• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce bu evlilik sürer mi?

bu kısır döngüsü beni çok rahatsız ediyor ama. keşke beynimde bu yaşananları silecek bir mekanizma olsa. birde bana vurmasını hazmedemiyorum. benden özürler dilesin beni tekrar döndürebilmek için uğraşsın istiyorum. saçmalıyormuyum sizce?

eşimle birbirimizi çok severek evlendik. ikimizde üniversite mezunuyuz ve maddi geliri iyi işlerde çalışıyoruz. evlendiğimiz ilk yıllarda aşırı kıskançlıkları vardı bunları bir şekilde geçiştirmeye çalıştım. sonra eleştiriler başladı. bunlarda bende o kadar iz bırakmadı. fakat en büyük darbeyi şans oyunlarında yüklü paralar kaybetmeye başladığında aldım. her seferinde sözler verdi fakat bu davranışlar tekrarlanıp durdu. en son artık evimizin parasıda gitti. çok sıkı takip ediyorum 1.5 senedir oynamıyor fakat benim ona güvenim kalmadı. aşırı öfkeliyim. çok konuşan sürekli kavga çıkaran bir insana dönüştüm. hatta birkaç kere üstüne saldırıp yüzüne falan vurdum. iş ilerledikçe o da bana vurmaya başladı. bunların dışında eşim benimle ve çocuklarla çok ilgili bir babadır. benim aileme çok saygı gösterir hatta benden fazla önemser. özel günlerimi unutmaz güzel sözler söyler. ne harcadığıma karışır ne gezdiğime ama olmuyor işte

evlilik kolay değil şuan sinirlisiniz sizinde hatalarınız var.
sakın kafayla alın karşınıza eşinizi gidin bir çay bahçesinde konuşun.
sürekli kavga çıkaran bir insana dönüştüm diyorsunuz eşinizde haksız tabiki sizin ve çoluğunuzun çocuğunuzun rıskını şans oyunlarına yatırmaya hakkı yok.
ama bakın 1,5 yıldır oynamıyormuş. sıkı takip ediyorum demişsiniz.
eski mevzuları karşısına çıkarmamanız taraftarıyım.
bu sebepden dolayı bir evliliği yıkmaya ikinizin de hakkı yok.

bu kısır döngüsü beni çok rahatsız ediyor ama. keşke beynimde bu yaşananları silecek bir mekanizma olsa. birde bana vurmasını hazmedemiyorum. benden özürler dilesin beni tekrar döndürebilmek için uğraşsın istiyorum. saçmalıyormuyum sizce?

Size vurmasını hazmedemediğinizi söylemişsiniz haklısınız fakat sizde ona Vurduğunuzu yazmışsınız ee nasıl olacak bu?

11 yıllık yuva düzen alışkanlıklar kolay yıkılır şeyler değil hele birde çocuklarınızın boynu bükük kalacaksa hiç kolay değil. Anladığım kadarıyla sizde ayrılmaktan ziyade eşinizin düzelmesini size herşeyi unutturmasını istiyorsunuz. Biz ne söylesek boş aslında herşey eşinizle sizin elinizde. Maddi imkanlarınızda elveriyorsa evlilik terapistine başvurabilir bu şiddet eyilimini birlikte atlatabilirsiniz. Bence bir de bu şekilde yardım alarak deneyin. Yine yürümez ve ayrılık kararı alırsanız en azından kafanızda ''düzelebilirmiydik?'' diye bir soru işareti kalmaz.

