• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce çocuk ne zaman yapılmalı

Bence kadin hazir hissetmeli. Esi ne kadar destek oluyorsa olsun hamile olacak ve doguracak olan kadin. Yapmak istedikleriniz varsa veya gezmek istediginiz yerler varsa ilk onlari yapin cünkü cocuk ilk süre hayatinizin merkezi olacak. Insan sonra da geziyor ama eskisi gibi degil . Baskasinin lafina esinizde bakmasin

Merhaba evliyim 2 yıl olcak ben 26 eşim 30 yaşında henüz çocuğumuz yok denemedikde dusunmedigimiz için ama bu aralar eşim bizimde çocuğumuz olsa gibi laflar soylemeye başladi ailelerde 2 sene oldu neden dusunmuyosunuz yaşınız geciyo çocuk ne zaman büyüyecek gibi şeyler soylemeye başladı çocukları da çok severim ama kendimizin olursa nasıl bakarım diye tedirginlik var icimde bu normalmi sizce ve sizler kaç yaşında çocuk sahibi oldunuz tecrubelerinizden faydalanmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)

Beraberken yapılacakları yaptiktan ,gezilecek yerleri gezdikten ,gidilecek yerlere gittikten sonra artık yapılacak bir şey kalmadığı vakit çocuk yaptık :) :)

Merhaba evliyim 2 yıl olcak ben 26 eşim 30 yaşında henüz çocuğumuz yok denemedikde dusunmedigimiz için ama bu aralar eşim bizimde çocuğumuz olsa gibi laflar soylemeye başladi ailelerde 2 sene oldu neden dusunmuyosunuz yaşınız geciyo çocuk ne zaman büyüyecek gibi şeyler soylemeye başladı çocukları da çok severim ama kendimizin olursa nasıl bakarım diye tedirginlik var icimde bu normalmi sizce ve sizler kaç yaşında çocuk sahibi oldunuz tecrubelerinizden faydalanmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)
Hiçbir zaman yapılmamalı, gençliğine yazık😀

Maddi durumunuz nasıl?
Ev var mı kira mi?
Bir yenidoğan masrafı aylık en az 1000 1500 tl. Buna gücünüz yetecek mi?
Manevi ilgilenebilecek mısınız?
Bir 6 ay ücretsiz izin alabilecek durum var mı?

Bunlar evetse Bence olmalı
Bir de geç kaldınız diyenlerin maddi durumunu çok merak ettim. Acaba 18 20 yaşında ne kadarlık bir maddiyatla anne baba oldular?
Miras yoluyla bir para yoksa kimse 18 20 yaşında çok iyi bir maddiyatla olamaz.

Ayrıca o eskidendi tek maaşla geçinme durumu.
Şimdi tek maaş en az 10 15 olmalı ki geçinebil.
Kim tek başına o kadar maaş alıyor?
Böyle dolduruslara gelmeyin..

Dengeli beslenmek için gerekli gıda fiyatları çok uçuk.

Her sey inanılmaz pahalı. Ben 26 yaşında olsam 36 yaşından önce düşünmezdim.

Yaşlarınız iyi,ama max 3 sene daha dur derim. O da beklemek istersen sonrasına erteleme herşey yaşında güzel. İstiyorsanız düşünün hayırlısı olsun

Merhaba evliyim 2 yıl olcak ben 26 eşim 30 yaşında henüz çocuğumuz yok denemedikde dusunmedigimiz için ama bu aralar eşim bizimde çocuğumuz olsa gibi laflar soylemeye başladi ailelerde 2 sene oldu neden dusunmuyosunuz yaşınız geciyo çocuk ne zaman büyüyecek gibi şeyler soylemeye başladı çocukları da çok severim ama kendimizin olursa nasıl bakarım diye tedirginlik var icimde bu normalmi sizce ve sizler kaç yaşında çocuk sahibi oldunuz tecrubelerinizden faydalanmak istedim şimdiden teşekkür ederi Ben 26 eşim de 30 yaşında😊 bir yıl olacek evleneli biz istiyoruz bayadır yaş konusu geçiyo falan diye hiç düşünmüyorum kendimiz gerçekten istiyoruz bize de diyolar yapın artık diye 1 sene bile olmamışken imreniyorum arkadaşlarıma artık gerçekten çocuk sahibi olmak istiyoruz benimde korkularım var nasıl bakarım dile ama düşünüyorum bakan nasıl bakıyo ve kendime güvenmeyi seçiyorum bu konuda da😊 Allahım hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin

