Siz olsaydiniz hangi yolu secerdiniz?

Oldu o zaman gelen geçen istediği şekilde konuşsun nede olsa geldi hayatındaki zorluğu paylaşıp ne yapabilirimi sordu konu sahibi.
Sordu biz de söyledik. Çölde susuz kalmış Mecnun gibi ağzını açıp kocasından boşanmama sebebi bekleyen birine saygı duyamıyorum kusura bakmayın. Hele ki benzer bi evliliğe doğan bi çocuk olarak.

Eşinizden bir b.k olmaz

Amerika'da kalmak istiyorsanız, doktor raporu alıcaksınız fiziksel ve ruhsal şiddet için boşanıcaksınız. Ne varsa yarısını alırsınız rahat olun. Beraberliğe zorladığı bir gece polisi arayın şikayet edin süreç öyle başlar.

Türkiyeye dönmek istiyorsanız elçiliğe sığınıcaksınız. Beraberliğe zorladığı bir akşam tecavüz şikayetiyle polisi arayın uzaklaştırma alın. Sonra çocukları alıp elçiliğe gidiceksiniz, şiddet durumunu ibraz ediceksiniz onlar da sizin Türkiyeye gitmeniz için yardımcı olacak. Bu kadar.

Ben yalnız kalmak istemiyorum boşanamam derseniz de diyecek sözüm yok, hakarete, tokata, tecavüze evet diyeceksiniz. Eşiniz bir hayvan asla ıslah olmaz. Burdan terapiste git şu bu yazarsam çocuklarınızın hakkına girmiş olurum. Yıllarca Amerikada yaşa hala ananın ağzına bak inanılır gibi değil. Onca yıl eşşeği ABDye bağlasam ilerleme kaydederdi ama eşiniz hala çomar, hala çomar . Bundan sonra da adam olmaz.

Ama iş ciddiye binince bunlar hep saçma sebepler oluveriyor, sorun burada.
Sacma bir sebeple baslayan kavga yuzunden ailem dagilmasin diye ugrasiyorum.

Oldu o zaman gelen geçen istediği şekilde konuşsun nede olsa geldi hayatındaki zorluğu paylaşıp ne yapabilirimi sordu konu sahibi.
Tesekkur ederim desteginiz icin.❤ Bazilari sanki emir veriyorlar, soylediklerini yapmadikta hircinlasiyorlar. Anlayamiyorum. Ben sizin tavsiyelerinizi istedim. Karar vermek bana kalmis. Kabalasmaya ne gerek var.

Sordu biz de söyledik. Çölde susuz kalmış Mecnun gibi ağzını açıp kocasından boşanmama sebebi bekleyen birine saygı duyamıyorum kusura bakmayın. Hele ki benzer bi evliliğe doğan bi çocuk olarak.
Sen evlimisin? 3 tane cocugun varmi? Allah yasatmasin ama basina gelirse, uc cocukla yabanci bi ulkede yalniz basina esinle cocuklarinla yasarken sende bosanmak zorunda kalirsan anlarsin ne demek istedigimi. Yurtdisini da biraktim, aile dagitmak kolay degil ki. Bu karari vermek cok zor. Baskasina bende kolay tavsiye veririm, git bosan diye, tavsiye vermesi kolay. Zorlugunu yasayan bilir. Saygilar.

Annemle birlikte yaşadım, gayet iyi biliyorum. Yine olsa yine anneme boşan derdim. Siz geleneksel klişelerle kendinize de çocuklarınıza da hayatı zehir etmeye devam edin. İyi akşamlar. İyi değilse de kendinizi öyle olduğuna ikna edersiniz zaten.

Fiziksel siddet yok. Iliskiye girmek icin bir iki kez israr etti, izin vermedim, bitti. Yataklari ayirdim. Yani o konuda sorunum yok.

Saygi duyuyorum, zaman ayirdiginiz icin. Belki beni anlamadiniz ama en azindan iyiligim icin caba sarfettiginizi biliyorum. O yuzden tesekkur ederim arkadasim.

