Sizce borcun altından kalkabilir miyiz

Evet bizde böyle düşünüyoruz
Eşim o masrafları düşünüp hesapladı ama ben yine de zorlanacağımızı biliyorum tek duam kazasız belasız kullanmak aracı en azından satarken zarar etmeyiz
Kaza,boya, parça değişim olmazsa fazla zararınız olmaz.

Defalarca kredi cekmis, kalem kalem her gelirini giderini hesaplamis biri olarak soyluyorum ki evdeki hesap carsiya asla ama asla uymuyor.
Allah korusun ama basit bir hastalik oluyor mesela cocuk icin. Doktor ekstra ilac veriyor, bir vitamin takviyesine 50, burun spreyine 30 hatta duruma gore buhar makinesi aliyorsun 300 lira bir anda ucuyor elinden.
Ya da birinin dugunu oluyor. Ustune basina harciyorsun,taki aliyorsun 300-400 masraf cikiyor.
Bizim hep oyle oldu yani.
Ben para harcamayi severim. Dikkat etsem de huyum bu. Kizim sıkılıyor evde , kizim kredi oduyoruz tut kendini diyemiyorum. Çevremde cocugu oyle her gun goturebilecegim park vs yok bir de malesef.
Avm ye gidiyoruz, yemek yiyoruz, cay kahve iciyoruz. Sonra cocuk bir sey istiyor mesela ya da gozune uygun gorunuyor bir seyin fiyati aliyorsun. Hadi bir de markete girelim dersen hic yoktan 300 lirayi oraya birakip geliyorsun.
Bunlar cok basit ornekler.
Yok ben evimde otururum, hicbir ekstram olmaz derseniz orasini bilemem.
Ama azcik da hayattan zevk alayim diyen benim gibi bir yapınız varsa o rakamlar zorlar sizi.
Bir de yanlış anlamayin. 400 lira kira bedeli olan bir evde otururken 70binlik araba fazla luks degil mi? Nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama o kiraya ev mi kaldi?

Birde canim naçizane fikrim Peugeot fiyasada giden bir araç degil kalite olarak belli markalar var Honda Volvo ford vs gibi bunlar daha kolay satılıyor ve daha sorunsuz oluyor tabi benim deneyim ve düşüncem

Ben Peugeot'u sevdiğim için bana o yüzden mantıklı ve güzel geliyor. Yoksa daha derin araştırma yaparsak alınacak en iyi araba Ford sanırım. Hem parçaları ucuz, hem kaliteli, hem de piyasada her türlü modeli gidiyor. Ama kadın olarak güzelliği de düşünüyorum ve 308'e aşığım resmen Neyse olay hangi araba daha iyi değil şu an ama. Gerçekten iyi düşünüp taşınıp kocanızı ikna etmelisiniz. Biraz bencil davranıyor sanki

arabanın fiyatı çok yuksek geldi bana , biraz daha uygun bir araba alıp yavaş yavaş yukselmeyi deneseniz

Birde canim naçizane fikrim Peugeot fiyasada giden bir araç degil kalite olarak belli markalar var Honda Volvo ford vs gibi bunlar daha kolay satılıyor ve daha sorunsuz oluyor tabi benim deneyim ve düşüncem
Volvonun hayranına denk gelirseniz birde :) Volvonun Türkiye'de çok piyasası yoktu şu son dönemde tercih ediliyor pazarı var hızlı satılıyor gerçekten hemde çok güvenli bir araba

Peugeot 308 çok sorunlu bir model ama. Çevremde kaç kişi aldı, hepsi sorun yaşadı. Arabalar geri gitti falan.

Piyasada en çok renault, peugeot ve ford gider ama. Dirkülasyonu en çok olan araçlardır bunlar. Çünkü az yakar, bakımı, parçası ucuzdur. Honda ve volvo hem çok yakar, hem bakımı ve parçası pahalıdır. Volvo bir üst sınıfa hitap eder, hondanın da çoğu aracının dizeli yok diye tercih edilmez. Genelde tüp takılmış benzinli araçlardır hondalar. Bizim insanımızda da lpg bilinci çok şükür yavaş yavaş oturmaya başladı o yüzden tercih etmezler.