Bence suan hıc zamanı degıl. Ortam okadar kotukı bence bı sure daha bekle fıkrım bu. Yasında daha genc cocuk buyuk sorumluluk ve ekonomı vırus hıc ıyıye gıtmıyor 2023 te daha kotu olacak gıbıme gelıyor. Ben olsam 4 sene daha beklerdım

bence artık düşünmeye başlayabilirsiniz anca olur zaten 27 28 gibi allahın izniyle kucağınıza alsanız 30 lu yaşlarınızda arkasından koşmaya onunla ilgilnemeye çok daha iyi enerjiniz olur ve tahammülünüz olur..38 yaşımda anne oldum çok zorlanıyorum keşke daha erken anne olabilseydim dediğim zamanlar çok oluyor kendi adıma konuşuyorum tabi

26yaşındayken 2çocuk annesiydim. Ama tabi siz bana bakmayın, :) çalışmıyordum evdeydim çocukları çok seviyordum. Eşimle de çok istiyorduk. İyiki de olmuşlar. Onlar şimdi kocaman oldu 13sene sonra Birtane daha miniğim oldu. Evimizin tekne kazintisi.. Çocuklar çok yorucu çok zor ama iyiki varlar. Kalbinizin sesini dinleyin. Gerçekten istiyormusunuz. Tarifi imkansız müthiş bir duygu ama o kadarda zor. Çocuga hazır olmak diye de birşey yok bence çünkü yaşamadan asla anlayamayacağın duygular. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Yaşadığınız tedirginlik hiç geçmeyecek maalesef 😊 bende evleneli 2. 5 yıl oldu 1 seneyi biraz geçince düşünmeye başladık çocuk bizde ama maalesef 2 kez bebeğimi kaybettim şuan yşne hamileyim çok şükür ama hala aynı tedirginlik var.. Bence o tedirginlik bir tarafa maddi olarak buna hazır olmak daha önemli.. Onun haricinde inşallah herşeyi aşarsınız.. İçinizde onun heyecanı varsa zamanı gelmiş demektir bence 🥰Ama milletin dediğine bakarak çocuk yapmak tabi ki saçma ister 26 yaşında bebek sahibi olursunuz isterseniz 35 bu sizin bileceğiniz iş..

" 'değişik olmayı o kadar istiyordum ki. nedendi acaba?'
'yirmi yaş dolaylarında öyle bir an vardır ki,' dedi bedap, 'yaşamının geri kalan kısmı boyunca ya herkes gibi olmayı, ya da farklılıklarını erdeme dönüştürmeyi seçmen gerekir.'
'ya da hiç olmazsa onlara boyun eğmeyi seçersin,' dedi shevek. "

mülksüzler - ursula k. le guin

Bence tam da bu yasinizdasiniz. Ya kendi kararlarinizi alacaksiniz ya da toplum ne diyorsa onu yapacaksiniz. Toplum 2 yillik evli iseniz size cocuk yaptirir.

bence 2 sene sonra yapılmalı.
ama başka arkadaşıma göre 1 gün sonra.
herkesin çocuk yapma zamanına kimse karışamazzz:KK24:

34 yasındayım evliigime güvenmedigim sürece cocuk yapmam 12 senelik te evliyim bu işler öyle kolya degil cocugu yaptn ömür boyu birliktesin ailen nasıl biri bosancan rahat edermisin bir cocukla rahat edermisin iki seni nasış karsılarlar tek basına ev gecindirebilirmisin bunları düsünmeden cocuk yapma ki 2 sene cok az yasının gecmesi sorund degil yasın geciyo diye cocuk yapanların sonu cok daha kötü

Back
X