• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız nerede yaşamayı seçerdiniz?

Allahım amin :D
İnanın bir tatil beldesine atanmak öyle çok istediğim bir şey ki. Açıkçası evlenebilecek yaşa geldiysek ailemizden de uzak yaşayabiliriz diye düşünüyorum.
İstanbul'a farklı yakalarda yaşamak farklı şehirde yaşamaktan çok farklı değil tahmin ediyorum ki.

Merhabalar,

Sözlümün ve benim işim gereği home office çalışıyoruz. Bütün gün evdeyiz yani. İstanbuldayız şuan ama sözlüm İzmirde müstakil ev alalım senede 3-5 ay plaja sürekli gitme şansımız olur hem havuzlu bir villa olur gün daha keyifli geçer diyor. İstanbul olursa dairede yaşayabileceğiz.
Ben çok kararsız kaldım aileme yakın bi yer olsa daha mı avantajlı olur yoksa tüm gün evde olduğumuz için müstakil ve tatil beldesi olan bi yer daha mı iyi olur karar veremiyorum. İstanbul olsa bile ailemden farklı yakada yaşayacağız muhtemelen çünkü ailemin yaşadığı yer hiç merkezi değil. Bizde gün içinde sahil olsun , cafe restoran bar tarzı yerlere yürüme mesafesinde olmak istiyoruz.

Annem yakın olun buraya diyor onların semtinde yaşayalım istiyor . Ben ise aşırı kararsızım :KK43: ne istediğimi bilmiyorum galiba. Başka şehre gitsem pişman olur muyum kestiremiyorum. Başka şehre evlenip giden arkadaşlar ne tarz sıkıntılar yaşadınız? siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Not: Sözlüm yabancı, ailesi burda değil o yüzden. Ve ben istediğim kadar gidip gelebilirm aileme kısıtlama yapacak bir insan değil .
Denize yakın müstakil ev: sürekli misafir. Benim de hayalim deniz Kenarı ama çoook ilerde.

İstanbul degil de İzmir sizin sartlariniza daha uygun gibi.Izmir'de havuzlu villa derken ne kadar bütçe ayirdiniz mesela ve 6 ay plaj da olur demissiniz.Tam olarak size İzmir'de uymuyor gibi.Çeşme ürkmez foça oralar plaj secenegi girdigi icin daha uygun.Ama buralarda izmir merkeze yakin sonucta.Ama her seyden önemlisi bütçe.Bütçe olduktan sonra İzmir ve ilceleri gayet zevkli bir yasam sunar size.

İstanbul degil de İzmir sizin sartlariniza daha uygun gibi.Izmir'de havuzlu villa derken ne kadar bütçe ayirdiniz mesela ve 6 ay plaj da olur demissiniz.Tam olarak size İzmir'de uymuyor gibi.Çeşme ürkmez foça oralar plaj secenegi girdigi icin daha uygun.Ama buralarda izmir merkeze yakin sonucta.Ama her seyden önemlisi bütçe.Bütçe olduktan sonra İzmir ve ilceleri gayet zevkli bir yasam sunar size.
Internetten baktik foca, cesme ,urla vs fiyatlara. Butcemiz yetiyor. Siz Izmirde mi yasiyorsunuz?

İzmir'e gidip pişman olan insan var mıdır acaba diye düşündüm şuan. =) 6 yıl İzmir'de yaşadım, şimdi İstanbul'dayım. Keşke imkan olsa da geri dönebilseydik. Anlattığınız iki planı mukayese edemedim bile.
Ben varım galiba, alın beni burdan :KK53:

@kumral5454 Sizin gibi mekandan bağımsız işlerimiz olsaydı ben olsam İstanbulda kalırdım. Çeşmede Havuzlu villa baktığınıza göre geliriniz de epey iyi, zaten home office çalışıyorsunuz istediğiniz zaman istediğiniz yere gider tatilinizi yaparsınız sıkıntı çekmeden. Neden kendinizi tek bir yere bağlıyorsunuz? İzmir tatil beldeleri yazın aşırı kalabalık, ölümcül trafik oluyor, o güzelim villaların önünde donla denize giriyolar :KK70: son yıllarda İstanbuldan aldığı göçlerle de aşırı pahalandı bence, o evler o fiyata değmez. Yine de siz bilirsiniz.

