmana müsade etmiyorum ne yaptım ne ettim anlamadı. Bu cumaya kadar bana müsade etti ya yanına birini aldır ya ayrılacaksın işten. Patrona söylesem alırlar sıkıntı değil ama bu defa diğer arkadaşıda ekmeğinden etmiş olucam eşimde anlamıyor bana bir akıl verin kaldım arada siz olsanız benim yerimde ne yaparsınız

eşini dinlemelisin
haklı olduğunu söylemiyorum
ancak aile huzurun için sanırım mecbursun

geçici eleman alınmaz mı peki ? o arkadaşınız izinden gelene kadar ?

İnanın tek başıma daha rahatım ama maalesef eşime bunu anlatamıyorum

Yeni birisi alınırsa diğer arkadaşın işinden olur,eşine bunun vebalini alamıycağını uygun bir dille anlatmalısın ve muhasebe olduğu için stajyer falan yok mu orta yolu bulmak için stajyer alınabilir eşini ikna edemezsen.

Bence eşinle tekrar konuş ve eğer yeni bi çalışan aldırırsan diğer arkadaşına haksızlık edeceğini ve kimsenin gunahina girmek istemediğini söyle. Ne olacak sanki bi kiz daha olsa? Allah yardimcin olsun.

İnanın eşime laf anlatmak deve hendek anlatmaktan daha güç görümcemlede görüştüm oda konuştu ama anlamıyor tutturmuş biri daha olacak tek çalışmana müsade etmem. Olduğum ortamda esasında rahatsız olmasını gerektirek bir durum yok odam üst katta ve ayrı

bence stajer alın okullardan hem masrafsız hem geçici olur...

stajer gibi birisini alsanız. öğrenci bir kızcağız. onun da eline bir miktar para geçer. facebook hesabınız varsa bulunduğunuz şehrin üni sayfasına yazabilirsiniz. hem sevaptır birine yardımcı olmuş olursunuz. diğer arkadaş gelene kadar diye açıklarsınız kıza.

eşin sana iş bulsun garantisini versin öyle çık .cumaya kadar mühlet demesi kolay önce işini bulsun sen de paşalar gibi çıkarsın sonra:KK14:

Yerinizde olsaydım, eşime tam olarak ne demek istediğini sorardim.
a) Erkekler işyerinde çalışan tek bir kadın olduğunu gördüklerinde kadını taciz ederler. Kadın başına erkeklerle baş edemezsin.
b) Zaten calismani istemiyorum, bahane buldum.
c) Sana guvenmiyorum. Şimdi orada tek kadın sensin, ilgi odagisin. Ne olacağı belli olmaz.
d) Ben sorunlu biriyim. Macoyum. Patron benim ama aslında ikna edilmeye de acigim. Biraz uğraş benimle.
e) ?

Eger esin 5 kadin arasinda tek erkek calisan olsa sen bozulurmuydun? Yada baska sekilde dusunursek o kadar luksunuz varmi sizin calismamanizi karsilayacak kadar? 1 ay esinize maasinizdan yardim yapmayinda bakalim calistiriyormu calistirmiyormu..

Yerinizde olsaydım, eşime tam olarak ne demek istediğini sorardim.
a) Erkekler işyerinde çalışan tek bir kadın olduğunu gördüklerinde kadını taciz ederler. Kadın başına erkeklerle baş edemezsin.
b) Zaten calismani istemiyorum, bahane buldum.
c) Sana guvenmiyorum. Şimdi orada tek kadın sensin, ilgi odagisin. Ne olacağı belli olmaz.
d) Ben sorunlu biriyim. Macoyum. Patron benim ama aslında ikna edilmeye de acigim. Biraz uğraş benimle.
e) ?

Eşim çalışmamı zaten istemiyor ve evet dediğim dedik bir insan

Ben olsam o bayanın vebalini alamazdım.. Doğumdan dönecek ve bir işe, bebeği için paraya ihtiyacı olacak. ama döndüğünde yerini başkası doldurmuş olacak .. Eşiniz ve siz kendinizi o ailenin yerine koyun.. Sanırım söylenecek başka birşey yok...

seni gerçekten o kadar iyi anlıyorum ki. benim eşimde bazen saçma sapan konular açar başıma. dik durmalısın. sana çalışma demiyorum ama blöf yap eşine istemiyosan çalışmıyım ama 8 yıllık emek verdiğim bir yerden bu sebepten dolayı çıkmam ağrıma gider falan de. asla çıkma sen kendini biliyosun sonuçta onların kendine güveni yok. kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama eğer bir dediğini hele de böyle saçma bir konuda dediğini yaparsan seni kukla gibi görecek,olan sana olacaktır arkadaşım sen dik durr!!!

Eger esin 5 kadin arasinda tek erkek calisan olsa sen bozulurmuydun? Yada baska sekilde dusunursek o kadar luksunuz varmi sizin calismamanizi karsilayacak kadar? 1 ay esinize maasinizdan yardim yapmayinda bakalim calistiriyormu calistirmiyormu..

Benim olduğum yer diğer kişilerden ayrı üst katta ve bana ait bir oda elbetteki eşime güveniyorum çalışma ortamı neyi gerektiriyorsa o şekilde çalışabilir. Eşim zaten bayan çalışmasın ama ben her türlü ihtiyacını karşılarım düşüncesinde. Maaş yardımı yapmamam pek sorun olmaz onun için oturduğumuz ev kendimize ait ve kira gelirimizde var

Back
X