Siz olsanız ne yapardınız

yalnız benım ilk yorumumda boya konusuna değinmiştim..
Neyse daha fazla şey etmeyelım. İnsanız işte huylarımız , karakterlerımız , davrannışlarımız , beklentılerımız farklı..

Kimse bi kere yardim etmedi diye kötü insan olmaz. Bu kadar da kendinizi öven cümleler yazmayin. Cok itici duruyor.

Görümceleri 7-8 aya kadar zaten yardim ediyorlarmis. Konu sahibinin bi davranisina ya da sözüne kirilmislar. Biraz da hatayi kendinde arayabilir. “ Ben iyilik timsaliyim” “ Benle iyi olmayan herkes de kötü” fikirleri bana ters.

Ben zaten yazılarımın herhangi bir yerinde mükemmelim, iyilik timsaliyim demedim :) Evet en azından bizi böyle sözleri veya davranışlarıyla üzen insanlardan daha düşünceliyim, konu sahibinin de fazlasıyla düşünceli ve iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Hamile insana öyle bir durumda yardım etmemek, yardım etmese bile 'gel bir hava al hamilesin, kendine dikkat et' diyememek tamamen düşüncesizlik. İlla her düşüncesizliğin altında 'acaba birşey yaptım da ona mı alındılar?' diye mi düşüneceğiz? Çevredeki her terbiyesizliğin altında 'kesin ben birşey yaptım da tavır yapıyor' dersek aklımızı kaçırırız herhalde, malum düşüncesiz insandan bol ne var :) Yorumumun abes olduğunu düşünmüyorum, gidin sizi üzenlere saldırın da demedim, boşverin dedim sadece. Güzel okuyup güzel anlamak lazım :)

Konu sahibi arkadaşım, sen kime ne yapmış olursan ol, hiçbir şey senin o halde o ortamda bulunmandan endişe etmeme düşüncesizliğinde bulunmaya sebep değil, olamaz. Ben de birilerine kızar bozulurum, ama öyle bir durumda görsem de oh hakediyor demem yani. En iyisi ben yine kocamaaaan bir boşver diyeyim :)

gitmeseydın hamıle dıye nıye her hafta temızlıgını yapacam . bızde hamıle olduk sonuna kadarda temızlıgımlde kendım yaptım esımde yardım ettı tabıkı hamılelık hastalık degıl sonucta. kendı sucunuz ne dıye gıdıyorsun? ztn bu altı üstlü oturmaklarda ayrı bir hatta

Gorumcek nedir yahu gorumce gorumce
Size yardim etmek zorunda degiller ki, yapmayiverseydiniz boya badana tam dogum oncesi

Sonda yine kendinizi övmüssünüz. Ne ulvi biri oldugunuzu gözümüze soktunuz bi kere daha ama neyse.

Konunun özü “ acaba niye böyle davraniyorlar”. Konu sahibi bunu soruyor zaten. Bosver demek cevap mi simdi? Siz de iyi okuyun bence. Cok art niyetli olsalar basta da öyle olmazlardi.

Hala bir şey mi yaptım diye düşünüyorsun ya pes

ne güzel işte araya mesafe koymuşlar sende bu mesafeyi koruyarak devam et

aynı şekilde davran.

1.Ya sabır.. Güzel kardeşim kimse kendini övmüyor, ha sana illa kendimi övüyormuşum gibi görünüyorsa da övüyorumdur, kimseyi de ilgilendirmez, size ne oluyor anlamıyorum ki. İnsanların kendini övmesi size itici görünüyormuş. Bana da herkesin herşeye atlayıp kendince garip anlamlar çıkarması, konuyu saptırması itici görünüyor :)

2.Evet, ben boşvermesi gerektiğini düşünüyorum. Sizin tavsiyeniz çok mu şahane, çok mu çözecek konu sahibinin derdini? Nedir küçümsediğiniz? Yararlı değilse konu sahibi okur geçer, siz yetkili mercii misiniz benim yorumumu değerlendirecek Yahu kadıncağız neden oturup ben ne hata ettim diyerek kendini üzsün? Derdi olan gelir söyler, sen şunu bunu yaptın ben çok kırıldım der. İnsanız, derdimizi triple kötü muameleyle değil konuşarak çözeriz. Nedir yani 5 yaşında çocuk gibi birşeye alınıp kötü davranmak?

3.Herkes kendince bir çözüm sunmaya çalışıyor, ben de diyorum ki boşver güzel kardeşim kimsenin düşüncesizliğini kendine dert etme, 'o halde yardıma ne kadar ihtiyacım olduğunu düşünememiştir' de, ne kimseye gücen ne kendinde hata ara, yahu tek söylediğim boşvermek.

Konu sahibi arkadaşım, ben eminim sen ne söylemek istediğimi anladın. Amacım da asla kendimi övmek değildi ama insanlar garip işte, ne diyeyim. Sen üzme canını :)

hahhahh.

maşallah bencillik almış yürümüş yorumlarda.
insanların sokaktaki kedi, köpek kadar değeri kalmamış neredeyse.
aile, akraba bağları hiç mesabesinde kalmış duruma bakılırsa.
hamile kadına yardım edilir, yardım eden insancıldır, hümanisttir.
hani hayvan sevmeyen, insanları da sevmez derler ya bence tam aksi geçerli.
insana merhameti olmayanın hayvana merhameti olmaz.
yolda düşene kalkması için yardım etmez miyiz? ederiz, olması gereken budur çünkü. kendi düştü, düşmeseydi, diye düşünüp geçer gider miyiz? geçip gidenlerden olmamak lazım.
görümce gelmiş görmüş, hamile kadın ya da gelini sevmiyorsa abim, kardeşim yoruluyor, işin ucundan azıcık tutayım derse incileri mi dökülür?
elbette birilerine muhtaç olmamak daha güzeldir, ama zor durumda olanın işini kolaylaştırmak daha güzel.

Bir şeyden nem kapmışlar istemiyerek sanırım bir şey yapmışsınız konuşun en doğrusu bu olur sizin için üzülüyorsunuzda konuşup aradaki her neyse sizde bilmiyorsunuz hem öğrenmiş olursunuz hemde sorunu ortadan kaldırırsınız

Bi de alintilama yapmayi bilseniz?!!!

Kendinizle o kadar celisiyorsunuz ki size verecek baska cevabim yok.

Kimse bana 7-8 aya kadar yardım etmedi 7-8 aydır bu şekildeler demiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…