- 26 Kasım 2019
- 77
- 34
- 8
- Konu Sahibi belkikeskeneyse
-
Ben böyle şeylere çok kapalı bir insan değilim, belki ondan bana hafif geliyordur.
Takmamı istiyorsa hatrı için bir iki kez takarım da.
Eşyalara karşı keskin çizgilerim olmaz asla, bana göre çok kötü bile olsa, onu kendi tarzıma uydurabilirim.
Sizin kitap almanız da bende çok hoş olur.
Eşler birbirleri hayatında, yönlendirmeye açık olabilmeli.
En azından deneyimlemeli diye düşünüyorum, karşı tarafın sevmediği ama sizin istediğiniz nir şeye hatır için tahammül edilebilir.
Diğer türlü hayat zor gibi.
Kız ben nefretlik bir hediye aldım. Ama tamamen şans eseri yani bilinçli alınmamış bir hediye. Nezaketen dahi kullanamadım çünkü alerjim vardı. Hediye eden kişi hep dikkat etmiş hiç kullanmadığım için sormuştu memnun musun dıye. Hıc kullanamadıgımı o zaman soylemıstım alerjim var senı de kırmak ıstemem ama dıye. Ama aynısını esım yapsa 5senenın uzerıne oha artık bu ıkıncı kez oldu derdım sanırım yanıYahu niye patlasın, ikinci el sitelere koyun 10 20 aşağı neyse, alınır yani.
En kötü hediye edersiniz, sevaba girersiniz:)
Kolye yahu alt tarafı, nefret ediyorsanız takmazsınız bu kadar basit.
Ama böyle uzatmalara, kavgasını etmeye ne gerek var?
Yorumları da takip ediyorum, kimse hayatında nefretlik bir hediye almamış sanırım.
Hediye demek karşıdaki kişinin beğenisi kadar, alan kişinin ona yakıştırdığı, onda görmeyi arzuladığı şeydir aslında.
Ya kullanırsınız ya kenara koyarsınız bu kadar basit.
Birine hediye edin siz de. Onun onayini almayin yalniz. Madem takmayacaksiniz seven birine hediye verin.
Kız ben nefretlik bir hediye aldım. Ama tamamen şans eseri yani bilinçli alınmamış bir hediye. Nezaketen dahi kullanamadım çünkü alerjim vardı. Hediye eden kişi hep dikkat etmiş hiç kullanmadığım için sormuştu memnun musun dıye. Hıc kullanamadıgımı o zaman soylemıstım alerjim var senı de kırmak ıstemem ama dıye. Ama aynısını esım yapsa 5senenın uzerıne oha artık bu ıkıncı kez oldu derdım sanırım yanı
Ama sizin alerjiniz varmış, kasıt ararım ben tekrarındaKız ben nefretlik bir hediye aldım. Ama tamamen şans eseri yani bilinçli alınmamış bir hediye. Nezaketen dahi kullanamadım çünkü alerjim vardı. Hediye eden kişi hep dikkat etmiş hiç kullanmadığım için sormuştu memnun musun dıye. Hıc kullanamadıgımı o zaman soylemıstım alerjim var senı de kırmak ıstemem ama dıye. Ama aynısını esım yapsa 5senenın uzerıne oha artık bu ıkıncı kez oldu derdım sanırım yanı
Tabi ki haklısınız.Fakat şöyle bir durum var.Onun karakterinde hoş olmayan bir davranışı söylediğimde "Ben böyleyim,yapacak bir şey yok." diyebiliyor. Bunu ben söylediğinde olay çıkıyor. Değişim çift taraflı olmalı veya iki taraf hiç değiştirmeden kabul etmeli birbirini.
Bana zencefilli mum almıştı yan evdeki komşum. Kahveye her gelip gittiğinde bakıyormus nereye koydum dıyeAma sizin alerjiniz varmış, kasıt ararım ben tekrarında
Yani ne bileyim ben eşime cart yeşil ayakkabılar, somon pantolonlar falan alıyorum, giymem der ama giyince alıştı.
Zevki o yöne doğru döndü mesela, o sebeple karşı taraftan bakıyorum sanırım olaya
Üstelik daha önce onun da benim aldığım hediyeleri beğenmediği,kullanmadığı oldu.Yoo ama tek farkımız ben çok konuşuyormuşum bu durum hakkında
Bence haklısınız. Bir kere bu hediye konusunda zaten teşekkür edip gerekli açıklamayı yapmışsınız. Birdaha tekrarlamak sadece sinir bozmak için olur. Adam aslan burcu oldugu ıcın parasına da acımadan belkıde hıc kullanılmayacak hedıyeyı sureklı alıp sınır bozuyor. Bence hiç kaale almayın bu saatten sonra. Onu önemsediğinizi değil önemsemesiğinizi gösterin. Bu konu üstünde durduğunuzu, sinir olduğunuzu belli ederseniz tekrarlamaya devam edecektir.
Begenmedim de geç mi? Begenmeyeceginizi baştan bilerek almiş zaten. Kullanilmayacak, begenilmeyecek hediye alacaksa hiç almasin yani sizi bilemem ama ben istemezdim. Düşünülmek bu degil ki, para yok diyesiz mont almamisken "banane istedigimi alirim ben begeniyorum" tamamen saçma bir bencillik.
