• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu ilişkinin oluru var mı?

Aileler karışmasın demekle aileler saygısızlık yapmasın demek aynı şey değil.
Kızın ailesi karışmamış zaten. Çocuğun babasının yaptığı alenen saygısızlık, ama çocuk bunu kurtarabilirdi. Kurtarmak yerine batırmayı tercih etmiş.

Anası ne ki danası ne olsun derler. Oğlan babasının karakterinden almış biraz.

Bu iş olmaz.

Sorun gönül alıp almamak değil ki. Ne gibi bir sebep sunmuş bu saygısızlığına?
Babasına yapamadığı efeliği evlenmek istediği kızın babasına yapıyor. Bahanesi nedir?

Babamla konuşmuyorum o günden beri, nelerle uğraştığımı bilmiyorsun ben babam haklı demiyorum benim aile yapım sizinki gibi değil falan diyormuş.

Kız arkadaşınızın kafa yapısını sevdim. Erkek arkadaşım babama böyle ters cevap verse sonuç bellidir benim için. Adam kötü bir şey söylememiş ne demek terslemek? Şimdiden böyle yapan evlendikten sonra kızın ailesiyle görüşmesini engellemeye çalışır

Kızın babası da oğlan bizi yanlış anlamasın diye arayıp durumu anlatmak istemiş hani görüşelim konuşalım tarzında. Oğlan da "Şu an müsait değilim, sonradan da müsait olacağımı düşünmüyorum" yapıp bizim kızın babasını reddetmiş.
Bu harekt çok şeyi anlatıyor. Demek ki yarini düşünmeden hareket eden, kibirli, nerede ne diyeceğini bilmeyen bir adam. İstediği kadar sevsin, boylesiyle yuva kurulmaz

Herkese fikirleri için teşekkür ediyoruz. Oğlan arayıp babasıyla konuşup gönül almaya çalışmış konuşmalarından sonra. İş çıkışı erken geleyim konuşalım falan demiş. Bizim kız da hareketlerine bir süre daha bakıp tekrarı olursa ayrılacağım dedi, üstelemedim. Kendisi bilir.

Oğlanın "Müsait değilim" falan diye babasını reddetmesine çok bozuldu aslında,

Olayda tek bozulacak şey bu

Yani babanın eski dostu evine çağırıp birlikte içip senin kızı bize gelin alalım demesinde ben hiç abes bir durum görmedim

KP tutturdu gidip kızı isteyelim diye

Babam ben kızımı vermem onlar vermiş kararını sana bana bir şey demek düşmez dedi

Annem adet vs dedi

Yani ben kızın bozulacağı bir şey cidden görmedim lalin damat asayı neden kız babası ile konuşmak istememiş o önemli

Yüzüm yok babam böyle mi diye mi düşünmüş yoksa ne var bunda 40 yıllık arkadaşına alındı ise onunla konuşsun mu demiş

Bence eğer ikinci şık ise bu adamdan koca olur

Bu arada ailesine bağlı vs de adam sanki ailesini sil demiş vs gibi düşünmeye gerek yok

Ben KP in kızın ailesinden daha tercih edilesi bir ebeveyn olduğunu düşündüm

Başka şehirdeki KP i bu kadar takacaksa da oturup bir düşünsün evlilik nedir evlilikler neden bozulur

Kimsenin babama böyle bir terbiyesizlik etmesine izin vermezdim.
Kızın babası oğlanın leş gibi ayyaş babasını çeksin, saygısızlık yapmasın.
Oğlan, sanki iki gram aklı varmış gibi ayyaş babasının dolduruşuna gelip kızın babasına hadsizlik etsin.
Şimdiden böyleyse oğlan o terbiyesiz baba için bu kızı da ailesini de çok üzer.

