- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
Kaza,boya, parça değişim olmazsa fazla zararınız olmaz.Evet bizde böyle düşünüyoruz
Eşim o masrafları düşünüp hesapladı ama ben yine de zorlanacağımızı biliyorum tek duam kazasız belasız kullanmak aracı en azından satarken zarar etmeyiz
Birde canim naçizane fikrim Peugeot fiyasada giden bir araç degil kalite olarak belli markalar var Honda Volvo ford vs gibi bunlar daha kolay satılıyor ve daha sorunsuz oluyor tabi benim deneyim ve düşüncem
Volvonun hayranına denk gelirseniz birde :) Volvonun Türkiye'de çok piyasası yoktu şu son dönemde tercih ediliyor pazarı var hızlı satılıyor gerçekten hemde çok güvenli bir arabaBirde canim naçizane fikrim Peugeot fiyasada giden bir araç degil kalite olarak belli markalar var Honda Volvo ford vs gibi bunlar daha kolay satılıyor ve daha sorunsuz oluyor tabi benim deneyim ve düşüncem
Yani benden büyüksünüzdür ama araba almayı düşündüğüm için bu konuları araştırdım baya. Gerçekten ikinci el alacaksanız ( ki mantıklı olan ikinci el almak bana göre ) 70bin lira çok ikinci el araç için. Çok temiz, kmsi az, kazasız araçlar var. Peugeot 308 mis gibi araba 2010-2011 modelleri 45-50 arası değişiyor diye biliyorum. Yani gerçekten 70bin çok gereksiz. 70 vereceğinize 40-50 verin aradaki 20-30bini kenara koyun bence. En azından zor durumda birikiminiz olur
Birde canim naçizane fikrim Peugeot fiyasada giden bir araç degil kalite olarak belli markalar var Honda Volvo ford vs gibi bunlar daha kolay satılıyor ve daha sorunsuz oluyor tabi benim deneyim ve düşüncem
Peugeot 308 çok sorunlu bir model ama. Çevremde kaç kişi aldı, hepsi sorun yaşadı. Arabalar geri gitti falan.
Piyasada en çok renault, peugeot ve ford gider ama. Dirkülasyonu en çok olan araçlardır bunlar. Çünkü az yakar, bakımı, parçası ucuzdur. Honda ve volvo hem çok yakar, hem bakımı ve parçası pahalıdır. Volvo bir üst sınıfa hitap eder, hondanın da çoğu aracının dizeli yok diye tercih edilmez. Genelde tüp takılmış benzinli araçlardır hondalar. Bizim insanımızda da lpg bilinci çok şükür yavaş yavaş oturmaya başladı o yüzden tercih etmezler.
Otomotiv sektöründe 2 sene çalıştım. Piyasanın ciğerini biliyorum
İnsallah olmazKaza,boya, parça değişim olmazsa fazla zararınız olmaz.
Olmaz olur mu tabi ki oluyor ama paşamız böyle bir araba istiyorruhum mu fakir bilmiyorum ama 6000 gelire 70.000lik aaraba almak bana mantıksız geliyor. daha uygun bişey olmuyor mu?
Arkadaşlara katılıyorum aynen evdeki hesap çarşıya asla uymuyor. Biz de kredi borcu ödüyoruz, ve de muhakkak ekstra giderler çıkıyor.(Sağlık vb.)merhaba arkadaşlar
Bizim bi arabamız vardı 27,500 e sattık üzerine biraz borç biraz kredi bir araba alıyoruz fiyati 69,500 tabi sigorta kasko vs bu fiyat yükselecek
Biz evlendik borçlarla onlar tam bitti ben dogum yapıp izne ayrıldım bi kaç ay tek maaş idare ettik
Yanı çok fazla rahat yasayamadık
Şimdi eşim bu arabanın borcunu öderken sıkıntı yaşamayacağımızı iddia ediyor
Ben aylık 500 tl harçlık alacağım bunu garanti ediyor
Sonra çocuğun masrafları ev temizlik icin kadın alacağım
Bebeğimin bakıcısına 400 vereceğiz
Sizce esimin planları tutar mı
Söyle ki
Aylık 1300 kredi
Ve elden aldığı borçlar icin birikim
Bunlar haricinde saydıklarım
Gelirimiz 6 bin falan ??
Bende sizin gibi düşünüyorum söylediklerinizi birebir yasadım ve yaşayacağımda bu gidişleDefalarca kredi cekmis, kalem kalem her gelirini giderini hesaplamis biri olarak soyluyorum ki evdeki hesap carsiya asla ama asla uymuyor.
Allah korusun ama basit bir hastalik oluyor mesela cocuk icin. Doktor ekstra ilac veriyor, bir vitamin takviyesine 50, burun spreyine 30 hatta duruma gore buhar makinesi aliyorsun 300 lira bir anda ucuyor elinden.
