- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.992
- 548
miktarı belirtmek istemiyorum ama böyle 100-200 de düşünmeyin , bunu göndereli bir kaç gün oldu üstüne yüzyüze görüşemedik bazı olaylar oldu ve bir rahatsızlık geçirdi yataktan çıkamıyor gibi bir şey .
3 yıl var ama bu 3 senede çok ciddi bir samimiyetimiz yoktu sadece birbirimizi tanırdık selam verdirdik naber nasılsın sohbetleri ya da bir etkinlikte denk gelisek konu üstüne ayak üstü konuşmalar öyle sıkı fıkı bir durumumuz yoktu
Benim annemin kuzeni zengin sandığı adamın beş parasız bir dolandırıcı olduğunu evlendikten sonra fark etti. Parası için değil sevdiği için evlenmişti ama adamın fikri düğünden gelen altınları alıp kaçmakmış. Bizim akraba da varlıklıydı galiba ondan da birkaç tapu falan istemiş tam bilmiyorum yalan olmasın. Adam altınları alıp gitti. Yanılma, aldatma sebebiyle evliliğin iptalini istedi bizim akraba da. O şekilde evlilikleri iptal edildi. Neler neler var gerçekten.Erkek arkadaşınız için direkt dolandırıcı diyemem ama size gerçek bir hikaye anlatayım, maalesef kendisi akrabam.
Gittiği her şehire ailesiyle gider, kendini iş insanı yatırımcı olarak tanıtır ve gittiği şehirde en az birkaç yıl şehrin esnafı dahil herkese güven veren şeyler yapar, şehrin iyi restaurantlarında yemek yiyip iyi arabalara biner, evini en pahalı muhitten kiralar, annesi kardeşleriyle boy gösterdiği ve bolca para saçtığından kimse şüphelenmez, istediği dükkandan parasını ödemeden istediği ürünü alacak kadar itibar kazanır, adam artık o kadar profesyonel olmuş ki girdiği her dükkan/iş yerinde kral gelmiş gibi karşılanır, annesi arabadan inerken kralın annesi havasıyla iner rollerini iyi yaparlar, dolandırıcılığa önce ilk eşi ve kayındeperinden başladı, sonra Türkiye'nin çeşitli illerinde kadınları, bölge esnaflarını dolandırarak devam etti, ülkede o kadar insanı çarptı ki bir süre kendini unutturmak için yurtdışına gitmiş orada da gurbetçileri dolandırmış sanırım, sınır dışı edilmiş birkaç yıl hapis yattıktan sonra duydum ki hapisten çıkmış ve şimdilik son darbeyi yengesine vurmuş diye duydum, sayesinde kimi bankadaki yüklü parasını, kimi evini arabasını kaybetti, kurbanları kendi elleriyle rızalarıyla verdiklerinden adam yargılandığı halde geri alamadılar nasıl iç ettiyse yedikleri kar kaldı, şu an hangi şehirde kimlerin canını yakıyor bilmiyorum, büyük vurgun yapacak dolandırıcılar birden ortaya çıkmaz, önce dolandıracakları yerdeki insanlarını arasına girip kaynaşır, itibar ve güven kazanır, etrafa bolca para saçarlar, bunu da daha önce dolandırdıkları insanların parasıyla yaparlar.
Size gelince, flört ettiğiniz kişiyle para meselelerine girmeyin zira insanlar 40 yıllık eşlerinden dahi para konularında darbe yiyor.
Var maalesef, benim en yakın bildiğim örnek konuda anlattığım akrabam, çocukluğumuz birlikte geçti, biri bana onun dolandırıcı olduğunu söylese inanmazdım ama maalesef o kadar çok şehirde ve o kadar çok insanı dolandırmış kiBenim annemin kuzeni zengin sandığı adamın beş parasız bir dolandırıcı olduğunu evlendikten sonra fark etti. Parası için değil sevdiği için evlenmişti ama adamın fikri düğünden gelen altınları alıp kaçmakmış. Bizim akraba da varlıklıydı galiba ondan da birkaç tapu falan istemiş tam bilmiyorum yalan olmasın. Adam altınları alıp gitti. Yanılma, aldatma sebebiyle evliliğin iptalini istedi bizim akraba da. O şekilde evlilikleri iptal edildi. Neler neler var gerçekten.