Olayda tek bozulacak şey bu

Yani babanın eski dostu evine çağırıp birlikte içip senin kızı bize gelin alalım demesinde ben hiç abes bir durum görmedim

KP tutturdu gidip kızı isteyelim diye

Babam ben kızımı vermem onlar vermiş kararını sana bana bir şey demek düşmez dedi

Annem adet vs dedi

Yani ben kızın bozulacağı bir şey cidden görmedim lalin damat asayı neden kız babası ile konuşmak istememiş o önemli

Yüzüm yok babam böyle mi diye mi düşünmüş yoksa ne var bunda 40 yıllık arkadaşına alındı ise onunla konuşsun mu demiş

Bence eğer ikinci şık ise bu adamdan koca olur

Bu arada ailesine bağlı vs de adam sanki ailesini sil demiş vs gibi düşünmeye gerek yok

Ben KP in kızın ailesinden daha tercih edilesi bir ebeveyn olduğunu düşündüm

Başka şehirdeki KP i bu kadar takacaksa da oturup bir düşünsün evlilik nedir evlilikler neden bozulur

Kız baya sert konuşmuş biraz düşün istersen nedir ne değildir iyi geceler demiş, oğlan da "Şu an cümlelerimi toparlayamıyorum çok üzgünüm iyi geceler" falan yazmış. Damat adayının neden konuşmak istemediğini bilmiyoruz, bizim kız üstüne çok gitmiş. Cidden müsait değildim ne deseydim demiş başta, sonra evet hatalıyım demiş kızın babasını aramış ben bugün müsait değildim yanlış anladıysanız kusura bakmayın yarın iş çıkışı erken geleyim falan demiş. Kızın babası da kibar konuşmuş ama pek yüz vermemiş. Kız ben konuştuğum için konuştu diye istemiyor hala. Babasıyla o günden beri konuşmadığını, neler yaşadığını bilmediğini falan söylemiş ama gereksiz duygu sömürüsü geldi bana. KP'den ziyade oğlanın hareketlerini takmış. Gene de arkadaşı etkilemek istemiyorum.

Kız baya sert konuşmuş biraz düşün istersen nedir ne değildir iyi geceler demiş, oğlan da "Şu an cümlelerimi toparlayamıyorum çok üzgünüm iyi geceler" falan yazmış. Damat adayının neden konuşmak istemediğini bilmiyoruz, bizim kız üstüne çok gitmiş. Cidden müsait değildim ne deseydim demiş başta, sonra evet hatalıyım demiş kızın babasını aramış ben bugün müsait değildim yanlış anladıysanız kusura bakmayın yarın iş çıkışı erken geleyim falan demiş. Kızın babası da kibar konuşmuş ama pek yüz vermemiş. Kız ben konuştuğum için konuştu diye istemiyor hala. Babasıyla o günden beri konuşmadığını, neler yaşadığını bilmediğini falan söylemiş ama gereksiz duygu sömürüsü geldi bana. KP'den ziyade oğlanın hareketlerini takmış. Gene de arkadaşı etkilemek istemiyorum.

Sonra da müsait olacağımı sanmıyorum demesi bozmuş işi ...büyük saygısızlık var ... babasını tanıyor,yaptığının yanlış olduğunu da biliyor ona rağmen kızın babaya saygısızlık yapıyor...babası adına özür dileyip gönül almaya çalışması gerekirken yaptığı yanlış

Pek oluru yok gibi. Müstakbel damat toparlayıcı olması gerekirken ortamı iyice geriyor. Ne olursa olsun sevdiği insanın babası. Ne demek "Şu an müsait değilim, sonradan da müsait olacağımı düşünmüyorum". İlerde bu benim ailem cici seninki tu kaka olayına döner.

