Siz olsanız ne yaparsınız?

Ortak araba konusunu çoğunuz biliyorsunuz.Son gelen zamdan sonra 1600 TL arabanın vergisi çıkmış.Vize,bakım falan kvleri çok yorarmış.Vergiyi siz ödeyin, bakımı biz yaptıralım demişler eşime. 6 aydır araba onlarda. Bende eşime aileni aramak istemiyorum, kirada olan biziz,ne ödemesi dedim.Eşim ailesine üzülüyor.Zaten sigortayıda biz yaptırdık.Ne önerirsiniz. Arabayı kaynım kullanıyor, biz ödüyoruz. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Ailesini mi arayayım napayım?
Arabayı kapımın önüne getirsinler vergisini ödeyeyim deyin.Yoksa araba kimde ise o öder de geç. Ne arabaymış arkadaş kayınbirader benzin atıp gezmeyi biliyor bir zahmet o ödesin bütün borcunu.

Ödenen para benide etkiliyor. Sanane mi denir
Denir problem eşinizde çünkü. Oğlumun parası der sen ne karışıyorsun o istyor der aramızımı bozucan der derde der. Bakın sorun sizde tekrar söylüyorum. Ne demek hala eve para katmak? Ödeyemesin. Gerekirse eksiye düşsün. Aile bilincini anlayana kadar para ayrımına gidiyorum diceksiniz. Ailesini aramak bir işe yaramak onların doğrusu bu.

İlk evlendiğimizde ailesi sürekli para istiyordu. Alışmış Allah günah yazmasın kurban parasını bizden isterdi. Kaynanam aldığı altın borcunu bize verdirtti. 100 lira 200 lira derken sinirlerim bozuldu. Sonra ay başı vericem diye 700 lira istedi. Sonra veremeyeceğim dedi. Konu sahibi bir kriz geçirmişim anlatsam bir kısmını anlatırım. “Ödeyemeyeceği paraya ne diye alıyor, enayimi yazıyor benim alnımda, dalgamı geçiyorsunuz siz benimle, benim ailem paramı yiyin diye mi evlendirdi, kardeşinin boğazından ailenin isteklerinden bıktım ben salak değilim ve birsürü şey. “. Ben borçta ödemiyorum satıyoruz arabayı evi de geçindir dedim. O günden sonra eşim 50 tl dahi bırakmıypr ailesinde korkumdan. Şuan daha rahatız mesela harçlıl vermesine karışmam 300 500 laf yapmam hediyelere de karışmam ama borç alındıysa ödendi mi diye sorarım ödenecek çünkü. Evde fazla çay var eşim içmiyoruz annemlere indireyim dedi. İçiyorum canım ne münasebet diye tersledim. Bir kere de sarımsak için yapmıştı aynısını. Ne karışıyorsun sen evin malzemesine dedim. Şimdi ben gitsem ailesini arasam desem siz parayı ödemiyorsunuz bizi etkiliyor ah yavrum özür dilerm mi dicek ? Saçmalamayın Allah aşkına. Eşinize sadece hayır diyip duruyorsunuz icraat yapın.

Cinnet geçirmez o. Mıyyık mıyyık laf sokar arada. İçinde kurar, beyninde döndürür durur, asla renk vermez. Aman bırakın kendini çürütsün dursun.
Gerçekten de baydı artık. Ne zaman konu başlığını görsem ben de aynısını düşünüyorum. Yine konu kaynı, kayın ailesi ve yanasıca arabalarıdır kesin diyorum ve yanılmıyorum. Bu kaçıncı konu ve kaçıncı yapmıycam etmiycem üfürmesi. Yine bir şeyin bir kısmını ödüyor sonra da burada şikayet ediyor.

Yeter ki iş boşanmaya gelmesin.
Konu sahibi arabanın kaskosunu da öder, sigortasını da öder, kaza yapılırsa yine tamir ettirir, kaynını da evlendirir üstüne kayın ailesine harçlık da verir. Yeter ki o lanetli kelimeyi duymasın. Ben de yazıyorum işte, boşan

Gerçekten de baydı artık. Ne zaman konu başlığını görsem ben de aynısını düşünüyorum. Yine konu kaynı, kayın ailesi ve yanasıca arabalarıdır kesin diyorum ve yanılmıyorum. Bu kaçıncı konu ve kaçıncı yapmıycam etmiycem üfürmesi. Yine bir şeyin bir kısmını ödüyor sonra da burada şikayet ediyor.

