• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız nerede yaşamayı seçerdiniz?

Şehir hayatını seviyorsanız çok sosyal biriyseniz daha önce müstakil evde veya merkezden uzak bir yerde yaşamadıysanız belki uygun olmayabilir. Sadece ailenizden değil arkadaşlarınız, sosyal çevreniz, alışkanlıklarınızdan vazgeçmiş olacaksınız. Bence de çok güzel bir teklif ama dediğim gibi çok kişisel bir karar bu. Bence artı ve eksileri ile karşılaştırmalı liste yapın bir kağıda daha net karar verirsiniz.

Evlenip başka sehre geldim, sıkıntı olmadi hatta bi ara ailemle farkli ulkelerdeydik. Elbette annemle vakit gecirmeyi seviyordum, yakınlık kolay oluyor ama artik evlendik hayatimizi anne babalara yakın olmak üzere duzenleyemeyiz diye dusunuyorum. Bize yakin olun diyen anne babalari da oldukça bencil buluyorum.

Allah nasip ederse bizde gidiyoruz İstanbul'dan.
Burda ufacık evde yaşayacağımıza, 150 mk bı evde gideceğimiz ilin nezih bı semtine yaşayacağız.
Ve tatil beldelerine de çok yakın olacak.
Doğumumu bekliyoruz.

Nişanlınıza katılın derim. Çok mantıklı.

Merhabalar,

Sözlümün ve benim işim gereği home office çalışıyoruz. Bütün gün evdeyiz yani. İstanbuldayız şuan ama sözlüm İzmirde müstakil ev alalım senede 3-5 ay plaja sürekli gitme şansımız olur hem havuzlu bir villa olur gün daha keyifli geçer diyor. İstanbul olursa dairede yaşayabileceğiz.
Ben çok kararsız kaldım aileme yakın bi yer olsa daha mı avantajlı olur yoksa tüm gün evde olduğumuz için müstakil ve tatil beldesi olan bi yer daha mı iyi olur karar veremiyorum. İstanbul olsa bile ailemden farklı yakada yaşayacağız muhtemelen çünkü ailemin yaşadığı yer hiç merkezi değil. Bizde gün içinde sahil olsun , cafe restoran bar tarzı yerlere yürüme mesafesinde olmak istiyoruz.

Annem yakın olun buraya diyor onların semtinde yaşayalım istiyor . Ben ise aşırı kararsızım :KK43: ne istediğimi bilmiyorum galiba. Başka şehre gitsem pişman olur muyum kestiremiyorum. Başka şehre evlenip giden arkadaşlar ne tarz sıkıntılar yaşadınız? siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Not: Sözlüm yabancı, ailesi burda değil o yüzden. Ve ben istediğim kadar gidip gelebilirm aileme kısıtlama yapacak bir insan değil .
izmire gidin derim. Ailenizi özlerseniz bir uçakla istanbulda olursunuz.

Bu çok öznel bi soru.
Benim gibi aileye duskunseniz Istanbul derim ben.
Ayrıca Izmirde dediginiz özelliklerde nezih yerlerin fiyatı uçuk durumda.
Aynı bütçeyle istanbulda da havuzlu villa vs alamaz mısınız misal?
Bi saatten sonra yalnizliktan sıkılabilirsiniz ızmirde.ayrica turistik ilçeler evet yazın hareketli olur ama kışın sıkıcı oluyor çok fazla sosyal imkan da olmuyor.

Mesela ben herkesin bayıldığı Seferihisar'i pek beğenmemiştim.Cok sakin gelmişti bana.
Aynı sekilde Çeşme de yaşamak istemezdim mesela.evet yazın cıvıl cıvıl ama kışın daha sakin.
Lütfen Izmirliler alıntılayıp polemik yapmayın.
Izmır tabiki çok güzel.Misal Alsancak ta ya da Karşıyakada evim olsun hiç sıkılmam:)Oralar çok daha canlı her türlü sosyal imkanın olduğu yerler
Ben bostanlı da yasiyorum cıvıl cıvıl .ancak bizim burda villalar 10 trilyon
Çeşmede 7 trilyon bucada 3-6 trilyon
Hakikaten pahalı evler buralarda

Ben bostanlı da yasiyorum cıvıl cıvıl .ancak bizim burda villalar 10 trilyon
Çeşmede 7 trilyon bucada 3-6 trilyon
Hakikaten pahalı evler buralarda
Ailem bana on saat uzakta yasiyor
Uçakla gdip geliyorum aileme düşkünüm Ama diplerinde de yaşamak bana gore değildi benimde hayatım var

Allah nasip ederse bizde gidiyoruz İstanbul'dan.
Burda ufacık evde yaşayacağımıza, 150 mk bı evde gideceğimiz ilin nezih bı semtine yaşayacağız.
Ve tatil beldelerine de çok yakın olacak.
Doğumumu bekliyoruz.

Nişanlınıza katılın derim. Çok mantıklı.
siz hangi ile gidiyorsunuz?

Konudan bağımsız olabilir ama İzmir’in abartıldığını,İstanbul’un çile olduğunu düşünüyorum.Trakya,Çanakkale gibi yerler güzel bence.Kalabalık şehir sevmiyorum ben.Rahat ve sakin olmalı.

sözlüm İzmirde müstakil ev alalım senede 3-5 ay plaja sürekli gitme şansımız olur hem havuzlu bir villa olur gün daha keyifli geçer diyor.

çok mantıklı, ben olsam bu fikri seçerdim.
ailenin yanına da, canın istediğinde gider görürsün

Nerede mutlu olacaksanız orada yaşayın sözlünüzün teklifi çok makul bir de nereli? Müstakil evde mi yaşamış daha önce? Aileniz de gelir kalır siz de ara ara gelirsiniz canım nerede istiyorsa orada kalırdım

biz sahibinden.com a bakıyoruz orada 2-3 trilyon arası çok güzel villalar var. Bu kadar pahalı görmedim hiç
Aa benim sorduklarım öyleydi hep .iç değilde denizi gören taraf ama belki ondandir iclere hiç ugramadim

Konudan bağımsız olabilir ama İzmir’in abartıldığını,İstanbul’un çile olduğunu düşünüyorum.Trakya,Çanakkale gibi yerler güzel bence.Kalabalık şehir sevmiyorum ben.Rahat ve sakin olmalı.
Çanakkale kırsal duruyor bence.luksluk yok

Back
X