Sizce cimri mi? Bir bakar misiniz

Işte ödemeye çalıştım hesabı odetmiyo
Yemek yiyelim desem hesabı o odiycek
O yüzden soyleyemedim

Işte ödemeye çalıştım hesabı odetmiyo
Yemek yiyelim desem hesabı o odiycek
O yüzden soyleyemedim
Boşver. Sen ne yapmak istiyosan söyle. O pizzayı yemek istemiyorsan ben başka sipariş vermek istiyorum de. Acıktıysan acıktım de. Kendi düşünceni saklarsan sağlıklı bir ilişki olmaz o. İlla karakter analizi yapmak istersen. Hazırladığım senaryolarım var. Ne kadar doğru çıkar, bilinmez.
Şimdi cimri olsa ben acıkmadım sende biraz daha dayan kalkarız birazdan der. Cimri değil ama maddi sıkıntısı olsa ben aç değilim, gel sen karnını doyur ben bir çay içeyim der, düşüncesiz olabilir senin söylemen gerekir, o zaman da tamam yiyelim der.

Ya millet biber alamiyor, siz tutturdunuz büyük boy pizzayi bölüstük diye.
Zaten büyük boy pizza bölüsmek icin alinir. Yani atiyorum niye bos yere iki orta boy pizzaya 40 lira versin, büyük boy pizza 30 lirayken ve ikiside aslinda aynisi olmasina ragmen??

Bende keriz yerine konulmayi sevmiyorum. Para var diye, herseye harcanmasi gerekmiyor.

Ve iletisim cok önemli. Üsüyorsaniz bunu dile getirin ve oturmayin orda. Eh 1 saat daha oturuyorsunuz, adamda "demek ki o'da ortamdan keyif aliyor" diye düsünmüstür.

Hic duygudan, asktan bahs etmemissiniz. Yazik, adam romantik ortam yarattigini saniyor. Nereden bilecek cimrilik ile yaftalanacagini.

siz cimri görmemişsiniz.valla pizzaya 8 kişide girilir adı üstünde büyük boy pizza.iki tane küçük olsan hem doymazsın hem gereksiz daha pahalı.bir büyüğe iki kişi girmek aşırı mantıklı hareket.parkta oturmak romantik gelmiştir, acıkmamıştır adam yemeğe gitmeyi düşünmemiştir.e söyleseydin acıktım o kadar yoldan geldik yiyelim diye.hesap ödetmiyormuş.valla dertsiz başına zorla dert arayanlara şaşırıyorum.

Dün kendi cimriliğimin farkına varmıştım bir konuda bugün de eşimin cimri olduğunu farkettim.
Yemek yerken genelde tek porsiyon ortaya bir şey söyleriz ana yemek olarak. En lüks restoranda bile böyle yaparız çünkü benim bir porsiyonun yarısını bitirebildiğim görülmüş şey değildir. Yanımda paylaşabileceğim biri varsa muhakkak paylaşmayı teklif ederim.
Hafta sonu da sahilde oturduk baya uzun süre. Hatta arkadaşlarımız geldi yanımıza gecenin körüne kadar soğukta titreyerek oturduk aramızdan bir akıllı da sıcak bir yere gidelim demedi. Sonra evlere dağıldık. Basbaya toptan cimriyiz sanırım.

Karnınız acıktığı zaman söyleyin. Ismarlaması sizi rahatsız ediyorsa " ben acıktım yemek yiyelim mi? Ama bu kez söz ver ben ısmarlıyorum, itiraz kabul etmem" demeniz yeterli. İyi bir ilişki için iletişim şart.

Sadece bunlardan cimri oldugunu cikarmayin bence daha yeni taniyosunuz belki o gune ozel uzerinde parasi yoktu bir kac kere daha gorusun ve siz de hesap odeyin her seferinde de ondan beklemeyin

Bana da 2 4 kişilik gruplarda ayrı hesap ödemek çok itici geliyor.
İçtiğin suya çaya kadar ayrı ayrı hesapla, sanki kuruşun geçse haram edecek gibi.
Bu sebeple yemeği ödediğimde ‘aa olmaz ama’ diyene, ‘sen de kahve alırsın ne olacak sanki’ demek samimi bence.

Cimri.
Erkeklerin hesap ödeme mecburiyeti yoktur ama cimri olmayan adam ısmarlar ve ardından sen de tatlı ısmarla gibi muhabbeti geliştirir.
Kendi birşey ısmarladıktan sonra sen de şunu ısmarla demek bence çok itici, muhabbeti geliştirmek değil de karşılık bekleyen bir tip izlenimi yaratıyor.

Bence de bunda takılacak birşey yok. Biz de sevgiliyken böyleydik bi büyük boy pizza alir ikimiz yerdik elimi cebime attırmazdı bu yüzden ben en ucuz yemeği seçerdim cebini zorlamasın diye :) Biz de soğukta parkta çok oturduk ama ben çok üşüdüm şuraya girip bi çay kahve içelim derdim hiç birinde ikiletmedi evet çok aman aman lüks takılmadık zaten hersey cok cok pahali ve geçim zor. Çoğu zaman erkenden kalkip uğraşır evde bişeyler hazırlardım termosa çay demlerdim en güzel manzarayı bulup saatlerce arabamızda otururduk ama ben hiç niye demedim :) Şimdi 3 aydır resmi nikahliyiz ve yaza düğünümüz var eşim sen neyi beğeniyorsan nasıl istiyorsan öyle olacak diyor. Demem o ki böyle ufak şeylere takilma o demiyorsa sen de, önemli olan sevgi ve iletişim. Ve erkeğin gerçekten yönlendirilmesi gerek malesef bizim gibi ayrıntıcı değiller. :)

Kendi birşey ısmarladıktan sonra sen de şunu ısmarla demek bence çok itici, muhabbeti geliştirmek değil de karşılık bekleyen bir tip izlenimi yaratıyor.
Benim görüşüm öyle değil.
Erkek diye kimse bir şey ısmarlamak zorunda hiç değil.
Zor bela hesabı ödetmesi dayatılan erkek cinsine herhalde kadınlar ‘ama olmadı böyle’ tarzı bir cümle kuruyordur ve erkek olarak karşıdaki rencide edilmesin diye kahve ısmarlarsın demek kibarlıktır.
Benim fikrim bu yönde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…