Benide alıntı yapmışsın annene bişey demedıkkı .Gıkrımızı sordun soyledık .Benım yazımda senı rahatsız eden ne var bılmıorum .Saat farkı yok dedım .Ortam bolesı ınsanlarla dolu dedım .Tamam o zaman kanlı canlı senın gozunun onunde saygın zengın iş adamıysa sormaya bıle konu açmaya bıle luzum yok bencebu güncellemeyi ciddi şekilde yorum yapıp yardım etmek isteyenler için yazıyorum bir çoğunuzun hayal dünyasına acımakla gülmek arasında kaldım hani birinin başına bir iş gelse de gülsek modundasınız ve gerçeklik algınız yok gibi bir şey toparlamak adına söylüyorum
1. adam saygın bir iş sahibi dedim sadece ve evet kendi mesleğinde ciddi bir ilerleme kaydetmiş biri ve mesleği açamıyorum ifşa olmamak için ama ultra zengin holding sahibi falan değil işleri banka hesapları üstünden yürüyen biri değil iş ona kalsa bile kardeşleri var adamın 1 haftalık hesaplarını kapatması bir şey ifade etmiyor
2. bazı kendini bilmez hadsiz kişiler analı kızlı zengin koca falan lafları çeviriyor ama gerçekten acıyorum beyniniz bu kadar yetmiş işte aklınızın yetmediği şeye dalga geçerek müdahil olursunuz böyle sadece oturup iki dakika bu insanlarla 3 senedir aynı ortamı nasıl paylaştığımı düşünün demek ki denklik var ki tanışıyoruz hadi bana laf et kendi çapında dalga geç de sen kim k.peksin ki bu olaya annemi dahil edebiliyorsun yorum yaparken haddinizi aşmayın senelerdir birbirimizle aynı ortamdayız şu türk flmi kafanızdan bi çıkıp düzgün yorumlar yapsanız keşke ben birinin zenginliği için peşinde koşacak olsam çoğu insanın bu devirde kredi çekeceği miktarı hem hesabımda tutmam hemde çat diye birine %50 geri gelmeyeceği ihtimalini düşünerek vermem ki bunu ilk msjlarda söyledim borç verirken bile %50 gelmeme ihtimalini düşünür beni üzmeyen miktarı gönderirim beni rahatsız eden bana göndermemesi değil para da değil mevzum bir erkeğin bunu yapması sizin kriterleriniz ne bilmiyorum ama ben yanımda işi gücü olan belli bir seviyeye gelmiş maddi durumu iyi olan birini isteyebilirim bunun adı zengin koca aramak değildir herkesin kendince kriterleri var ve evet bulunduğumuz şehirde tanınması bir çok kişi tarafından takdir görmesi saygı duyulması beni cezbediyor bende bunu seviyorum size bu doğru mu yanlış mı diye sormuyorum zaten
3. adam kendini zengin gösteren dolandırıcı falan değil bundan eminiz ailecek 3 senedir aynı ortamlardayız adam kanlı canlı karşımda yaşıyor yani aynı yerlere girip çıkıyoruz ortak arkadaşlar var illaki bir şeyler konuşuluyor ediyor ortak hobilerimiz var etkinlik gecelerinde denk geliyoruz ya da topluca bir şey yapcaksak aa şurası x in orya a gidelim tanıdık rahat oluruz diyip gidiyoruz adam birden gökten inip ben buyum demedi şöyle düşünün hiç mi yaşadığınız ilde köklü bir aile yok bir çok kişinin tanıdığı öyle düşünün buranın yerlileri ve biliyorsun kim olduğunu büyük bir il değil
4. hesabını kapatmaz bilmem ne diyenlerin amacı ne çözemedim bu benim inandığım ya da inandırıldığım bir şey değil net şekilde emin olduğum şahit olduğum bir doğru bu adamın hesaplarına girildi bir kaç kartı kopyalandı napim şimdi iş insanının hesapları kapatılmaz mı diyim gözümle gördüm yaşadım adamın şikayeti dilekçesi banka hesap hareketleri vs başına gelen şeye ben şahidim hesaplar kapalı yaşadığımı ben biliyorum sizin buna inanmanıza zaten gerek yok ben gözümle gördüğüme inanıyorum zaten böyle varsayarak yorum yapıp beni yönlendirin
5. adamla hala görüşüyoruz çünkü adam şu an ciddi bir hastalığı var hasta adama da hadi bb diyemiyorum
6. lütfen artık biriniz beni rahatsız eden noktaya gelin flört aşaması yeni başlamışsa bu para konuları normal mi? soğumakta haksız mıyım? parayı miktarı unutun bir erkeğin ya da kadının artık o da fark etmez biri aman saçmalama dese bile istediğini şeyi bakın para demiyorum çıkın o kafadan istediği herhangi bir şeyi nezaketen geri vermesi gerekmez mi? ve ben konuşmayı kesmek istersem bunu söylemek mi yoksa bıçak gibi kesmek mi daha mantıklı
(yorumları üstün körü gördükçe ek yapıyorum .