eşimle birbirimizi çok severek evlendik. ikimizde üniversite mezunuyuz ve maddi geliri iyi işlerde çalışıyoruz. evlendiğimiz ilk yıllarda aşırı kıskançlıkları vardı bunları bir şekilde geçiştirmeye çalıştım. sonra eleştiriler başladı. bunlarda bende o kadar iz bırakmadı. fakat en büyük darbeyi şans oyunlarında yüklü paralar kaybetmeye başladığında aldım. her seferinde sözler verdi fakat bu davranışlar tekrarlanıp durdu. en son artık evimizin parasıda gitti. çok sıkı takip ediyorum 1.5 senedir oynamıyor fakat benim ona güvenim kalmadı. aşırı öfkeliyim. çok konuşan sürekli kavga çıkaran bir insana dönüştüm. hatta birkaç kere üstüne saldırıp yüzüne falan vurdum. iş ilerledikçe o da bana vurmaya başladı. bunların dışında eşim benimle ve çocuklarla çok ilgili bir babadır. benim aileme çok saygı gösterir hatta benden fazla önemser. özel günlerimi unutmaz güzel sözler söyler. ne harcadığıma karışır ne gezdiğime ama olmuyor işte

eşini seviyorsun, kumar sorunu da bitmiş,
anladığım kadarıyla eşin düzelmeye çalışıyor ama
sen yaralarını saramamışsın bu yüzden öfkelisin
yani eşinden kaynaklı devam eden bir sorununuz yok

öfke kontrolü için terapi alabilirsin
eşin de alabilir
şimdi kim kalkıp doktora gidecek demeyin
boşanmak için çok avukata mahkemeye gideceksiniz
her seferinde tası tarağı toplayıp gitmek daha zor bence

Şiddet deyince ağzıma geleni sayacaktım ancak vurmaya saldırmaya ben başladım.
Sonrasında o da başladı diyorsunuz.Bu gayet doğal ben bu adama kızamadım şu durumda.
Bence sizin de hatalarınız var evliliğinize şiddeti sokan sizsiniz.
Şimdi size vurması niye zorunuza gidiyor?
Bir erkek olarak onun sizden dayak yemesi nasıl hissettiriyordur hiç düşündünüz mü?

Para kaybetmesi vs ayrı bir problem elbette.
Eğer düzeleceğine inanmıyorsanız. Ayrılın ikinize de, çocuklara da yazık..

bence bu evlilik sürer adam zaten oynamıyormuş.diğer şeylerde zamanla unutulur.

evliliğiniz bence çıkmazda değil sadece eskileri unutamıyorsunuz

şiddetle evliliğinizin sağlığı için bir uzamanda yardım alın.çünkü burada biz size fazla yardımcı olamayız..

sorunlarınızı bir uzmanla paylaşın ,eşinizle birlikte bunları aşacağınıza inanıyorum.

şeytana uymayın çocuklarınız için güçlü olmak zorundasınız...

Geçmişi unutamamandan dolayı sorunlarınız devam ediyor.kendinde söylüyorsun 1,5 senedir artık oynamıyor diye.şiddet tabii hoş değil ama o da senin tahrik etmenle ve başlatmanla olan bişey.
eşin sana ve çocuklarına bağlıymış.belki gerçekten de geçmişten pişman olmuştur.ama ilişkinizin düzelmesi için senin de yardımcı olman lazım.yaşadıkların kolay şeyler değil.kendi kendine düzelemeyeceksen evlilik terapistine psikoloğa falan gitsen.gerçekten de çok faydasını görürsün.
yuvanı hemen yıkmayı düşünme çocuklarınız için birbirinize şans verin terapiye gidin ve evliliğinizi kurtarın.

Faat arkadaşımın da dediği gibi evliliğinizde şiddeti başlatan sen olmuşsun :26:
Etkiye tepki olmuş biraz da.
Bu evliliğinizde saygının ve güvenin bittiğinin göstergesi :45:
Ev paranızı kumarda kaybetmesi de ayrı bir hata :20:
Yazık değil mi onca paraya :26: Ki ne zorluklarla ne emeklerle biriktiriliyor o para :26:
Allah akıl fikir versin eşine o konuda .İnşallah dediğin gibi artık oynamıyordur :34:
Ben şuan için devam edilebilir diyeceğim :26:
Belki kurtarılabilir birşeyler kalmıştır evliliğinizde.
Ama evvela biraz kendinizi dinlemeniz gerekir.
Aynı hatalara yeniden düşmemek için birbirinize söz vermeniz icap eder.
Kaybedilen güven de belki zamanla rayına gelir.:26:
Ama sizden bir anne olarak ricam,barışırsanız o çocukların önünde sakın ola sakın bir daha kavga etmeyin sakın :20:
Siz belki barışır düzelirsiniz ama o çocukların bilinçaltı psikolojisi nasıl düzelir bilemem :26:

