Siz olsaydınız ne yapardınız? (Küçük soyguncu)

benim halamın kızında var aynı durum onunki hastalık boyutuna geldi ve bu konuda tedavi alıyor kalem toka ruj para ne eline geçse hemen alıyor çaktırmadan artık dikkat ediyorum ama tabi ara sıra yıne eksikler çıkıyor .halamlarada söylemeye çekinirken durumun farkında olduklarını öğrendim oyuzden psikologa gidiyormuş. belkı kuzenınız kızda görürse anlar bb kremi

15 yas kuçuk deil kazik kadar olmus, ergenligi bitecek nerdeyse, benim etrafimdaki 15 yasinda olan çocukalr evde annelrini aratmayacak sekilde is guç yapip evi çekip çeviriyor, insallah çok geç deildir onun için
annnenin haberi olduugnu sanmiyorum yolunu yapmis bide
kuçugu buyuk olmadan konustururlarsa aninda çozulur, belki simdiye annesine demistir belki
5 yas çok kuçuk 15 yasda çok buyuk

Ben olsam hiçbirşey olmamış gibi yaparım.Çünkü söz konusu evlat olunca insanlar çok hassas olurlar.Doğru söylediğinden emin olsa dahi çocuğuna yakıştıramaz.Ayrıca sana tavır alır.Çocukta böyle bir alışkanlık oluşmuşsa siz söyleyince düzelmiycek ama kötü olduğunuzla kalıcaksınız.Ayrıca ufacık bir eşyanın peşine düşen iftiracı konumuna düşüceksiniz.Ben iyi ki söyledin,farkındalık yarattın çok sağol diyecek olgunlukta insanlarla çok karşılaşılabileceğini düşünmüyorum.

Ben yerinde olsam annesine direkt söylerdim. "Canım geçen geldiğinizde x benim makyaj masamdan bb krem almış sanırım. Çocuktur, ilgisini çekmiştir bu yaşlarda olur böyle şeyler. Yanlış anlama kremin de peşinde değilim x'e hediyem olsun ama dikkat edin bunu alışkanlık haline getirmesin" der geçerim.

Bir de anladığım kadarıyla ikisi kardeş değiller, farklı kişilerin çocukları. Küçüğün annesine durumu anlatıp küçüğü biraz korkutarak itiraf ettirmek çok kolay olur. "Y'ciğim sizin geldiğiniz gün benim bazı eşyalarım kayboldu. Odada gizli kamera var ama ancak polis görebilir. Ben x'in aldığından şüphelendiğim için polise gitmedim. Eğer onun aldığını biliyorsan söylemelisin, yoksa ben polise haber vereceğim. Ve onlar gelip kameranın kaydettiklerini gördüklerinde alan kişiyi tutuklayacaklar" gibi bişey hemen ötmesini sağlar muhtemelen.

benımde kuzenlerımde aynı sorun vardı makyaj malzemelerımden parfumlerıme hatta bı tanede ıc camasırımı almıslar tesadufen gordum.. bır degıl ıkı degıl sustum ama yok yanı aldıkca almaya devam.. annelerıne soyledıgımde yanı teyzeme oyyy ne o..lugum kaldı ne ser.sızlıgım... beddualar da cabası.. ama gercek buydu ınsan sutyenını de bılmez mı .. ıyıkıde acık acık soylemısım aptal yerıne konulmaktan hoslanmam

annesinin mizacına bağlı söyleyip söylememen .ben olsam ama hiç bişey yapmazdım çok korkarım yanlış anlaşılmaktan.
canım bi baksana belki çöpe atmışlardır.çöplere bi bak.

büyüğü polise gitmekle korkutabilirsiniz. itiraf ederse telefona kaydedin ve her iki çocuğun ailesine haber verin. 5 yaşındaki masumu kullanmasına müsade etmeyin.
yazık ya ben küçük için üzüldüm, vicdanım rahat etmezdi, büyüğü ifşa ederim bu yüzden küsen küssün.

Bence sölemelisiniz bu tip şeyler alışkanlığa dönüşebilir keza hiç iyi birşey değil ailesi düzgünce konuşarak gerekirse yardım alarak bu işi çözüm. Ailesininde haberi yoktur büyük ihtimalle farkına varılan.

