sizce bu durumda ne yapmalıyım????lütfen biri yardımcı olsunn

arkadasım kesinlikle haklısın söylediklerinde eline iplerini verdikten sonra esin dahi olsa hep ben hep ben diyor.kısıtlamalar kücüück seylerden baslayıp işte böyle herseye tepkisiz kalınca aileye kadar geliyor.isterse durum ne olursa olsun onunda herseyi dedim yapacak bencil durumuyla yaptıgı davranıslara tepkini koyman lazım bi raddeden sonra işi kısıtlamaya hatta mecburiyete döküyorlar.arkadasa gercekten allah yardım etsin aynı bende onun durumundayım dusuncesiz kv ne olursa olsun ailesi icin kararlarından dönmeyen adam aileye düskünlügü kendilerine gelince normal bize gelince olmaz bişey.bende katlanamıyorum artık bu duruma .helede yanlıs anlamaları yokmu dedigin seyi baska yere cekmeleri illallah geldi artık vallahi.allahım icindeki merhamet duygularını öldürmüş resmen esimle ailesinin sadece egoları dedim olacak mantıgıyla yaklasıyorlar herseye.ceken olduktan sonra onlarda yapmaktan geri durmuyorlar haliyle.

canım evliliğin belli dönemlerinde böyle şeyler yaşanıyor bu durumda senin tavrın ve eşinin duruşu çok önemli benim eşimde asla ailesine birşey demez yani onların düşünceleri şöyle biz el kızıyız ya haksız dahi olsalar bize ezdirmemek için laf söylemezler... bunun üstesinden de ben şu şekilde geldim benim ailemle ilgili nadir sorun yaşadığında (evliliğim süresince 1-2 kere yaşanmışlığı vardır) asla eşimden taraf olmadım bana bunu söylediğinde sen ne zaman benden taraf oldunda benden bekliyorsun aynı şeyi demişliğimde vardır.. rüzgar eken fırtına biçer... ama benim bir şansım var benim eşimin tarafının abuk sabuk istekleri yoktur yok ailenle görüşmeyeceksin vs. gibi... ve şunuda net bir şekilde biliyorki geçtim yüzüne karşı da söyledim ailem benim evime gelemezse onun ailesi de gelemez..

asla ve asla taviz verme bu konuda onlar konuşunca sende hiç çekinmeden ver cevaplarını
benimde evliliğimin ilk zamanlarında eşimle böyle bi problemim olmuştu ve her defasında hiç çekinmeden defalarca kavga ettik
ona dediğim tek şey ben her şeyden hatta senden bile vazgeçerim ama ailemden ve onlarla görüşmekten asla vazgeçmem
baktıki ben geri adım atmıcam o bana ayak uydurmaya başladı yavaş yavaş
ama en ufak içinde bi acabasını bıraksaydım onun istediği olurdu şimdi
sende ne olursa olsun vazgeçme ailenden

arkadaslar ikinizin yorumunuda okuldum ve acaba sorun bizdemi konu sahibi arkadasla aynı seylerde müzdaribim onun icin yazma geregi duyuyorum konu üstüne konu gibi oldu ama benzer durumu yasadigim icin fikirleriniz benim icinde önemli.benim esimdede söyle bi durum var aramızda yada ailesi yuzunden sorunumuz olsun beni o sorun üzerinden giderek engeller koymaya calısır olmaz yapamazsın sen cok iliyorsun gibisinden uzun uzun tartısmalarımızda oldu bu yuzdende.ben esimle severek evlendim cogu konuda üzerime titrer kararı bana bırakır destekler ama nedense konu ailelere gelince hersey orda patlak verir yani tartısma kavga hatta diretme yapar olmayacak kesinlikle diye.melegim adlı arkadasım bende aynı senin dedigin yoldan gittim kavgalar kuskunlukler yasadım bende ailemden vazgecmem sen ne yaparsan yap benim onlar herseyim diye söyledimki zaten esimin ailemi sil felen gibisinden cümlesi yok sadece aramızdaki herseyi en degerli varlıklarımla ailemle diretme yapınca baslıyor hersey.o bana ayak uydurmak yerine hala egosunu tatmin etme niyetinde söyledim uyulacak diye.bende haliyle evliligim icin cabalıyorum.aile yada bos mevzular yuzunden yıkılsın istemiyorumda işin icinden cıkamıyorum resmen .

sorun sizde değil canım eşlerinizde Allah korkusu olmayan insanlardan korkacaksın gerekirse peygamber efendimizin ana baba haklarıyla ilgili olan hadislerini okuyun ve bu günaha giremeyeceğinizi söyleyin zaten Allah korkusu peygamber sevgisi yoksa bu insanlarda ne yaparsanız boş.. birde çevremde gördüklerim eşlerine hak veriyorlar ama baya bir zaman ve ömür geçiyor...

canım allah korkusu var kesinlikle esim oldugu icin hani aynı assalar gibide hakkında konusmak istemiyorum .sadece konuları yada sorunları aileler üzerinden cözmeye calısıyor.yoksa kesinlikle o kadarını oda biliyor allahın zoruna gidecegini ailelerde ayrım olmayacagını aileme saygısızlıgı yada hareketi yok sadece bana aramızdaki sorunlara yönelik tutumu beni üzüyor .bende hem evliligim hemde esimin bu yersiz tutumu arasında kalmıs durumdayım.ins yaptıgı hatayı anlar bizde daha fazla üzülmeyiz tesekkurler.

az önce görümcemle bu knuyu konuştum bana takma boşver dedi. annem birden sinirlenir konuşur aldırış etme dedi. ben konuşurum onunla neye öyle demiş diye. eşimin kafa yapısı çok farklı arkdaşlar konuşmayı sevmeyen biri. sorunlara çözüm bulmak yerine bulmamayı tercih ediyo yani herşeyin üstüne sünger çekmek gibi. eşime her türlü cümleyi beyan ediyorum. ezilmedim ezilmyeceğimde. bunların sadece kendi aileleri haklı davranışları beni sinir etsede kendimden taviz veremem onlara.. eşimle konuşmamı söylemişsiniz konuştum konuştum anlamıyor. yada ben mi anlatamıyorum anlamıyorum bilmiyorum arkadaşında dediği gibi bol bol dua ediyorum. umarım bu bardağı doldurmayacak sebeplerle bir daha tatsızlık çıkmaz.

Merhaba arkadaşım. en büyük tepki tepkisizliktir. sen kayınvalidenle bu ya da benzer sebeplerle her seferinde çatıştıkça tartışmalarınız artacak ve sorunlar çözülmeyecektir. neden mi böyle diyorum. sendeki kayınvalideden bende de var. iki buçuk yıllık evliyim. ilk zamanlar burnumdan getirdi tartıştım olmadı, küstüm olmadı... hııı baktım kaale almadım en iyisi oldu. şimdi bile ne derse desin ilgilenmem, baktım tartışma çıkarmaya çalışıyor sıyrılırım ortamdan tamam. hele ki senin konun hayati bir konu. kimse ağaç kovuğundan çıkmadı ya da mantar değiliz ya bir gecede oluşalım. daha neler? sen kişiliğinden, ailenden, değerlerinden ödün vermediğin sürece sensin. ilgilenme, kayınvalidenin söylediği birçok şeyi ciddiye alma. biliyorum zor olan bu ama emin ol çok rahatlayacaksın:) deneyim konuşuyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…