Yeter ki iş boşanmaya gelmesin.
Konu sahibi arabanın kaskosunu da öder, sigortasını da öder, kaza yapılırsa yine tamir ettirir, kaynını da evlendirir üstüne kayın ailesine harçlık da verir. Yeter ki o lanetli kelimeyi duymasın. Ben de yazıyorum işte, boşan
Kocamla bur sorunlar harici iyiyiz diyor ya birde.
O kadar iyi anlaşıyorlar ki tüm sorunları arkadaşlarının dilinde.
Her komusunda arkadaşlarımiz böyle dedi şöyle dedi diyor. Kendi başlarına sorun çözme kabiliyetleri yok çünkü.

Konu sahibi siz dümdüz bir enayisiniz. Belli ki ölene kadar da bu adamı ve ailesini çekeceksiniz. 40 değil 140 konu da açsanız bu gerçek değişmeyecek. Çalışın yedirin, sizi boşuna mı aldılar ☺️

Ara bence. Yeri geldiğinde iyi laf sokuyorsun. Bunu da bize sorma yani.

Ya katip ben olayin boyle olduguna neden inanmiyorum acaba? Su arabanin gercegini ogrenmemiz bile kac konu sonra oldu. Muhtemelen konu sahibi bu gunlerde yine bu konuya takti ve haklisin denilmesine ihtiyac duyuyor. ozellikle konu araba olunca ben bu arkadasin yazdiklarina inanmadan once 3 kere dusunuyorum artik. Cozduk cozduk diye diye bu araba konusu bitmiyor ve bence biz olayin aslini, aralarindaki para hesabini hic bilmiyoruz.

Ya katip ben olayin boyle olduguna neden inanmiyorum acaba? Su arabanin gercegini ogrenmemiz bile kac konu sonra oldu. Muhtemelen konu sahibi bu gunlerde yine bu konuya takti ve haklisin denilmesine ihtiyac duyuyor. ozellikle konu araba olunca ben bu arkadasin yazdiklarina inanmadan once 3 kere dusunuyorum artik. Cozduk cozduk diye diye bu araba konusu bitmiyor ve bence biz olayin aslini, aralarindaki para hesabini hic bilmiyoruz.
Haklısın denmesine ihtiyaç varsa deniyor ama. Ama faydası yok. Sorun olduğu yerde duruyor. Hiç ders almıyor hiç. Haklı olmaya değil, üstündeki ölü toprağını atmaya ihtiyacı var. Adamın ailesi bu kadar fena değildi, düğününü yaptılar, çoğu şeyi onlar karşıladı. Kaynana evinde kınası yapılan kaç kişi vardır burda acaba? Evlenene kadar bu kızçe annecim annecim diye arkasında dolandı, sonra "mesafe" koyacağı tuttu. Eski hesabını bilmeyenler bilmez, kaynanasının içine sokacağı geliyordu konu sahibini, sadece görüşme sıklığı problemdi. 1 haftaya düşürmüştü sonunda, bu sefer de eşi gün aşırı gidiyor diye yakınıyordu😁. Bet suratı ile insanları soğuttu kendinden, bence onlar da inada bindirdi artık, kimse ne kâle alıyor ne bişey danışıyor, kocası bile dinlemez oldu farkında mısın herkes kulak sallıyor. Çok uyardık, dinlemedi. Kendi eli ile etti. Ağlamasın şimdi hiç. Asıl kaynı evlenirken görücem, herkes bi yerde bu bi yerde kalacak, o zaman sabah akşam konuşuruz artıkın burda.

J
Ortak araba konusunu çoğunuz biliyorsunuz.Son gelen zamdan sonra 1600 TL arabanın vergisi çıkmış.Vize,bakım falan kvleri çok yorarmış.Vergiyi siz ödeyin, bakımı biz yaptıralım demişler eşime. 6 aydır araba onlarda. Bende eşime aileni aramak istemiyorum, kirada olan biziz,ne ödemesi dedim.Eşim ailesine üzülüyor.Zaten sigortayıda biz yaptırdık.Ne önerirsiniz. Arabayı kaynım kullanıyor, biz ödüyoruz. Kendimi enayi gibi hissediyorum. Ailesini mi arayayım napayım?
Siz ne iş yapıyorsunuz? Aynı anda sigortalı nasıl 2 işte çalışabiliyorsunuz. Ben anlamadım. Bir de eşinizin kartları neden sizde? Ev bütçe yönetimi için mi?

Back
X