- 12 Mayıs 2016
- 1.698
- 2.966
- 63
- Konu Sahibi penceremden
-
Onu yaptım.İnşallah biz anneler için daha mantıklı kararlar çıkar daha erken emekli oluruz.Yeterince çalışmışım devlete hizmetimi vermişim.Çok şey istemiyorum zaten az bir param olsun kocamdan para istemeyim .Oğlum benden bir şey istediğinde yok demeyim ya da babasından para dilenmeyelim başka bir şey istemiyorum.
eşiniz çekilmesi zor biri.bencil ve cimri gerçekten yüzde yüz haklısınız.siz kesinlikle işi bırakmayın ama para kontrolü de siz de olsun.
yoksa bugünlerinizi ararsınız.annelik fedakarlık demekse bu da bir nevi fedakarlık oluyor.başa gelen çekiliyor işte.sağlığınız gücünüz yerinde olsun da.
Sizinde mi engelli çocuğunuz var?Ben araştırıyordum .Suya başvurdum,vergiye başvurdum birde refakatçi kartı aldım .Ben isten ayrilana kadar vergi muafiyetini bilmiyordum biliyor musunuz
Dilerim her sey istediğiniz gibi olur.
Ozel cocuklarin ozel anneleri bu kadar ezilmese keske
Sizinde mi engelli çocuğunuz var?Ben araştırıyordum .Suya başvurdum,vergiye başvurdum birde refakatçi kartı aldım .
Maşallah kaç yaşında.Evet, benimde ozel bir oglum var.
Refakatçi karti nedir? Onu duymadim hic.
Birde araba için indirim var biliyorsundur.Biz başvurmadık dahaMaşallah kaç yaşında.Çocuğunla seyahat ederken ona refakat ettiğin için senden bilet parası alamıyorlar.Ama çocuksuz gidişlerde geçmiyor.Özürlüler merkezine gidiyorsun.Unutmadıysam bir rapor bir kimlik birde .
Birde araba için indirim var biliyorsundur.Biz başvurmadık daha
Ne kadar oldu işi bırakalı devlettemiydiniz özel de mi?Ben isten ayrilana kadar vergi muafiyetini bilmiyordum biliyor musunuz
Dilerim her sey istediğiniz gibi olur.
Maşallah kaç yaşında.Çocuğunla seyahat ederken ona refakat ettiğin için senden bilet parası almıyorlar.Ama çocuksuz gidişlerde geçmiyor.Özürlüler merkezine gidiyorsun.Unutmadıysam bir rapor bir kimlik birde cüzi bir para alıyorlar kartını veriyorlar.
Ne kadar oldu işi bırakalı devlettemiydiniz özel de mi?
evet şehir dışında da bazı indirimler var ama aklımda kalmamış.% 40 olduğuna göre o zaman yürüyebiliyor herhalde bizde yürüme yok bizim %9912 yasinda :)
Sehir içi seyahatlerde iett falan sanirim?
Arac icin yuzde 90 rapor gerekiyor. Bizim 40 a dusurduler itiraz edecegiz daha...
Hayırlısı olsun memnunmusun?Ozelde calisiyordum. 3 yil kadar oldu.
evet şehir dışında da bazı indirimler var ama aklımda kalmamış.% 40 olduğuna göre o zaman yürüyebiliyor herhalde bizde yürüme yok bizim %99
Hayırlısı olsun memnunmusun?
Geçenlerde iş arkadaşım emekli olacağım dedi.Emekli derken hizmet süresi dolmuş 13-14 sene yaşı bekleyecek maaş almak için.Bende maaaş alamadan nasıl duracaksın onca sene dedim.O da artık dayanamıyorum üç kız var yetişemiyorum dedi.Eşi polis.Kendi evleri,arabaları var yazlık almayı düşünüyorlar.
Sonra kendi kocam aklıma geldi.Üzüldüm.Hasta çocuğum var .Hizmet süremin dolmasına da 2 sene kalmış .Bıraksam bile maaş almak için bende yaşı bekleyeceğim 13-14 sene.5 sene ev kredim var.Eşiminde 4 sene ev kredisi var.Ben ek ödemeyle 4 milyar alıyorum o 1,6 milyar birde ev kirası alıyor 600TL.Onun eline geçen elektirik,su ,doğalgaz, telefon ve benzine gidiyor diğerlerini ben ödüyorum.
Aşırı yorgunum hem ev hem iş hem çocuk. Sürem dolunca hemen bırakmak istiyorum ama yapamıyorum.Lise 4' e geçecek üniversiteye gidecek oğlum var.En az 5 sene daha sık dişini diyorum o arada hem oğlan okulu biririr hem kredin biter.
Eşime güvenemiyorum .Eli sıkı ihtiyacım için para istesem bin dereden su getiririr.Burnumdan gelir.Şimdi maaşım ve kartım bende olduğu için kendim ve çocuklarım için istediğimi alıyorum.Ona işi bıraksam sen bize bakarmısın dedim.Benim maaşla geçinemeyiz dedi.Oğlan okulu bitince çalışırsa olabilir dedi.Kendine hiç güveni yok..Keşke dedim eşime sırtımı dayayabilseydim sadece çocuğumla ilgilenebilseydim.
sevgili konu sahibi, liseye giden bir evladiniz oldugunu var sayarak benden yasca buyuk oldugunuzu zannediyorum. yine de yazmak istedim.
isini cok sevmesine ragmen surec icerisinde cogu kez istifa noktasina gelebiliyor insan; bazisi yoruldugundan, bazisi daraldigindan... ama inanin bu vazgecmeyi eyleme cevirdiginde basta guzel gelen o issizlik cok ama cok kisa bir zaman sonra daha buyuk yorgunluk ve daha buyuk bikkinlik oluyor.
bu, konunuzun ilk etap yorumu.
diger kismina gelirsek... hayati boyunca calismis bir kadinin esinden bir sey isteyecek olmasi; es son derece acik elli olsa dahi cok zor oluyor. isteyemiyorsunuz, belki kiyamadiginizdan... belki baska seylerden. sonra o isteyemedikleriniz daha buyuk yorgunluk ve bikkinlik oluyor.
ya sabir deyin, kimseye sirti dayama ozlemi degil; sirtinizi tek basiniza dimdik tutabilme gucu duyumsayin.
Yuruyor fakat cok zor. Uc dort adimda tutunuyor, merdiven cikamiyor.
Amin çok sağolAmaan be canım. Başkalarına bakıp hiç sıkma tatlı canını. Herkes kocanın başka başka huylarıyla boğuşup duruyor işte. Bol bol para kazanıp da ailesine zırnık koklatmayan gerçek cimriler, bol bol harcayıp para hesabı bilmeyip, çalışma poposu olmayıp bi de habire borç getirenler, çalışmayı eşeklik sanıp hem evde oturup hem erkeklik taslayanlar, ailesinden hiiiiiç haberi olmayanlar... Üzülme. Allah senin nasibini bol vermiş sen çok eşin az kazanıyor. Zorla elinden almıyor ya. Evladına iyilik sana güç kuvvet versin allah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?