Sizce ben mi haksız im?

Ben size çok hak veremedim. Yazdıklarınızda bir şeyler eksik gibi duruyor. Elbette sizi anlıyorum ama buna benzer bir olayı bir bire yaşamış, iki kardeşten birinin acısını ve yasını hala tutan biri olarak yazıyorum. Öfke ve nefretten geriye kalan yüreğine doldurduğun pişmanlıktır ve bir avuç can kırıklarıdır.

Bizim ailede de aynısı yaşandı . Değmeyecek bir konu Yüzünden iki erkek kardes yıllarca küs kaldılar . Gereksiz yere kalp kırdılar ama sonuç asla telafisi olmayan pişmanlıklar ...
Anlatamadım sanırım bu kaçıncı olacak bilmiyorum ama ben kimsenin arasını bozmadim ben eşime git konuş yeğenini gör dedim ben kesinlikle konuşmayı barışmayi düşünmüyorum ama sen git konuş dedim eşim gitmiyor işte napim zorla mı göndereyim o kadar da polyanacilik oynayamam konuşmak istersen konuşur çocuk diil eşim.

Ben size çok hak veremedim. Yazdıklarınızda bir şeyler eksik gibi duruyor. Elbette sizi anlıyorum ama buna benzer bir olayı bir bire yaşamış, iki kardeşten birinin acısını ve yasını hala tutan biri olarak yazıyorum. Öfke ve nefretten geriye kalan yüreğine doldurduğun pişmanlıktır ve bir avuç can kırıklarıdır.
Bende hak vermemenize hak veriyorum ben kendine çok fazla güveni olan bir kadınım neyin doğru olduğuna karar verebilirim haksız olduğum zamanlarda oldu dört dörtlük bir insan diil im ama haksız olduğum da adım atmayı bildim her zaman.Su durumda onun çocuğu olmuş bizden adım bekliyorlar haklı olduğum bir durumda asla ilk adımı atmam.

Şunu da soyleyeyim bizi sadece gelin olarak gören kişiler ben sadece bir gelin diil im ben artık eşim in ailesi yım gerekirse benim için bile küs kalabilir kardeşleriyle yada başka birileri ile aile bunu gerektirir el kızı diil im ben benim annem nasıl babamla aile oldu biz doğduk kardeş olduk bende eşim le aileyim benim de çocuklarım olacak aile olmak için illa çocuk da şart diil ayrıca bunu bilmeniz isterim bir gün haksızlığa ugradiginizda eşiniz yanınızda olmazsa ailesinin yanında olmamış olur.onlar ne kadar aile ise bizde o kadar aileyiz.

:kızgın::kızgın:
Canım Kaynanalar hep öyledir bizimki daha ağır bir mevzuydu kıskanç elti iftiranın kralını attı baya bir konuşmadım kaynanam araya girdi yapma etme kim takar halada konuşmuyorum bir insana ikinci bir şansı verirsen gene aynısını yapar görüşündeyim
Ya ben şunu anlayamıyorum iftira atıldığı halde nasıl konuş diyebiliyor bu insanlar bu kadar basitmi bu konular ya benim eltimde ilk evlendiğim yıllar beni tanımadan etmeden arkamdan bana hem hırsız demiş ( güya ne zaman evine gitsem birşeyleri kayboluyormuş)hemde namusumla ilgili iftira atmış aynen banada kaynanam konuş ne olacak ki dedi ben aylarca bu olayı her gün her saniye düşünürken sıkıntıdan stresten sinirlerim bozulurken milletin umrunda değildi kendi başlarına gelse ne tepki verirler acaba :kızgın::sinirli:bende sizin gibi konuşmuyorum yüzüne bakmıyorum ne ölüme ne dirime dedim en son net.

Son düzenleme:
Anlatamadım sanırım bu kaçıncı olacak bilmiyorum ama ben kimsenin arasını bozmadim ben eşime git konuş yeğenini gör dedim ben kesinlikle konuşmayı barışmayi düşünmüyorum ama sen git konuş dedim eşim gitmiyor işte napim zorla mı göndereyim o kadar da polyanacilik oynayamam konuşmak istersen konuşur çocuk diil eşim.
Senin için söylemedim ben genel konuştum .
Git görüş dediysen olay bitmiştir. Konu senden çıktı .
Mutabıkız .

Bizim ailede de aynısı yaşandı . Değmeyecek bir konu Yüzünden iki erkek kardes yıllarca küs kaldılar . Gereksiz yere kalp kırdılar ama sonuç asla telafisi olmayan pişmanlıklar ...

Aynen, bende yasadim böyle bir durum Kuzenler arasi, Anneme karsi yapilan cirkince laf uyusturmalari vs. Hatta tereddüt de kaldigim icin Konu bile acmistim, Nisanima Dügünüme davet etsem mi etmesem mi diye vs.

Simdi misal, sonuc olarak utanmadan Insan yüzüne bakip hic birsey olmamis gibi yapabiliyorlar, ki benim mesafem belli. Garip olan tarafi, onlarin yakinligini kabullenir gibi yapip altdan vurgulamak. :)

Aynen, bende yasadim böyle bir durum Kuzenler arasi, Anneme karsi yapilan cirkince laf uyusturmalari vs. Hatta tereddüt de kaldigim icin Konu bile acmistim, Nisanima Dügünüme davet etsem mi etmesem mi diye vs.

Simdi misal, sonuc olarak utanmadan Insan yüzüne bakip hic birsey olmamis gibi yapabiliyorlar, ki benim mesafem belli. Garip olan tarafi, onlarin yakinligini kabullenir gibi yapip altdan vurgulamak. :)
Bence akrabalık ilişkilerinde en doğrusu mesafeyi korumak .
Ne çok samimi olmak ne de yakın olmak .
Bende kuzenlerimden çok hoşlanmıyorum ama mesafemi de koruyorum .

:kızgın::kızgın:
Ya ben şunu anlayamıyorum iftira atıldığı halde nasıl konuş diyebiliyor bu insanlar bu kadar basitmi bu konular ya benim eltimde ilk evlendiğim yıllar beni tanımadan etmeden arkamdan bana hem hırsız demiş ( güya ne zaman evine gitsem birşeyleri kayboluyormuş)hemde namusumla ilgili iftira atmış aynen banada kaynanam konuş ne olacak ki dedi ben aylarca bu olayı her gün her saniye düşünürken sıkıntıdan stresten sinirlerim bozulurken milletin umrunda değildi kendi başlarına gelse ne tepki verirler acaba :kızgın::sinirli:bende sizin gibi konuşmuyorum yüzüne bakmıyorum ne ölüme ne dirime dedim en son net.
Bende bunu anlamıyorum canım o kadar şeyden sonra nasıl konuşabilirim eşim konuşursa konuşur kardeşi ama ben yapmam yapamam ki esimde istemiyor zaten

Ben olsam giderim. :KK14:

Hepte dua ederim, "rabbim herkesin içine bir damla iyilik versin.."

Versin ki, pis ağızlarını kapatsın diye..
Bu yapılanlar ve daha fazlası yapılsaydı yine de gider miydiniz.o zaman biz herşeyi yaptık söyledik dedikodu yaptık terbiyesiz lik yaptık yine de ayağımıza geldi demezler mıydı yada nasıl içinize sinecekti bunlar.

Siz kafanıza takmamaya çalışın, sonuçta eşinizin abisi ve o bile görüşmek istemiyor, sizlik bir durum olmaktan çıkmış artık. Kayınvalideniz de herhalde oğlunu tanıyor ki sizi aramış belki kocasını ikna eder diye, bende öyle bir izlenim yarattı.

Back
X