siz olsanız ne yapardınız?

Kadınlar kimseye muhtaç olmamak için çalışsın ama herkeste çalışmak istemeyebilir.Ne yapacaksınız zorlamı çalıştıracaksınız anlamadım.Yoruldum çalışmak istemiyorum en doğal hakkım nasıl çalışmayı istemek en doğal hakkımsa buda böyle .

Herkesin tercihi kendine.Belki kazık kadar olmuş kadın evinde çocuğuyla daha çok ilgilenmek istiyor.Kocasıda yorulmasın istemiyor.Kocası kötü davranmayıp ihtiyaçlarını karşılıyorsa ne var bunda anlamadım.Evlilik zaten hayatı paylaşmak değilmi.Kocanın zihniyeti kötü olduktan sonra ev hanımıda olsan işin zor, çalışsanda zor, çalışınca iki kat zor.Yardımcısı olmayanlar için hem eve bak hem çocuğa bak hem işe git çok yorucu

Siz uzun yıllar çalışmışsınız ona lafım yok. Kadının fıtratı evde oturmakmış gibi yansıtıldığı için hepimiz öyle büyüdük siz de haklısınız. Ben erkek olsam evde oturan bir eş istemezdim, asgari ücretin yarısını alsa bile çalışmasını isterdim.
Neyse, konu bu değil zaten. İyi geceler.

iyi geceler

Calismanin insani ne kadar yiprattigini, ustelik evde size muhtaç bir cocuk hatta durumu nedeniyle resmen bebek birakarak ise gitmenin ne oldugunu bilmeden ne guzel "evde oturma koca parasi yeme heveslisi" yorumlari yapilmis.

Boyle bir durumla savasmak yeterince zorken, üstüne bir de is sorunlari eklenince insan ne hale geliyor tahmin edemezsiniz.

Ev isleri, hasta cocuk bakimi, dusuncesiz bir es, sağlıklı cocuk bakimi (bunun ergenligi okulu), iyi kotu akraba- aile iliskileri, hastane kosturmalari, gecim derdi, uykusuz hasta gunler geceler, ustune is yeri derdi...

Nasil ozenmesin ki insan emekli olup evimde huzurla oturacagim diyen kadina?
Evde oturayim diyen her kadin tembellik yapmak, koca parasi yemek icin mi oturmak istiyor sizce?

Es sorumluluklari nerede? Peki baba sorumluklari? Engelli cocuk zaten yipratiyor evliligi, bir de boyle getir yiyelim olunca eş...

Mesele calismaktan bikmis hazir para isteyen bir kadin degil farkinda misiniz?

Kadin cocugumda kaliyor aklim artik diyor. Esim emekli ol (yani hakkinca calismis devlet bile bitirebilirsin diyor aslinda) cocugumuza bak diyemiyor, destek olmuyor, bunca yil calistiktan sonra gelecekten korkmamak istiyorum diyor. Ne kadar kaldi bilinmez ahir ömrüm onu da bebegimle olayim diyor...

Onu anlamak bu kadar zor mu?

Kadin calissin ayakta dursun tamam ama her durumda calissin mi?

Ben esim istese de isi birakmam, bana çalışma demesin, para, ozgurluk, kadin hakki, calisan kadin lazim ulkeye diyenler cocugu nezle olsa ise gitmez ama... Sen yataga muhtac cocuk birakir gidersin her gun kimse halini bilmez...

Seni cok iyi anliyorum konu sahibi. Yorulmussun. Kendini unutmussun. Son derece haklisin. Dilerim esin gorur hakliligini emeklilik yılın dolana kadar her sey duzelir.

Allah bebeginle gecirecegin huzurlu, saglikli gunler verir inşallah.

Alıntılamak bu kadar zor değildi yani. Lafı çarpıtmak da.
Ben konu sahibine siz uzun yıllar çalışmışsınız ona lafım yok dedim zaten. Öyle durumlar olur ki 1 gün bile çalışmaması gerekir eyvallah, herkes anlar. Zaten destek olmayan koca eline bakmasınlar diye kadınlarımız çalışsın diyorum duyar kasacağım diye bu kadar yorulmayın

Sakın emekli olma çalışan ve çalışmaya alışmış bir kadın olarak genç yaşta evde oturmak düşününce tatlı gelse de 1 ayda depresyona girersin be kendi paranı harcamak başkasından eşin dahi olsa para istemeye benzemez

Ben de senin gibi düşündüm de ne diyelim boşa bu adamı senin tırnağına kurban olsun diyesim geldi ama kızıyorlar sonra :)

Alintilamayi becerebilirim. Lafim size ya da sadece birine olsa bunu yapardim.

Duyar mi kastim acaba? Okudugumuzu boyle mi anladik? Herkes boyle mi dusundu?

Alkis toplama cabasina mi girdim dersin?

Yoksa ayni durumda olup calismayi birakabilen sansli tarafta olduğum icin, esim destek oldugu icin kendimi bu anne karsisinda kötü mü hissetim? Konu sahibini anlayip, onca yil calisip destek olan esine umut dahi olamayan kocaya mi kizdim. Anneye ve cocuguna mi uzulup icerledim?

Ben her kadin calismayip evde otursun demiyorum ki. Elbette calissin. Gucunu kendisinden, emeginden alsin. Esine avuc acmasin. Ama hayat genelinde degil baslik ozelinde yorumlar yapiyoruz degil mi?

Okursaniz makinaya bagli bir hayattan bahsedilmis. Insan duyarli oluyor okuyunca, hissedince. Elde degil. Belki elimde olmadan ayni durumda oldugum icin duyar kasmisimdir. Haklisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…