- 16 Şubat 2012
- 6.635
- 11.191
- 448
- Konu Sahibi penceremden
-
Valla artık gücüne gidip gitmemesi umrumda değil o eskidendi aman kırılmasın aman üzülmesin .Kendimi ve çocuklarımı düşünüyorum .Düşünmem gereken iki çocuğum var.Bu kadar dayanmışsın çocuğun büyümüş, biraz daha dayan . Eşin parayı seviyor gibi. Vermezse çok gücüne gider.
Gücüne gider derken. Para vermemesi senin gücüne gider.Valla artık gücüne gidip gitmemesi umrumda değil o eskidendi aman kırılmasın aman üzülmesin .Kendimi ve çocuklarımı düşünüyorum .Düşünmem gereken iki çocuğum var.
13-14 sene uzun bir süre.Sağlığımdan ötürü işi bırakmak zorunda kalırsam huylu huyundan vazgeçmez bu adam yine para vermezse boşanırım evi kiraya veririm babamın yanına giderim o bize bakar bunlar bile geldi aklıma...Acaba paramı ayırsam diyorum bir kenara.Ne kadar üzücü oysa senin dağ gibi kocan var ben senide oğullarımı da kimseye muhtaç etmem iyi bakarım diyecek güvenilecek cömert bir insan olması isterdim.Herkesmi çalışıyor birsürü ev hanımı var el üstünde tutulan.
kafa yapınızı değiştirin benceBeş sene zaten bırakamayacağım . Krediler bittikten sonra eşimin maaşı artı kira bize kalacak.2200 lira evi arabası olana yetmezmi yeter bence ama eşim cimri biraz o korkutuyor beni.Senin arkanda kapı gibi kocan var ben sana bakarım diyemiyor hep çalış hep çalış evin erkeğimiyim kadınımıyım anlamadım.
kadin neden calismasin ? esini çalıştırmamak hoş mu?Tabii maalesef öyle. Haklı yı haksızı geçiyorum. Başına gelebileceklerden söz ediyorum. Bu devirde pek çok erkek eşlerinin eve para getirmesinden pek memnun oluyorlar. Evde yardıma gelince tık yok. Kadınlar maalesef eziliyor. Karım çalışmasın diyenler maalesef azınlıkta kaldı.
ayh böyle adamla hayat gecmezCimriliği düzelmez maaş almayınca da onun eline kalacağız.O dışarıya çıktığında susadığında bile 1 liranın hesabını yapan biri . Almaz yani.Onda bile tasarruf ediyorum diye düşünür.Kendim neyse oğlumunda burnundan getirir para konusunda
Böyle durumlarda hoş. Evde hasta çocuk var. Kadın yorgun hem eve hem işe yetişiyor. Zaten kaç yıl çalışmış. Konu sahibine sorun bakalım. Evde hasta çocuğa kim bakıyor, yemeği çamaşırı kim hallediyor. Hiç bir erkek karım çalışmasın demesin evet. Ama çalış demesine de bir o kadar gıcık oluyorum.kadin neden calismasin ? esini çalıştırmamak hoş mu?
Geçenlerde iş arkadaşım emekli olacağım dedi.Emekli derken hizmet süresi dolmuş 13-14 sene yaşı bekleyecek maaş almak için.Bende maaaş alamadan nasıl duracaksın onca sene dedim.O da artık dayanamıyorum üç kız var yetişemiyorum dedi.Eşi polis.Kendi evleri,arabaları var yazlık almayı düşünüyorlar.
Sonra kendi kocam aklıma geldi.Üzüldüm.Hasta çocuğum var .Hizmet süremin dolmasına da 2 sene kalmış .Bıraksam bile maaş almak için bende yaşı bekleyeceğim 13-14 sene.5 sene ev kredim var.Eşiminde 4 sene ev kredisi var.Ben ek ödemeyle 4 milyar alıyorum o 1,6 milyar birde ev kirası alıyor 600TL.Onun eline geçen elektirik,su ,doğalgaz, telefon ve benzine gidiyor diğerlerini ben ödüyorum.
Aşırı yorgunum hem ev hem iş hem çocuk. Sürem dolunca hemen bırakmak istiyorum ama yapamıyorum.Lise 4' e geçecek üniversiteye gidecek oğlum var.En az 5 sene daha sık dişini diyorum o arada hem oğlan okulu biririr hem kredin biter.
Eşime güvenemiyorum .Eli sıkı ihtiyacım için para istesem bin dereden su getiririr.Burnumdan gelir.Şimdi maaşım ve kartım bende olduğu için kendim ve çocuklarım için istediğimi alıyorum.Ona işi bıraksam sen bize bakarmısın dedim.Benim maaşla geçinemeyiz dedi.Oğlan okulu bitince çalışırsa olabilir dedi.Kendine hiç güveni yok..Keşke dedim eşime sırtımı dayayabilseydim sadece çocuğumla ilgilenebilseydim.
