Sizce bir kadın ayrıldığı birisini unutabilir mi?

Sevgili arkadaşlar! İşyerinden bir erkek arkadaşım sorununu bana açtı. Ben de henüz evli de olmadığım için çok emin olamadığımdan fikirlerinizi almak istiyorum. Bir kadın üniversite yıllarında ve devamında 5 yıl kadar çıktığı, bekaretini verdiği, hatta (kazayla) ondan çocuk aldırdığı, çok inişli çıkışlı ilişki yaşadığı ama sorunlu olduğunu farketmesi nedeniyle ayrıldığı birini unutabilir mi? Yoksa ömür boyu içinde kalır mı? Başka bir erkekle sağlıklı bir ciddi ilişki kurabilir mi? :44:

oooo çok karışık bi durum ama bence unutulcak şeyler yaşamamışlar yanii sırf çıkma olsa neyse ama diğer konular olduğundan çok ciddi:26::26:

Unutulur, unutulmaz diye bisey yok ki. Hepimiz insaniz. Her sey gecer, her sey unutulur. Haa icinde kalmaz mi, elbette ki kalir...

Arkadaşım kariyerli ve olgun biri ve onu seviyor ama kendisinin derin ve çok uzun ilişkisi olmamış. Biraz dikkat çekici bir bayanmış. Ailesi de kızın bu derin ilişkisinden haberdar değilmiş. Kullanılmaktan korkuyor. Kendini aklamayı düşünüyor olabilir mi diye küçük tereddütleri var. Ben de dul bir kadın olmanın kolay olmadığını söyledim ama o kız kaybedeceğim birşey yok diye de düşünebilir mi acaba?

unutulmaz hep bi kıyı da köşede kalır bu yaşananlar
ama hayat devam ediyor bi şekilde devam edicektir yaşantısına

olumler bile bir sure sonra unutuluyor,o neden unutulmasinki...ustune kocaman bir cizgiiiiii,ve tovbe bitmistir.....her insan yasami boyunca oyle,yada boyle hatalar yapabilir,onemli olan o hatalara birdaha dusmemektir...:34:

olumler bile bir sure sonra unutuluyor,o neden unutulmasinki...ustune kocaman bir cizgiiiiii,ve tovbe bitmistir.....her insan yasami boyunca oyle,yada boyle hatalar yapabilir,onemli olan o hatalara birdaha dusmemektir...:34:

Kesinlikle..
Unutamasaydık yaşanan tüm kötü şeylerin üstüne yeni başlangıçlar yapabilir miydik..
Olumsuzlukların kaynağı kendimiz de, başkaları da, hayatın akışı da olsa unutabiliriz.
Aksi durumda insanların tek tercih hakkı olurdu.
20 li hatta 10 lu yaşlarda yapılan tercihler üzerine kurulu bir yaşam.. Korkunç bir şey..
Allah'ın verdiği en büyük nimetlerdendir unutmak..
Düştüğümüz yerden kalkıp yaşamaya devam edebiliyoruz.

Unutmak zorundayız..
Bu zaten bizim elimizde olan bişiy değil ki tabiatın kanunu bu!
İnsanların hayatına birileri giriyor,çıkıyor..
Ama sonunda bambaşka birisiyle mutlu oluyor hatta o kişiden de ayrılıp yepyeni bir yolda ilerleyebiliyor..

Esasında başımıza gelen çok kötü olayları mesela ölüm gibi,unutmuyoruz sadece eskisi kadar acı vermiyor.Hayatımıza kaldığımız yerden devam edebiliyoruz.
Sizce bir kadın ayrıldığı birisini unutabilir mi?
Sevgili arkadaşlar! İşyerinden bir erkek arkadaşım sorununu bana açtı. Ben de henüz evli de olmadığım için çok emin olamadığımdan fikirlerinizi almak istiyorum. Bir kadın üniversite yıllarında ve devamında 5 yıl kadar çıktığı, bekaretini verdiği, hatta (kazayla) ondan çocuk aldırdığı, çok inişli çıkışlı ilişki yaşadığı ama sorunlu olduğunu farketmesi nedeniyle ayrıldığı birini unutabilir mi? Yoksa ömür boyu içinde kalır mı? Başka bir erkekle sağlıklı bir ciddi ilişki kurabilir mi? :44:

Yani hayli zaman alır ama ''unutması'' gayet de mümkündür.

bence unutamaz illaki yaşamı boyunca etkileri olur.başka bir hayat kurabilir.ama yaşantısında herzaman eskinin kalıntıları olur.insan flört ettiğini bile unutamayabiliyor.bekaretini vermek çocuk aldırmak unutulacak şeyler değil.allah unutmak için kolaylıklar versin.:26:

Unutulmayan aşklar,genellikle kavuşulmamış,yaşanmamış,tüketilmemiş aşklar olur.Anlaşılan bu kadının eski ilişkisi fazlasıyla yıpranıp bitmiş.Bu durumda belki sadece pişmanlık ve nefretle hatırlıyordur o adamı,bir hata olarak görüyordur.

Arkadaşımın asıl endişesi, kendisinin bir erkek olarak bu kadar derin bir ilişkisi olmadığı için sonra sorun yaşar mıyım diye endişe etmesi (özellikle o kızın geldiği çevredeki değer yargılarını aşıp bunları yaşaması) ve bu kızın fazla kaybedeceği bir şey olmadığını düşünerek kendini aklama gibi bir düşüncesi olma ihtimali (çünkü kızın ailesi kızın önceki ilişkisinin derinliğini bilmiyormuş) Yani kız evleniriz yürümezse de boşanırız diye düşünüyor olabilir mi?

