Siz olsaydınız ne yapardınız? (Küçük soyguncu)

Sonyo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2015
87
85
88
42
İyi geceler,
Bugün malesef kendi evimde küçük çaplı bir soygun yaşadım. Olayı anlatayım...
Uzun zamandır evimize gelme fırsatı bulamayan akrabalarımızı davet etmiştik. Bugün geldiler. Aralarında 5 ve 15 yaşlarında iki kız da vardı. (15 yaşındaki kızın annesi, kuzenimin kızı oluyor.)
Evde biraz oturduktan sonra yemeğimizi bahçede yedik. Bu sırada kızlar hep evde kaldılar. Büyüğü masaya gelip yemeyeceğini söyleyip eve tekrar girdi. Bir ara gelip annesine X marketten krem aldım ama fondöten çıktı dedi ve hemen iceri girdi. Annesi de değiştiririz diye yanıtladı.
Masada yemek yeyip sohbet ederken haliyle iceriden almam gereken seyler oluyordu ve ben de ara ara iceri giriyordum. Eve girdigimde de küçük kızı kapının hemen arkasında buluyordum. Beni gorunce salona girip büyügüne bir şeyler söylüyordu. O da telaşlanıyordu ama oyun oynadıklarını düşündüm. Bir ara küçük kız dışarı geldi gözünde far vs vardı. Annesi sürmemesi gerektiğini söyledi.
Oynarken odama, odamın balkonuna girdiler (balkonda evde hazırladığım işle alakalı çok sayıda malzeme ve gereçler var.) Hatta benden büyükçe birkaç gereci ona vermemi istedi. İşimle alakalı olduğunu bu nedenle veremeyeceğimi söyledim tamam dedi. Bu sırada hala arasıra iceri girip bir sey alıp çıkıyordum. Bir ara banyoya girdim. Onlar gelmeden az önce düzelttiğim malzemelerimden biri eksikti. Ablam kullanıp odama koymuştur diye düşündüm ama icimden bir his odamı kontrol etmemi soyledi. Sirf icimi rahatlatmak icin odaya girdim bir yandan da kendime kızıyorum nasıl böyle bir şey düşünürüm diye. Velhasıl odamda da yoktu üstelik odamdaki kutular açılıp yarım yamalak kapatılmıştı. Cok sasirdim, dısarı çıkıp çaktirmadan ablama yokluğunu farkettiğim Bb kremimi sordum. Kullanmamış. Bu arada banyo havlusunun aynı kenara ait iki köşesi de fondöten içindeydi.
Bir ara utana sıkıla kıza "canım, aynanın kenarında boyle bir sey vardı. Belki oynarken yere falan düsmüştür. Gözüne çarptı mı diye sordum" "ben almadım" dedi. "Yok canım sen aldın mı? diye sormadım düşmüş olabilir gordun mu diye sordum" dedim "ben banyoya hic girmedim ki "dedi. Tesekkur ettim ve konusmamız bitti. Belki evde bir yere bırakıverir diye düşündüm. Sonra mecburen yine misafirlerin yanına gittim ben, onlar evde kaldılar. Onlar gidince önce etrafa baktım bırakmış mı diye? Hayır Bu arada aynanın kenarındaki malzemelerim yanyana diziliydi, normalde eksilenin yerinde büyük bir boşluk olması gerekirken oyle bir bosluk yoktu cunku diger malzemeler kaydirilip geriye kalanlarin hepsi muntazam dizilmisti.
Ve simdi farkediyorum ki bir değil 2 kutu Bb kremim yok olmuş. Üstelik Türkiye 'de satışı olmayan, kullanmaya kıyamadığım 2 Bb. Bununla birlikte gözüm gibi baktığım allık fırçam da odamdan kaybolmuş. Başka eksik var mı emin değilim
Çok detay yazdim farkindayim ama olayı aynen anlatmak istedim.
Haliyle olayı kimseye soyleyemedim. Evine gelen misafirlere hirsiz muamelesi yapiyormus gibi algilanmak istemedim. Aralarinda cok sevdigim insanlar da vardı ve daha sonra evime geldiklerinde rahatsizlik duysunlar istemedim.

Fakat boyle de kendi kendimi yiyorum. elbette benim icin cok kıymetliydiler fakat inanın olayin maddiyatinda degilim. Haksizliga ugramis hissediyorum.
Direkt soylemesem de bir sekilde annesine citlatmali miyim? Sonucta boyle bir sey aliskanlik olmadan onune gecilmeli, aliskanlik olmussa da tedavi edilmeli.

Yerimde olsaydiniz siz ne yapardiniz?

Cidden zor durum. Söylesen bile inanır mi annesi? Belki kızına kondurmaz seni iftira ile suçlar. .

Neyse ki makyaj malzemeleri ile sınırlı kalmış. Çok geçmiş olsun.

Benim kendi kuzenim yapti aynisini, bir sure sonra annesi bulup anneme haber vermisti, sonra da geri getirdiler malzemeleri. Ben olay hic olmamis gibi davrandim 17 yasindaydi rencide etmek istemedim.

Annesi inanır mı size yoksa konduramayıp iftira attığınızı mı düşünür? Zor bi durum ya :/ Söylemezseniz alışkanlık haline de dönüşebilir kızlar aldıysa.

Bilemedim. Bi kaç gün bekleseniz anneleri illa farkeder herhalde malzemeleri evde bulduğunda. Belki size iade eder o zaman kızlar için endiselendiginizi söyleyebilirsiniz rahatça.