Benim oğlumdan beklentim yok.O mutlu sağlıklı olsun başka bir şey istemem elinden gelen ne ise de fazla fazla yaparım.Eşimse ya oğlan çalışır ya sen modunda sinir oluyorum.Diyorum diyelim ki ben çalışan bayan olmasaydım ne yapacaktın.Çalışmak zorunda da değilim ama erkek kadına bakmak zorunda .Benim maaşımamı güvenip evlendin diyorum.Ben sanki ona sponsor olmak zorundaymışım gibi .Ona kendini kötü hissetmesin para tek elden yürüsün diye maaşımı verdim.Adam benim maşımı bana vermedi sanki kendi alnı terledi.Hamileyken yediğim bir poğaçanın suyun hesabını yaptı.Gitti krediyle aldığım arabayı dolandırıcılara yedirdi.Olmayan arabanın kredisini ödedim bir iki ay.Sonra tekrar kredi çektim araba aldım.Maaşımı güvenimi sarsınca vermedim bir daha.O da zoruna gitti küstü falan.Adam sponsor bellemiş beni.Şimdi evimiz asansözsüz asansörlü bir eve ihtiyacımız var.Evi satarız sen 10 sene daha kredi çekersin diyor.Bende yemezler artık.Bir on senemi daha bir şeye bağlayamam diyorum.Belki 5 sene sonra çıkacağım yoruldum diyorum.Sanki o kadın ben hem erkek hem kadın.o benden para istediğinde ben bol bol verirdim.Ama ben istediğimde sanki canını alıyormuşum gibi mırın kırın ederdi verirdi.Maalesef bencil.Çocuğu özel hastaneye götürsem gözü patlar yeterki götürelim diye parasını ben veririm çoğu şeyde böyle ben verirsem alırız.Evdeki bütün eşyalarıda ben aldım bir çöpü yoktur.Ona göre herşey masraf herşey lüks.
eşiniz çekilmesi zor biri.bencil ve cimri gerçekten yüzde yüz haklısınız.siz kesinlikle işi bırakmayın ama para kontrolü de siz de olsun.Benim oğlumdan beklentim yok.O mutlu sağlıklı olsun başka bir şey istemem elinden gelen ne ise de fazla fazla yaparım.Eşimse ya oğlan çalışır ya sen modunda sinir oluyorum.Diyorum diyelim ki ben çalışan bayan olmasaydım ne yapacaktın.Çalışmak zorunda da değilim ama erkek kadına bakmak zorunda .Benim maaşımamı güvenip evlendin diyorum.Ben sanki ona sponsor olmak zorundaymışım gibi .Ona kendini kötü hissetmesin para tek elden yürüsün diye maaşımı verdim.Adam benim maşımı bana vermedi sanki kendi alnı terledi.Hamileyken yediğim bir poğaçanın suyun hesabını yaptı.Gitti krediyle aldığım arabayı dolandırıcılara yedirdi.Olmayan arabanın kredisini ödedim bir iki ay.Sonra tekrar kredi çektim araba aldım.Maaşımı güvenimi sarsınca vermedim bir daha.O da zoruna gitti küstü falan.Adam sponsor bellemiş beni.Şimdi evimiz asansözsüz asansörlü bir eve ihtiyacımız var.Evi satarız sen 10 sene daha kredi çekersin diyor.Bende yemezler artık.Bir on senemi daha bir şeye bağlayamam diyorum.Belki 5 sene sonra çıkacağım yoruldum diyorum.Sanki o kadın ben hem erkek hem kadın.o benden para istediğinde ben bol bol verirdim.Ama ben istediğimde sanki canını alıyormuşum gibi mırın kırın ederdi verirdi.Maalesef bencil.Çocuğu özel hastaneye götürsem gözü patlar yeterki götürelim diye parasını ben veririm çoğu şeyde böyle ben verirsem alırız.Evdeki bütün eşyalarıda ben aldım bir çöpü yoktur.Ona göre herşey masraf herşey lüks.
Valla artık gücüne gidip gitmemesi umrumda değil o eskidendi aman kırılmasın aman üzülmesin .Kendimi ve çocuklarımı düşünüyorum .Düşünmem gereken iki çocuğum var.
13-14 sene uzun bir süre.Sağlığımdan ötürü işi bırakmak zorunda kalırsam huylu huyundan vazgeçmez bu adam yine para vermezse boşanırım evi kiraya veririm babamın yanına giderim o bize bakar bunlar bile geldi aklıma...Acaba paramı ayırsam diyorum bir kenara.Ne kadar üzücü oysa senin dağ gibi kocan var ben senide oğullarımı da kimseye muhtaç etmem iyi bakarım diyecek güvenilecek cömert bir insan olması isterdim.Herkesmi çalışıyor birsürü ev hanımı var el üstünde tutulan.
