sizce bu durumda ne yapmalıyım????lütfen biri yardımcı olsunn

aysima00

çok şükür kollarımda cennetimm
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2013
2.283
1.925
448
selamun aleykum arkadaşlar.. kısaca sıkıntımı dile getirmeye çalışcam umarım aranızdan birileri yardımcı olur bana inşallah.. bir buçuk senelik evliym. eşimin annesile bir takım problemler yaşıyoruz. açıkçası çocuk ruhlu bir insan herşeye küsüyor ve hemen gardını alabiliyor yine tartışmamız oldu iki üç seferdir sürekli benim ailemi silmemi isteyip duruyordu. bende tepki gösteriyorum dün sabah kahvaltısında çatal getirmeyi unutunca çatal alıp gelim dedim mutfaktan çatalları almadan gelince kendi halime gülerek aklım nerdese çatalları almadan gelmişim yine dedi. bunun üzerine kaynanam aklın nerde olacak burda olacak orayı burayı boşverecen. bacılarını neyini düşünüyorsunda sil orayı burayı yok onlar dedi. bende sinirlenip konuyu buraya nerden getirdin diye çıkıştım sonrada eşime söyledim annemlere getirdi onunlada arabada tartıştık tabi. annemlerde kafam bir milyon oldu rahatça ağzımın tadını bile alamadım. bu arada benim annem ve babam duyma konuşma özürlüler bundan dolayı da çok tepki gösteriyorum. sizce ne yapmalıyımi_? biri bir şey desin dünden beri suratını astı konuşmuyorda sinirlerim gerlidi iyice

İşitme engelli annen baban var. Ve silmeni mi istiyor bu kadın? O mu karar verecekmiş buna? Valla küsmekte haksız olan o. Sen küsüceksin bu kadına. Birini siliceksem annemi babamı değil seni silerim ben de küs. Eşin yanında olmazsa eşine de tepkini koy. Evet bir süre huzursuzluk yaşayacaksın ama başka türlü olmaz. Senden bekledikleri şeyin farkındalar mı ya? Ne bu kaynanaların gelinin ailesine düşmanlığı. Nasıl da rahatsız oluyolar. Gidersen suç gitmezsen ayrı suç. Sen annene babana ilgisizsin diye de laf sokarlar.

bu üçüncü oldu eşimlede tartışdıgımızda annegile kim ne diyor sende saçma sapan konuşuyorsun diyor. bu laf başka nasıl anlaılırki de bunlar bana analı oğullu tepki gösteriyor .kendilerine gelince haklı taraf oluyor bize gelince haksız gerçekten şaşırdım bu kadın ne yapmak istiyor bilmiyorum.

valla sende onun oğluna onun yanında anne babanı sileceksin sadece hayatında ben olacağım de bakim tepkisi ne olacak? şuna bak ya sanki o baktı bu yaşına kadar sana da anne babanı sileceksin... az önce arkadaşın dediği gibi birini silmem gerekiyorsa o sen olursun anne babam değil diyeceksin oturup kalacak... kocanda sana hak vermiyorsa sende ona tepkini koyacaksın tamam ben ailemle görüşmeyeceğim ama sende görüşmeyeceksin diye bakalım ne kadar hoşuna gidecek. terbiyesizlik bu başka birşey değil..

Neden böyle bir tepkisi var ki anlayamadım. (Gerçi kaynanaların hareketlerinde anlam aramak yanlış olur ama!!!...) annen, babanla arası nasıl, yani iletişim kurabiliyor mu?

istemede yok getirirz sanki ne var baksın ailesine şöyle böyle bir sürü güzel vaatler vermişlerdi. anneannem ailemin hrşeyini benim yaptığımı doktora bankalara her yere götürdüğümü yine yapmamı istemişdi onlarda vaatler vaatler boş vaatler vermişti. şimdi oda vefat etti. onlarda ailemin özürlüğünü ne biliyorlarsa beni silecen diye ikaz ediyorlar ya lırken getirirz bakar ilgilenir diyorlardı. yalan gerçekten.

ey vicdan biraz insaf diyorum duyma ve konuşma özürlü ailen var silmeni istiyorlar yazık Allahım!!!! Asla taviz verme asla. Ben ailesine bakmayan umursamayan annesini babasını atan insanlardan o kadar nefret ediyorumki.Onlar bnim ailem diyin.Kim oluyorlarda o taraf yok artık diyebiliyorlar ya çok sinirlendim gerçkten!!! Sakın taviz vermeyin nasıl alışırlarsa öle gider!Gçrmek istemyen ailenizi sizinle gitmez.Sakın ailenizden vazgeçmeyin.Özellikle sizlere bu kadr muhtaçlarken.Allah merhamet versin biraz ya..

dün annemlere giderken yol esnasında eşime söyledim madem öyle sende sil aileni bende silim burdanda çekip gidelim. uzağımızda olsunlar dedim böyle tek taraflı olmuyo sende sil tam olalım dedim. saçma sapan konuşma sus diyor. e tabi zor geliyor.

