- 19 Haziran 2013
- 24.858
- 62.725
- 798
- 31
- Konu Sahibi Eslemmm111
-
yalnız benım ilk yorumumda boya konusuna değinmiştim..Arkadaşım biz sizinle aynı dili konuşamıyorum
İnsanlık bu kadar vahim durumda yazık
Şuan suçlu bile hissettim neden böyle düşündüm diye
Zaten benim konum görümcem neden boyama yardım etmedi değil dikkatinizi çekerim
Tabiki aynen öyleyalnız benım ilk yorumumda boya konusuna değinmiştim..
Neyse daha fazla şey etmeyelım. İnsanız işte huylarımız , karakterlerımız , davrannışlarımız , beklentılerımız farklı..
Sizi çok iyi anlıyorum, benzer sorunları görümcemle ben de yaşıyorum ve farkettim ki uzun zamandır çoook yanlış bakıyormuşum mevzulara. İnanın siz de öylesiniz. Eminim insanlara yardım etmeye gayret eden, ince düşünen, kimseyi kırmak istemeyen bir insansınız. Bu yüzden herkesten sizin gibi olmalarını bekliyorsunuz. O kadar anlayabiliyorum ki.. Malesef herkes düşünceli, nazik olamıyor. Burda bile kimse sizin boyanıza yardım etmek zorunda değil yazabilmişler, hayret ediyorum. Öncelikle şunu bilmenizi istiyorum ki bu onların ayıbı. Evet siz olsaydınız eminim yardım ederdiniz. Zaten sizi siz yapan, onları da düşüncesiz ve kaba yapan bu zaten. En güzel tavsiye 'boşvermek'. Siz kimsenin ne yardımına, ne iki dilim pastasına muhtaç değilsiniz. Gülün geçin, ama tatlı canınızı sakın üzmeyin. Bırakın insanlar kabalıklarıyla kalsınlar, ama siz hep böyle iyi niyetli kalın..
Tabiki haklısınız, insan düşünmez mi 'ben ne yaptım da bu davranışları hakettim?' diye. Mesela bir örnek vereyim, siz karnı burnunda halinizle çalışır didinirken iki şeyin ucundan tutmaktan aciz kalıyor çünkü neden? Çünkü düşüncesiz ve vicdanen yetersiz. 'Yahu bu kadıncağız hamile, hem yorulur hem boyadan etkilenir, durumları elvermemiş ki kendi başına yapmak durumunda kalmış, bari ben yardımcı olayım da kızcağız dinlensin temiz hava alsın' diye düşünebilecek kapasitesi yok demek ki :) Baksanıza hala boyacı tutsaydın diyorlar, yahu konuşmayayım diyorum ama kadın hamile haliyle boya yapmak zorunda kaldığına göre var herhalde bir sebebi, azıcık düşünseniz de durumum elvermedi demek zorunda bırakmasanız..