Seveceginizi dusunerek ilk kez almiş olsa farkli yorunlardim ama bilerek boyle yapmasi çok art niyetli ve hediye inceligi barindirmiyor.
Sorun sizde değil, ben de bir aslanla yaşıyorum, çok zorlandığım zamanlar oluyor. Kabul etmek lazım onlar hep haklı, en doğrusunu onlar biliyor, en sakin ifade edilen memnuniyetsizlik bile tartışmaya dönebiliyor ama onlar istediğinden istediği kadar şikayetçi olabilir. Ben haklılığımı ona kabullendirmeye çalışmaktansa huzurlu olmayı tercih ediyorum.
Tabi ki haklısınız.
Siz ona kitap hediye ettiğinizde başınıza atmamalı ki aynı hatrı bu kolye için gösterebilin.
Dediğiniz gibi olduğunda zaten sarpa sarar mevzu.
O değişmiyor, değiştirmek istiyorsa sadece, inatla değişmeyin hatta.
Kolye alt tarafı ne kadar nefretlik olabilir ya. İlk görüştüğümüz de takar sevmiyorum biliyorsun ama sen seviyorsun diye takmak istedim yakışmış mı derdim ben olsam. Eşiniz bi çok konuda böyle anladığım kadarıyla e her seferinde böyle kavga mı edeceksiniz? Hayatı kendinize zorlaştırmaya bayılıyorsunuz resmen gereksiz yere.
Konusmayin, sadece ayni seyleri siz de yapin. Ne sevmiyorsa icinden gekdi diye hediye olarak gonderin. Bazen sozlerin anlatamadigini ayni duygular yasaninca anlar karsidaki.Üstelik daha önce onun da benim aldığım hediyeleri beğenmediği,kullanmadığı oldu.Yoo ama tek farkımız ben çok konuşuyormuşum bu durum hakkında
Kendisinin sevdiği sizin sevmediğiniz şeyi neden size alıyor ki?Siz de deseydiniz evet bence de alma bir daha böyle alacaksan.Merhaba arkadaşlar.Eşimle farklı şehirlerdeyiz onun işinden dolayı.Bu akşam hiç istemediğimiz halde tartıştık.Eşim iş yerime bir hediye gönderdi,bana da hediyenin geleceğini haber verdi.Haliyle çok heyecanladım ve beklentiye girdim.
Ama hediyeyi görünce hüsrana uğradım.Eşimin sevdiği ama benim sevmeyeceğim tarzda bir hediye.Burada şımarık olarak anlaşılmak istemem ama eşim o hediyenin benzerini bana önceki zamanlarımızda aldığında sevmemiştim yine ve bunu onunla daha önce kibar bir dille anlatmıştım ve kesinlikle sevmediğimi biliyordu.Onun ilgi alanı ve sürekli uğraştığı için konuştuğumuzdan benim sevmediğimin de farkındaydı.
Teşekkür mesajı attım,akşam sorduğunda ise bütün hayal kırıklarımı bastırarak yine de teşekkür ettiğimi ama bu konudaki fikrimi bildiğini söyledim.Ve evet beni üzen şeyi söyledi. Beğenmeyeceğini,sevmeyeceğini biliyordum ama yine de aldım. Ondan sonra bende film koptu dedim ki bunu sen seviyorsun ben değil,daha önce de yaşamıştık biliyorsun dedim. Paramız yetişmediği için mont alamamıştım biliyorsun ihtiyacım olduğunu onu da alabilirdin,ya da seveceğim,ihtiyacım olan bir şeyi dedim.Senin sevdiğin şeyi almak zorunda değilim,sırf sen seviyorsun diye hediye alıyorum dedi.Tartıştıktan sonra böyle kapatmayalım dedim.Bu şekilde olursa sana hediye almayacağım dedi.Ben de ama niye bunu aldın ki derken konu başa döndü.Sonra konuşmanın seyri değişti ve bana bir daha hediye almayacağını söyleyerek telefonu yüzüme kapattı.
Şimdi arkadaşlar ben hediyenin pahalısında ucuzunda değilim inanın.10 liralık kolye bile beni mutlu etmişti.Beni üzen şey benim sevmeyeceğimi bile bile kendisinin hoşuna giden bir şey alması.. Yani tamam diyebilirsiniz ki adam düşünmüş almış.. Ama düşünmüş olsa mutlu etmek isteyen kişi hediyeyi karşı tarafın beğeneceği bir şey almaz mı.. İnanın çok basit bir şeye o kadar para vermesi de beni üzdü..Başka şeye paramız yok derken buna bu kadar para vermesi de üzdü..Yani hediye almak için alması da üzdü..Neleri sevdiğimi telefonda teker teker bilip de her defasında bildiğini okuması da beni üzdü.Dolayısıyla aslan burcuyla uğraşmak zor
Ben konuyu kapatacakken iyice kurcalayıp beni konuşturup sonra niye bu kadar konuştun bu konuda diye de kızdı.Beğenmedim de geç diye.İyi de sen bana sordun ben cevapladım demezler mi adama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?