Neden böyle bir tepkisi var ki anlayamadım. (Gerçi kaynanaların hareketlerinde anlam aramak yanlış olur ama!!!...) annen, babanla arası nasıl, yani iletişim kurabiliyor mu?

el işaretini bilmedikleri için anlaşmaları pek olmuyor. annemle babam yalansız söylüyorum melek gibi insanlardır. allah onları bizlerden farklı yaratmış.. kötü hiç bir duyguları menfaatleri yok ki onların. sadece masumiyetlik var. annem zaten gelmiyorbizim eve. çekiiyor kadın artık.

valla kusura bakmasın değil kocam feriştahı gelse bana ailemi sildiremez gerekirse onu silerim genede ailemi silmem seni çocuk esirgeme kurumundan almadılar o kadar istiyorlarsa gitsinler ordan kimsesiz bir kız alıp evlendirsin oğlu ile ana baba derdi de olmaz. sadece onlara diyeceğim tek şey Allah onları ıslah etsin...

Annenden babandan da vazgeçme bu konuda eşine ve ailesine karşı asla ezik durumuna da düşme.kimseye zararları yok evinede gelip gitmiyolarmış dertleri neymiş yaa.Allahım ya yarın bir gün bişe olursa vicdan azabı çekersin.

dün eşimde arabada annemi niye tersledin sen diye aynısını söyledi tartışırken bana tabi dedi senin oran mı var yok dedi. sileceksin. burası var dedi. bağırdık tabi birbirimize. ben ailemden vazgeçmem asla büyük konuşmuyorum. eger vazgeçeceksem bu onlar olur. kim olduklarını sanıyorlarda bana böylesine yasak koyabiliyorlar ki eski yaşantıdan günümüze bir şey getirmeye çalışıyor. dayanamıyorum bazen bu sözlere şimdi haklı gibi konuşmuyor.

amin kardeşim inşallah dua etulunfum u durumdan kurtulayım şimdi na yapcam bilmiyorum kırk karış suratı düşman gibi acaba bunları konuşsam mı?

hayırr hayır ben ailemi bırakmam ya o nasıl bir kelimedir. vazgeçeceğim tek insan o.. istemedim kişi o benim ailemin ne ona ne başkasına zararı yok. kendindeki nefs karanlığından gün yüzüne çıkamıyor.

Her şeyi geçtim ailenin sana ihtiyacı var. Bu kadar da vicdansızlık olmaz ki. Hani şartlar farklı olsa dicem ki acaba sen çok ailenle içli dışlısın diye eşin kıskanıyor mu falan onun penceresinden anlamaya çalışıcam. Yok bu düpedüz vicdansızlık. onlar böyle yaptıkça daha çok git. Hatta yatılı git annene.

o konuşmuyorsa sende onla konuşma arkadaşım senin durumun zor gerçekten aile ile eş arasında kalmak çok zordur bende bir kere yaşadım bu durumu ama benim eşim ve ailesi görüşmeyeceksin gibi kelime kullanmadılar şimdi Allahları var benim annem kavga ettiğimize tanık olduğu için daha gelmeyeceğim dedi bende eşime dedimki bir daha annem bu sebepten dolayı üzülürse ailemin gelmediği evde benimde işim yok...

doğru diyorsun gerçekten canım. çok zor eşinle annesi arasında kalmak çünkü senin haklı olduğun diye bir şey olmuyor annem doğrudur yargısı var hep buda seni birhayli dışlıyor. şimdi ne yapmalıyım? konuşsam mı kaynanamla bu durumu

konuşmanın bir faydası olacağını sanmıyorum zaten anlayacak vicdanlı bir insan olsa bu tarz bir konuda sana baskı yapmaz, senin tek konuşacağın kişi kocan.. kocana söyle ailesini bu konulardan uzak tutsun yoksa onlardan soğuduğunu söyle ve görüşmemnin sana eziyet olduğunu söyle ve bunu annesinin tavırları yüzünden olduğunu söyle.. ve empati kurmasını iste sen ve senin ailen böyle bir fedakarlığı isteseydiniz onun tepkisi ne olurdu.. ha bu arada kendini haklı çıkarmak için bağırabilir sesini yükseltebilir. o durumda da ben bağırmadan sakin sakin konuşmak istiyorum. eğer bunu başaramayacaksak sonra konuşalım de o odadayken çık başka bir odaya geç.. biraz kendi kendine kalsın... hatta camlarıda açık bırakki beynine biraz oksijen gitsin bir insan bu kadar beyinsizce davranabilir. oksijen belki onu kendine getirir..

eşini al karşına konuşş...ama sakince tatlı dille asla tartışma...

ben seninle evlendim diye ailemi silmeye mi söz vermiş oldum, sen nasıl ki ailenden vazgeçemezsen bende ailemden vazgeçemem...

ailelerimiz bize emek etmiş bu yaşa getirmiş, ben senin annene babana hürmet ediyorsam aynı saygıyı kendi ailem içinde beklerim...

annen böyle bir laf dediğinde anne sen beni nasıl görmek istiyorsan onlarda kızlarını görmek isterler böyle söyleme demelisin.. sen benim kocamsın senin bana dayanak olman gerekirken nasıl vicdansızca anneni babanı unut diyebilirsin ben sana aynı cümleleri kursam benim hakkımda ne düşünürsün kabul eder misin böyle bir şeyi diyin...

kesinlikle yumusak bır dılle konusun ve aynısını eşinizin annesiyle de konusun vicdansız olduklaırnı düşünmüyorum sadece tartışma esnasında eşiniz kim haklıya getirmiş durumu... kayınvalidenizle de konusun o da anne anlayacaktır sizi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…