Zaten en çok çocuklara üzülüyorum baktıkça içim sızlıyor.hiçbirşey düzelmeyecek gibi geliyor.çocuklarım çok başarılı ve akıllı çocuklar.okul yaşantılarının etkilenmesinden çok korkuyorum

Daha önce evlilik terapisine gittik fakat bir iki seanstan sonra bana sen git benim gelmeme gerek yok bence sorun sende dedi.

Bugün bir arkadaşım bana "akıllı ol kızım senin bok diye attığını dışarda hap diye yutarlar.iki tane çocuk var otur oturduğun yerde"dedi.afalladım resmen.aslında bu açıdan bakınca doğru ama birliktede yapamıyoruz

Şiddeti başlatan benim belki ama ben ona ne kadar güç uygulayabilirimki bir kadın olarak?o bana acımasızca vuruyor tekmeliyor. Kim daha güçlü hesabında yani

Neden hala kendinizi suçluyorsunuz ki? Bazı insanlar anlaşamayabilirler. Çocuklarınızın sizden bu yüzden nefret edeceğini sanmıyorum, üstelik de o nasıl bir düşüncedir ben dırdır ediyorum da el kaldırıyor ne demek resmen dayağı hak ediyormuşum der gibi konuşuyorsunuz yapmayın lütfen o zaman onlar sorumsuz davrandığında da biz el kaldıralım!

işin şiddet boyutuna gelmesi çok kötü.eşim bir buçuk yıldır şans oyunu oynamıyor diyorsun eğer bundan eminsen evliliğine devam etmek istiyorsan ona güvenmekten ve sakin olmaktan başka çaren yok canım:50: belki gerçekten bıraktı 2. bir şans ver ona ama yok yapamıyorum güvenemiyorum sinirlerime hakim olamıyorum diyorsan en doğrusu ayrılmanız sanırım yada psikolojik destek al belki o şekilde daha doğru karar verebilirsin:31:çocuklarında var hemen boşan demek içimden gelmiyor her yolu dene canım Allah yardımcın olsun

merak etme çocukların boşanmadan olumsuz etkilenmez. en azından artık annelerinin gözleri önünde dayak yemesini seyretmezler.. her gün acaba bugünde annem babam kavgamı edecek diye endişelenmezler. kendim bizzat yaşadığım, bu yollardan geçtiğim için söylüyorum....

yorumlarınıza çok ihtiyacım var. eşimle 11 yıllık evliyiz.5 yıldır güzel günlerimiz olduğu kadar şiddetli kavgalarımızda oldu. en son pazar günü aramızdaki şiddete çocuklarda şahit oldu. alttaki komşular yukarıya çıktı. ertesi gün eşim çekip gitti. boşanıcaz dedim. tamam dedi. seni ararım mahkemeye gideriz dedi. fakat bugüne kadar ses çıkmadı. eve gelip birkaç parça eşya almış ve gitmiş. ne yapacağımı bilmiyorum. tamam mı yoksa devam mı karar veremiyorum. çocuklar çok üzülüyor. çünkü babaları çok ilgili bir adamdır. onu özlüyorlar. psikolojim rezalet durumda ne yapacağımı bilmiyorum

yaşadığın sorunu şuanda bnde yaşıorum cnm ve ben 10 aylık evliyim bizimde dün patlak verdi bnde ne yapıcamı bilmiorum

Şiddeti başlatan benim belki ama ben ona ne kadar güç uygulayabilirimki bir kadın olarak?o bana acımasızca vuruyor tekmeliyor. Kim daha güçlü hesabında yani

Şiddet başlamışsa kim başlatırsa başlatsın evlilik bitmiştir bence...Kumar,yüklü miktarda para kaybedecek ölçüde kumar oynama psikolijik bir rahatsızlıktır.

