Sizce bunun sonu ne olur?

-Mihrimah

Hasbunallahi ve nimel vekil
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2013
2.088
14.532
408
Selam kızlar aralık ayında eşim beni darp etti ve bende rapor alarak şikayet ettim babamın evine gittim sonra babam bu olaya dayanamayıp ve boşanmama da karşı çıktı beni eve geri gönderdiler kalp krizi geçirdiği için bende benim yüzümden bir şey olur babama diye korkup direnmedim döndüm eve .sonra karakol da babamın kalp krizi geçirmesi nedeniyle eve geri dondüğümü ve şikayetimi geri aldığıma dair dilekçe verdim yaklaşık 5 ay sonra mahkeme olacak .dün e devlete baktım asliye ceza mahkemesinden dava açılmış bunun sonıcunda eşim hapse girer mi yoksa hakim bana mı sorar .o dönemde yeni doğum yapmıştım ve çalışmıyor dum şimdi çalısı yorum ve maddi sıkıntılar dışında başka problem yok artık .ceza almasını hapse girmesini de istemiyorum artık anladım ki ben çalışmadığım için bu kadar sıkıntı yaşadık .şimdi borçlar ve evladımız dışında başka derdimiz yok ama ne yapacam bilmiyorum ben gördüm e devlette duruşma olduğunu daha ona söylemedim ben ne yapacam ya hiç bilmiyorum sizlerle paylaşmak istedim okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkür ler

Hakim sana sorar şikayetçi Değilim dersen bşy olmaz .
Mahkeme düşer .
Ama ne malum bir daha tekrarlanmayacağı ?
Şiddetin affı olmaz bahanesi de
Maalesef haklısın ama yüklü miktarda borç var ve hapis olursa ben tek başıma üstesinden geleme m asla maaş haczim de var çocuk bakıcı maaşı falan mahfolurum tek kelimeyle yoksa zaten afdetmedim ama daha kötü duruma düşerim

Davayla ilgilenen savcıyla konuşmayı deneyebilirsiniz. Size en doğru bilgiyi o verecektir. Eşiniz pişman olduğunu ve tekrarlamayacagini, siz de onu affedip sikayetinizi geri aldiginizi soyleyebilirsiniz. Siddete hicbir sey bahane olmamali evet ancak insanlar borçlu, gergin ve gelecek kaygisi taşıyor. Ne yazık ki topluca cinnet geçiriyoruz.

Maale
Maalesef öyle canım savcı ile duruşma günü mü konuşmak lazım yoksa duruşmadan önce mi araşturıp konuşmak gerekir

Maale

Maalesef öyle canım savcı ile duruşma günü mü konuşmak lazım yoksa duruşmadan önce mi araşturıp konuşmak gerekir
Öncesinde konuşun. Savcı duruşmada bulunmaz sanırım. Bu sadece bilgi amaclı bir görüşme. Davanın seyrini belirleyecek olan hakim artık.

Benim yüzümden ölmesinde gerisi umrumda değil artık

Babaniz sizin yüzünüzden degilde "elalem ne der düsüncesiyle" kalp krizi gecirdi bos yerden sucluluk psikolojisi yasamayin. Size üzülseydi sizi onun yerine geri göndermezdi. Yinede gecmis olsun.

Öncelikle şu bakış açısını bir değiştirin.
Karşınızdaki insan size vurmuş,şiddet uygulamış bunun ''ama bunlar benim hatamdı'' ile düzelmesi mümkün değil ne yazık ki.Bugün bunun için vuran,yarın başka bir şey için vurur.
Babanıza yorum bile yapmak istemiyorum,hani sizi de kırmak istemem.

7 Şubatta eşimi darptan şikayet ettim, ceza alır mı diye sormuşsunuz. 11 Şubatta eşimle çalışmadığım için tartıştık ve beni hırpaladı demişsiniz. Şu anda da bir sorunumuz yok diyorsunuz, darp raporundan sonra dahi hırpalandığınız halde...
Eski konularınıza baktım ve bunu yazıyorum çünkü şiddetin aftı yoktur, şiddet gösteren kişinin tekrarlamaması gibi bir durum mümkün değildir. Ben bütün şiddet gösterenlerin hak eden cezayı alması gerektiğini düşünüyorum. Dikkat edin eşiniz mahkemeyi öğrenince bir de bu yüzden hırpalamasın sizi, evde kayınvalideniz falan varken söyleyin ben yalnız söylemeye cesaret edemezdim. Hep merak ederim şiddet eğilimli kocalarla nasıl aynı evde yaşanıyor, insan kendi canına bir şey olacak diye korkmaz mı?

Savcıyla görüşme falan bunları elbette ki yapmayın. Kovuşturma aşamasına geçilmiş artık savcı soruşturma kısmındaydı. Tek yapacağınız şey şikayetçi olmadığınızı dilekçenizde belirtmek/ duruşmada beyan etmek.

Ben olsam şikayeti geri çekmezdim kısmına girmeyeceğim. Yazılanlar yazılmış zaten.

Allah akıl fikir versin. Tek sorun benim çalışmamammış, şimdi bi sıkıntım yok demişsiniz. Davayı öğrenince yine darp eder, siz yine şikayetçi olmasaydım keşke, suç bende hep dersiniz. Babanızı da bahane yapmışsınız, çok güzel, çok yolunda her şey. Mecburiyetten dönmemişsiniz siz, kocanıza değil kendinize suç bulduğunuz için dönmüşsünüz.

Borçlar senin üzerine mi ?
Maaşındaki hacizde mi senin maaşında mı yoksa eşinin maaşında mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…