Arkadaşım sen hiç canını sıkma. Hani derler ya hayatta hep iyiler üzülür diye, iyiler hep herkesi kendileri gibi belleyip iyilik görmeyi beklediklerinden üzülürler. Düşüncesiz ve gamsız mı olmak lazımmış neBoşver dediğim gibi, hayat böyle sen gibi güzel düşünceli insanlarla güzel :)
gitmeseydın hamıle dıye nıye her hafta temızlıgını yapacam . bızde hamıle olduk sonuna kadarda temızlıgımlde kendım yaptım esımde yardım ettı tabıkı hamılelık hastalık degıl sonucta. kendı sucunuz ne dıye gıdıyorsun? ztn bu altı üstlü oturmaklarda ayrı bir hattaŞunu eklemedim onlar beni kendilerinin temizlikçileri olarak görüyolar kendi hamileyken beni her hafta temizliğe bekleyen kişi böyle yapınca ister istemez insanın canı sıkılıyor kendimi kullanılmış hissettim
acıkcası fazla samımıyetede gerek yok görümcelerle bana göre.... ve bence ordan taşının fazla ıc ıce dıb dıbe yaşamaya gerek yok.Zaten bi zamandır öyle yapıyorumda sadece aklıma takılıyor işte
Ben zaten yazılarımın herhangi bir yerinde mükemmelim, iyilik timsaliyim demedim :) Evet en azından bizi böyle sözleri veya davranışlarıyla üzen insanlardan daha düşünceliyim, konu sahibinin de fazlasıyla düşünceli ve iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Hamile insana öyle bir durumda yardım etmemek, yardım etmese bile 'gel bir hava al hamilesin, kendine dikkat et' diyememek tamamen düşüncesizlik. İlla her düşüncesizliğin altında 'acaba birşey yaptım da ona mı alındılar?' diye mi düşüneceğiz? Çevredeki her terbiyesizliğin altında 'kesin ben birşey yaptım da tavır yapıyor' dersek aklımızı kaçırırız herhalde, malum düşüncesiz insandan bol ne var :) Yorumumun abes olduğunu düşünmüyorum, gidin sizi üzenlere saldırın da demedim, boşverin dedim sadece. Güzel okuyup güzel anlamak lazım :)
Konu sahibi arkadaşım, sen kime ne yapmış olursan ol, hiçbir şey senin o halde o ortamda bulunmandan endişe etmeme düşüncesizliğinde bulunmaya sebep değil, olamaz. Ben de birilerine kızar bozulurum, ama öyle bir durumda görsem de oh hakediyor demem yani. En iyisi ben yine kocamaaaan bir boşver diyeyim :)
Hala bir şey mi yaptım diye düşünüyorsun ya pesKızlar bi konuda sizden fikir alman lazım
Bnm görümcelerimle aram epey bi iyidi
Taki 7-8 aya kadar
Önceden kızlar filan toplandığı zaman muhakkak çağırırdılar
Bi işim filan olduğunda yardıma filan gelirdiler en azından adam yerine koyupta sohbet ederdiler şimdi 90 değil 190 derece değiştirler
Misal 7 buçuk aylıkken boya badana yaptık karnı burnumda eşime yardım etmeye çalıştım bi kere büyük görümcek geldi daha işiniz bitmedi mi dedi eşimde en azından bi bez alıp silseydin biterdi dedi misafir gibi oturdu gitti
Ben boya badanadan 15 gün sonra erken doğum yaptım
Kv ile alt üst oturuyoruz küçük görümceğin doğum günü var hanfendiler çağırmak yerine pasta gönderiyorlar
Vss vsss bunu gibi bi sürü
Sorum şu kızlar napayım acaba neden bu tavrınız bilmeden bişe mi yaptım diye sorsam mı acaba çok sinir bozucular ya onlar böyle yapınca kendimi geri çektim büyük görümcek msj atmış kötü görümcemi olduk niye aramıyon diye
Nasıl yapayım karar veremedim
Siz olsanız ne yapardınız?
hahhahh.Siz de pek bi “ anti-snopsunuz” ya da “unsnop” o zaman.
Türkcede öyle bi anlami yok. Ingilizcede “ snob” esittir “ züppe” dir. Dilimizin suyu mu cikti? Uyduruk uyduruk kelimeler icat ediyorsunuz?
Savunulacak bi düsünce olup olmadigina da zat- i aliniz karar veremez. Haddini bilmek güzel bi cizgidir. Tavsiye ederim size.
hahhahh.
