Sizce bu ilişkinin oluru var mı?

Sadeve erkeğe suç bulunmuş ama arkadaşınız bana çok normal gelmedi. En baştan olayları erkek gözünden anlatıyorum kadınla evlenmek istiyor kiz israr ediyor araya aileler giriyor oğlan mahcup oluyor kizin ailesi sinirleniyor kız da hala ailem de ailem diye tutturuyor. Ayrixa oğlan ve kiz olmadan bir araya gelmeleri cok anormal.

Aileler önceden tanışıyor zaten bir araya gelme sebepleri bu. Oğlan babası "Sizi ağırlamak istiyorum" diye kızın anne ve babasını davet ediyor yaşadıkları yere. Ancak orada babanın derdi kızı orada isteyerek işi "kolaylaştırmak"; bu da kabul edilmeyince sorun çıkartıyor kızın ailesine.

Birinci olarak, aileleri karıştıran ne kız arkadaşınız ne de kızın ailesi, işleri bu hale getiren anladığım kadarı ile oğlanın babası, ne demek kendi kafasına göre, kızla oğlanın olmadığı ortamda, üstelik içki sofrasında kız istemek, kızın babası haklı olarak tepki gösterince birde uğurlamamak, tavır almak, bu bir aileye yapılacak en büyük saygısızlık değil mi? Aileler karışmasın diyen adamın önce bunun hesabını kendi ailesine sorması, sonrada yapılan terbiyesizlik için özür dilemesi gerekirken, birde yaşananlardan sonra zeytin dalı uzatan kızın babasına terbisizlik yapması kabul edilebilir birşey değil. Burada sıkıntı zaten ailelerin karışması da değil, sıkıntı adamın ve ailesinin ne kız arkadaşınıza ne de onun ailesine saygı duymaması, arkadaşınızında mesleğinden dolayı çok iyi bildiği gibi ilişkileri ayakta tutan sevgi kadar saygıdır da, insan haklı olduğu konularda tabiki tavrını belli edebilir ama saygısını koruyarak, bence arkadaşınızın sevgilisinin ne arkadaşınıza ne de onun ailesine saygısı yok, devam ederlerse olacak olan belli, erkeğin ve ailesinin her terbiyesizliğini, kız arkadaşınızın ve ailesinin ,erkeğin biz özgür bireyleriz dayatması ile diye sineye çekmesi beklenecek, bence o adam kendi başına karar alma işini sadece işine geldiği gibi anlıyor.

Birinci olarak, aileleri karıştıran ne kız arkadaşınız ne de kızın ailesi, işleri bu hale getiren anladığım kadarı ile oğlanın babası, ne demek kendi kafasına göre, kızla oğlanın olmadığı ortamda, üstelik içki sofrasında kız istemek, kızın babası haklı olarak tepki gösterince birde uğurlamamak, tavır almak, bu bir aileye yapılacak en büyük saygısızlık değil mi? Aileler karışmasın diyen adamın önce bunun hesabını kendi ailesine sorması, sonrada yapılan terbiyesizlik için özür dilemesi gerekirken, birde yaşananlardan sonra zeytin dalı uzatan kızın babasına terbisizlik yapması kabul edilebilir birşey değil. Burada sıkıntı zaten ailelerin karışması da değil, sıkıntı adamın ve ailesinin ne kız arkadaşınıza ne de onun ailesine saygı duymaması, arkadaşınızında mesleğinden dolayı çok iyi bildiği gibi ilişkileri ayakta tutan sevgi kadar saygıdır da, insan haklı olduğu konularda tabiki tavrını belli edebilir ama saygısını koruyarak, bence arkadaşınızın sevgilisinin ne arkadaşınıza ne de onun ailesine saygısı yok, devam ederlerse olacak olan belli, erkeğin ve ailesinin her terbiyesizliğini, kız arkadaşınızın ve ailesinin ,erkeğin biz özgür bireyleriz dayatması ile diye sineye çekmesi beklenecek, bence o adam kendi başına karar alma işini sadece işine geldiği gibi anlıyor.

Kesinlikle katılıyorum. En doğru yorum hatta, çok teşekkürler. Umarım arkadaşım da dikkate alır.

Kesinlikle katılıyorum. En doğru yorum hatta, çok teşekkürler. Umarım arkadaşım da dikkate alır.
Umarım görür, terzi kendi söküğünü dikemezmiş, bende öyleyim çünkü, eminim arkadaşınız tüm danışanlarına ilişkilerde saygının önemini uzun uzun anlatıyordur. Bence arkadaşınız alsın çocuğu karşısına açıkça lafı dolandırmadan bu olaydaki düşüncesini kırıldığı nedenleri, ailesinin kırılma nedenlerini açık açık anlatsın, onu dinlesin, verdiği cevaplara ve tavrına göre yolunu belirlesin, ama kırmızı çizgisi bence saygı olsun. Zira özgür olmak kendi kararlarını vermek aileyi yok saymak, onlara kafana göre davranıp, saygısızca cevaplar vermek değildir. Benim yaşadıklarımdan gördüğüm, insanlar birbirlerine sevgileri bitince değil , saygıları bitince zarar vermeye başlıyor.

