Sizce cimri mi? Bir bakar misiniz

Ben erkek olarak bahsetmedim ki cinsiyet belirtmedim, karşı tarafa birşey ısmarladıktan sonra devamındaki ısmarlama olayını karşındakine bırakmak daha nazik bir olay, sen de şunu ısmarla demek çok itici çünkü o kişi de mal değil ya belki ısmarlayacak birşeyler zaten, öyle diyerek sanki sen düşünemezsin ben belirteyim der gibi oluyor veya parası yok o an, karşı tarafa hadi şunu ısmarla derken bi düşünmek lazım, kibarlık bunun neresinde??

Ben birine birşey ısmarladıysam tam tersi sen de şunu yap asla demem, belki karşılık beklediğimi düşünecek ya da o an durumu müsait değil, biraz ince düşünmek gerek tekrar belirteyim cinsiyet belirtmiyorum iki kız arkadaş olarak da bir yere gittiysek kimseye şunu da sen yap sen ısmarla demem

Ben yorumlari okuyunca epey sasirdim
Yahu evet buyuk boy pizzaya iki kisi girilir de, once bi sorulur dimi ne yersin diye? Adam resmen ucuzu kestirmis goze fikrini bile almamiş. Kaldi ki daha flort ediyorlar
Parkta oturulur evet ama kiş gunu uzak yollardan bulusmaya gelip titreye titreye parkta oturulur mu yahu? İki taraf da halinden memnunsa oturulur da kiz demiş kalkalim usudum diye adam ya haklisin bi cay icelim dememiş
Konu sahibinin ne paragozlugunu birakmissiniz ne duygusuzlugunu
Siz bi pizzayi boluşmek, parkta el ele diz dize oturmak diyince olayi cok dramatize ettiniz bence, adam basbaya cimri

Bence bir tarafin maddi durumu daha iyiyse agirlikli hesabi o odeyebilir tabiki karsi taraf da elinden geldigince odemeli. Iki taraf icin de gecerli bi tarafin cimri oldugu bir iliski kullanmaya girer

Yanı açıkçası kafamı kurcalayan konuları yazmışsınız
Sonunda anlaşıldım sanirim

Ne yersin diye sormamasi kabalik olmus ama cimri baska bir şey o gün için parası yoktur belki ve utanmış olabilir bu yuzden kacınmıstır bunu surekli yapıp yapmadıgı onemli olan surekli yapıyorsa cimri diyebiliriz bence

Bence sen butune bak maddiyat önemli bir çok insan için tabiki bunları sorgulayacaksın ama şu an için kestirp atman doğru olmaz bence 2. Şansı ver

Cimrinin en tehlikelisi, öyle olduğunu saklayan ve bunun için numaralar yapandır! hesabı ödetmemek gibi. Yol yakınken vazgeç zira en az 3yılını acaba acaba diye diye ziyan edersin.

Maddi durumu iyi değildir belki. İmanla paranın kimde olduğu belli değil demişler. Sizin bilmediğiniz bir borç durumu ya da ailesindeki birine yardım etme gibi bir durumu olabilir. Zamanla öğrenirsiniz neyin ne olduğunu. Ama başka huyları da canınızı sıkıyorsa aldığınız şeylerin hesabını yapıyorsa ya da sürekli bir para muhabbeti dönüyorsa evet can sıkıcı.

Pizza olayından cimri olduğu anlamı çıkmaz biz de bazen yapardık ama ben bir pizzayı tek başıma yiyemediğim için eşim 2 tane söylemezdi çünkü bilirdi ki kendininkini yiyince benim kalanları da yemek zorunda adam mahvolurdu ya :)

Park işi için de şunu söyleyeyim ya cimri ya insanlardan uzak başbaşa kalmak istemiş (ki bunun için bir sürü güzel alternatif var yani bula bula parkı mı bulmuş), ya da bir bayanın soğuğa erkekler kadar dayanıklı olmadığını bilemeyecek ya da düşünemeyecek kadar saf.

Diğeri neyse de daha flört dönemlerindeyken parkta falan oturtmak ciddi ciddi ayıp. Piknik gibi yapsanız hadi bir derece, bankta bir saat oturmak nedir liseli gibi? Parası yok diyelim hadi, parası yoksa da görüşmesinler. Bu illa lüks mekana oturtmak demek değil yani Starbucks'ta otursalar iki kahve içseler 20 lira (belki daha da az) yapmayın yahu. Bence falsolu, içiniz de ısınmamış belli ki. Yerinizde olsam görüşmeye devam etmezdim, zaten ileride hayattan "beklentileriniz" çok farklı olduğundan dolayı çatışmalar meydana gelecektir.

Acıktım deseydin niye sakladın ki..parkta soğukta oturmak nedir delimi ne! ben böyle şeylerde pat diye yüzüne vuruyorum ben sinir olacağıma o olsun

Evlenmeden önce eşimle bizde pizza yemeye gittiğimizde ortaya büyük boy ve iki içecek söylüyorduk bence bu normal ama soğuk parkta oturmak çok normal değil eğer biliyorduysaniz oraya gideceğinizi ona göre giyinmeniz ve yanınıza da birşeyler almaliydiniz yiyecek olarak ama tabi almadiniz diye orada durmanizin ve usumenizin bı anlamı yok bana cimri gibi gelmedi o kendine göre değerlendirmiştir kendi usumeyince sizin usuyebuleceginjzi düşünmemiştir. Cimri olmayabilir ola da bilir belki de o gün parası yoktu bunu anlattiklarinizdan çıkarmak zor bence

Net katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…