• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu evlat ayrımına girer mi?

Erkek kardeşiniz ile bunu görüşüp tüm aldıkları borçları size ödemesini veya ailenize geri ödemesini söyleyin. Bu ileride başınıza ciddi sıkıntı olacak. İşin kötüsü yarın bir gün evlenirseniz eşinizle aranızda sa da sıkıntı olabilir ve ezilebilirsiniz. Anne babanızla da bunu konuşun. Sizlere güvenip oğulları mal gibi ortada kalmasın diye düşünmüş olabilirler ama yaptıkları doğru değil. Diğer yandan erkek kardeşinizin de bencilce süreklimuardım alıp dengesizliğe ses çıkarmaması hala ailenizden geçinmesi doğru değil.
Benim düşüncem normalde ailenizin kimseye yardım etmemesi ve kendileri için harcaması gerektiği yönünde ama madem harcadıklar en azından eşit olmalı.
ama anne baba gönüllü verdiği para için erkek kardeş niye borçlu olsun ki? onun sorunu değil o,kızların bu konuda erkek kardeşle muhatap olması yanlış olur ,haklıyken haksız duruma düşerler birde adları kıskanca çıkar ne gerek var.... anamızın babamızın malı hakkında da eşlerimize laf demek düşmez ,ne hakla eşle arasında sıkıntı çıkacak ?bir eş ailen kardeşine yediriyor sana vermiyor diyemez ,benim eşim dese sana ne derim, yani annem babam eşime mi soracak nereye ne kadar harcayacaklarını . eşimin bu konuda bir söz hakkı olamaz ki ?herşeyin ve herkesin sınırı vardır herkes yerini bilmeli.

Erkek kardeşiniz ile bunu görüşüp tüm aldıkları borçları size ödemesini veya ailenize geri ödemesini söyleyin. Bu ileride başınıza ciddi sıkıntı olacak. İşin kötüsü yarın bir gün evlenirseniz eşinizle aranızda sa da sıkıntı olabilir ve ezilebilirsiniz. Anne babanızla da bunu konuşun. Sizlere güvenip oğulları mal gibi ortada kalmasın diye düşünmüş olabilirler ama yaptıkları doğru değil. Diğer yandan erkek kardeşinizin de bencilce süreklimuardım alıp dengesizliğe ses çıkarmaması hala ailenizden geçinmesi doğru değil.
Benim düşüncem normalde ailenizin kimseye yardım etmemesi ve kendileri için harcaması gerektiği yönünde ama madem harcadıklar en azından eşit olmalı.
Parayı konu sahibi vermemiş ki ne diye isteyecek ?
Erkek kardeş “Parayı sen mi verdin sanane ?” derse ne diyecek konu sahibi?

Can sıkıcı durumlar.
Asıl sorun bence parayı damatlara yedirmemek.kizlara verilen paralar damatlara hibe ediliyor sanılıyor ve vermiyorlar.
Benim ailemde bu düşünceye sahipler açık açık soylemeselerde büyüttük okuttuk.zaten maaşını kocan yiyor bir de üstüne para mı verelim mantığı var.ben de üzülüyorum ve yavaş yavaş uzaklaşıyorum onlardan öyle hissediyorum
+1 kesinlikle öyle.. annem defalarca demistir elin oğlu kendi oglun gibi olmaz 😂 ama işi düştüğünde damata söyler damat halleder x bu lazim x sunu yaparmisin düşün ki evindeki kapi boyasini bile bir pazari var gel yap demistir annem 😂 ust katindaki oğluna kıyamaz elin oğlunu cagirir..ayni sekilde banada yapiyor bunu hastane işi olur beni cagirir birgun gelemem diyim en hayirsiz en nalet evlat ben olurum 🙃

Erkek kardeşin en küçük mü ?

Tipik kız gittiği oğlan bittiği yerde zihniyetine sahip anne baba modeli

Ayrım var ama ne yapabilirsin ki

En fazla bugün yarın sana ihtiyaç duyduklarında gelinin baksın dersin

Tabi vicdanın izin verirse

Bu arada ne iş yapıyorsunuz ve erkek kardeş ne iş yapıyor ?