Keske havlunun kenarinda fondoten lekesi gorunce uzerine gitseydin illaki bi yerlerden cikarir verirdi Yapicagin sey beklemek belki annesi dikkatlidir, farkedip haber verir. Aslinda bi sekilde ailesinin haberi olmasi lazim yoksa ilerde hic iyiolmaz

Annesi inanacak, benim kızım öyle şey yapmaz demeyecek biriyse mutlaka söyleyin. Ciddi şeyler bunlar. Biri gözetliyor öbürü çalıyor. Öyle masumane çocuk işi gibi değil. Üzüldüm açıkçası. Ama anne arıza bir tipse boşverin, bir daha davet etmezsiniz

Benim kendi kuzenim yapti aynisini, bir sure sonra annesi bulup anneme haber vermisti, sonra da geri getirdiler malzemeleri. Ben olay hic olmamis gibi davrandim 17 yasindaydi rencide etmek istemedim.
Bunun marketten aldigim krem fondoten cokti demesi bana kalirsa annesinin evde bb gordugunde suphelenmemesi icindi. Yani kadin bunu nerden buldun derse soylemistim ya diyecek.

Annesine söylemesin kesinlikle.
Şuan oyun yapabilirler ama ilerde onlar için tehlikeli olabilir.
Sen uyarını yap,ama kreminin peşinde değil cocuklar için endişelendiğini belli et ki kırılmasınlar
Kremin pesinde degilim. Bu saatten sonra ben geri almaya utanırım ama annesine nasil soylerim onu da bilmiyorum

diger arkadasa yazdigim gibi. Annesi sorarsa marketten krem diye aldigim fondoten diyecektir.

Keske havlunun kenarinda fondoten lekesi gorunce uzerine gitseydin illaki bi yerlerden cikarir verirdi Yapicagin sey beklemek belki annesi dikkatlidir, farkedip haber verir. Aslinda bi sekilde ailesinin haberi olmasi lazim yoksa ilerde hic iyiolmaz
gidemedim. Cunku dusmus olabilir gordun mu derken bile ben utandim

Annesine söylemelisiniz mutlaka.. Hem alışkanlık haline getirebilirler böyle bir şeyi. Gerçi 15 yaş da küçük sayılabilecek gibi değil, ama en azından küçük kıza dikkat ederler bundan sonra
Durumu ayrıntılı bir şekilde anlatın, emin olduğunuzu bilsin. Böylece suçlama gibi değil de çocuklarının iyiliği için nasihat veriyormuş gibi olur
edit: markanın türkiyede satılmadığını anlatırsanız, ismini gördüğünde evdekiyle aynı olduğunu kadın anlayacaktır zaten..

Bu arada kizlar kardes degiller, kuzen cocuklari. Kucugunu kandirmis oldugunu dusunuyorum

Ayni olayin benzeri teyzeme oldu. Kutusunda duran 10bin tl ye yakin altini gitti evden. Ama gozumuzle gormedik diye kimseyi suclayamadik. Oysa ki eve baska kimse girmemis...giden gidiyor iste.

Bir kere de eve esimin kuzeni gelmisti cocuklariyla, onlar gittikten sonra bir parfumu bulamadim, icimden gecirdim onlarin aldigini ne yalan soyleyeyim, calvin cleindi ama pek sevmedigim bir kokusuydu aldilarsa da uzulmedim dedim. Haftalar sonra makyaj masamin arkasini temizlerken orada buldum. Kizlari icimden gecirdigim icin uzuldum. Belki siz de bulursunuz.

Sanirim ben de soyleyemezdim annesine, kim kondurur ki evladina böyle birsey. Bir daha gorusmenizde daha dikkatli olun, belliki aliskanliga donusmus

Kız zaten annesine marketten aldığım krem fondoten çıktı diyerek yol yapmış, yani annesi eve gelince bu krem nerden çıktı demesin diye. Kadın makyajdan bir haber. Sizin BB'ler de burda satılmayan markalarmış. Şu marka, şu model kremimle kızlar oynuyordu onlarda kalmış olabilir mi diye sorsanız. Kadın ters bir şey derse burda satılmıyor bunlar benden alınmış dersiniz.
Erken yaşta sahip olmak istedikleri şeye çalarak kolayca ulaşmayı öğrenmemeliler.. Ya da aranızın iyi olduğu bir aracı koyun derim.
Büyüğü çok tehlikeli, kılıfını bile hazırlıyor veya gözününzün içine baka baka yalan söylüyor o düzelmez pek sanmam ama belki küçüğü kurtarılabilir.
Geçmiş olsun..

Annesine soyle sonyo. Yoksa bu kiz alisir. Hem yalana hem hirsizliga. Cok sinirlendim cidden. Hadi 5 yasindaki akli ermez olabilir ama 15 yaşındakinin artik akli erer böyle seylere. Bence sen bundan sonra kapilari da kilitle anahtari da yanina al canim. Ben oyle yaparim biri geldiginde. Ne olur ne olmaz diye..

Bak sen,yasi kucuk ama akli buyuk,ilerisini de dusunmus,onceden annesine yerini yapmis,neymis efendim,krem sanmismis icinden fondoten cikmis....birde caldigi fondotenlerin yerini caktirmadan doldurmaya calismis,eksiklik gorunmesin diye...bak sen uyaniga..baya baya kafasi calisiyor yani..ben sirf bu cakalligi icin annesine citlatirdim...planli,programli onceden dusunulmus hirsizlil bu cunku..cocuk diyemeyecegm kusura bakma..cocuk olanin bu kadar kurnazligi olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…