Söylemek gerekir ama ben yapamazdım sanırım. Malım çok kıymetlidir, başıma böyle bir şey gelse sinir olurdum. Yalnız sizin gibi eksikliğini farkettiğimde kızın üzerine giderdim mutlaka..

boyle seylerde malesef soylenmıyorkı
bıdahakı gelıslerınde kapıyı kılıtleyın en ıyısı
sureklı takıp edın fırsat bulamasınlar

Orada sıkıştirsaydıniz biraz keşke, sonuçta küçük olanda öğreniyor izinsiz almayı şimdiden. Üzüldüm.
Ben olsam söylerim (eminsem)annesine geçen geldiğinizde makyaj malzemelerim kullanılmış,2 kutu kremi bulamiyorum,sorarmısın nereye koymuşlar diye. Kizına sorar en azından,direkt hırsız muamelesi yapmamış olursunuz böylece.

Söylemek zorundasınız ki Annelerine kızlarda yaptıklarının doğru olmadığının farkına varmalılar

katılıyorummm ..

katılıyorummm ..
bnce küçük ve büyük kızı alın . kimsenin olmadığı bir ortamda acık acık sorun. böle böle bnm makyaj malzemelerim yok. o günde burda siz oynuyordunuz belki beğenip almak istediniz .öyleyse söyleyin simdi benim size hediyem olsun onlar . yok siz değilseniz polise gidicem onlar kimin aldığını bulur ceza verirler vs. şekilde braz mkorkmalrnı sağlayablrsn. üstüne giderseniz mutlaka korkup söylerler bence. ama bu konusmalrı bnce ses kaydına alın ki annesi emin olsun :))biraz polisiye filmi gbi oldu amaa:9

Tekrar buluşun ama sizin evde değil tabiki de ve annesine hani üzerinde durmuyormuş gibi Türkiye'de satılmayan bb kremin olduğunu ve kaybolduğunu söyle markasını falan da belli et illa ki görecektir ve sana belki fark ettirerek belki fark ettirmeyerek ulaştıracaktır.
Hani kendimi düşünüyorum da ben de siz gibiyim böyle bir şeyi söylemek ömrümden ömür alır çok zorlanırım.

Bence konuya hırsızlık üzerinden değil de çocukların makyaj yapması üzerinden girerseniz karşı tarafî rencide etmeden işin içinden çıkmak daha kolay olur.

"Geçen gün kızlar evde benim makyaj malzemeleriyle oynuyolardı. Genç kız tabi bunlar heveslenmişler diye görmezden geldim ama BBmi, fırçamı vs. oynadıktan sonra nereye kaldırmışlar bi sorar mısın, aradım aradım bulamadım." tarzı bi konuşma işinizi görür bence.

Sıkıntılı bi durum cidden, olay anında müdahale etseydiniz, gülerek "Gel bak Xciğim, senin kızlar süslenmeye heves etmişler bugün. Ama tatlım havluya silmeyin o fondoteni, bak orada benim makyaj temizleyicim var." diye annelerinin yanına bi bahaneyle çagırıp verseydiniz ayarı daha iyi olurmuş.

aklıma komik olay geldi komşumuzun kızı da dayısının evine gidince çekmeceleri karıştırıp hoşuna giden ne varsa alıp gidiyormuş, yengesi en sonunda annesine söylemiş annesi de sıkıştırmış neden çaldın diye , bu da çalmadım izinsiz aldım demiş :) annesi anlatmıştı ne gülmüştüm ya , o günden sonra yapmamış böyle bir şey annesine söyleyin kesinlikle.

küçük olanın annesine söyleyin. en azından o olayı düzeltip kendi kızının geleceğini kurtarabilir.küçük çocuğun ağzından laf almak daha kolay ama büyüğü baya kurnazmış.

Kendisi kurcalayıp küçük kızada nöbet tutturmuş anlaşılan. Yani küçüğüde olumsuz etkiliyor yazıkki. Enerjimi alan durumlar bunlar. Yaşı kaç olursa olsun ki bu kız küçük falan değil çok afedersin ama eşşek kadar olmuş sorsan herşeyi senden benden iyi bilirler direkt buz gibi kesilirim ben. Annesine anlat mutlaka. Küçüğü bari etkilenmesin o kızda yanlışını yüzüne tokat gibi yesinki birdaha yapmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…