Ya da birinin dugunu oluyor. Ustune basina harciyorsun,taki aliyorsun 300-400 masraf cikiyor.
Bizim hep oyle oldu yani.
Ben para harcamayi severim. Dikkat etsem de huyum bu. Kizim sıkılıyor evde , kizim kredi oduyoruz tut kendini diyemiyorum. Çevremde cocugu oyle her gun goturebilecegim park vs yok bir de malesef.
Avm ye gidiyoruz, yemek yiyoruz, cay kahve iciyoruz. Sonra cocuk bir sey istiyor mesela ya da gozune uygun gorunuyor bir seyin fiyati aliyorsun. Hadi bir de markete girelim dersen hic yoktan 300 lirayi oraya birakip geliyorsun.
Bunlar cok basit ornekler.
Yok ben evimde otururum, hicbir ekstram olmaz derseniz orasini bilemem.
Ama azcik da hayattan zevk alayim diyen benim gibi bir yapınız varsa o rakamlar zorlar sizi.
Bir de yanlış anlamayin. 400 lira kira bedeli olan bir evde otururken 70binlik araba fazla luks degil mi? Nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama o kiraya ev mi kaldi?
Evet bu söyledikleriniz geçerli tamamenAltından kalkarsınız bence. Araç konusunda fiyat düşer diyenlere katılmıyorum. 2 sene önce 37bin liraya aldığım aracı ufak bir kazası olmasına rağmen 38bine takasa verdim daha yeni,kendim satsam daha pahalı verebilirdim hatta. Ama alacağınız araç burada önemli kriter,siz alırsınız,1 sene sonra yeni kasası çıkar ,yada üretilmez aynı modelden, kaza vs olur,fiyat düşebilir ,bilinen ikinci el piyasası olan bir araçsa zaten kolay kolay sıkıntı yaşamazsınız fiyat anlamında.
Çok tereddüt ediyorsanız,3-5 bin peşinatı eksik verin kenarda dursun acil durumlar için.
Ben azıcık asim kaygısız basım yasayıp gitmek isteyen bir insanım lüks derdim yok ama eşim farklı düşünüyor ona göre birikim yapmanın başka yolu yok biz yapamadık borca girersek ancakArkadaşlara katılıyorum aynen evdeki hesap çarşıya asla uymuyor. Biz de kredi borcu ödüyoruz, ve de muhakkak ekstra giderler çıkıyor.(Sağlık vb.)
Sonradan ev almak için araba alıp ev için satmak mantıklı olabilir ama kaza vs bir şey olmaması lazım biliyorsunuz. Yoksa değeri anında düşüyor. Ayrıca sattığınız arabadan oldukça yüksek meblaya çıkarak alıyorsunuz, daha uygun bir şeyler olabilir. Tabi karar sizin yinede.
Benimde ruhum fakir Canim eşim olmasa asla kalkışacağım bir is degilruhum mu fakir bilmiyorum ama 6000 gelire 70.000lik aaraba almak bana mantıksız geliyor. daha uygun bişey olmuyor mu?
Piyasa evet o araçlar daha gidiyor ama hep sıkıntı hep bi tamir bizi bıktıranda bu oluyor sanayide iyi tamir etmiyorlar biz ford aracımız da hep bunu yasadık sağlam kaliteli olsun dedik bu da biraz fazla oldu bize ama hayırlısı bakalımPeugeot 308 çok sorunlu bir model ama. Çevremde kaç kişi aldı, hepsi sorun yaşadı. Arabalar geri gitti falan.
Piyasada en çok renault, peugeot ve ford gider ama. Dirkülasyonu en çok olan araçlardır bunlar. Çünkü az yakar, bakımı, parçası ucuzdur. Honda ve volvo hem çok yakar, hem bakımı ve parçası pahalıdır. Volvo bir üst sınıfa hitap eder, hondanın da çoğu aracının dizeli yok diye tercih edilmez. Genelde tüp takılmış benzinli araçlardır hondalar. Bizim insanımızda da lpg bilinci çok şükür yavaş yavaş oturmaya başladı o yüzden tercih etmezler.
Otomotiv sektöründe 2 sene çalıştım. Piyasanın ciğerini biliyorum
İste bizde tamamen bunun için tercih ettik her türlü gideri olan bir araç bir yıl yine sıkıntı çekeceğiz öyle görünüyor ama Allah'ın izniyle ev alacağımız Zaman sağlam bir arabaya sahip olacağız tabi bunlar hep plan proje en iyi planı Allah yapar bakalım biz altından Nasıl kalkacağızVolvonun hayranına denk gelirseniz birde :) Volvonun Türkiye'de çok piyasası yoktu şu son dönemde tercih ediliyor pazarı var hızlı satılıyor gerçekten hemde çok güvenli bir araba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?