Sizce ablamdan hakkımı almalımıyım?

30000 tl nin 1000 Euro olduğunun farkında mısınız?

Emekli maaşı ve asgari ücretin neye yettiği hakkında bilginiz var mı?

Şoklar içinde okudum. Emekli maaşını Almanya’daki emekli maaşıyla karıştırdınız heralde. Bizde emekliler faturalarını ödeyemiyor. Evlatları varsa yardım almadan geçiremiyorlar. Almanyadakiler gibi emeklilik hayalleri kurmuyorlar bilmiyorum hiç denk geldiniz mi?

Hepsini geçtim.

Ev babanızın. O evi oturması için ablanıza vermiş. Üzerine yapmamış zaten. İsterse kira alır istemezse almaz. Kira tahsilatı yapmak size düşmez. Babanız ölünce yasal yollara başvurur gerekeni yaparsınız.

İnşallah bu dediklerinizi de evlatlarınızdan görmezsiniz.

Bunun "almancılıkla" değil kişinin karakteri ile alakası vardır.. Türkiye'de yaşayan insanların durumu maddi anlamda yurtdışında yaşayan Türklere göre daha zor olabilir, anlayabiliyorum, ama şu "almancılar" diye ötekileştirmeniz, hor görmeniz çok üzücü..
Almancilarin adı çıkmış, yıllardır boyle yeni değil ki... bir tek benim böyle düşündüğümü sanmiyorum 🤷 her şeyin iyisi kötüsü vardir tabi ki, elestirimi niye icsellestirdiniz anlamadım. Burada yazdığım üç cümleden tüm fikrimi cikaramazsiniz. Konu sahibi nezdinde fikrim budur, buna uzulecekseniz kendi tercihiniz.

Merhaba arkadaşlar ben 8 senedir Almanya'da yaşıyorum,buraya geldiğim zaman 6 ay dil kursuna gittim,ama şimdi eşim ve ben çalışmıyoruz ve devletten para alıyoruz,devlet beni yine dil kursuna gönderdi fazla konuşamıyorum diye ama 2 hafta gittim bıraktım çünkü depresyona girdim

Bu sizin eski konunuz. E aldığınız maaş da başkalarının hakkı değil miydi? 👀 babanızınkini de öyle düşünün

2500 tl mi? 😂
Ev sizin değil ki neyin kirasi? Insanlar size niye kira ödesin? Akil tutulması mı yaşıyorsunuz? Anneniz ve babaniz evini kime isterse verir/oturtur/satar/hibe eder her neyse artık, sizlik bir durum yok ortada.
Miras olarak kalırsa o zaman sizi ilgilendirir.
Calismak yerine milleti soyup para kazanmaya calisiyorsunuz, hem de gülünç bir rakama, bari vizyonunuz genis olsaydi, 2500 tl nedir🤣

Ben siz olsam 85 €'yu isteyeceğime yeğenlerime her ay 100€ gönderirdim. Size göre çok az ama o çocuklar doğru düzgün beslenir, ceplerinde harçlıkları olur. 3 çocuğun yaşadığı evde 30 bin TL, ay sonu zor gelir. Bir de ihtiyacım yok diyorsunuz yazık. Bence de söyleyin ablanıza da bilsin niyetinizi düşüncenizi. Başkasının evi orası, sizin değil. Babanız anneniz yaşadığı sürece onların evi, kimi isterse onu oturturlar. Bu pahalılıkta ellerinden geldiğince ailede herkes birbirine destek olmuş ne güzel. Siz de girin araya bozun.
Siz gurbetçiler gittiğiniz tatilde bir akşam yemeğine vs daha çok ödüyorsunuz.

Kardesleri bu duruma anne babanın sokmaması lazım. Bir evde bir cocugu oturtup ötekilere ne halin varsa gör denmemeli(durumu iyi bile olsa her evladac eesit hediye alınır yapılır) su noktada eger biri birine ödeme yapacaksa kardesiniz anneye yapmalı ya da anneniz size ve evdeki diğer cocuga. Eger içiniz içinizi yiyorsa konuyu annenize acın.

Biz de aynı durumu yasadık. Benim de abim senelerce babamın evinde oturdu. Biz diğer iki kardes bunu hiç sorun etmedik. Canı sagolsun helal olsun dedik. Ben durumunuz iyiyse helal edin derim ama içten içe bileniyorsanız bunu annenizle paylasın kardesinizle değil.

Bir de olayın su kısmı var. Abla anneye yakın oldugu için her isine o koşturuyordur. Hastanesi postane her hizmet ablada. Sizin aileye bu kadar katkınız var mı?

Bu sizin eski konunuz. E aldığınız maaş da başkalarının hakkı değil miydi? 👀 babanızınkini de öyle düşünün

Kadın Almanca öğrenememiş 15 senedir. Orda ekmek elden su gölden yaşıyor. Ettiği laflara bak yahu.

Kadın Almanca öğrenememiş 15 senedir. Orda ekmek elden su gölden yaşıyor. Ettiği laflara bak yahu.

