- 16 Ocak 2019
- 8
- 2
- 16
- 34
- Konu Sahibi Sun_Set_91
-
Bu şekilde cevap vermeyi akıl edebilseydim hoş olurmuş :)Evlenmek istediğinizi söylemeyin tabii. “İleride evlenince şöyle şöyle yaparız” dediğinde, ben olsam muzipçe gülümseyip “onu evlenme teklifi ettiğin zaman düşünürüz, cevabıma göre o zaman konuşuruz” deyip konuyu kapatırdım. Yoksa bu gidişte ileride “evlendik ama hala evlenme teklifi alamadım” diye konu açabilirsiniz.
Ben olsam konuşurdum, konuşuyorum da :)
Yaşınız 27, o 31, 4 yıldır berabersiniz, çalışıyorsunuz. Şimdi bu konu gündeme gelmeyecek de ne zaman gelecek k?
İlişkinizdeki beklentilerinizi söyleyemeyecek kadar uzak mısınız birbirinizden? Çekinmeyin. Bu ilişki 2 taraflı ve bir tarafı da sizsiniz. İlişkinizi yönlendirmek en doğal hakkınız. Karşınızdaki kişiden eminseniz, ilişkinizde başka pürüz yoksa sevgilinize evlilikle ilgili fikirlerini sorabilirsiniz. Bu baskı yapmak olmaz bence. "Sen ne zaman düşünüyorsun? Aklında bir tarih yada olmasını beklediğin bir şey var mı?" soruları çok masum ve sizin niyetinizi belli eden sorular.
Anlamamakta ısrar ederse, ben artık evlenmek istiyorum deyiverin, ne olacak! Bu yüzden onun gözünde değer kaybedecekseniz olmaz olsun o değer!
Bizim ilişkimiz de 3 yıl önce ben 27 yaşındayken başladı. 1 ay sonra ben anneme söyledim, 1 yılın sonunda ailelerle tanıştık. O da müstakbel kayınvalideciğim beni kabul etmemek için elinden geleni yaptığı için o kadar geç oldu. Ben o yaşta liseli ergenler gibi annemden babamdan saklı, orada burada buluşamam. Dünyanın en rahat şeyi ailenin haberdar ve razı olması. Tavsiye ederim.
Ayrıca, sevgilinizin evlenmek gibi bir niyeti yoksa onu bilir yolunuzu ona göre çizersiniz. 27 kritik yaş bana göre. İlişkiden beklentilerinizin uyuşmadığı biriyle daha fazla vakit kaybetmek sizi ileride daha çok üzer. Bu konuyu netliğe kavuşturmanız sizin için daha iyi olur bence.
Bu şekilde cevap vermeyi akıl edebilseydim hoş olurmuş :)
Oturup da evlilik üzerine hiç konuşmadık ciddi ciddi. Ama nadiren de olsa ilerde şurda oturabiliriz, şu kadar çocuğumuz olur vs gibi laflar ediyor. Ben konunun üzerine gitmiyorum. o şekilde kapanıyor. Konunun üzerine gitmememin, aklımdan geçenleri o sırada konu açılmışken söylemememin nedeni, konuyu ciddi bi şekilde bana açarak onun konuşmasını beklemek. Fakat bi süredir artık beklemek değil ben de hissettiklerimi isteklerimi söylemek istiyorum. İtici gelmesinden çekiniyorum sadece.
Iki yol var gibi. Ya çıkmayacaksın artik ima etmeye çalışacaksın malum yasim geldi bizimkiler diye azcıkta yalan ativercen o varmış bu varmış anneme demişler diye. Yada direk konuşacaksın. Ben konuşurdum ki bileyim.Merhaba arkadaşlar. Sizden fikir almak istiyorum. 27 yaşındayım, 4 yıldır bir ilişkim var erkek arkadaşım 31 yaşında. İkimizde ailemizle yaşıyoruz çalışıyoruz. Boş zamanlarımızda sık sık görüşüyoruz. Aramız iyi sevgisinden şüphem yok. O arada sırada ilerde evlenince şöyle olur böyle olur diyor ama o zaman da çok konuşmuyoruz konuyu. Ben biraz çekiniyorum. O kendi teklif etsin sonra ciddiye binince sadece bu konuyu konuşmak istiyorum. Fakat dört yıldır ciddi bir evlenme teklifi etmedi, işimiz var, geçinebiliriz ama birikimimiz yok acaba bunlardan mı çekiniyor diye düşünüyorm.
