Siz olsanız?

Kaç yıl olursa olsun beraberliğiniz bence bitmeli... Kişi bir evlilik geçirmiş ders almamış ve sonunu düşünmeden hareket etmiş sizden de çoktan vazgeçmiş...evlilik kolay değil sıkıntılar varken evlenirseniz onlar gün yüzüne daha büyük boyutlarda çıkar derim iyi düşünün geleceginizi...

Ailem ev olmadan çıkmasın karşımıza dedi oda babası kredi çekti kendi çekti bir şekilde ev aldı . Ayrılalım dedesinin sebebi nisanda dugunumuz olacaktı . O zaman düğün yapmam çok zor diyor 4 sene sonra ben rahata eriyorum 5 senedir hayatını çaldım 4 sene daha çalamam ailenin yüzüne bakmam diyor. Tamamiyle psikolojik olarak çökmüş durumda kendisini bırakmış toparlamaya calistikca ben dahada çok battigini hissediyorum.

basi nasilsa sonuda oyle olur yol yakinken birakirdim ben olsam hep arkasini toparlayarak ysamak zor olurdu diye dusunuyorum.bide adam acik konusmus helal olsun

aldığı sorumluluğu kendi keyfi için yerine getirmeyen bi adamın ayrılma isteğini geri çevirmezdim...

İlk mesajınızla bu örtüşmüyor, savurganlığından bahsetmişsiniz, durduk yere ev alıp zora girmiş gibi ilk mesajınız oysa onu buna aileniz zorlamış, bu sıkıntı sizinle evlenebilmek için yani, Nisan'da da düğün olacak gibi bir şart koşulduysa zorlanması normal. Ailenizle durumu paylaşıp ona göre bir plan yaparak destek olmanız lazım ya da bırakacaksınız yüzüstü

Ailesi ev istemiş adamcağızın gücü yok nefes alamayacak hale gelmiş ama ne konu sahibi ne de ailesi yardım etmemiş. Yalnız dikkat etmek gereken bir nokta var, adam blöf yapıyor olabilir. Ama inanıyorum nişanlısı çok zor durumda, Allah yanında olsun ev yapanın yuva kuranın.

Hayır suan ödemeleri yapamayasinin nedenlerinden biride paranın kıymetini bilmeyisidir. Elde sıfır varken de ailem yüzünden ev alınca da haliyle ödemekte sıkıntı yaşadı . Hı çok uğraştı elinden geleni yine de yaptı ona birsey diyemem ama kötü zamanında beni bırak demesi aaa hersey iyi güzeldi ama demek kötü duruma düştün hadi eyvallah Demek bana zor geliyor.

Şunu en baştan yazsanıza. Elde var sıfır olan bir adama ev almadan çıkmasın karşımıza nasıl denir? Ben gerçekten artık kızlarımızı ve ailelerini anlamıyorum. Zaten maddi sıkıntılar yüzünden hayatını bir kere değiştirmiş adamı bir daha neden maddi sıkıntıya sokacak hareketlerde bulunursunuz ki? Ev borcu normal adamı bile psikolojik olarak sarsabilirken sizin sevgilinizi daha da bunalıma sokabilir. Sevgilinize bir iyilik yapın ve ayrılın. O da zaten sütten ağzı yanmış biri olarak artık ekmeğini bölüşecek kendisine yoldaş olacak birini sevsin evlensin.

Adamı bıktırmış olabilir misiniz
Bana kaçmaya çalışıyor gibi geldi
Elde var sıfır bir adamı ev gibi büyük bir borcun altına iterseniz sonucu bu
Zorlanmıştır, bu da normaldir ev borcu kolay bir iş değil
Ama şu hali; bundan sonra başıma kimbilir ne gelir ben uzaklaşayım modunda gibi görünüyor

Ben neden yardimci olmamayayim düğünü erteleyelim oturup ailemle konuşalım bir orta yol bulunur elbet. Ailem ilk başta istemiyordu nişanlımı iki yıl ikna etmeye çalıştık ailem işi yokusa sürmek için elinden geleni yaptı ev alamaz sandı is sahibi olamaz sandı ama o iki sene içerisinde hepsini yaptı. Çok kötüyüm ne desemde bitsin diyor şimdide evlenmek istemiyorum diyor

Nişanlınız sizin için elinden geleni sonuna kadar yapmış. Hani bir bardak dolar dolar da son bir damla vardır artık taşırır. Neydi o son damla? Bu adama birşey olmuş, ya çok yoruldu uğraşamayacağım artık diye düşündü ya da değmez bunca emeğime diye düşündü. Bir veya birden fazla neden var bizimle paylaşmadığınız.

