Sizce bu cümle ne demek ?

Eğer eşiniz her defasında "ben orda olsaydım daha farklı olurdu" cümlesini kuruyor ve sizde ilk defa bu tepkiyi verdiyseniz tabi ki siz haklısınız.. Aynı yemeği ısıtıp tekrar önüne koymak gibi bişey bu

Kardeşi ailesi vs "ah oğlum vah oğlum" larla duygu sömürüsü yapıyor olabilir mi? Bazı erkek aileleri oğullarına muhtaç mış gibi hissettiriyorlar gereksiz bir sorumluluk yüklüyorlar.
Koskoca kızın yanında olsa ne yapacak ki, ne değişecek? Hiç bir şey. Kim kime ne yapabilir. Hiç de farklı falan olmazdı belki daha kötü bile olurdu. Hiçkimsenin hayatı da ebeveyn ilişkileri de dört dörtlük değil ve eşinizin de bunu düzeltmek için hiçbir etkisi olmazdı.

Tahmininiz Cuk oturmuş. Aynen öyle. ..

Anlattıklarınıza bakılınca gereksiz tartışma olmuş ancak bir erkek sürekli "ailemin yanında olsaydım şöyle olurdu böyle olurdu" diye söylense bende rahatsız olurum. O zaman evlenmeyip onlarla yaşasaydın diye. Allah aşkına evli barklı kadınların hangimiz kaç defa "annemlerin yanında olsaydım böyle olmazdı" diye dertleşiyoruz kocamızla. Herkes yetişkin birey, kendi kendine hayatını yoluna sokmayı öğrenmek zorunda. Yurtlarda büyüyen insanlar napsın, ana yok baba yok akraba yok kimse yok. Rahatsız olduğunuzu dile getirin, eşiniz de bir daha bu şekilde konuşmasın. Büyütülecek bir olay değil

gereksiz abartmışsınız.

ikide bir banada denilse bende siz gibi algılayabilir mutsuz olabilirdim. kafana silah mı dayadım burda benim yanımda ol diye der çıkardım valla :) haklılık payınız var. tartışmaya gitmesi yersiz olsada haklılığınız var. ama eşinizinde var :) bazen erkekler niyetlerini ifade edemeyip düz mantık cümleler kurabiliyor. hislerini anlatırken nereye gideceğini lafın bilememiş olabilir. sakin bir zamanda tekrar irdeleyebilirsiniz, tartışmadan :) en azından böyle söylediğinde üzüldüğünüzü ifade edin.

Emrin olur baska ugraslar bulalim biz.
Ama en sevdgim ugras bu oldu.
Onu napicaz?

Tabiki öyle demedi. Ama o anlama geliyor diye yazdım. Allah aşkına ben mi düşünemiyorum! Madem eşim onların yanında olduğunda daha mutlu olacaklarsa, o zaman şimdiki mutsuzluklari benim yüzümden mi?

bence hala farklı taraftan bakıyorsunuz...

bir de şunu yazmadan geçemeyeceğim
ilk mesajınızda şöyle yazmışsınız:
eşim hep ailesinden konu açıldığında ben orada olsaydım daha farklı olurdu,kız kardeşim daha farklı olurdu,babam daha farklı vs vs diye bahsediyor.tabi daha farklı olurdu derken olumlu olarak düşünüyor. Şimdiye kadar evet evet diye geçiştirdim fakat bu gün patladım. Madem öyle kardeşinin yanında kalsaydın, evlenmeseydin yada başka bir şehire tasinmasaydin dedim.
bu konu size bu kadar dokunuyorsa neden önce evet evet diye geçiştirip sonra birden patladınız?
evlilik söz konusu olunca, iki tarafın da önce yapıcı olmayı denemesi gerekmez mi?
yani neden böyle patlamadan önce 1 kez bile, normal bir dille "biliyor musun sen böyle söyleyince ben kendimi kötü hissediyorum, sanki bizim evliliğimizi sebep gördüğünü düşünerek biraz alınıyorum" diye duygularınızı dile getirmediniz?

belki bu söylediklerinin sizi rahatsız ettiğini farkedemediği için yeri geldikçe söylüyordu eşiniz, belki sizin rahatsız olduğunuzu bilse, sizin belirttiğiniz kadar sık dile getirmezdi...

farklı sehirde yasamasının sebebi ben isem sureklide onların yanında olsaydım farklı olurdu diyorsa takılırdım tabiki ama onun isi yuzunden gelmissek ozaman takılmazdım

Kusura bakma da yukarıda benm yazdığımda hiçbir şey yok bence siz biraz kitap okuyun cümlede anlam çalışın

Çok şükür okuyup anladım. Sen sanırım aldığın cevaplardan hoşnut olmadın.

Yok canım ya kendi anlamamis ya da dalga gevmek icin böyle bir konu acmis. Çünkü ben gayet guzel cevap verdim bana da yorumunuza çok güldük gidin baskalariyla dalga gecin gibi bir seyler yazmis değişik

Ben de alınırdım. Orda olsam farklı olurdu diye söylenip dursa, kazık kadar kadının nesi farklı olacakmış eşiniz orada olsa? Bu kadar büyümesine gerek yokmuş ama eşinize de artık bir dur denmesi gerekiyormuş.

Haklısınız eğer sürekli yanlarında olsaydım
diyiyorsa.evli olduğunu hatırlatmışsınız sadece biraz sesinizi yükselterek diyelim.bir daha söylemeye cesaret etmez :)

Tepkinizi alakasız buldum ben.Yersiz olduğunu düsünüyorum resmen kendinize negatif pay biçerek sorun çıkarmıssınız.Zaten eşinizin ''sen olmasaydın'' cümlesini ima ederek bu tür konustuğunu hic düsünmüyorum.Eşi için ''olmasaydı'' diye düşünücek insan eşine tavır olarakta daha ters davranırdı. Öyle söylemek istemedim diye açıklama yapmaya calısmıs halbuki.Size olan yaklaşımı buradan belli yani.Çünkü evlilikte eşi için ''olmasaydı böyle olmazdı'' diye düşünmek baya baya ilişkiye evliliğe bir sürü sorunlar taşır. Yadsınıcak bi düşünce değil bu. Bu yüzden kırılmayın ama, saçmalamak olmuş sizinki biraz.Üzgünüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…