Baştan ters giden iş ömür boyu ters gidiyor ve illa kavgalarda konular ısıtılıp ısıtılıp sürekli açılıyor.
Bence erkek arkadaş kızın babasına saygısızlık etmiş ben kızın babasını haklı buldum.

Bu adam kızı seviyor olsa "müsait olamayacağım " diyerek bu işi başlamadan bitirme noktasına getirmezdi. Seviyor olsa kızın babasını ikna etmeye çalışır her şeyi güzellikle hallederdi.

Arkadaşınız ne yapar ne eder bilemem ama bu adamla evlenirse buna benzeyen daha çok hikayesi olacak. Hayatı boyunca bu adam yüzünden birilerine mahcup olacak üzülecek ve arada kalacak. Ilk tecrübesi de babası olmuş işte. Bu kadar ılımlı bir babaya bu yapilmamalıydı. Kız buna izin vermemeliydi. Ha madem şimdiden izin verdi; bundan sonra olacaklar için şimdiden gardını alsin zira cok cok pişman olacak

Bu kadar basiretsiz, iş bitirici olmayam, orta yolu bulamayan, saygısız, sevgisiz ve sorunlu bir adamla hayatımın bir yerinde beni karşılaştırmayan Allah için şükür namazları kılmak istiyorum.

Merhaba herkese, konuyu çok sevdiğim bir arkadaşım için açıyorum. İşin içinden çıkamadığı için pek çok farklı görüş alması açısından bu forumu önerdim. Buraya konu açarken onun izniyle açtım, yorumlarınızı okuyacak.

Arkadaşım 27 yaşında, kendisi özel bir merkezde uzman psikolog olarak görev yapıyor. 1 senedir de birlikteliği olan bir insan var, o da kendisinden 1 yaş küçük, özel bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışıyor o da. Birkaç ay önce evlilik teklifi aldı, kabul etti. Buraya kadar sorunları yok. Ancak şöyle bir durum var. Müstakbel eşinin annesi yıllar önce vefat etmiş, babası da oldukça sorumsuz ve ilgisiz bir adam. Alkol bağımlılığı falan da mevcut, annesi öldükten sonra başka birisiyle evlenmiş falan. Çocuğun baktığı bir kardeşi var o da bu sene üniversite kazandı. Tanışmaları da babaları aracılığıyla oldu, babaları yıllar önceden arkadaşlarmış, ama oğlanın babası farklı bir şehre yerleşince kopmuşlar. Yıllar sonra arkadaşımın babası bu çocuğun babasıyla görüşmek istemiş, onlar da bu görüşme aracılığıyla tanışmış ve sevgili olmuşlar.

Sevgiliyken bir sorun yok ancak ailelere evlilik teklifi olayı söylendiğinde biraz olaylar bozulmuş. Babalar başta bozuk atmış, "Siz bizim aramızı mı bozacaksınız?" falan tarzında. Sonra kızın babası biraz "kız babası" gibi olarak ağırdan almak istemiş süreci ama oğlan babası "Nasılsa birbirimizi tanıyoruz" diyerek kızın ailesini kız ve oğlan olmadan yaşadıkları yerde ağırlamaya çağırıp, kız ailesi de davete icabet ederek gidince orada hafif çakırkeyif halde kızı istemeye falan kalkmış, böyle tuhaf durumlar olmuş. Kız babası bunu kabul etmemiş haliyle, orada bir soğukluk olmuş. Oğlan babası da kızın ailesi ayrılırken bir güle güle falan dememiş, oğlana da "Kızın ailesi seni istemiyor" falan diye doldurmuş. Oğlan tuhaf bir şekilde (kendisi de alışık olduğundan sanırım) en baştan beri aileler hiçbir şekilde işin içine karışmasın, sen istiyorsan sorun yok, ben seni alır giderim tarzı bir hava içinde. Kız da ailesine bağlı yetişmiş, böyle bir şey yapamaz, ailesinin rızasını almak konusunda çok katı. Kaldı ki kız bu durumu ailesine karşı büyük bir saygısızlık olarak gördü. Kızın babası da oğlan bizi yanlış anlamasın diye arayıp durumu anlatmak istemiş hani görüşelim konuşalım tarzında. Oğlan da "Şu an müsait değilim, sonradan da müsait olacağımı düşünmüyorum" yapıp bizim kızın babasını reddetmiş. Kızın babası aşırı bozuk. Arkadaşım da henüz bu konuyu oğlanla yüz yüze görüşemedi sinirlenirim kavga ederiz diye. Kız da oğlanı hem seviyor hem de bu durumun evlenince başına büyük sıkıntı olacağını düşünüyor. Kendi ailesine saygısızlık olarak görüyor bu durumu, ailesine şimdiden bunu yapanın ileride ona karşı da saygısız olacağını düşünüyor. İlişkiyi bitirmeyi düşünüyor ama ben farklı görüşler almasını önerdim.