Unutur.. Unutmalıdır zaten, biraz da bundan unutur.
Düşünsenize o kadar yükü nasıl taşırız yoksa..
Üstelik gördüğümüz kadarıyla pek mutlu, geleceğe taşınması istenen şeyler de yaşamamışlar. Büyük travmalar.. Arkadaşınızla mutlu olursa, düşündüğünüzün tersine daha çok bağlanır arkadaşına, dört elle sarılır. Umarım iyi olur.

ya bu kız geçmişinde bazı şeyler yaşadı diye, yeni ilişkisini illa aklanmak için mi başlatacak yani, nası bi mantık bu? bu kadının yeni başlangıç yapmaya hakkı yokmu? paranoya kadar tiksindiğim bişi yok ya. hayır sevdiği kadın hakkında bi erkek bu kadar aşağılayıcı bişeyi nası düşünebiliyo? yeterince tanımıyo derseniz, yeterince tanımadan nası ciddi düşünebiliyo? ya da şöyle diyeyim, kafa yapısı bu tür şeyleri kaldıramıyorsa neden hala bu kadınla bi ilişkiyi sürdürme çabasında?

valla bence herşey unutulur, o mesele değil. mesele sizin arkadaşınızın kafa yapısının o hanımla farklı olması. o yüzden, çok üzülerek söylüyorum ama, bu zamanda davul bile dengi dengine.

sigarayıı bırakan insanlarr çok kararlıu görünürlerr asla içmemm diye ama dikkat edin çok sıkıntılı olduklarında yada yalnız kaldıklarında ilk sarıldıkları dostları sigaradırr derdini dinlediğinii sıkıntısını aldığını zannederr ayrılann insanlarda öyledir onunla yaşadığıı her anı aklında saklar başka biri ile hayatına devam ettiğinde önceki yaşanılannlar gözününn önünden bir bir geçerr asla unutamazlarr keşkelerii hiç bitmezz

Yara kabuk bağlar...
Kaşınır kanatırız tekrar kabuk tutar..
kanata kanata orada iz bırakırız...

Temiz kalpli birisi. Hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyor.

ya bu kız geçmişinde bazı şeyler yaşadı diye, yeni ilişkisini illa aklanmak için mi başlatacak yani, nası bi mantık bu? bu kadının yeni başlangıç yapmaya hakkı yokmu? paranoya kadar tiksindiğim bişi yok ya. hayır sevdiği kadın hakkında bi erkek bu kadar aşağılayıcı bişeyi nası düşünebiliyo? yeterince tanımıyo derseniz, yeterince tanımadan nası ciddi düşünebiliyo? ya da şöyle diyeyim, kafa yapısı bu tür şeyleri kaldıramıyorsa neden hala bu kadınla bi ilişkiyi sürdürme çabasında?

valla bence herşey unutulur, o mesele değil. mesele sizin arkadaşınızın kafa yapısının o hanımla farklı olması. o yüzden, çok üzülerek söylüyorum ama, bu zamanda davul bile dengi dengine.

Kimse unutulmaz değildir.Kimse unutmasaydı,o zaman herkes eski sevgilisine dönmeye hazır bekliyor olurdu.Bitmişse bitmiştir,kaç kişi eski sevgilisini özlemle anar ki ?
Arkadaşının endişelerine gelince,ben bir kadının böyle kurnazca planlı programlı ilişki yaşayacağını düşünmüyorum.Aman kendimi aklayım (ki acaba kadının böyle bir endişesi var mı) bununla nikahlanıp boşanırım,kurtulurum.Çok saçma.Bana kalırsa adam kadının yaşadıklarını pek sindirememiş görünüyor.
Asıl sakıncası şu olabilir,adam ciddi ilişki yaşamamış,kadınsa uzun ve gayet ciddi bir ilişki yaşamış.Duygusal ve manevi anlamda eşit olamazlar diye düşünüyorum.

Temiz kalpli birisi. Hayal kırıklığı yaşamaktan korkuyor.

eminim öyledir. gerçekten temiz kalpli olsa, sevdiğini söylediği kadın için böyle düşünmez, yani düşünmezsin bey abi. (bir arkadaşım ekolü, ilk konu, ilk mesajlar, evet o sensin biz anladık ama çaktırmıyoduk bunca mesajdır) ha bi de kesin içinden diyosundur, bunları yazan da üj bej çocuk aldırmıştır falan diye. alakası yok. evlilik öncesi ilişkiye karşı biriyim, ama kalkıp da başkasına yapma diyemem. yapmış birisine de çamur atmam asla. o bir tercihtir veya yaşanması gerekiyordur yaşanmıştır. neyin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. erkeklerin ne vaadlerle kadınları saf anında punduna getirdiğini ve bundan gurur duyduklarının hergün şahitleriyiz. bu zamanda erkeklerin çok geçirmiş saydıkları kadınlar dahi en masum erkekten daha masum benim gözümde. yemeyelim birbirimizi temiz kalpmiş falanmış filanmış. niyetin farklı olmasa aklına bile gelmez böle şeyler.

Back
X