Söylenecek çok şey var da neyse, tam da bugün millet olarak rahatsız olduğumuz profil işte. Zengin olacak 2500 lirayla, özel kursla Almanca öğrenir belki

Ailemin evinde oturuyorum kendi dairemden de kira alıyorum. 2 abim bir ablam var Allah razı olsun bir gün lafını etmediler gerçi abimlerde bulunduğum binanın dükkanını kullanıyor kimse bir diğerine müdahale etmedi bu güne kadar... Mülk babamızn karar onun kimseyi ilgilendirmez... Bu yüzden yerinizde olsam boşuna konuşup tadımı bozmam haddimi bilip susarım.

Bu alamancilarin kafası kırık diyorum ben. Vallaha burası da öyle.
Parayı kolay kazanıyoruz saniyorsunuz bık bık diye hikaye çekmesini biliyorlar anca.
Teyzemler orda. 2 yıllık üniversite mezunu gelini haftada 3 gun çalışarak 900 euro para alıyor. Kızı ise bir yerin 2 saat temizliğini yapmaya gidip anında 150 euro alıyor.
Oy verme zamanı da bize nutuk çekiyorlar telefondan.
O kadar güzel burası madem sen de gelsene diyoruz.
Emekliliği bekliyorum zaten 1 sene sonra hemen döncem daha durmam ki burda diyor.
Az calisma insan gibi yaşam.
Parasıyla Turkiye'den bütün çocuklarına servet yapmak ve emekli olunca dönmek. Burada yaşayanlara ise akıl vermek muhteşem!

Bence iste ablandan kirayı.
Hiç şaşırmadım zihniyete, gerçekten böylesiniz. Para delisi olup sürekli para konuşan eurocular.
Cok şükür euro kazanmiyoruz ama hiç bu kadar küçülmeyi göze almiyoruz.

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
Hep söylerim ailenin tüm çocuklarına yeter sayıda evi yoksa bir çocuğunu kira ödemeden oturtması haksızlık diye. ( istisnai durumlar hariç) ama yurtdisinda yaşayan biri olarak 100 euro için bunu istemek ayıp gerçekten.

Evlat olarak ayrım yapılıyor düşünüyorsunuz ama siz de uzaktasıniz. Ailenizin desteğe ihtiyacı olduğunda, ilk onlar yardım edecek.
Benim annem babam yaşlı, sürekli hastane işleri oluyor. Ayrıca ev de ,ev işi ve yemek vs hep ellerim üzerinde.
Biz de ailemden kira aliyoruz,kardesler olarak.Diğer bir kardeşim mesafe olarak uzak. O zaman ,bize de haksızlık oluyor gibi geldi🙄

parasnin size gelene kadar değeri kalmıyor. Yerinizde olsam böyle bir şeyin lafını etmem
O da doğru eger aynı şehirdelerse ve onların ihtiyaçlarına ablan kosuyorsa hiç hakkın yok konu sahibi. İki yaşlı insanın neredeyse ayda bir doktor randevusu olur.

Merhaba herkese ablam,eniştem ve üç yeğenim senelerdir babamın evinde bedava oturuyorlar,ben yurtdışında yaşıyorum,aslında paraya çok ihtiyacım yok ama yinede haksızlık yapılmış gibi hissediyorum,babamın iki tane var,birinde annem,babam ve erkek kardeşim yaşıyor ilerde kardeşim geçecek o eve,ablama da diğer evi verdiler ama benim birşeyim yok,sanada ev alıcaz diyorlar ama ne zaman bilmiyorum,tabiki zamanı geldiğinde iki evden de hakkımı alacağım ama yinede ablam bizim hakkımıza girmiş olmuyor mu?ben aslında böyle şeyleri hiç sorun etmem ama yinede kafama takılıyor işte ben yurtdışındayım diye rahatım onlara göre ama hak hak haktır bence,ablamdan her ay 2.500 tl istemeyi düşünüyorum,eskiden pek durumları yoktu bende yeğenlerime kıyamadığım için hiç açmadım bu konuyu,ama eniştem hem çalışıp asgari ücret alıyor,hemde eyt den emekli oldu,büyük yeğenimde çalışıyor yani 30.000 lira gelirleri var,banada her ay biraz verseler en azından izin param çıkar,eşim tek başına çalışıyor yetiştiremiyor,bizde bunca yıldır kirada oturuyoruz Almanya’da ama yakında bende işe giricem,off kafam çok karışık izine gittiğimde konuşmak istiyorum bu konuyu utana sıkıla ama bilmiyorum yinede 🤔🙄
Bu ne paragozluk. Boyle kardes dusman basina.

Henüz anne babanız hayatta ev de onların olduğuna göre size laf, söz düşmez

Parayı ablanizdan değil babanızdan bizim ev işi neoldu diye isteyebilirsiniz. Açıkça gecinemediginizi ev vaadi verdiklerini ve o evi alıp kiraya vereceginizi söyleyin. Ablanizin bu konuda bence çok fonksiyonu yok. Onu o eve koyan anne babanız sonuçta.

Back
X