Sizin tecrübelerinizi ve fikirlerinizi bekliyoruz. İlginize teşekkür ediyoruz şimdiden. Eksik kalan yerleri ona soracağım, sorunuz olursa.
Babası neyse oğlu da o. Ailesine saygısızlık yapan birini sevmesin. Bugün kızın ailesine, yarın da ona yapar aynı şeyleri.

Nereden tutsa elinde kaliyor insanin.

Cocugun babasi davet etmis iyi guzel ama sarhosken kizi istemesi cok uygunsuz.

Kiz ailesini ayagina cagiripta kizlarini istemek gorulmus sey degil. Bir de giderken gule gule bile dememis kizin babasina. Inanilmaz cirkin bir davranis.

Bu adamin, babasinin bu davranisi yuzunden mahcup olup bir seyleri duzeltmek icin cabalamasi gerekirdi.. Bunun yerine arkadasinizin babasina saygisizlik yapmis. Ki o adam yanlis anlamasin diye ben buyugum demeden arama nezaketini gostermis.

Resmen babasi neyse oglu da o.

Ben olsam bir daha yuzlerine bakmam bu insanlarin.
Arkadasiniz devam ederse buyuk sorunlar yasar bence..

Ortada belli başlı birşey yokken babama bu şekilde saygısız davranan bir insanın benim hayatımda yeri yoktur.Eminim ki evlenirlerse bu çocuk ailesiyle öok görüştürmeyecek kızı kesin çünkü o kültürle büyümemiş.Bence arkadaşın yol yakınken vazgeçsin sonradan çok başı ağrır.

sadece mevzu aileler olsa neden olmasin ki derim,

azicik o aileye azicik bu aileye uyum saglanir olur biter,
ya da aileler anlasamaz, ama gencler aileleri bu isin disinda tutarlar, o sekilde de olur.

Benim burada tek olmaz gordugum kisim, cocugun kizin babasini engellemesi,
ne haddine yani, ne demek !
insan esim diyecegi insanin ailesine karsi sevmese bile daha fazla hurmetli olmali, bu esine gosterdigi hurmetin de bir gostergesidir.

Oğlan da "Şu an müsait değilim, sonradan da müsait olacağımı düşünmüyorum" yapıp bizim kızın babasını reddetmiş. Kızın babası aşırı bozuk. Arkadaşım da henüz bu konuyu oğlanla yüz yüz
Bu davranisin üzerine bu adanla konuşulsa ne olur,konuşulmasa ne olur.Bana göre büyük saygısızlik.Babami çiğneyip tekrar iletişime.gecmezdim ben olsam.

Çocuk da niye havalara girmiş ki hemen müsait değilim vs sonuçta kızın babası bi nebze haklı. Onun arayıp kızın babasıyla bi görüşüp halledilebilecek duruma getirmesi lazım ancak.

Aslında iki aileyi de karıştırmayalım diyor, benimkiler karışmayacaksa seninkiler de karışmasın şeklinde. Oğlanda garip bir düşünce var. Hep bağımsız büyümüş ve kimseye hesap vererek yetişmemiş, böyle ailelerin karışmasını "hesap verme" gibi görüyor. Arkadaşıma zaten bu baştan uymuyor. Babasına da böyle bir saygısızlık yapması onun kabul edemeyeceği bir şey.
Böyle erkekler aile olamıyor. Evlilik sorumluluğu ağır geliyor. Bu kadar kolay aileden vazgeçen biri yarın bir gün kendi kurduğu ailesinden de çok çabuk vazgeçer. Saygısız ve terbiyesiz. Bu zamana kadar saygılıymış filan demesin rol onlar rol. Gerçek yüzünü göstermiş kısa zamanda. Yapılacak belli. Duygusal değil mantıklı davransın.

Ben mi çok gevşeğim bilemedim de , kızın babası orda neden vermemiş ki kızı ?
Ya da dememiş bunu bir gün bizde konuşalım diye .
Ben olsam sallamazdım . Adam zaten evlenmeyi istediğim adam ise .

Oğlanın babası yılların verdiği samimiyete güvenerek böyle bir hamlede bulunmuş olabilir.
Çiçeğin , çikolatanın peşine düşecek halleri yoktur diye düşünüyorum .

Saygısızlık olarak görmedim ben .

Back
X