Otomotiv sektöründe 2 sene çalıştım. Piyasanın ciğerini biliyorum

Evdeki hesap hiç bir zaman çarşıya uymuyor.İsin ucunda hastalık var (ALLAH korusun) ev tadilatı var, bizim evde bişey bozuldumu arkası geliyor.yinede siz bilirsiniz arabayı yatırım için alacaksanız az az kredi çekin parayı bankaya yatırın,boylece para biriktirirsiniz.

Evet annemlere şirket arabası olarak verdiler 308'i sıfır araç, geri gönderildi yenisi geldi. 2015-2016 modellerinde problem vardı sanırım. Benim almak istediğim 2009-2010 model onlarda pek problem olduğunu görmedim ama bilemiyorum zaten param da yok araba konusunu erteledim bi süre hiç muhattap olmuyorum görmüyorum bakmıyorum arabalara

Arkadaşlara katılıyorum aynen evdeki hesap çarşıya asla uymuyor. Biz de kredi borcu ödüyoruz, ve de muhakkak ekstra giderler çıkıyor.(Sağlık vb.)
Sonradan ev almak için araba alıp ev için satmak mantıklı olabilir ama kaza vs bir şey olmaması lazım biliyorsunuz. Yoksa değeri anında düşüyor. Ayrıca sattığınız arabadan oldukça yüksek meblaya çıkarak alıyorsunuz, daha uygun bir şeyler olabilir. Tabi karar sizin yinede.

Altından kalkarsınız bence. Araç konusunda fiyat düşer diyenlere katılmıyorum. 2 sene önce 37bin liraya aldığım aracı ufak bir kazası olmasına rağmen 38bine takasa verdim daha yeni,kendim satsam daha pahalı verebilirdim hatta. Ama alacağınız araç burada önemli kriter,siz alırsınız,1 sene sonra yeni kasası çıkar ,yada üretilmez aynı modelden, kaza vs olur,fiyat düşebilir ,bilinen ikinci el piyasası olan bir araçsa zaten kolay kolay sıkıntı yaşamazsınız fiyat anlamında.
Çok tereddüt ediyorsanız,3-5 bin peşinatı eksik verin kenarda dursun acil durumlar için.

Bende sizin gibi düşünüyorum söylediklerinizi birebir yasadım ve yaşayacağımda bu gidişle
Evim 3 +1 İstanbul'da olsa tirilyon edecek bir ev küçük bir ilçede yasıyorum o yüzden uygun

Evet bu söyledikleriniz geçerli tamamen
Öyle lüks icin alalımda ne olursa olsun demedik her anlamda karlı bir araç bizim icin
Bi de ikinci sahibiyiz söyle de bir avantaji var aldığımız kişi 73 gibi bir fiyattan duştu Adamin para derdi yok çok iyi oldu bizim icin o yonden düşündüm mantıklı geldi

Ben azıcık asim kaygısız basım yasayıp gitmek isteyen bir insanım lüks derdim yok ama eşim farklı düşünüyor ona göre birikim yapmanın başka yolu yok biz yapamadık borca girersek ancak
Ama kaza bela olursa iste bu risk

Piyasa evet o araçlar daha gidiyor ama hep sıkıntı hep bi tamir bizi bıktıranda bu oluyor sanayide iyi tamir etmiyorlar biz ford aracımız da hep bunu yasadık sağlam kaliteli olsun dedik bu da biraz fazla oldu bize ama hayırlısı bakalım
En azından maaşlı insanlarız batma riskimiz yok en kotu arabayi satmak zorunda kalırız o da benim icin hiç dert olmaz

Volvonun hayranına denk gelirseniz birde :) Volvonun Türkiye'de çok piyasası yoktu şu son dönemde tercih ediliyor pazarı var hızlı satılıyor gerçekten hemde çok güvenli bir araba
İste bizde tamamen bunun için tercih ettik her türlü gideri olan bir araç bir yıl yine sıkıntı çekeceğiz öyle görünüyor ama Allah'ın izniyle ev alacağımız Zaman sağlam bir arabaya sahip olacağız tabi bunlar hep plan proje en iyi planı Allah yapar bakalım biz altından Nasıl kalkacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…