Paranın hepsini harcamadılar bu arada. Kalan kısmı ile küçük bir kasabada daha küçük bir ev aldılar.
Başka bir evleri daha vardı zaten orada oturuyorlardı, hala oradalar. Sattıkları ev boş duruyordu ama büyük bir şehrin güzel bir semtindeydi ve karşısına avm yapılıyordu. O bitince değerlenecek ve o zaman satacaklardı ama beklemediler işte değerlenmesini. Yıllarca avm nin yapılmasını bekleyip avm nin açılmasına aylar kala sattılar. Yazık oldu. Değeri katlandı şimdi alan kişinin elinde.
Bizim işimiz ise yürümedi. Ekonomik kriz, benim kızımla birlikte işi yürğtememem ve kız kardeşimin depresyonda oluşu işe ara vermemize sebep oldu. Neyse ki çok sermaye harcamadık.
Size de sormaları lazimdi satarken en azından madem sattılar o zaman parasını eşit paylastirmalari lazimdi
Tabii ki kendi malları kendi tasarrufları ama bir çocuk için bu dairenin satılması hos degil
Umarım siz de toparlayınız isinizi

Evlat ayırmak bu.
Iki çocuğum var bir kiz bir erkek,olmaz ama şayet mecbur kalsam kızımı kayırırdım böyle bir durumda kimseye muhtaç olsun,minnet etsin istemem kız çocuğunun. Yada tabi ki eşit davranmaya çalışırdım. Bu durum çok sevimsiz.
Kendi kazandıkları, edindikleri mülk kendileri satıp parasını har vurup harman savurabilirler pekala ama 3 çocuk varken,birine buyur al senin olsun derlerse o hoş olmaz ki. Eşit bölünebilirdi.

Erkek kardeşin en küçük mü ?

Tipik kız gittiği oğlan bittiği yerde zihniyetine sahip anne baba modeli

Ayrım var ama ne yapabilirsin ki

En fazla bugün yarın sana ihtiyaç duyduklarında gelinin baksın dersin

Tabi vicdanın izin verirse

Bu arada ne iş yapıyorsunuz ve erkek kardeş ne iş yapıyor ?
Evet erkek en küçüğü. Ben en büyük. Biz eğitim sektöründeyiz, erkek kardeşim de sağlık.
Tan vicdanım el vermez. Öyle bir kin gütme durumum yok açıkçası. Ne düşüneceğimi bilemediğim bir konu. Maddiyat olunca insan ne dese bilemiyor.

Cinsiyetleri yazmasanız da ayrımı yapılanın erkek olduğu nasıl da belli olurdu, çok tipik…
Birkaç sene önce ablamın iş kurmak için paraya ihtiyacı oldu. Ailem de evlerini satıp daha küçük bir yere geçip o parayla destek olmak istedikler. Benim paraya ihtiyacım olmadığı halde ona yardım yapacakları pay kadar bana da vereceklerdi. Mirası beklemek yerine işinizi görsün diye düşünmüşlerdi. Bence doğru olan budur.
İşte aynen öyle olması gerek bence de. Ben ve kız kardeşim almazdık belki ama teklif etmeleri çok hoş olurdu. Bakın şu kadar kardeşinize verdik, aynı miktarı size de ayırdık diyebilirlerdi. Babaannemin sürekli evlat ayrımı yaptığını dile getiren annem aynı duruma kendi düşmüş oldu ama bunu maalesef kendilerine itiraf edemiyorlar.

Sevgili okurlar yine bir aile konusu ile geldim. Burada yapılan yorumlar bana farklı bakış açıları kazandırdığı için bu konuda da fikir alışverişinde bulunmak istedim. Biraz uzun yazmış olabilirim.

Biz 3 kardeşiz. Hepimiz üniversite ve ardından yüksek lisans bitirdik. Lisans döneminde ailelerimiz üçümüze de destek oldu okuttu Allah razı olsun. Yüksek lisansı hepimiz yarı burslu kazandık ve ailem benim okul paramın yarısını, erkek kardeşimin ücretinin hepsini, kız kardeşimin ise hiçbir okul parasını karşılamadı.