Buraya bir kadının konu açtığını düşünelim. Sevgilimin ailesi beni gelin olarak istemiyor, işi yokuşa sürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sevgilimin de benim yanımda olduğunu hissetmiyorum. Artık iyice bunaldım sizce bu evlilik olur mu?

Bu konuya bir çok yazar yol yakınken bırak derdi. Bence aynayı kendine tutmanın zamanı gelmiş. Ailen iş sahibi olmasını istemekte sonuna kadar haklı işsiz eş olmaz. Ama ev istemek abartı ve sen bu durumda onun yanında olmalıydın.

Başka bir neden yok yada bana söylemiyor evlendigimizde sen birsey istediğinde ben alamazsam ölürüm ben diyor gururuma yediremem diyor . Aklında çok fazla düşündüğü şeyler var mutlaka ama belkide paylaşmiyor bilmiyorum

Evet ozamanlar hata yaptığımı şimdi daha net anlayabiliyorum . Ozaman olsunda ailem kabul etsin de ne olursa olsun diyordum . Bilemedim

Gururuma yediremem demiş. Buna biri laf mı çaktı? Gururu mu kırıldı? Adam da ketum, biraz bekleyin sakinleşince belki anlatır. Siz çalışıyor musunuz?

Gururuma yediremem demiş. Buna biri laf mı çaktı? Gururu mu kırıldı? Adam da ketum, biraz bekleyin sakinleşince belki anlatır. Siz çalışıyor musunuz?

Ev olmadan karşımıza çıkmasın diyen anne babanın karşısına evsiz çıkınca söyleyecekleri şeyleri gururuna yedirememiştir.

Evet çalışıyorum. Kendisini bildim bileli hep beni mutlu etmek hep hediyeler almıştır. Her hafta yanıma gelip sevdiğim yemekleri yapardı. Bunları düşündükçe kötü oluyorum . Keşke duzeltebilsem

Ya merak etmeyin düzelir düzelmesine ama bu böyle zoru görünce hep ayrılalım mı diyecek? Daha önce de böyle saçmalamadıysa, gerçekten maddi olarak zorlanmış çok. Ne yapsam ailesi beni istemeyecek diye de düşünüyor olabilir. Biraz kafasını dinlesin bence. Kendini köşeye sıkıştırılmış hissediyor sanırım. Üstüne gitmeyin.

Elimden geldiğince üzerine gitmemeye çalışıyorum. Is yerinde aldığı mallar sayesinde tatil kazandı. Tatile gidecek haftasonu inş. Iyi gelir.

İletişiminiz var mı? Varsa şöyle bir konuşma olabilir.

Ben ailemin rızası olsun diye sesimi çıkarmadım ama seni kaybetmek istemiyorum. Biliyorum maddi sıkıntılar yüzünden bir takım şeyler yaşadın ama başkalarının yaptıklarının faturasını bana yükleme. Ben seninle sonuna kadar birlikte olmak istiyorum. Ben çalışmayan bir kadın değilim ki evlenince senden bir şey isteyim de sen alama. Artık sen ben olmayacak biz olacağız. Senden bir şey istemeyeceğim ki seninle gerçekleştirebileceklerimizin planlarını yapıcaz, diğerlerinin hayallerini birlikte kurucaz ve bir gün o hayalleri gerçeğe dönüştürmek için de birlikte çalışıcaz. Benim hayalimdeki evlilik böyle.

Gel biz bu evi satalım. Borçlarını ödeyelim. Üste para kalırsa düğünümüze harcarız. Ailemle konuşacağım ve ev konusundaki ısrarlarından vazgeçiricem. Ama sen de bana söz ver sana bir laf çarparlarsa benim için tahammül et. Ben senin için onlara minik çaplı bir rest çekicem sen de benim için bir iki söze katlan. Onları da engellemeye çalışıcam. Ama milletin ağzı torba değil malum. Sonra da kirada otursak ne olacak. Kimin hemen evi oluyor ki. Elele veririz ve her şeyin üstesinden geliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…