- Konu Sahibi askvegurur
-
Adamın birinin gökyüzü kadar derdi varmış buda geçer demiş. Adamın birininde igne ucu kadar derdi varmış bu dert beni öldürür demiş. Sizinkide o misal. Allah başka dert vermesin yuvanizda mutlu mesut olmanız dileğiyle bıybıy
Amin bacim sagolda.. alt tarafı fikir almak istedim, derdim çok büyük aman ben ne yapacağım, yandım ben demedim ki böyle bir yorum yaptınız. Sizede bıybıy...
Sen abartı tepki vermişsin ama ben olsam bende aynı tepkiyi verirdim . Ne alaka yani anlattığın gibiyse çok gereksiz, onların peşinde mi koşcaktı o olunca ailesi daha mı farklı adımlar atıcaktı, boş ve sinir bozucı bi duygusallığa bağlamış. Dahası sen kendini örnek vermişsin anneni abini yazmışsın asıl sen dertlen o zaman.
Sevgili konu sahibesi verdiginiz tepkinin siddeti bu olayda cok gorulsede ben sizi anliyorum.
Bir lafi iyi kotu besyuzellialti defa dinlemek insanin sinir sistemini yipratir. Benim de yipratir. Herkesi yipratir.
"Keske yaninda olsaydim boyle olmazdi kardesim boyle soyle oyle....." diye giden cumleleri bir kez duydugumda teselli ederim. Iki duydugumda sakinlestiririm.Uc dort bes hadi neyse. Onlarca kere duymak " peh e o zaman evlenmeyeydin, dizini kiraydin oturaydin ailenin yaninda"ya doner o yaklasim.
Yani sizin bu sinir patlamanizin bi evveli var gibi.
Cok pollyanna bakamiyorum acikcasi.Gamli baykus gibi tepemde keske oyle olsaydi boyle olsaydi bik bik soylenen bi adam elbet o siniri bozar.
Canım bir erkek hayatına bir kadın girmeden önce annesine ve varsa kız kardeş yada ablasına düşkün olur ailesindeki bayan bireylere bu düşkünlük erkeğin doğasında vardır. Eşinin ailesine uzak bir yerde yaşaması da bunu tetikliyor. Tabi ki senle evlendikten sonra öncelikli hayatı seninle kurduğu yuvası ama onların gözden uzak olması ve bununda eşinde dert olması oldukça doğal bişey onu her zaman anlayışla karşılamalısın çünkü bu sözlerinde gerçekten sizin ilişkiniz aleyhine bir düşünce yok. Ayrıca kendini görümcenle kıyaslamamalısın ben nasıl güçlü kaldım oda kalsın diyemezsin ailesinden görmüş olduğu ilgi insanların hayata tutunma açısı değiştirebilir onu güçsüz kılar yada güçlü kılar. Şuan ortada bir problem gözükmüyor anlattıklarından yola çıkarak. Unutma onun öncelikli hayatı sensin, içini ferah tut ve eşinin içindeki aile özlemini doğal karşıla. Bu eşinin ne kadar anlayışlı bi insan olduğunu gösterir hatta sevinmelisin :)
Ben olsam cok alinirdim. Evlenmeseydin de kardesinle yasasaydin ozaman.
Bana kalirsa yerden goge kadar haklisiniz.Aynen arkadaşım. Bunun evvelleride var tabiki. Daha önceleri evet diyordum.ama artık gina geldi.düşünsene kızkardeşi mutsuz olduğunda "ben yanında olsaydım mutsuz olmazdi" diyen bir kocaniz varsa nasil tepki verirdi niz? Ee bende o zaman evlenmeseydin, kalsaydın yanlarında deme hakkına sahip degilmiyim. İnsanın psikolojisi bozulmaz mi koskoca aileyi mutsuz ettim diye? Çok ozlediyse uçakla 30 dk.kim ona gitme diyor ki!!
Canınızmı sıkılıyor sizin??aılenızde kı mutlulugu kendınız bozuyorsunuz esınıze destek olmanız lazım ıken madem sizin için ayrı sehıre tasınmıs maddi durumunuz el verıyorsa esınızin gönlü olması amacıyla gel canım sen aılenı özledın herhalde kalk hafta sonu gıdelım hem gezerız bıraz hasretın de bıter dönerız desenız emın olun esınızden bu lafları daha duymayacaksınız belkıde her iki taraf için de konusuorum cıftler evlıyken lütfen yapıcı olalım erkeklerde aynı sekılde hanımınıza söylenmek yerıne bı ıki onun duygularını oksasanız emın olun esınızde sıze dıyecekdır aynı seylerı sevgı saygı fedakarlık ister kolay mutlu yuva bulunmuyo(
Bu arada birazdan " sen gorumceni cekemiyorsun"cular gelir konu sahibi. Hic aldiris etmeyin. Yorum dahi yapmayin.
Parmak uclarinizi yormayin derim.
Allah huzurunuzu bozmasin, insaallah bu sorun bu cikistan sonra kapanir. hayirli sabahlar
Esinin kurnaz anasi "oglum baban bacilarinla ilgilenmiyor sen ilgini esirgeme" demistir kesinKızlar Merhaba
Bugün eşimle arabada gezerken birden tartıştık. Konu çok basit fakat sizce bu cümle hangi kapıya çıkar lütfen düşüncelerinizi yazın. Çünkü vereceğiniz cevapları objektif olarak eşimde okutacagim.
Soyle:biz eşimle ailesinden uzakta başka bir şehirde yaşıyoruz. Eşimin yanında çalışan bir personelden bahsederken konu gorumcelerime geldi. Personel ile görünce aynı yaşta. Ben gorumcemin çok duygusal bir insan olmasını fıtratina bağlarken, eşim hep ailesinden konu açıldığında ben orada olsaydım daha farklı olurdu,kız kardeşim daha farklı olurdu,babam daha farklı vs vs diye bahsediyor.tabi daha farklı olurdu derken olumlu olarak düşünüyor. Şimdiye kadar evet evet diye geçiştirdim fakat bu gün patladım. Madem öyle kardeşinin yanında kalsaydın, evlenmeseydin yada başka bir şehire tasinmasaydin dedim. Sanki ailesinin mutluyuz benim yüzümden olmuş gibi yansıtıyor, sonuçta eşim onların yanında olsaydı daha farklı olacakmış yaaa.
Böylece kavgamizin sebebi bu oldu.eşim sen yanlış anlıyorsun ben öyle demek istemedim,benimde tabiki bir hayatım var falan diyor ama nafile.. eşimin babası kız kardeşine karşı ilgisiz bir babaymiş. (bana sorarsan hiçte öyle degil) eee dedim benim arkamda ne bir anne ne bir baba nede bir abi vardi.kendi ayaklarım üzerinde durdum. Hatta senin annen gibi kızına düşkün,her dediğini yapan bir anne bile yoktu hayatımda dedim. Bence sen kız kardeşin evlenmeden onun yanında ol. Allah korusun bugün yarın mutsuz bir evlilik yapmain engel olursun dedim.
Böylelikle tartışmasız ses yukseltmelere kadar gitti. Ne yani ben onun hayatına girdim de o yüzden mi mutsuzlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?