Fakat dediğim gibi artık vakti geldi bence, düzenimiz olsun istiyorum, ailelerde tanışmadık artık bu yaşta gizli saklı görüşmek yorucu ve üzücü geliyor. acaba şu çekingenliğimi atıp ben mi konuyu açsam evlenmek istediğimi söylesem die düşünüyorum. Fakt çok kararsızım Sizce yapmalı mıyım?
Rica ederim ama baktınız yok falan diyor bitirin 3 yıldır iş güç varken en azından nişan olmalıydı yaniBen bi iki senedir evlenmek istiyorum açıkçası ama hep maddi konuları bekledim. Kendi durumu rahatlayınca söyler dedim. Şimdi benim artık beklememek istememin sebebi de bu sizin dediğiniz şey. Öyle büyük borçlar yok ortada işimiz gücümüz var. Her şey dört dörtlük olsun çok para biriktirelim gibi durumları beklemek saçma geliyor artık. Birikimimizi el ele verip de yapabiliriz. Böyle düşünenler olduğunu görmek biraz rahatlattı beni teşekkürler cevap için.
Diğer cevaplar için de teşekkürler cesaret verdiniz.
Mutluluğun daim olsunBende ilk zaman nezman evlenicez napicaksam ne zaman tanisicam ailenle der dururdum.nezman tatile.ciktik arkadasida vardı onlar ikisi gitti tatile bende para ayarlayip gitmeye çalıştım bana dediki beni seviyorsan eyer bugün gelirsin dedi bende calistigim mekandan para ayarladım ögün çıktım yola 17 saatte Fethiye'de oldum aktarmali.fetiyeye geldim onunla guzel zaman geçirdik sonra Ankara'ya döndük aradan bir hafta geçti benimle kacarmisin dedi seviodum çünkü tamam dedim herşeyi bıraktım ailesinin yanına getirdi bir hafta sonra nikah kiyildi evelndik 3 sene bitti 4 seneye girdik çok şükür zor zamanları atlattık mutlu mesut yaşıyoruz.cunku hep yanımdan gidince gizli gizli tabi yaşıyorduk gorusuyorduk.hep giderken arkasından ağlıyordum oda görüyordu gitmesini istemiyordum arkadasi demiski bu kız seni deli gibi seviyor evlen bu kızla demiş bırakma demiş öyle böyle evlendik zaman sadece zamanla.taslar yerine oturuyor
Maddi anlamda hiç bir zaman hazır olunmuyor valla iş varsa herşey hallolur işin içine girmek önemli
Ailenizin gizli saklı görüşmenizi istemediğini falan söyleyin eğer sizi kaybetmekten korkuyorsa evlenme teklifine girecektirMerhaba arkadaşlar. Sizden fikir almak istiyorum. 27 yaşındayım, 4 yıldır bir ilişkim var erkek arkadaşım 31 yaşında. İkimizde ailemizle yaşıyoruz çalışıyoruz. Boş zamanlarımızda sık sık görüşüyoruz. Aramız iyi sevgisinden şüphem yok. O arada sırada ilerde evlenince şöyle olur böyle olur diyor ama o zaman da çok konuşmuyoruz konuyu. Ben biraz çekiniyorum. O kendi teklif etsin sonra ciddiye binince sadece bu konuyu konuşmak istiyorum. Fakat dört yıldır ciddi bir evlenme teklifi etmedi, işimiz var, geçinebiliriz ama birikimimiz yok acaba bunlardan mı çekiniyor diye düşünüyorm.
Fakat dediğim gibi artık vakti geldi bence, düzenimiz olsun istiyorum, ailelerde tanışmadık artık bu yaşta gizli saklı görüşmek yorucu ve üzücü geliyor. acaba şu çekingenliğimi atıp ben mi konuyu açsam evlenmek istediğimi söylesem die düşünüyorum. Fakt çok kararsızım Sizce yapmalı mıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?