Tabii ki İzmir. Kocan nasıl ailesinden kmlerce uzakta kalabilirse sen de kalabilirsin. Ki İzmir ,ayak yolu. Ben bile hiç işim olmadığı halde haftasonlari gidiyorum bazen,İstanbul'dan. Sabah arabaya binsen öğlen olmadan iniyorsun. Uçak desen dolmuştan farksız,saat farkı var. İşin gucun de masabasi değil, canın istediği zaman gider kalırsın,canı istediği zaman annen gelir.
Benim ablamla aynı şehirde yüz,üstelik çalışmıyor da. Aramız da gayet iyi. Yine de ayda bir anca görürüz. Ben yerinde olsam kesin İstanbul olmayan şehri seçerdim

Yalnız İzmir sizin düşündüğünüz gibi bir şehir değil artık. O kadar çok göç almış ki 10 yıl önceki halinden eser yok. Villa istiyorsunuz bir de, ya Mavişehir tarafında oturacaksınız yada güzelbahçe. Yada merkeze uzak urla çeşme falan. Urlayla çeşme yazın kalabalık olur kışın ıssız ve kapalı mekanlı. Mavişehir tarafı çok pahalı ,onu geçtim deniz için en az bir saat yol yaparsınız. Trafik İzmir'de de büyük sıkıntı artık. İZBAN ve metro var ama tıklım tıklım. Bence sizin hayalinize Antalya daha uygun.

İzmirin merkeziyse hiç tavsiye etmem. Zaten denizi kirli. Ve çoğu semti dağlık. Ama yazlık ilçeleriyse düşünülebilir.

Ben belli bir yaştan sonra kadının da erkeğin de ailesiyle göbek bağını kesmesi taraftarıyım. Şimdi bu da yanlış anlaşılmasın. İlişkisini demiyorum göbek bağını diyorum. Yani birey olarak aileden uzaklaşabiliyor ve onlarsız da yaşayabiliyor olmak gerekli bence. İlla annemin yakınında olayım onlarsız yapamıyorum deniliyorsa evlenmeyin a dostlar. Dolayısıyla izmir fikri mükemmelmiş. İstanbul'da yaşam kalitesiz.

İstanbulun küçüğü oldu İzmir artık. İkisi de depremli. Ben parayı bağlamadan evvel kirada oturup denerdim önce, seversem öyle ev alıp yerleşirdim sanırım. Seferihisar-Güzelbahçe gibi nispeten daha nefes alınabilir bölgeleri düşünürdüm. Belki Aile de sevip taşınır oralara

Guzelbahce icin ne dusunuyorsunuz peki ?
Tanıdığım 2si yaşlı biri genç 3 kişi hırsızlarla başedemedikleri için sattılar evlerini. Üstelik kameralı güvenlikli falan siteler. Birinin eşi duymuş aşağıda hırsızı , merdiven başına gelmiş ,polis çağırıyorum ,silahlıyım ,defol git diye bağırmış. Abi bari cüzdanı verseydin diye bağırmış hırsız aşağıdan 🤣🤣 İkisi de 60 yaş üstü ,biz bunlarla baş edemeyiz diye kaçtılar 🤭

Annenizin Göğsünden kopmamışsınız ki Hangi hayatı paylaşacaksın Sevgilinle? Konuş iç güvesi gelsin size konu kapansın.

Ailenin yakininda olmak cok güzel hele de cocuk olursa ama alışınca da insan aileden kopamıyor esim baska şehire çalışmaya gitti şu an ailem yakinimda gelip gidiyorlar günde 1 saat bir ihtiyacım olduğunda cocuklari bırakabiliyorum ya da onlardan isteyebiliyorum her türlü destekler çok şükür ammaaaa.. olaki iş yüzünden baska şehire taşınmak zorunda kalırsak ne yaparım korkusu sardı beni yani o kadar almışmışım ki o fikir beni çok korkutuyor diyorum keşke en başından yakın olmasamiydik öyle alışırdık ama o zaman da cocuklari güvenebileceğim kimse olmazdi insanlar çalışıyor ya erken kreşe vermek zorunda kaliyor ya da bakici problemi yaşıyor ben hic birini yasamadim vs vs çok ikilemde kaliyor insan ..
Siz evden calisiyorsunuz bu hep böyle surecekse ailenizden uzakta ve sartlari iyi olan secenek daha makbul bence.. çünkü alışınca her şey daha zor oluyor

Back
X