Sonra da müsait olacağımı sanmıyorum demesi bozmuş işi ...büyük saygısızlık var ... babasını tanıyor,yaptığının yanlış olduğunu da biliyor ona rağmen kızın babaya saygısızlık yapıyor...babası adına özür dileyip gönül almaya çalışması gerekirken yaptığı yanlış

Kesinlikle öyle. Bu zamana kadar da çocuk ailesine hiç saygısızlık yapmamıştı, bir işleri olunca koşmuş gelmiş, annesinin hastane işi olunca bu COVID döneminde günlerce hastaneye götürmüş biri. Kız da çok şaşırdı ve üzgün haliyle, ama bir yandan da bunu kabul etmek istemiyor haklı olarak. Büyük hayal kırıklığı oldu ona.

İnsanların fevri anlarındaki çıkışlarından kesin bir çıkarım yapmayı her zaman doğru bulmuyorum ama bu olayda da damat adayının kriz yönetemediği, olaya yanlış açıdan bakıp yangına körükle gittiği de bas bas bağırıyor sanki.

Daha resmiyetin başında böyle bir tavır takınacak cesareti üstelik kendi babası hatalıyken kendinde buluyorsa, yarın bu davranışların herhangi bir sebeple arkadaşınıza dönmesi hiç de uzak ihtimal değil bana kalırsa.

Yapılan saygısızlığın üzerine oğlanın müsait olmuyorum olmayı da düşünmüyorum ifadesi çok rahatsız edici, ilerideki durumların yol göstericisi

Herşeyi ılımlı olarak çözeceğine şimdiden posta koyan damada bak hele! Bu iş ileride çok karışır. Bu çocukta zıvanadan çıkar ve kız tek başına olayların ortasında kalır. Herkes bir kasıntı zaten anlamadım.

Merhaba herkese, konuyu çok sevdiğim bir arkadaşım için açıyorum. İşin içinden çıkamadığı için pek çok farklı görüş alması açısından bu forumu önerdim. Buraya konu açarken onun izniyle açtım, yorumlarınızı okuyacak.

Arkadaşım 27 yaşında, kendisi özel bir merkezde uzman psikolog olarak görev yapıyor. 1 senedir de birlikteliği olan bir insan var, o da kendisinden 1 yaş küçük, özel bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışıyor o da. Birkaç ay önce evlilik teklifi aldı, kabul etti. Buraya kadar sorunları yok. Ancak şöyle bir durum var. Müstakbel eşinin annesi yıllar önce vefat etmiş, babası da oldukça sorumsuz ve ilgisiz bir adam. Alkol bağımlılığı falan da mevcut, annesi öldükten sonra başka birisiyle evlenmiş falan. Çocuğun baktığı bir kardeşi var o da bu sene üniversite kazandı. Tanışmaları da babaları aracılığıyla oldu, babaları yıllar önceden arkadaşlarmış, ama oğlanın babası farklı bir şehre yerleşince kopmuşlar. Yıllar sonra arkadaşımın babası bu çocuğun babasıyla görüşmek istemiş, onlar da bu görüşme aracılığıyla tanışmış ve sevgili olmuşlar.