Daha sonra çok şükür hepimiz meslek edindik. Mesleğe ilk girdiğimizde ailem bana ‘Bizden bu kadar, artık senin mesleğin var kendi paranı kendin kazanıp geçineceksin.’ Derken (ki bence de böyle olmalı) erkek kardeşime neredeyse her ay yarım maaş da kendileri veriyordu. Kız kardeşime yine bir şey verilmedi. İkimiz de geçinemediğimiz için gafta sonları da ek işler yaptık.

Daha sonra erkek kardeşim müstakbel eşi ile kendi iş yerlerini açmak istediler. Kuracakları iş için kardeşimin eşi olacak kişinin annesi masraflara destek olurken benim ailemin olmaması erkek kardeşimi rahatsız etti. Sonra ne hikmetse annem ve babam, büyük bir şehrin güzel bir semtinde bulunan emekli maaşları ile aldıkları evi sattılar. Açacakları iş yerine destek oldular. Fakat kız kardeşime ve bana o ev parası ile ne kadar destek olduklarını söylemediler. Hatta o ev parası ile destek olduklarını bir süre inkar ettiler.

Ertesi yıl kız kardeşimle ben bir iş kurduk. Babam destek olmak istemedi. Biz de zaten destek istemedik. Annemin ısrarları ile küçük bir miktar destek oldular. Ben parayı kabul etmedim, koz kardeşime verdim hepsini. Sanırım işi yürüteceğimize inancı yoktu.
Sizce erkek kardeşimin işi için satılan bu ev, üniversite ve iş hayatında maddi bolluk sağlanması fakat kız kardeşime ve biraz da bana sağlanmaması evlat ayrımıdır diyebilir miyiz?

Benim düşünceme göre olması gereken: “ Oğlum biz seni okuttuk, yetiştirdik. Artık sen kendi adımlarını kendin at” deyip tüm evlatlarına eşit davranılabilirdi. Bunun dışında son noktada ev satılmaya karar verilmeden önce hepimizle görüşülüp “Kızlar böyle bir durum var. Kardeşinize destek olmak için bu evi satacağız. Sizin de fikrinizi almak istedik.” Gibi nezaketen de olsa bir konuşmanın geçmesi gerekirdi. En azından biz böyle bir aileydik. Saklamak yerine böyle bir konuşma ‘elit olamıyoruz ama sizi de önemsiyoruz’ mesajı verirdi diye düşünüyorum.

Yoksa “emekli maaşları ile aldıkları ev, istediklerini yaparlar, sanane” diyen içimdeki ses mi doğru? Bilemiyorum.

Fikirlerinizi merak ediyorum.
Şimdiden fikir beyan edenlere teşekkürler

Öncelikle anne baba hayatta iken yani mal daha miras olmamışken bu hesapları doğru bulmuyorum. Benim annemde iki küçük kız kardeşime birer ev verdi bana ve ablama vermedi. Hiç gocunmadım, kendi çalışmış almış, kime isterse verir. Ölümden sonra kalan miras eşittir zaten, hayattayken malları kişinin kendi tasarrufundadır. Evlatlardan birine verip diğerlerine vermemek gönül kırıcı tabi ki ama hesap sorma hakkı olduğunu düşünmüyorum.

Öncelikle anne baba hayatta iken yani mal daha miras olmamışken bu hesapları doğru bulmuyorum. Benim annemde iki küçük kız kardeşime birer ev verdi bana ve ablama vermedi. Hiç gocunmadım, kendi çalışmış almış, kime isterse verir. Ölümden sonra kalan miras eşittir zaten, hayattayken malları kişinin kendi tasarrufundadır. Evlatlardan birine verip diğerlerine vermemek gönül kırıcı tabi ki ama hesap sorma hakkı olduğunu düşünmüyorum.
Evet ben de bu fikre yakınım aslında ama evlat ayrımı olduğu fikrine de yakınım. Yoksa kendi malı nasıl isterse harcar. Ama saklamak, inkar etmek, onun için satmadım demek hoş gelmedi.

