- 16 Şubat 2012
- 6.635
- 11.191
- 448
- Konu Sahibi penceremden
-
Bunca sene zaten çalışmışsınız ekonomik özgürlüğünüz elinizde işi bıraksanız size zor olacak hemde bunca borç var ve tek gelir yetmiyorken daha da zor olcak bence biraz sıkın dişinizi en azından çocuğunuzun okulu için.
Cimriliği düzelmez maaş almayınca da onun eline kalacağız.O dışarıya çıktığında susadığında bile 1 liranın hesabını yapan biri . Almaz yani.Onda bile tasarruf ediyorum diye düşünür.Kendim neyse oğlumunda burnundan getirir para konusundaKira derdiniz olmadan çocuğunuzda üniversiteyi okuduktan sonra 2200 tl bir ailenin geçimine yeter zira 1000 tl ile hem kira ödeyip hem çocuk okutup hemde ev gecindiren insanlar biliyorum. Bence eşinizle cimrilik konusunu konuşun bunca yıl hiç para muhabbeti olmadığı için bu kadar cimridir zamanla konusup düzelecektir.[/QUOTE[.
hasta çocuğum makineye bağlı besleniyor biraz işe gitmeme isteğim ondanYılların birikimi vardır elbette ama niye bu kadar zorda hissediyorsunuz kendinizi?
İşi bırakmayı düşüneceğinize asgari ücretle bir yardımcı bulun, evi çekip çevirsin.
Ben yolun başında olduğum için anlayamam belki ama çoğu insan yaşına kadar çalışıyor, bu kadar hüzünlenecek ne var?
2 çocuk vararkadaşınız ayrıldı diye siz niye böyle bir düşünceye girdiniz ki? insanın kendi parasını kazanması kadar güzel bişey var mı,eşim bırak dese bile ben bırakmam çalışmayı.Tek çocuk var üstelik,biraz güvenin ,inanın kendinize,bunda yapamayacak bişey yok
arkadaşınız ayrıldı diye siz niye böyle bir düşünceye girdiniz ki? insanın kendi parasını kazanması kadar güzel bişey var mı,eşim bırak dese bile ben bırakmam çalışmayı.Tek çocuk var üstelik,biraz güvenin ,inanın kendinize,bunda yapamayacak bişey yok
2 olsun,isterse 3 olsun.Çalışıp üretmek beni mutlu ediyor
Şartlar diyosunuz yani, Allah yardımcınız olsun, şifa versin.hasta çocuğum makineye bağlı besleniyor biraz işe gitmeme isteğim ondan
Eşinizde epeeyy bi cimriymis yani. Sen bırakma bence işi emeklilige kadar dayan sonra çocuğunla rahat rahat vakit geçirirsin en azından emekli maaşınız olurda minnet etmezsiniz yoksa işten çıktığınızda hepinize hayatı zorlaştırmış olacak.Cimriliği düzelmez maaş almayınca da onun eline kalacağız.O dışarıya çıktığında susadığında bile 1 liranın hesabını yapan biri . Almaz yani.Onda bile tasarruf ediyorum diye düşünür.Kendim neyse oğlumunda burnundan getirir para konusunda
Benim oğlumdan beklentim yok.O mutlu sağlıklı olsun başka bir şey istemem elinden gelen ne ise de fazla fazla yaparım.Eşimse ya oğlan çalışır ya sen modunda sinir oluyorum.Diyorum diyelim ki ben çalışan bayan olmasaydım ne yapacaktın.Çalışmak zorunda da değilim ama erkek kadına bakmak zorunda .Benim maaşımamı güvenip evlendin diyorum.Ben sanki ona sponsor olmak zorundaymışım gibi .Ona kendini kötü hissetmesin para tek elden yürüsün diye maaşımı verdim.Adam benim maşımı bana vermedi sanki kendi alnı terledi.Hamileyken yediğim bir poğaçanın suyun hesabını yaptı.Gitti krediyle aldığım arabayı dolandırıcılara yedirdi.Olmayan arabanın kredisini ödedim bir iki ay.Sonra tekrar kredi çektim araba aldım.Maaşımı güvenimi sarsınca vermedim bir daha.O da zoruna gitti küstü falan.Adam sponsor bellemiş beni.Şimdi evimiz asansözsüz asansörlü bir eve ihtiyacımız var.Evi satarız sen 10 sene daha kredi çekersin diyor.Bende yemezler artık.Bir on senemi daha bir şeye bağlayamam diyorum.Belki 5 sene sonra çıkacağım yoruldum diyorum.Sanki o kadın ben hem erkek hem kadın.o benden para istediğinde ben bol bol verirdim.Ama ben istediğimde sanki canını alıyormuşum gibi mırın kırın ederdi verirdi.Maalesef bencil.Çocuğu özel hastaneye götürsem gözü patlar yeterki götürelim diye parasını ben veririm çoğu şeyde böyle ben verirsem alırız.Evdeki bütün eşyalarıda ben aldım bir çöpü yoktur.Ona göre herşey masraf herşey lüks.Oğluna bel bağlamış anlaşılan, çocuğun üniversite bittikten sonra size yardım edeceğine hiç güvenmeyin derim. Herkesin kendi hayat derdi başlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?