Merhaba herkese, konuyu çok sevdiğim bir arkadaşım için açıyorum. İşin içinden çıkamadığı için pek çok farklı görüş alması açısından bu forumu önerdim. Buraya konu açarken onun izniyle açtım, yorumlarınızı okuyacak.
Arkadaşım 27 yaşında, kendisi özel bir merkezde uzman psikolog olarak görev yapıyor. 1 senedir de birlikteliği olan bir insan var, o da kendisinden 1 yaş küçük, özel bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışıyor o da. Birkaç ay önce evlilik teklifi aldı, kabul etti. Buraya kadar sorunları yok. Ancak şöyle bir durum var. Müstakbel eşinin annesi yıllar önce vefat etmiş, babası da oldukça sorumsuz ve ilgisiz bir adam. Alkol bağımlılığı falan da mevcut, annesi öldükten sonra başka birisiyle evlenmiş falan. Çocuğun baktığı bir kardeşi var o da bu sene üniversite kazandı. Tanışmaları da babaları aracılığıyla oldu, babaları yıllar önceden arkadaşlarmış, ama oğlanın babası farklı bir şehre yerleşince kopmuşlar. Yıllar sonra arkadaşımın babası bu çocuğun babasıyla görüşmek istemiş, onlar da bu görüşme aracılığıyla tanışmış ve sevgili olmuşlar.
Sevgiliyken bir sorun yok ancak ailelere evlilik teklifi olayı söylendiğinde biraz olaylar bozulmuş. Babalar başta bozuk atmış, "Siz bizim aramızı mı bozacaksınız?" falan tarzında. Sonra kızın babası biraz "kız babası" gibi olarak ağırdan almak istemiş süreci ama oğlan babası "Nasılsa birbirimizi tanıyoruz" diyerek kızın ailesini kız ve oğlan olmadan yaşadıkları yerde ağırlamaya çağırıp, kız ailesi de davete icabet ederek gidince orada hafif çakırkeyif halde kızı istemeye falan kalkmış, böyle tuhaf durumlar olmuş. Kız babası bunu kabul etmemiş haliyle, orada bir soğukluk olmuş. Oğlan babası da kızın ailesi ayrılırken bir güle güle falan dememiş, oğlana da "Kızın ailesi seni istemiyor" falan diye doldurmuş. Oğlan tuhaf bir şekilde (kendisi de alışık olduğundan sanırım) en baştan beri aileler hiçbir şekilde işin içine karışmasın, sen istiyorsan sorun yok, ben seni alır giderim tarzı bir hava içinde. Kız da ailesine bağlı yetişmiş, böyle bir şey yapamaz, ailesinin rızasını almak konusunda çok katı. Kaldı ki kız bu durumu ailesine karşı büyük bir saygısızlık olarak gördü. Kızın babası da oğlan bizi yanlış anlamasın diye arayıp durumu anlatmak istemiş hani görüşelim konuşalım tarzında. Oğlan da "Şu an müsait değilim, sonradan da müsait olacağımı düşünmüyorum" yapıp bizim kızın babasını reddetmiş. Kızın babası aşırı bozuk. Arkadaşım da henüz bu konuyu oğlanla yüz yüze görüşemedi sinirlenirim kavga ederiz diye. Kız da oğlanı hem seviyor hem de bu durumun evlenince başına büyük sıkıntı olacağını düşünüyor. Kendi ailesine saygısızlık olarak görüyor bu durumu, ailesine şimdiden bunu yapanın ileride ona karşı da saygısız olacağını düşünüyor. İlişkiyi bitirmeyi düşünüyor ama ben farklı görüşler almasını önerdim.
Sizin tecrübelerinizi ve fikirlerinizi bekliyoruz. İlginize teşekkür ediyoruz şimdiden. Eksik kalan yerleri ona soracağım, sorunuz olursa.