Eşin evlilik terapistine degil kumar terapisine gitmeliydi bence öncelikle.

Saygının,güvenin,can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde iki çocuk sağlıklı bir biçimde nasıl büyür.

O HAP meraklısı arkadaşına da takılma buyursun burdan yaksın madem...

İki çocuklu bir annenin evin içinde tekmelenmesi ve hali hazırda bu kocanın MAKBUL sayılması PESSSS...

Madem babanızın mal varlığı çocuklarınız güvence altına alabiliryor bence boşanmayı dert etmemelisiniz.

Ne anneler var maddi imkansızlık yüzünden dizini kırıp oturuyor,ailesi sahip çıkmıyor ,kendi gidip çalışsa asgari ücretle hayatını idame ettirecek gücü olmuyor.

Artık bu evlilik sürer mi sorusunu geçmişsiniz benim kanımca...Hayatınıza sahip çıkın.Çocuklarınızı ve kendinizi 1.plana alın.

Sarsılan psikolojiniz nedeniyle karar vermekte zorlanıyor olmanız muhtemel.Hata yapmaktan kaçınırken hatayı devam ettirmek en olmayacak seçenek.

SEVİYORUM demeyin ne olur?Nedir bizim bu kendi gözümüzde değersizliğimiz?SEVMEYİN,,,

Şiddet başlamışsa kim başlatırsa başlatsın evlilik bitmiştir bence...Kumar,yüklü miktarda para kaybedecek ölçüde kumar oynama psikolijik bir rahatsızlıktır.

Eşin evlilik terapistine degil kumar terapisine gitmeliydi bence öncelikle.

Saygının,güvenin,can ve mal güvenliğinin olmadığı yerde iki çocuk sağlıklı bir biçimde nasıl büyür.

O HAP meraklısı arkadaşına da takılma buyursun burdan yaksın madem...

İki çocuklu bir annenin evin içinde tekmelenmesi ve hali hazırda bu kocanın MAKBUL sayılması PESSSS...

Madem babanızın mal varlığı çocuklarınız güvence altına alabiliryor bence boşanmayı dert etmemelisiniz.

Ne anneler var maddi imkansızlık yüzünden dizini kırıp oturuyor,ailesi sahip çıkmıyor ,kendi gidip çalışsa asgari ücretle hayatını idame ettirecek gücü olmuyor.

Artık bu evlilik sürer mi sorusunu geçmişsiniz benim kanımca...Hayatınıza sahip çıkın.Çocuklarınızı ve kendinizi 1.plana alın.

Sarsılan psikolojiniz nedeniyle karar vermekte zorlanıyor olmanız muhtemel.Hata yapmaktan kaçınırken hatayı devam ettirmek en olmayacak seçenek.

SEVİYORUM demeyin ne olur?Nedir bizim bu kendi gözümüzde değersizliğimiz?SEVMEYİN,,,
Ne güzel söylemiştiniz gerçekten. Aslında bende sevdiğim konusunda çok emin değilim zaten belkide şu anda böyle hissediyorum. Bu arada bugün beni aradı. Neymiş efendim benim ve çocuklar için bankaya para yatıracakmış hesap numaramı istiyor. Benim senin parana ihtiyacım yok dedim kapattım. Salakmıyım ben ya kendimi parası durumuna sokucam. Sonra abisi aradı beni . Niye almıyorsun parayı o senin çocuklarının hakkı falan dedi. Bende istemiyorum parasını mümkünse o parayla 11 senelik güven birde çocuklarının psikolojisini satın alsın getirsin dedim. İyi demişmiyim?

Back
X