Teşekkür ederim beni anlamışsınız.Böyle durumlarda hoş. Evde hasta çocuk var. Kadın yorgun hem eve hem işe yetişiyor. Zaten kaç yıl çalışmış. Konu sahibine sorun bakalım. Evde hasta çocuğa kim bakıyor, yemeği çamaşırı kim hallediyor. Hiç bir erkek karım çalışmasın demesin evet. Ama çalış demesine de bir o kadar gıcık oluyorum.
genetik bir hastalık özel mamayla beslenmesi gerekiyorArkadaşınızın ayrılması sizi etkilemiş bayağı. Işinizi sevin.. Şuan Türkiye'nin iş durumunu bilmiyorum ama ordaki arkadaslarimin söylediği şey bu aralar Kimse iş bulamıyor dedigi.. Onun dışında senelik izin aldığınızda dinleyebilirsiniz.. Ayrıca bir arkadaşta öneri de bulunmus.. Yardımcı tutabilirsiniz.. Omuzlarinizdaki yük en azından daha azalır ve rahat olursunuz.
Cocugunuzun nasıl bir rahatsızlığı var? Allah acil şifalar versin.
Cocugunuzun hastaligini sordum ama makinaya bagli yazinizi simdi gordum.. Allah yardimciniz olsun.
Hastalik detayini bilmiyorum ama oglunuz engelli ise ve engelli raporu varsa emeklilik konusunda ekstra haklariniz var.
Calistiginiz her 4 yila 1 yil ekstra gün hakki aliyorsunuz ve her 4 yil 1 yaş geri cekiyor emeklilik yasinizi.
Erken emekli olabilir uzerine evde bakim ayligi alarak calismadan cocugunuzla zaman geçirebilirsiniz.
Engelli annelerine taninan haklardan benim bildiklerim bunlar. Fakat erken emeklilik ile ilgili baska seylerde var.
Bulundugunuz ilde Sgk mudurlugune gidip daha detayli bilgi almanizi oneririm.
Yok ondan öncede düşünüyordum ama aynı yaşlarda olupta onun bu kadar rahatça işi bırakırım demesine imrendim.Benim kafamda bir sürü soru işaretleri var .Aslında benim bırakmam lazım benim daha çok ihtiyacım var.Bakılması gereken bir çocuk var.Ama o daha gönül rahatlığı ile evet bırakırım diyor çünkü kocasına güveniyor.Arkadaşınızın ayrılması sizi etkilemiş bayağı. Işinizi sevin.. Şuan Türkiye'nin iş durumunu bilmiyorum ama ordaki arkadaslarimin söylediği şey bu aralar Kimse iş bulamıyor dedigi.. Onun dışında senelik izin aldığınızda dinleyebilirsiniz.. Ayrıca bir arkadaşta öneri de bulunmus.. Yardımcı tutabilirsiniz.. Omuzlarinizdaki yük en azından daha azalır ve rahat olursunuz.
Cocugunuzun nasıl bir rahatsızlığı var? Allah acil şifalar versin.
Bu kanunu biliyorum ama bizler gibi küçükken işe girenlere fazla faydası yok.Yine uzun bir süre yaşı bekleyeceğiz.Hiç durmadan çalışırsan 55 değilde 50 de emekli oluyorsun.
Önceden kiradaydık birisini ben alalım dedim 10 sene kredi çektim.Diğeride eşimin babasından kalma arsa vardı ufak onu müteahhite verdı üstüne kredi çekti bir daire aldı onuda borcunun bir kısmını ödeyebilmek için kiraya verdi.Evi satma iyi bir fikir aslında düşünmek lazım .Neden iki ayrı ev kredisi ödüyorsunuz?
Kendi ödediğiniz evi satışa çıkarın ve parasını bankaya atın işten çıkmak istiyorsanız.
Onu yaptım.İnşallah biz anneler için daha mantıklı kararlar çıkar daha erken emekli oluruz.Yeterince çalışmışım devlete hizmetimi vermişim.Çok şey istemiyorum zaten az bir param olsun kocamdan para istemeyim .Oğlum benden bir şey istediğinde yok demeyim ya da babasından para dilenmeyelim başka bir şey istemiyorum.2007 sonrasi icin çıkmış bir kanun haklisiniz. Gecmise yonelik olsa daha guzel olurdu. Fakat boyle calismalar var kimbilir belki bir torba yasa ile degisir hersey..
Fakat 5 yas geri cekmesi bile guzel.
Vergi muafiyeti ya da dusuk orandan vergilendirmeyi biliyor musunuz? En azindan maasinizin artmasına sebep olur.
maalesef geçti ömür törpüsü gibiayh böyle adamla hayat gecmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?