+1 kesinlikle öyle.. annem defalarca demistir elin oğlu kendi oglun gibi olmaz 😂 ama işi düştüğünde damata söyler damat halleder x bu lazim x sunu yaparmisin düşün ki evindeki kapi boyasini bile bir pazari var gel yap demistir annem 😂 ust katindaki oğluna kıyamaz elin oğlunu cagirir..ayni sekilde banada yapiyor bunu hastane işi olur beni cagirir birgun gelemem diyim en hayirsiz en nalet evlat ben olurum 🙃
Bizde de faklı değil.annemle 3000km yol yaptık gezdik gezdirdim.o kadar şikayet etti kocamdan bu yıl yine gelcem sizle dedi.
Babam on dakikalık yola götürse kardeşlerim arabayı benzin istasyonuna çeker hemen.
Anlamakta güçlük çekiyorum bizden hep koparma derdindeler.bisey desen dediğiniz gibi hayırsız evlat moduna geçiyorlar hemen

Evet erkek en küçüğü. Ben en büyük. Biz eğitim sektöründeyiz, erkek kardeşim de sağlık.
Tan vicdanım el vermez. Öyle bir kin gütme durumum yok açıkçası. Ne düşüneceğimi bilemediğim bir konu. Maddiyat olunca insan ne dese bilemiyor.
Hesaplaşın anne babanızla
Onları değiştiremezsiniz ama içinizi dökebilirsiniz

Evet ben de bu fikre yakınım aslında ama evlat ayrımı olduğu fikrine de yakınım. Yoksa kendi malı nasıl isterse harcar. Ama saklamak, inkar etmek, onun için satmadım demek hoş gelmedi.

Haklısın ama alacağın yok derdi annem, o hesap olmuş, üzülmeyin canları sağolsun ne diyelim

Yanlış anlamayın lütfen ama taş olsa çatlar
Neden böyle yaptın da mı demediniz

sonra da bu erkek düşkünü analar bir hapşurunca hemen kız evladını arıyor :KK70: neymiş bu erkek anlamadım ki ... çok enteresan bu bazı kadınlardaki erkek doğurdum egosunu hiç bir zaman anlayamayacağım, sanırım psikolojik bir rahatsızlık ne kadar eksiklerse bunla tamamlandıklarını düşünüyorlar, ondan tapıyorlar. evet büyük ayırım var maalesef :KK43:
Benim 3 kızım var annem sürekli erkek kardesimi kayirir maddi manevi her anlamda onu ihya eder neden diye sormuştum bana dedi ki oğlun yok anlayamazsin 🙁

Yanlış anlamayın lütfen ama taş olsa çatlar
Neden böyle yaptın da mı demediniz

Demedim
Yıllarca tek kelime etmedim, içime de dokunmadı
30 yaşımı geçtikten sonra kendisi açıklama gereği duydu ; sen ve ablan çalışıyorsunuz bunlar bir halt olamadılar, sen evini aldın arabanı aldın bunlar evlenip gitti, kocaları kapının önüne koysa sürünürler benden sonra o yüzden verdim dedi. Bana açıklama yapmana gerek yok, senin malın senin emeğin, ben seninle çalışıp almadım dedim. Ölümüne yakın kiradaki son evini de satıp iki küçüğe pay etti aynı gerekçeyle ama dönem ablam iflas etmişti ve çok ihtiyacı vardı ona vermesini çok isterdim ama yine de verdiği karara saygı duydum. İnsanın bu dünyada sahip olacağı varsa, kısmetiyse oluyor buna çok inanırım, kimsenin malında hak görmüyorum kendime, Rabbim bana verdi, evimi de aldım, arabamı da aldım, yatırırımımı da yaptım. Dünyaya kazık çakmayacağım kimseye muhtaç olmamayı Rabbim nasip etti bin şükür o kadarı yeterli.

Back
X