hiçbirinizi azarlamadım ısrarla olmayan şeyi var etmeye çalışıyorsunuz bende öyle değil diyorum benim işkillendiğim adamın dolandırıcı olması değil adamın insanları kullanması üstünden geçinmesi ve bundan hoşlanmıyorum kendimi bu duruma düşürmek istemiyorum)
O kadar çokki boyle ınsanlarVar maalesef, benim en yakın bildiğim örnek konuda anlattığım akrabam, çocukluğumuz birlikte geçti, biri bana onun dolandırıcı olduğunu söylese inanmazdım ama maalesef o kadar çok şehirde ve o kadar çok insanı dolandırmış kiDolandırıcılık yapacağı yerlerde de yıllarca kendini iyi kamufle etmiş.
Doğruymuş bizler kabalık etmişiz .Ben emın oldugum bırı ıcın konu açmam .Eskı bır flortum vardı ilişki konusunda körü ama para konusunda mukemmeldı .Verdım vallaha 10 mılyar cektım kredı ay ayına odedı bana .Hiç bir sıkıntı olmadı .Hiç te konusunu açmadım .doğru olabilme ihtimali hiç mi yok?bu beni üzdü
Ben yorumların aksine dolandırıcı diye düşünmüyorum. Birincisi adam hastaymış yataktan çıkamıyormus, ikincisi hesaplarına el konmuş başkasına acil ödemesini bile size yaptırmış ya hani -tüm hesaplar da nasıl kapanıyor anlamadım, bir şekilde başka yolu bulunabilir illa ki ama türlü türlü insan var teknolojiden anlamıyor olabilir- belki başkası üzerinden para göndermesi gereken bir durum olmuştur falan o kısım biraz karışık neyse üçüncüsü daha parayı vereli birkaç gün olmuş, dördüncüsü daha yüzyüze gelmemişsiniz para verdikten sonra, e beşincisi de adamın durumu zaten iyiymiş, verdiğiniz para da az değil ama çok da değil anladığım kadarıyla vs vsmiktarı belirtmek istemiyorum ama böyle 100-200 de düşünmeyin , bunu göndereli bir kaç gün oldu üstüne yüzyüze görüşemedik bazı olaylar oldu ve bir rahatsızlık geçirdi yataktan çıkamıyor gibi bir şey .
3 yıl var ama bu 3 senede çok ciddi bir samimiyetimiz yoktu sadece birbirimizi tanırdık selam verdirdik naber nasılsın sohbetleri ya da bir etkinlikte denk gelisek konu üstüne ayak üstü konuşmalar öyle sıkı fıkı bir durumumuz yoktu
Bir hesabından para çekildi diyelim kapattırdı ki diğerlerini niye kapattırsın ki.işte bende erkek olsam inanın kendime yediremem hibe bile edilse mutlaka gönderirim bunu ve meblağ 100 değil daha da katları ve tekrar ediyorum bütün hesaplarını bir önceki gün kapattı farklı farklı yerlere aktarılan paralar savcılığa verdiği dilekçeye kadar biliyorum burası net
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?