- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Neyin oluru canım boşversene...
Bence kocana bas tekmeyi gitsin. Boşan, bırak o adamı. Daha ilk günden ailesini kollamalar, seni zorla ailesiyle görüştürmeler. Erkek dediğin ailesini tek kalemde silmesini bilmeli. Bence boşuna zaman kaybetme o adamla, hemen yol ver gitsin. Karşına daha iyi kısmetler çıkarsa onları değerlendir.
Aslında yapılacak en mantıklı hareket başkasını bulmadan elindekine hemen tekmeyi basmamak ama ailesini ne kadar çekebilirsin orası sana kalmış...
o süreyi verdim zaten bekleyecektim ama bu süre içinde sürekli sorunlar çıkıyor..
Örnek arkadaşlarımı kıskanıyor ve kavga çıkarabiliyor..
dışarı çıkıyorum eve gecikiyorum diye kavga edip küslük çıkarıyor..
Bu ayrılık benim seçimim değil evsiz evli olmayı ben istemedim bütün yük omuzlarımda
Düşünmekten yoruluyorum.. 1 gün mutlu 3 gün mutsuz geziyorum..
ev eşyası, mobilya gördüğümde ağlıyorum bu çok zor bir psikoloji..
Bazen ona da yansıtıyorum senin suçun dercesine iğneliyorum mesela..
umutsuz bir insan oldum çıktım böyle biri değildim
Evliliğimdeki hayal kırıklığım öyle büyükki.. içimde birikenler bir yerde bir kavgada patlayıveriyor..
Son olarak kardeşi hastalandı acillik oldu bişeyi çıkmadı ama geçmiş olsun de diyor bu benden küçük
bana bağırmış kız ya! kızlar dayanamıyorum bu kadarı fazla sevgi için bu kadar eğilmeye değer mi?
Büyüğe ben küçüğe ben nereye kadar öyle süren evlilik istemiyorum ben..
Sevilmiyorum da sevmiyorum da zorla sevgi olmaz bunu kabullenmiyor ailesi ile
çok iyi olayım istiyor beni sevsinler istiyor ne olur herşey unutulsun güzel olsun diyor ama
hep adımları benim atmamı istiyor..
Kızlar iyi akşamlar..
Yeni evlisiniz, tayin ya da her hangi bir başka sebeple ev kurmadınız..
Evsiz evli oldunuz. Ancak yaşayacağınız yerle ilgili eşiniz evlenmeden önce
verdiği sözü tutmadı işinin rahatlığından ötürü..Sizi hayal kırıklığına uğrattı
Bu sebeple olay büyüdü. Öfkelisiniz,şaşkınsınız eşinizi boğabilirsiniz!
kavga çıktı eşinizin ailesi de işin içine girdi onların karışması karşısında -size karşı
bir karışma bu- sessiz kalmadınız cevap verdiniz düşüncelerinizi belirttiniz..
Bu cevap vermeniz saygısızlık olarak nitelendirildi ve eşiniz olayı büyüttüğünüz için
yanınızda olmadı eşinize bu tavrından ötürü ailesinin önünde bağırdınız
ve orayı terkettiniz.. sizi iki hafta falan hiç aramadı..Boşanmayı düşündünüz
ve söylediniz.. Ancak aileniz,çevre vs. çok acele alınmış bir karar olduğunu söylüyor
engelliyolar...
Neyse tekrar bi şekilde konuşmaya başladınız ancak mutsuzsunuz,
yaşananları unutamıyorsunuz ve yansıtıyorsunuz, Kavga olarak açığa çıkıyor
yıpranıyorsunuz karşılıklı..
Bazen eşiniz adım atıyor bazen siz ite kaka sürüyor sonuçta.. Beklediğiniz gün var 8 ay kadar..
evliliğinizi evinizde başbaşa yaşayıp sonra gerekirse ayrılık kararı almak daha doğru olur
diye düşünerek sabrediyosunuz..
Bu arada ailesini yok farzediyonuz.. Bayramlarda öylesine arıyorsunuz tek sırf sussunlar
eşiniz rahat etsin rahat versin diye
Ancak eşiniz olanları unutup hiç bişey olmamış gibi ailesiyle düzelmenizi istiyor
ama bu konuda hep sizden adım istiyor. Ailesini savunup size değersiz hissettiriyor.