Bir şeyden nem kapmışlar istemiyerek sanırım bir şey yapmışsınız konuşun en doğrusu bu olur sizin için üzülüyorsunuzda konuşup aradaki her neyse sizde bilmiyorsunuz hem öğrenmiş olursunuz hemde sorunu ortadan kaldırırsınızKızlar bi konuda sizden fikir alman lazım
Bnm görümcelerimle aram epey bi iyidi
Taki 7-8 aya kadar
Önceden kızlar filan toplandığı zaman muhakkak çağırırdılar
Bi işim filan olduğunda yardıma filan gelirdiler en azından adam yerine koyupta sohbet ederdiler şimdi 90 değil 190 derece değiştirler
Misal 7 buçuk aylıkken boya badana yaptık karnı burnumda eşime yardım etmeye çalıştım bi kere büyük görümcek geldi daha işiniz bitmedi mi dedi eşimde en azından bi bez alıp silseydin biterdi dedi misafir gibi oturdu gitti
Ben boya badanadan 15 gün sonra erken doğum yaptım
Kv ile alt üst oturuyoruz küçük görümceğin doğum günü var hanfendiler çağırmak yerine pasta gönderiyorlar
Vss vsss bunu gibi bi sürü
Sorum şu kızlar napayım acaba neden bu tavrınız bilmeden bişe mi yaptım diye sorsam mı acaba çok sinir bozucular ya onlar böyle yapınca kendimi geri çektim büyük görümcek msj atmış kötü görümcemi olduk niye aramıyon diye
Nasıl yapayım karar veremedim
Siz olsanız ne yapardınız?
1.Ya sabır.. Güzel kardeşim kimse kendini övmüyor, ha sana illa kendimi övüyormuşum gibi görünüyorsa da övüyorumdur, kimseyi de ilgilendirmez, size ne oluyor anlamıyorum ki. İnsanların kendini övmesi size itici görünüyormuş. Bana da herkesin herşeye atlayıp kendince garip anlamlar çıkarması, konuyu saptırması itici görünüyor :)
2.Evet, ben boşvermesi gerektiğini düşünüyorum. Sizin tavsiyeniz çok mu şahane, çok mu çözecek konu sahibinin derdini? Nedir küçümsediğiniz? Yararlı değilse konu sahibi okur geçer, siz yetkili mercii misiniz benim yorumumu değerlendirecekYahu kadıncağız neden oturup ben ne hata ettim diyerek kendini üzsün? Derdi olan gelir söyler, sen şunu bunu yaptın ben çok kırıldım der. İnsanız, derdimizi triple kötü muameleyle değil konuşarak çözeriz. Nedir yani 5 yaşında çocuk gibi birşeye alınıp kötü davranmak?
3.Herkes kendince bir çözüm sunmaya çalışıyor, ben de diyorum ki boşver güzel kardeşim kimsenin düşüncesizliğini kendine dert etme, 'o halde yardıma ne kadar ihtiyacım olduğunu düşünememiştir' de, ne kimseye gücen ne kendinde hata ara, yahu tek söylediğim boşvermek.
Konu sahibi arkadaşım, ben eminim sen ne söylemek istediğimi anladın. Amacım da asla kendimi övmek değildi ama insanlar garip işte, ne diyeyim. Sen üzme canını :)
Kimse bana 7-8 aya kadar yardım etmedi 7-8 aydır bu şekildeler demiştimKimse bi kere yardim etmedi diye kötü insan olmaz. Bu kadar da kendinizi öven cümleler yazmayin. Cok itici duruyor.
Görümceleri 7-8 aya kadar zaten yardim ediyorlarmis. Konu sahibinin bi davranisina ya da sözüne kirilmislar. Biraz da hatayi kendinde arayabilir. “ Ben iyilik timsaliyim” “ Benle iyi olmayan herkes de kötü” fikirleri bana ters.
Ben bunun açıklamasını 40 defa yapmıcam k.bakmayınGorumcek nedir yahu gorumce gorumce
Size yardim etmek zorunda degiller ki, yapmayiverseydiniz boya badana tam dogum oncesi
Kimse bana 7-8 aya kadar yardım etmedi 7-8 aydır bu şekildeler demiştim
Aciklama istemedim ki? Soru da sormadim sadece fikrimi soyledim o kadarBen bunun açıklamasını 40 defa yapmıcam k.bakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?