Ben hep sonunda alttan alan biri oldum. Yuvam yikilmasin, yurtdisinda yalniz basina kalmayayim diye. Bana fiziksel siddet uygulasa, ihanet etse bir dakika dusunmem bosanirim da , ben bu durumda ne yapmam gerektigine tam olarak emin olamiyorum. Hangi ailede sorunlar kavgalar olmuyor ki diye geciyor kafamdan. Bilmiyorum. Simdilik soyle bi adim attim. Yemek yaptim, birlikde yedik. Cocuklarin bilgisayarini acti, rahatlar artik. Zaten bunu onlar icin yaptim. Bosansam bile o surecte cocuklar bilgisayarsiz kalamazlardi. Esime soyledim. Ister ultimatom olarak kabul et ister sart kosuyorum diye kabul et. Benim umrumda degil. Ben sana soyleyecegimi soyledim. Yemek yapiyorum, cocuklarim rahat bilgisayar kullanabilsin diye. Senin icin degil. Hani diyorsun ya yemek yap hersey yoluna dusecek, belkeyecegim. Daha da benden baska bir adim bekleme. Her sey tam yoluna dusmeden yataga falan da donmuyorum.
Simdilik yemek sakin gecti. Bakalim onumuzdeki gunlerde nolucak.

Kv bugun sofrada yine laf soktu. Susmaz o. Oglu susturmadigi icin. Umursamadim. Kendisiyle konusmuyoruz. Bir kac kez kavgamiz oldu şu 3 ay icinde, o yuzden aramiz kotu.

Bu adam nasıl bir despot ya çocukların bilgisayarına el koymak ne demek? Sadece kötü bir koca değil aynı zamanda kötü bir baba.

Size diyecek bir şeyim yok, boşanmayacak ve yıllarca bu muameleye katlanacaksınız o kadar belli ki..

Esiniz sizle inatlasmaya baslamış, bi de yatak sartı kosuyor.. Erkeklerin hepsi böyle.. Bence konusup anlasmayı deneyin.. Altan alan siz olun yinede. Cünkü erkek milleti hep inatlasır genelde ve hep onlar haklı görür kendini.. Kaynana yanınızdayken birden düzelmeniz de zor. Sanırım kaynana oglunu dolduruyor. Yoksa bir küslük bu kadar uzun sürmezdi. Türkiye de sakın gitmeyin bir anlık kararla. Sabredin, Amerika kanunlarını bilmiyorum ama Esiniz ayrılık durumunda cocukları sizden ya alırsa, ya sizi sınır dısı ederse? Bu ihtimalleri düsünün.. Kurnaz olun..

Alttan alma ki artık bi şeyler düzelsin' Psikolojik şiddette bir şiddet türüdür yıllarca yaşamış biri olarak söylüyorum

Esim cocuklari benden alamaz, sinir disi da edemez. Amerikan vatandasiyim. O konuda endisem yok...Alttan almama geldikteyse, zaten tum bunlara susup hala evli kalmam alttan almamdir zaten benim icin. Daha fazlasi gelmiyor elimden. Cok yorgunum. Dusunmekten yorgunum. Ne evli kalmam icin ne bosanmam icin bi isteyim var. Hicbisey yapasim yok.

Sizi cok iyi anlıyorum, Son care evlilik terapistidir. Yinede cocuklar icin gidin derim.. Onu da yapamıyorsanız, 2 ay bi ayrı kalın birbirinizden belki özlersiniz, belki o sucunu böyle daha iyi anlar.. Sizin biraz yalnız kalıp kafanızı dinlendirmeye ihtiyaçiniz var.. Cok bunaltmıslar belli.

Zaten ihtiyacim olan tek sey bu. Yalniz kalip kafami dinlemek. Evde surekli esim annesi, 3 tane cocugum. Bi turlu yalniz kalamiyorum, kafa dinleyemiyorum. Ama gidecek yerim yokki. Aile terapistine hic gitmez. Ben yalniz gitsem para gerekir, onuda vermez. Arabam bozulmus tamir ettirmesi gerek, onuda tamir ettirmiyor. Covidden dolayi hicbiyere de cikamiyorum. Cok sıkılıyorum...

Doğru yaptın hiç kafan takılmasın en azındansen elinden geleni yaptın bazıları geri adım olarak görmemiş ama bence gayette güzel geri adım atmış
Geri adim atmasi biseyi degistirmedi malesef. Simdi annesi yemek yapiyor , oglu ve kendisi icin. Oglu benim yaptigim yemegi yemiyor. Cunki annesi oyle yapmasini istedi. Tesadufen kulak misafiri oldum. Benim yaptigim yemegi yememesi ni soyluyordu, arkamca kotu laflar bile etti. Esime sizi duydum dedim, hani annen demiyordu kendin oyle istedigin icin oyle davraniyodun dedim, annenin benim arkamca kotu laf etmesine nasil musade ediyorsun, bide dinliyor onayliyosun dedim. Hakli dedi, olani soyluyor.... anlayacagin utanma duygusu yok olmus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…