Ailesi için sizi üzüyor,eziyor kısacası..
Lafta çok seviyor.. boşanmaya yanaşmıyor ama huzur da vermiyor..
Bu arada hiç bir kötü alışkanlığı yok sigara,kahve,içki,kumar yok
dışarıya,arkadaşlarına düşkün değildir..
Evden işe işten evedir..
Şiddet hiç yok ancak sözsel şiddette çok iyidir..
aşırı inatçıdır inadından günlerce aramaz belki bir ay bile..
Kısıtlar gereksiz sorunlar yaratabilir.
Yanyanayken çok iyidir,kıyamaz ama uzakta böyle candan bezdiren bir tip olur.
Ailesinin hiç bir faydası yok maddi olarak yani..Ama kendi kızar size laf söyletmez..
Ama size yapılan haksızlığa çıkıp da ne yapıyorsunuz demez.. Hiç cevap vermez
sizden susmanızı,görmezden gelmenizi kafanıza göre hareket etmenizi ama karşı gelmemenizi bekler..
Son durum siz ailesiyle yaşananları unutmayacağınızı ve artık mesafeli duracağınızı söylüyorsunuz
özür dilenmeden konuşmayacağınızı..O da sizin aileniz suçsuz olduğu halde o zaman senin ailende benim
ailem değil artık diye rest çekiyor..
Sizi bu şekilde yoruyor.. (Yaşlar 26-28 bu arada)
Sorum şu:
Bu evlilik için ne yapardınız?
Nasıl bir karar alırdınız?
Boşanır mıydınız?
Şuan nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben olsam kendi evime çıkmayı beklerdim.
Zaten hatanı kabul etmişsin ama eşinin ailesinin tavrı ne olursa olsun onlara çııkışmış olman, sözünü tutmayışına bu kadar tepki verip aileleri de konuya dahil etmen çok yanlış hareketler..
Bu duruma gelmenizde büyük rol oynayabilecek hareketler, o yüzden sadece eşinin ailesine düşkün olmasıyla iniltileme durumu.
Eşin milyon sööyler bişey olmaz ama sen bi laf edersin kötü olursun.Hepimizin iyi kötü kayınvalidesi var ve emin ol benimkiler en sorunlu olanlarından.
Bu güne kadar ne olursa olsun (laf soktu, surat astı yeri geldi bağırdı) hiç sesimi çıkarmadım.Hı hı dedim geçtim.
Hatta kayınvalidem bişey için kızdığında "yine hı hı anne di mi? sallama sen beni zaten hiç" dedi.ben yine "hı hı" dedim, saygısızlık etmeden delirttim onu çoğu zaman.
Şimdi kayınvalidem eşimi doldurmaya kalktığında eşim annesine inanmıyor!! Bildiğin inanmıyor."Hadiborazanın bu konuda nasıl tepki verebileceğini biliyorum anne abartma" diyor.
Bence başbaşa yaşamayı bekle silip atmamak için.Boşanmak çok normal bişey gibi oldu, değil çok zor bişey.
Emin ol bütün adımlarıyla çok çok zor bişey.Çok iyi bi işin olabilir, maaşın, ailen, çevren... Boşanma aşamasında hiç kimse seni sen kadar anlamıyor.
Dünyanın en yalnız insanı oluveriyorsun bi anda.
Burda çok insan der, boşan.. çekilecek çile değil.. vs.. "bekara karı boşamak kolay" demiş eskilerimiz, rahatça BOŞAN yazabilen arkadaşların başına yaşadıkların gelse
boşanmanın klavye ishalliği kadar kolay olmadığını eminim anlarlar..
Allah en doğru kararı vermen için yardımcın olsun canım..
Neyin oluru canım boşversene...
Bence kocana bas tekmeyi gitsin. Boşan, bırak o adamı. Daha ilk günden ailesini kollamalar, seni zorla ailesiyle görüştürmeler. Erkek dediğin ailesini tek kalemde silmesini bilmeli. Bence boşuna zaman kaybetme o adamla, hemen yol ver gitsin. Karşına daha iyi kısmetler çıkarsa onları değerlendir.
Aslında yapılacak en mantıklı hareket başkasını bulmadan elindekine hemen tekmeyi basmamak ama ailesini ne kadar çekebilirsin orası sana kalmış...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?