Siz olsaydınız?

Valla hiiç ama hiç rahatsız olmazdım... Sonuçta anne baba deme samimiyetini bulmuş, sevmiş sevilmiş saymış sayılmış ki aynı şekilde devam ediyor...
Bu karşılıklıdır... Yıllardır anne baba demeye alıştığı insanlara niçin bir anda x bey y hanım desin ki.. Asıl aksi olsaydı rahatsız olurdum... Demekki vefasızmış diye düşünürdüm...
Hele arada çocuklar varsa ilişkileri devam ettirmek zorundasınız.. Dolayısıyla vefat eden eşin anne babasıyla görüşülecek demektir..
Sizin anne babanıza aynı şekilde hitap etmemesinden rahatsız olmanız çok doğal ben olsam ben de rahatsız olurdum.. Ama iksi birbirinden farklı şeyler.. Ya çok yeni evlisiniz hnüz alışamadı, yada evlilik öncesi ve sürecinde bazı sorunlar yaşandı ve araya soğukluk girdi..
Eğer vefat eden eşinin anne babasına anna-baba diye hitap edebiliyorsa bu kelimeleri kullanmakta zorluk çekmeyen biri demektir, o zaman akla sizin anne babanızla arasında bir soğukluk olduğu geliyor...

Eşinizle bu konuyu konuşmak istiyorsanız niye onun anne babasına anne baba diyosun da benimkilere demiyosn şeklinde yaklaşmayın...
Annem le babama x bey y hanım diye hitap etmene kırılıyorum, sonçta onlar da artık senin annen baban niçin bu şekilde hitap etmiyorsun diyebilirsin... Vefat eden eşle bir karşılaştırma durumuna girersen itici olursu...

rahatsız olmak ne kelime
eğer zararsız insanlarsa ve sevdiysem ben bile anne-baba derdim,
çünkü acılı insanların gözümde yeri ayrıdır :çok üzgünüm:

yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. tabi ben kendimi tam olarak ifade edemediğimden olsa gerek bazı yorumlarınıza ne yazık ki katılamıyorum.

Eşinin ikinci eşi olduğuna göre ,bazı durumlara da kendini hazırlıklı tutman gerekir..
Eşin ne demeli yıllarca anne baba dediği insanlara..Siz diye hitabetmek dikkat çekmeyecek mi?
Seninle evlili yaptığı için birdenbire eski eşinin ailesine rest mi çekmeli?..Aaa..boşanma olur, o zaman zaten ne hitabedeceği derdi olmaz..

Senin annene babana ,hanım ,bey diye hitabediyorsa eşine bu konudaki rahatsızlığını iletmelisin..

bence sizin sorununuz,esinizin sizin ailenizi benimsememis olmasi

benim dayim 23 yasinda öldü,bir oglu vardi ve yengem (evlenmis olsada hala yengem o benim) 8 yil dedemlerle yasadi ve evlendi

ve hala dedemlere anne baba diye hitap eder

vefat sebebiyle ,hala anne baba denmesinde yadirganacak birsey görmüyorum,bosanmayla sonuclanmis olsaydi baska

etmemesi gerekiyor yani sonuçta o aile evladını kaybetmiş belkide azda olsa bir mutluluk sebebi olabilir onlar için
bence ara sıra sizde eşinizle beraber o aileyi ziyarete gitseniz çok abes bir durumda olmaz

bu kadar ileriye gitmeye gerek yok

Evli degilim ama böyle bir durumun beni rahatsiz edebileceginede ihtimal vermiyorum.
Madem hep anne-baba diye hitap etmis varsin öyle hitap etmeye devam etsin.

ortada çocuk yoksa anne baba demesini gerektircek ortada bir bağ yok ama eğer çocuğu varsa demesine okadarda kızmayın yıllarca anne baba demiş o insanlara

peki çok sıkmı görüşüyo eşiniz aile ile yada yakınınızdamıki bu kadar sizi rahatsız etmiş....

yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. tabi ben kendimi tam olarak ifade edemediğimden olsa gerek bazı yorumlarınıza ne yazık ki katılamıyorum.

Niçin kendini ifade edemiyorsun tatlım...
Bizim bilmediğimiz başka şeyler varsa biz de sana hak verebiliriz belki ama bu meseleyi anlattığın kadarıyla rahatsız olunacak bişey yok gibi görünüyor...

Her şeyi baştan anlatsanız, detayları verseniz bizde ona göre yorum yaparız. Hala ifade edemedim diyorsunuz, neresini edemediniz ki anlamadım ben.
Bence sizin sorununuz eski eşin ailesine anne baba denirken sizin ailenize denmemesi.
Zor bir durum kabul ediyorum ama eşiniz hatırşinas birine benziyor sizin annenize babanıza demiyorsa bir sebebi vardır araştırın. Daha önceki mesajımdada bunu belirtmiştim zaten.

asla olmazdım..
olmamda asla..
esım saygı duyuyosa ben dahı saygı duyardım(kı duymamam ıcıns ebep yokdur)..

ınsanlıkla alakalı durumlar neden biz insanları rahatsız ediyor işte ben de bunu anlamıyorum işte benide bu gibi durumlar rahatsız ediyor. Ölen ölmüş giden gitmiş. Hayat bir şekilde devam ediyor. Bırakın eşiniz isteği gibi hitap etsin

merhaba
bir konuda fikrinizi almak istedim. eşinizin ikinci eşi olduğunuzu düşünün ( ilk eşi vefat etmiş) ilk eşinin ailesine anne baba demesi siz rahatsız edermiydi.

rahatsiz edermiydi su an cevap veremem insanin basina gelmeyince hosuna gelirmis , ama yilarin aliskanligi var esinde , sureli anne baba dedigi insanlara yilar sonra amca yenge demek cok zor olsa gerek !! empati kuralim eski kayinvalide kaynata olarak degilde yilarca abi diye hitap etdiginiz bir insana gun gelse enistemiz olsa eniste demek cok zor olurr !! degilmi??

sizin annenize ve babanıza hanım ve bey dşye hatap ederken diğer aileye öyle dese bile mi .

onlara anne ve baba demesi rahatsız etmezdi demekki gerçekten sevip saymış onları ama benim anneme babama bey ve hanım demesi tabi ki rahatsız ederdi

bence esiniz rahmetli esine olan saygisindan dolayi böyle davraniyor aksini yapsa o aileye biraz vicdansizlik olur gibi geliyor öküz öldü ortaklik bitti der gibi birden hanim bey diye hitap etmesi bir taraftan evladini kaybetmis bir aile bu taraftanda düsünün

tabi bir taraftan sizin ailesnize bey hanim demesi gercekten cok kirici benim ailem onlar der gibi sizinkilerede ayni saygiyi göstermesi gerek

ilk eşi vefat etmemiş de yaşıyor ayrılmış olsalardıda anne baba deseydi ,olamazdı ama vefat etmiş eşi yaa,,üzücü
hatıralar var işin ucunda
o kadar gaddar olamazdım

Etmezdi. Hatta memnun olurdum. Eşimin vefalı olması hoşuma giderdi.
Kendinize ilk eşin yerine koyun Allah korusun. Anlayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…