Sizce ablamdan hakkımı almalımıyım?

Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Burada olsanız hadi tamam denir dama almanyadasınız o eve ihtiyacınız yok. Benim payım derseniz ev kiraya verilmediği müddetçe - ki böyle çıkış karşısında verilmez bile- payınızı alamazsınız zaten. Yani sizin için orası boş bir ev. Neden ablanızdan para istiyorsunuz? 80 euro sizi zengin etmez ama ablanız 80 euroya ihtiyac duyabilir. Malum burada 1 euro 30 TL ya hani!! 30 bin de çok para değil bu arada

Evlat olarak ayrım yapılıyor düşünüyorsunuz ama siz de uzaktasıniz. Ailenizin desteğe ihtiyacı olduğunda, ilk onlar yardım edecek.
Benim annem babam yaşlı, sürekli hastane işleri oluyor. Ayrıca ev de ,ev işi ve yemek vs hep ellerim üzerinde.
Biz de ailemden kira aliyoruz,kardesler olarak.Diğer bir kardeşim mesafe olarak uzak. O zaman ,bize de haksızlık oluyor gibi geldi🙄

parasnin size gelene kadar değeri kalmıyor. Yerinizde olsam böyle bir şeyin lafını etmem

Konu sahibi daha şimdiden ebeveynlerin kaybından sonrasını düşünüp " zamanı gelince iki evden de hakkımı alacağım" demiş. Bu tür hesaplar bana çok çirkin geliyor, Allah gecinden versin öyle bir durum söz konusu olduğunda da ihtiyacı olan otursun derim asla satılsın da payımı alayım demem.
Ebeveyn olmak ne kadar zor. Sen yeme içme birikim yap sonra sen hayattayken malının derdine düşşünler.
Bizimde annemlerden kalan kentsel dönüşüm evlerimiz yapılıyor, kira yardımını abime devrettim.
Böyle insanları görünce iyiki oğlumun kardeşi yok diyorum

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
Bence kimseden para istemeyin. 30 bin tl eve giriyor diyorsunuz. delikanlı oğlanın parasını evin ortak bütçeye vereceği ne malum . Kaldı ki verse bile ev kiraları 10-15 bin tl ye yükseldi.
Siz para isteseniz de ablanız annemin babamın evi oturuyorum sana neden para ödücem diyebilir. Boş yere ablanızla küsmeyin
Burada konuşmanız gereken kişi anne babanız.

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
Aslında böyle şeylere takılmayan biriyseniz ablanızdan 2500 tl istemek nereden aklınıza geliyor? Hem de ihtiyacınız yokken. Karşınızdaki sizin ablanız, el değil, oturuversin ne olacak, ne hakkı? Babanıza bi şey olsa zaten eşit şekilde bölüşülecektir. Cömertlikte hayır var. Ablanız ile aranız iyi ise böyle bir şeyi mevzu edip soğukluk sokmaya gerek yok bence.

Hemen konusin ablanizla, hiç vakit kabetmeyin. Kardeşi var sanıyor zavallı kadın, olmadığını görsün, ayıp, utandım ya. Neleri hesaplıyor Almanya da gül gibi yaşayan ama gözü hala çöplükte olan sözde kardeş.

Annem babam abim birlikte yaşarken evlendim. Anne baba vefat etti, abimin de kendi evi olsun düşüncesiyle evden hiçbir hak talep etmedim ki abim yalvardı bana. şimdi kendi evinde gül gibi yaşıyor, bu bana yeter. Böyle kardeşlik olmaz olsun.

walla bana biri dese ki evine aylık 30k girecek eşin "emekli" ama asgari ücrete mecbur çalışmaya devam edecek Türkiyede
yada Almanyada tek maaşla geçim et
tabii ki 2. şık
bir kere anne baba sağken kira hakkı istenmez onlar öyle uygun görmüş oturmuşlar 30bin TÜrkiye için kira vermese dahi çok para değil rahat geçim olmaz
siz "tatil" parası biriktiriceksiniz diye insanları zor duruma düşürmeyin yaptığınız aç gözlülük
evde oturuncaya kadar bir an önce işe girin oralarda iş imkanı da çok
sizin için orda komik bi rakam olan 80Euro için aile ilişkilerinizi bozmaya değmez
siz Türkiyede yaşayıp yazsanız hak verilir ama şuan hiç haklı yanınız yok burdan bakınca aç gözlü gözüküyorsunuz

ev sizin mi ki ablanızdan kira alıyorsunuz? Bu konunun muhatabı ablanız değil aileniz. İsterseniz komik duruma düşersiniz. Bir de emekli üstüne çalışıyor vs vs şeyler yazmışsınız kırıcı olmak istemiyorum. Gelin o parayla yaşayın bakalım burada

Eve 30000 giriyormuş vay anasını ne büyük para ama 😒 gerçekten uzaktan öyle görünüyor demek, bu almancilarin kafası hiçbir şeyde yok... Hanımefendi buyrun sizi Türkiye'ye alalım şöyle bir süre yaşayın...
Bunun "almancılıkla" değil kişinin karakteri ile alakası vardır.. Türkiye'de yaşayan insanların durumu maddi anlamda yurtdışında yaşayan Türklere göre daha zor olabilir, anlayabiliyorum, ama şu "almancılar" diye ötekileştirmeniz, hor görmeniz çok üzücü..

Ablanızla konuştuğunuz an ilişkiniz zedelenir. Böyle küçük şeylerin peşime düşmek çok ayıp. Çok dert ediniyorsanız babanızla annenizle konuşun madem. Eve giren parayı bile hesaplayıp hesap kitap yapmışsınız. Türkiye'de yaşamının zorluğundan haberiniz yok belli ki tatilde euroları bozdurup harcadığınız için size burası ucuz, yaşaması kolay geliyor ama değil. Bir peynir bile 150-200 lira olmuş. Sürekli vergiler artıyor, her şeye zam geliyor. Türkiye ekonomik olarak bitmiş durumda siz 2500 liranın derdindesiniz.
Madem orada geçinirken sizde zorlanıyorsunuz, kira veriyorsunuz, 80 küsür euroya bile ihtiyacınız var buyurun gelin Türkiye'de yaşayın.

Back
X