Sevgiliyken bir sorun yok ancak ailelere evlilik teklifi olayı söylendiğinde biraz olaylar bozulmuş. Babalar başta bozuk atmış, "Siz bizim aramızı mı bozacaksınız?" falan tarzında. Sonra kızın babası biraz "kız babası" gibi olarak ağırdan almak istemiş süreci ama oğlan babası "Nasılsa birbirimizi tanıyoruz" diyerek kızın ailesini kız ve oğlan olmadan yaşadıkları yerde ağırlamaya çağırıp, kız ailesi de davete icabet ederek gidince orada hafif çakırkeyif halde kızı istemeye falan kalkmış, böyle tuhaf durumlar olmuş. Kız babası bunu kabul etmemiş haliyle, orada bir soğukluk olmuş. Oğlan babası da kızın ailesi ayrılırken bir güle güle falan dememiş, oğlana da "Kızın ailesi seni istemiyor" falan diye doldurmuş. Oğlan tuhaf bir şekilde (kendisi de alışık olduğundan sanırım) en baştan beri aileler hiçbir şekilde işin içine karışmasın, sen istiyorsan sorun yok, ben seni alır giderim tarzı bir hava içinde. Kız da ailesine bağlı yetişmiş, böyle bir şey yapamaz, ailesinin rızasını almak konusunda çok katı. Kaldı ki kız bu durumu ailesine karşı büyük bir saygısızlık olarak gördü. Kızın babası da oğlan bizi yanlış anlamasın diye arayıp durumu anlatmak istemiş hani görüşelim konuşalım tarzında. Oğlan da "Şu an müsait değilim, sonradan da müsait olacağımı düşünmüyorum" yapıp bizim kızın babasını reddetmiş. Kızın babası aşırı bozuk. Arkadaşım da henüz bu konuyu oğlanla yüz yüze görüşemedi sinirlenirim kavga ederiz diye. Kız da oğlanı hem seviyor hem de bu durumun evlenince başına büyük sıkıntı olacağını düşünüyor. Kendi ailesine saygısızlık olarak görüyor bu durumu, ailesine şimdiden bunu yapanın ileride ona karşı da saygısız olacağını düşünüyor. İlişkiyi bitirmeyi düşünüyor ama ben farklı görüşler almasını önerdim.

Sizin tecrübelerinizi ve fikirlerinizi bekliyoruz. İlginize teşekkür ediyoruz şimdiden. Eksik kalan yerleri ona soracağım, sorunuz olursa.
Babaları arkadaş olarak birbirleriyle geçinebiliyor olsada, dünür olarak pek geçinemeceklerinin sinyalini vermişler ve zaten siz bizim aramızı bozacaksınız demişler. Bence kızın sevgilisi, bu iş bozulursa babaların yaklaşımından bozulacağını anlamış. Onun için aileleri karıştırmak istemiyor.Ama, konuşmadan olmaz.Arkadaşınız, sevgilisiyle konuşsun.Kız babasına yapılan konuşmanın ve yaklaşımın hoş olmadığını ve aileler bu kadar işin içine girmişken, onları yok farzedemeyeceklerini söylesin.Her iki tarafta, ortak bir paydada buluşamayacak kadar fevri olursa, bu işi uzatmadan bitirmek gerekir.Genelde,baştan tat vermeyen, sonradan dahada kötü oluyor.

Sevgilisi kizin babasına cok ayıp etmiş. Bence tavrını baştan koymali kiz .o tavrida inatla korumali. Sevgilisi dize gelmezse ayrılmalı. Yoksa evlenince bu saygisizliklar katlanılamaz hale gelir ve yuva yıkar .

Babamla konuşmuyorum o günden beri, nelerle uğraştığımı bilmiyorsun ben babam haklı demiyorum benim aile yapım sizinki gibi değil falan diyormuş.

Bu yaptığı terbiyesizliğe bahane değil yine de. Adama bariz şekilde tavır yapmış ve kendi aile yapısının kurduğu cümleyle hiç ilgisi yok.
Tek bir cümlesi pek çok şeyi ortaya koymuş zaten. Adım atması gereken kendisiyken kızın babası atmış, ona da pişman etmiş. Yaptığı her saygısızlıkta, kontrolsüzlükte alakasızca "benim aile yapım sizinki gibi değil" mi diyecek?
Hak ettiği şey terk edilmek ama arkadaşın şans verecekse de evlilik için acele etmesin bence.

Sadeve erkeğe suç bulunmuş ama arkadaşınız bana çok normal gelmedi. En baştan olayları erkek gözünden anlatıyorum kadınla evlenmek istiyor kiz israr ediyor araya aileler giriyor oğlan mahcup oluyor kizin ailesi sinirleniyor kız da hala ailem de ailem diye tutturuyor. Ayrixa oğlan ve kiz olmadan bir araya gelmeleri cok anormal.

Back
X